X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss trzymam kciuki !! :)
    Vuko oby i u Ciebie się szybko rozwinęła akcja :)

Zoe jeśli chodzi o zwolnienie to słyszałam, że jest margines 2 tygodniowy czyli, że do 42 tc ginekolog teoretycznie może Ci dać zwolnienie, a jeśli nie ginekolog to internista. Niby też teoretycznie możesz iść już na macierzyński, no ale wiadomo każdego dnia szkoda :) Najlepiej by było jakbyś się do swojego lekarza po prostu udała :)

zoe31 lubi tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wszystkim mamuskom:)
    a u mnie srednio wesoło bo mały za mały i lekarz podejrzewa hipotrofię chociaż moim zdaniem to wina poznej owulacji bo termin z usg różni się od terminu ostatniej miesiączki o dwa tygodnie i we wtorek muszę isc znowu do szpitala normalnie ryczeć mi się chce na samą mysl bo ostatni pobyt też był udręką ale co zrobić:/

Justi2
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, robisz to dla dobra maluszka, widocznie tak trzeba. Porod byl moim piatym pobytem w szpitalu, do tego kilkadziesiat km od domu. Ale warto bylo sie pomeczyc :-)

Justi2 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi u mnie jest różnica 3 tygodni w niektórych wymiarach i nikt nie mówił o hipotrofii, nie martw sie, nie wszystkie dzieci musza byc takie same, ale moze rzeczywiście w szpitalu Cie dokładnie zbadają. Ja robiłam 4 usg z tej okazji zeby sie uspokoić.

Justi2 lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi,

U mnie tez tak jest i tez sadze, ze to wina późnej owulki, przecież, jesli owulka opóźni sie o tydzien, to jak wymiaru maja sie zgadzać? Nie mówiąc o tym, ze dzieci tez miedzy sobą sie różnią. To juz kolejny taki przypadek na forum. Nie martw sie...

Justi2 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie co chwile mówili o hipotrofii. Na kazdyn usg niska waga i chudy brzuch..na ostatnim usg waga 2800. Dzien później urodziłam syna 3430 gram!! Niezla pomylka co ? ;) i to nie bylo jednorazowe usg ;)

FasUla, Magdalena83, Summerka, Justi2, bacha8709 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Vuko, Biedron i Anulka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dalej nic, po 18 chciałam jechać na ip bo mało się ruszał, ale rozhulał się później, skurcze dalej co 7-9 min, po prysznicu troche rzadziej wiec nawet nie mierze... frustrujące to już jest

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to usg czasem zawodzi :) tez jestem ciekawa co u dziewczyn :)
    Fasula a kiedy Ty? :) Malenstwo sie nie spieszy :)))

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano ide do szpitala i pewnie wyjdę z synkiem;) byle szybko bo czop odchodzi 3 dzien a skurczy brak wiec bede mieć wywoływane balonikiem:/ no ale ile mozna czekac, to juz trochę niebezpieczne chyba:/ w każdym razie mam skierowanie i czy chce czy nie musze iść, nastawiałam sie na co innego, no ale nie zawsze jest tak jak sie chce;)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia FasUla

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie nie zawsze jest tak jakbysmy chcialy..to bede trzymac kciuki za jutro zeby samo sie zaczelo :) w sumie nigdy nic nie wiadomo ;)
    dobrze ze masz skierowanie :) w mojej przychodni jest dziewczyna w 40 tc i nie dal jej skierowania do szpitala lekarz:( a jest drobna a dziecko juz 3600 wazy...za tydzien ma znowu wizyte u niego...
    No tak czy tak trzymam kciuki :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, a juz sie bałam, ze kolejne dziecko musi byc szybciej ;) a ja chce wytrzymać do poniedziałku. Na szczescie skurczy brak, za to od wieczora silne bóle podbrzusza, jak na okres, ale mała sie rusza, a skurczy zero, wiec moze da rade wytrzymać? Miała lub ma któraś z Was takie bóle?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Anulka, a juz sie bałam, ze kolejne dziecko musi byc szybciej ;) a ja chce wytrzymać do poniedziałku. Na szczescie skurczy brak, za to od wieczora silne bóle podbrzusza, jak na okres, ale mała sie rusza, a skurczy zero, wiec moze da rade wytrzymać? Miała lub ma któraś z Was takie bóle?
    Ja mam takie bóle od kilku dni dodatkowo kilka porządnych skurczy dziennie ale szyjka na to nie reaguje(na szczęście), leże więcej i biorę magnez żeby wytrzymać do poniedziałku do tego planowanego cc, modle się i odliczam godziny :)

Summerka, Magdalena83 lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka ja mam ostatnio czesto bole jak na okres do tego szyjka boli czesto ale nic sie nie dzieje poza tym i sie modle zeby do 16 stycznia wytrzymac bo mam miec cc wtedy :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos często zaczynam odczuwać dzisiaj skurcze były co 5 minut teraz co 10 wzięłam prysznic i chyba zadzwonie do mojej gin i pojadę do szpitala,jestem przerażona.Dam znać co jak poóźniej.

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla i Mama trzymam kciuki!

ja to chyba się załamię w poniedziałek, wy porodzicie, mój termin porodu a ja dalej będę w dwupaku łazić ;(

• Justi2 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny:)
    anulka trzymaj się wiem ze końcówka ciąży zamiast być lajcikowa bo przeciez poród to kwestia dni a nie miesięcy jak to było wczesniej jest najbardziej flustrująca a to absurdalne w sumie nie uwazacie:)? ja tez juz bym chciała ale u mnie to przez te dwa terminy może byc zarówno za dwa tygodnie jak i miesiąc to dopiero porażka:/ a najbardziej irytuja spojrzenia ludzi które mówią a ta jeszcze się kula a niektórzy co miesiąc potrafia mi sie pytac a ile to jeszcze zostało? jeszcze pani nie urodziła? czy oni do cholery nie wiedzą że ciąża trwa 9 miesięcy???

Justi2
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, Mama, kciuki mocne!
    Kurcze, jak czytam Was, to sie ciesze, ze u mnie zaczelo sie z grubej rury, bez wczesniejszych zapowiedzi i dlugo sie nie stresowalam. Taka rekompensata za ciaze pelna leku i stresu.

Cos malo mamuski sie odzywaja. Brak czasu czy konkurencyjny facebook?

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szpitalu ale KTG prawidłowe, w weekend i tak by nic nie robili, wiec wracam do domu;) i w poniedziałek znowu KTG, moze samo cos ruszy;)

Hikaru lubi tę wiadomość

‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ