Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysss trzymam kciuki !!
Vuko oby i u Ciebie się szybko rozwinęła akcja
Zoe jeśli chodzi o zwolnienie to słyszałam, że jest margines 2 tygodniowy czyli, że do 42 tc ginekolog teoretycznie może Ci dać zwolnienie, a jeśli nie ginekolog to internista. Niby też teoretycznie możesz iść już na macierzyński, no ale wiadomo każdego dnia szkoda Najlepiej by było jakbyś się do swojego lekarza po prostu udałazoe31 lubi tę wiadomość
-
gratuluję wszystkim mamuskom:)
a u mnie srednio wesoło bo mały za mały i lekarz podejrzewa hipotrofię chociaż moim zdaniem to wina poznej owulacji bo termin z usg różni się od terminu ostatniej miesiączki o dwa tygodnie i we wtorek muszę isc znowu do szpitala normalnie ryczeć mi się chce na samą mysl bo ostatni pobyt też był udręką ale co zrobićJusti2 -
nick nieaktualnyJusti u mnie jest różnica 3 tygodni w niektórych wymiarach i nikt nie mówił o hipotrofii, nie martw sie, nie wszystkie dzieci musza byc takie same, ale moze rzeczywiście w szpitalu Cie dokładnie zbadają. Ja robiłam 4 usg z tej okazji zeby sie uspokoić.
Justi2 lubi tę wiadomość
-
Justi,
U mnie tez tak jest i tez sadze, ze to wina późnej owulki, przecież, jesli owulka opóźni sie o tydzien, to jak wymiaru maja sie zgadzać? Nie mówiąc o tym, ze dzieci tez miedzy sobą sie różnią. To juz kolejny taki przypadek na forum. Nie martw sie...Justi2 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie co chwile mówili o hipotrofii. Na kazdyn usg niska waga i chudy brzuch..na ostatnim usg waga 2800. Dzien później urodziłam syna 3430 gram!! Niezla pomylka co ? i to nie bylo jednorazowe usg
FasUla, Magdalena83, Summerka, Justi2, bacha8709 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No wlasnie to usg czasem zawodzi tez jestem ciekawa co u dziewczyn
Fasula a kiedy Ty? Malenstwo sie nie spieszy )) -
nick nieaktualnyJutro rano ide do szpitala i pewnie wyjdę z synkiem;) byle szybko bo czop odchodzi 3 dzien a skurczy brak wiec bede mieć wywoływane balonikiem:/ no ale ile mozna czekac, to juz trochę niebezpieczne chyba:/ w każdym razie mam skierowanie i czy chce czy nie musze iść, nastawiałam sie na co innego, no ale nie zawsze jest tak jak sie chce;)
-
Zgadza sie nie zawsze jest tak jakbysmy chcialy..to bede trzymac kciuki za jutro zeby samo sie zaczelo w sumie nigdy nic nie wiadomo
dobrze ze masz skierowanie w mojej przychodni jest dziewczyna w 40 tc i nie dal jej skierowania do szpitala lekarz:( a jest drobna a dziecko juz 3600 wazy...za tydzien ma znowu wizyte u niego...
No tak czy tak trzymam kciuki -
Anulka, a juz sie bałam, ze kolejne dziecko musi byc szybciej a ja chce wytrzymać do poniedziałku. Na szczescie skurczy brak, za to od wieczora silne bóle podbrzusza, jak na okres, ale mała sie rusza, a skurczy zero, wiec moze da rade wytrzymać? Miała lub ma któraś z Was takie bóle?
-
Summerka wrote:Anulka, a juz sie bałam, ze kolejne dziecko musi byc szybciej a ja chce wytrzymać do poniedziałku. Na szczescie skurczy brak, za to od wieczora silne bóle podbrzusza, jak na okres, ale mała sie rusza, a skurczy zero, wiec moze da rade wytrzymać? Miała lub ma któraś z Was takie bóle?
Summerka, Magdalena83 lubią tę wiadomość
-
Summerka ja mam ostatnio czesto bole jak na okres do tego szyjka boli czesto ale nic sie nie dzieje poza tym i sie modle zeby do 16 stycznia wytrzymac bo mam miec cc wtedy
-
nick nieaktualny
-
dzięki dziewczyny:)
anulka trzymaj się wiem ze końcówka ciąży zamiast być lajcikowa bo przeciez poród to kwestia dni a nie miesięcy jak to było wczesniej jest najbardziej flustrująca a to absurdalne w sumie nie uwazacie:)? ja tez juz bym chciała ale u mnie to przez te dwa terminy może byc zarówno za dwa tygodnie jak i miesiąc to dopiero porażka:/ a najbardziej irytuja spojrzenia ludzi które mówią a ta jeszcze się kula a niektórzy co miesiąc potrafia mi sie pytac a ile to jeszcze zostało? jeszcze pani nie urodziła? czy oni do cholery nie wiedzą że ciąża trwa 9 miesięcy???Justi2 -
Fasula, Mama, kciuki mocne!
Kurcze, jak czytam Was, to sie ciesze, ze u mnie zaczelo sie z grubej rury, bez wczesniejszych zapowiedzi i dlugo sie nie stresowalam. Taka rekompensata za ciaze pelna leku i stresu.
Cos malo mamuski sie odzywaja. Brak czasu czy konkurencyjny facebook? -
nick nieaktualny