Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzwoniłam do mojej gin i kazała wsiąść 2 nospy a jak nie przejdzie to jechać do szpitala,minęło półtorej godziny i nadal twardnieje mi brzuch i mam parcie tam w dole wszystko jest raczej bezbolesne i nie regularne co 5-15 minut, nie wiem czy to skurcze ptzepowiadajace czy poród się zaczyna? oby nie bo mam skierowanie na poniedziałek i wtedy będzie moja gin i ona ma mi robić cc a weekend boje się na jakiego lekarza tam trafie,mam uraz psychiczny do lekarzy po porodzie 13 lat temu który i tak skończył się cc
-
Wlasnie mam identycznie, Mama...tez twardnieje brzuch, ale nieregularnie i bezbolesnie. Kurde, tez musze wytrzymać, bo w pn moja Ginka mnie potnie, a wladnie w weekend nie wiadomo i boje sie, ze każą mi rodzic naturalnie, a ja nie dam rady albo, ze bede zwlekać z cięciem- masakra. Oby wytrzymać;(
madzia.rka lubi tę wiadomość
-
Summerka wrote:Wlasnie mam identycznie, Mama...tez twardnieje brzuch, ale nieregularnie i bezbolesnie. Kurde, tez musze wytrzymać, bo w pn moja Ginka mnie potnie, a wladnie w weekend nie wiadomo i boje sie, ze każą mi rodzic naturalnie, a ja nie dam rady albo, ze bede zwlekać z cięciem- masakra. Oby wytrzymać;(
-
Summerka wrote:Mama, mam i to i z przodu i, ze tak powiem, w odbycie...brzuch troche twardnieje, ale niebolesne...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyssss wrote:Cześć Dziewczyny. Ja po wyjęciu balonika. Rozwarcie już na 4 palce ale brak skurczy
dzisiaj mieli mnie podłączyć pod oksytocyne ale porodówka zajęta
także czekamy...
-
anulka557 wrote:też mam non stop to parcie, codziennie skurcze regularne, średnio 7-11 min i po prysznicu zawsze się wycisza..
-
nick nieaktualnyMama84 wrote:To mnie troche pocieszyłaś,może dotrwam do poniedziałku.Nawet nie wiem jak wyglądają prawdziwe skurcze porodowe,czy zawsze są bolesne?
-
anulka557 wrote:jak już się zaczyna to są bolesne.. chociaż ja te też mam bolesne, taki tępy ból w miednicy mam podczas nich, ale co z tego jak nic nie rusza dalej
-
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom!
I trzymam kciuki za wszystkie nierpliwiące się juź dwupaki! Wytrwajcie, wasze dzidzie same zadecydują kiedybwyjdą i wszystko bedzie dobrze.
Dodam tylko ze nie ma co porownywac skurczy przepowiadajacych nawet na poziomie 80 do skurczy porodowych na poziomie 40, zupelnie inny ból inna bajka
Niedlugo wszystkie bedziecie trzymaly swoje rozowe bobaski w ramionach!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8461afc512b2.jpgMama84, Pati78, Justi2, natalka0887, Aprilia, marta1987, Kinia1986, pucek, grosz_ek, zoe31 lubią tę wiadomość
-
Hej wita sie mama super grzecznego bobasa. Marcel marudzi tylko jak chce dostać piers. Żadnego placzu przy kąpieli czy przebieraniu. Oby tak najdłużej. Natalka z laktacja u mnie spoko jak byl nawal to były kamienie w piersiach to przykladalam co chwilę małego i odciagalam dojarka.moj maly sie akurat dostosowywal wcześniej pil malo teraz coraz więcej i tylko raz mu dalam mm ale nie miej wyrzutow sumienia. Dziecko nie moze byc głodne. Przystawiaj jak najczęściej i sciagaj, dokarmiaj ściaganym i sie rozbuja. Duzo pij
Pati78, Mama84 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
gratuluję również nowym mamusiom
My już od czwartku w domku z naszym aniołkiem. Rowniusieńko po 24godzinach od narodzin małej zostaliśmy już wypisane. Emilka jest cudowna, uczymy się każdego dnia siebie nawzajem, córcia jest cierpliwa i wyrozumiala dla swoich rodzicówodpukać i nie zapeszając - oby jak najdłużej
Mama84, FasUla, Summerka, Pati78, zoe31 lubią tę wiadomość
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!