Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Summerka jak tam u Ciebie?
Mama i Natasza GRATULUJĘ
Ja mam termin na piątek, czekam z niecierpliwością...może coś się wcześniej ruszy, jeśli nie to w czwartek jadę do mojego ginekologa.
A mam pytanko- kupiłam do łóżeczka materac gryka kokos i zastanawiam się na której najpierw stronie ma leżeć maluszek? Jak Wy robicie?bo zdania są bardzo podzielone no i nie wiem już samaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:00
Mama84 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję nowych dzidziusiow
Felicity to ja nic noe rozumiem.
U mnie polozna jak jeszcze byl kikut kazala w środku patyczkiem ze spirytusem czyscic..a teraz nie wiem pediatta ma przyjsc w tym tyg bo dzwonilam ale nie wiadomo dokladnie kiedy a nie chce malego brac tam do tego siedliska zarazkow przed szczepieniami..
Co do wiszenia przy cycu to staram sie malego odczepiac ale to trudne..udaje sie tylko jak wkladam mu palec do buzi bo inaczej to zasysa i koniec. Ale uspokoilas mnie ze ta krew przy pepku to norma.Mama84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
dzis o 6.10 siłami natury na świat przyszedł Tymon
4050g i 58cm, dostał 10 pkt
ja czuje sie super, nie nacieli, ani nie peklam, więc od razu na chodzie jestem
marta1987, monika_89, Nessa, Magdalena83, grosz_ek, bacha8709, vincaminor, Justi2, Kinia1986, baassiia, Mama84, Pati78, Aprilia, natasza666, FasUla lubią tę wiadomość
-
mama84, natasza, anulka GRATY!!!
Summerka i jak tam?
mini_mouse ja korzystam z opisu materaca - W początkowych miesiącach życia dzidziusia, materac powinien być odwrócony na stronie kokosowej aby dzidziuś spał na twardym podłożu W ok. 6-7 miesiącu materac należy odwrócić na stronę gryczaną, która bardziej dopasowuje się do kształtu ciała i ma za zadanie masować stopy i kręgosłup
Ja dziś ostatni dzień w domu. Jutro mam sie stawić w szpitalu, mam skierowanie na indukcję. Pewnie sobie trochę poleżę, jutro skończy się tylko na przyjęciu coś czuję...Mama84 lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Mama , Natasza, Anulka - Gratulacje!!
)))
Ja grzecznie czekam do sobotyMama84 lubi tę wiadomość
-
Dziś kończymy już tydzień
Jak ten czas leci.
Mała jest mega grzeczna tylko śpi i je. Mam mnóstwo czasu do ogaranięcia domu i siebie. Do tego wszystkie noce przespane:)
Mam tylko problem. Brak nawału pokarmu. Mało w ogóle pokarmu. Mała nie chce cyca od samego początku. To walczę z laktatorem. Nie chce się w ogóle przystawić. Nawet z pomocą położnej i doradców laktacyjnych.
Znacie taki przypadek? Beczy jak poparzona jak ją dostawiam. Bez znaczenia czy z kapturkiem czy bez.katka/85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, dziś o 12.55 urodziła sie Tosia - 56 cm, 3850 (do Justi - tez miała byc mała i bałam sie hipotrofii). Miałam ciecie, wiec chwilowo dochodzę do siebie, małej jeszcze nie karmiłam;(
monika_89, Magdalena83, Justi2, Kinia1986, baassiia, Mama84, natalka0887, marta1987, Pati78, Nessa, bacha8709, Aprilia, FasUla, Mordeczka lubią tę wiadomość
-
http://sklepbobas.pl/s58,prdid247,danpol_kokos_gryka.html Lik odnosnie materacy
Viki ja z ta laktacja nie wyrabiam. Od tygodnia Szymon wydziera sie w nieboglosy wiec zaczelam dawac na noc mm. Wczoraj mialam nawal i twarda lewa piers. Od rana do wieczora nie moglam sie tego pozbyc dopiero po nocnym karmieniu. Ale za to wieczorem zauwazylam ze maly cmoka, ale chyba za wiele nie leci z cycka. Rano tez sie nie mogl najesc. Cycki jakies male sie zrobily. Wiec w poludnie dalam butle. Sciagnelam z obu piersi 60ml. Malyz zjada ok 90ml. Chyba skonczd karmic niedlugo...
-
Natalka widzę że mamy podobnie.
Jak zje mm to jest szczęśliwa i sobie śpi. Ładne kupki robi. Po moim tylko gazy (mimo diety ) i słaby sen;/
Ale odciągam. Udaje mi się 40 ml raz na 3 godziny. A ona chce 120 mojego mleka. MM jej 60 ml wystarcza.
Masakra to jest. ja nawet nawału nie mam. Jak się nazbiera to troszkę są twardsze i tyle.
Jakie mleko dajesz? -
Wiecie co jest najgorsze ze w trakcie nawalu jak cycek jest mega twardy to paradoksalnie malo z niego leci a poza tym dziecku trudno zlapac
Ja walczylam z tym tylko jedna noc. Teraz cycki miekkie a maly coraz szybciej zalapuje brodawke ale ile sie musialam tez nameczyc i pozycji wyprobowac. Viki co masz na mysli mowiac ze noce przespane? Nie budzi sie na jedzenie w nocy?? -
Summerka wrote:Dziewczynki, dziś o 12.55 urodziła sie Tosia - 56 cm, 3850 (do Justi - tez miała byc mała i bałam sie hipotrofii). Miałam ciecie, wiec chwilowo dochodzę do siebie, małej jeszcze nie karmiłam;(Justi2
-
Ja daje mleko dla wczesniakow pre nan. Ale czytalam ze dobre jest hipp bio. Same dobre opinie w zasadzie. Powiedzie jak karmie na zmiane raz piers raz mm i karmie co 3 godz to jest ok? Zeby malucha nie przekarmic.
Ja najwiecej sciagnelam 100 z obu piersi. A czasem ledwo 10ml. Ale te laktatory sa do d...
Co do hippa to na etykiecie jest napisane ze mozna dawac na zadanie jak z piersi