Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa w ciagu dnia tez sprzątam i gotuje ale jak o 6 mały sie budzi na jedzenie, to maz idzie do pracy a ja biorę bobasa do naszego łóżka i tam sie karmimy i śpimy do 10. Pozniej jak bedzie starszy to bede go odzwyczajać ale tak to jest najspokojniejszy i najdłuższy sen dla mnie. Ja nic alko nie pije, choc trochę mi brakuje, ale pewnie za pół roku juz bedzie łatwiej;).
http://www.hafija.pl/2013/08/karmienie-piersia-i-alkohol.html -
Dziewczyny które stosuja probiotyki dla swoich dzieci czy po wprowadzeniu ich Wasze dzieci nie dostały zaparć?Wczoraj byliśmy u pediatry w sprawie problemów z brzuszkiem bo małą łapały kilkuminutowe kolki podaje jej bobotic forte i problemy z baczkami sie skończyły a kupki byly regularne jak wczesniej bo z nimi nie bylo problemów ale pediatra dodatkowo przepisała nam probiotyk o nazwie biogaia i mała nie robi kupki, pręży się puszcza jeszcze więcej bączków ale kupki nie robi, czy to może być wina tego probiotyku?
-
Probiotyku to raczej nie,on ma ładnie odbudować florę bakteryjną w jelitach naszych dzieci...ja podaję Dicoflor też z uwagi na te pojękiwania i problemy z brzuszkiem...mały często w połowie jedzenia już się pręży,stęka, robi się czerwony a nic z tego nie wychodzi. Tak jak robił kupki co karmienie tak teraz raz lub dwa na dniu i raz w nocy. W sumie dobrze bo sie wszystko reguluje ale widać,że uklad pokarmowy jeszcze nie jest w pełni sprawny. Trzeba czekac...
-
Jak ubieracie Wasze maluszki ? Ja zakladam body z krótkim rękawem i na to pajacyk. Jak ja nosze po mieszkaniu czy karmie to często zakladam na to spiworek bawełniany żeby już niczym nie okrywac. Tak sobie myślę że może przesadzanie . Mała kark ma ciepły ale rączki często chłodne. W mieszkaniu mam 22 -23 stopnie. Może jedną warstwa za dużo ?Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
Mama84 wrote:Dziewczyny które stosuja probiotyki dla swoich dzieci czy po wprowadzeniu ich Wasze dzieci nie dostały zaparć?Wczoraj byliśmy u pediatry w sprawie problemów z brzuszkiem bo małą łapały kilkuminutowe kolki podaje jej bobotic forte i problemy z baczkami sie skończyły a kupki byly regularne jak wczesniej bo z nimi nie bylo problemów ale pediatra dodatkowo przepisała nam probiotyk o nazwie biogaia i mała nie robi kupki, pręży się puszcza jeszcze więcej bączków ale kupki nie robi, czy to może być wina tego probiotyku?
Mama84 lubi tę wiadomość
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
zoe31 wrote:Jak ubieracie Wasze maluszki ? Ja zakladam body z krótkim rękawem i na to pajacyk. Jak ja nosze po mieszkaniu czy karmie to często zakladam na to spiworek bawełniany żeby już niczym nie okrywac. Tak sobie myślę że może przesadzanie . Mała kark ma ciepły ale rączki często chłodne. W mieszkaniu mam 22 -23 stopnie. Może jedną warstwa za dużo ?
Body z krotkim i pajacyk wg mnie starcza
-
zoe31 wrote:Jak ubieracie Wasze maluszki ? Ja zakladam body z krótkim rękawem i na to pajacyk. Jak ja nosze po mieszkaniu czy karmie to często zakladam na to spiworek bawełniany żeby już niczym nie okrywac. Tak sobie myślę że może przesadzanie . Mała kark ma ciepły ale rączki często chłodne. W mieszkaniu mam 22 -23 stopnie. Może jedną warstwa za dużo ?
Ja ubieram w sam pajacyk, albo body z długim i spodenki ze stópkami. U mnie w mieszkaniu też jest gorąco bo 22-24 stopnie a wogólę nie grzeje. Teraz jak się robi cieplej to chyba zacznę ją częściej ubierać w krótkie rękawki. A dzieci powinny mieć chłodniejsze rączki i nóżki. -
Czy któraś z was ma krwawienia w połogu po cc, po tym jak już wcześniej ustały? Zdarza mi się to już trzeci raz ale tym razem jest tej krwi więcej ale nie tyle żeby to była miesiączka. Niby położna mi mówiła, że może tak być czasem bo albo coś tam jeszcze zalegało i teraz się oczyszcza albo coś dzwignęłam i to dlatego. Nie wiem czy iść do ginekologa bo termin wizyty powinnam mieć za tydzień ale trochę mnie to niepokoi i nie wiem czy przeczekać jeszcze te kilka dni bo nie mam ani skrzepów ani brzydkiego zapachu jedynie intensywnie czerwoną krew.
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedz w sprawie probiotyku, na szczęście kupa się pojawiła
Co do ubioru, w domu mam temperature 23-25 stopni i ubieram małą w jedną warstwę np sam pajac bawelniany lub body i półśpiochy ze stupkami. -
Arga wrote:Czy któraś z was ma krwawienia w połogu po cc, po tym jak już wcześniej ustały? Zdarza mi się to już trzeci raz ale tym razem jest tej krwi więcej ale nie tyle żeby to była miesiączka. Niby położna mi mówiła, że może tak być czasem bo albo coś tam jeszcze zalegało i teraz się oczyszcza albo coś dzwignęłam i to dlatego. Nie wiem czy iść do ginekologa bo termin wizyty powinnam mieć za tydzień ale trochę mnie to niepokoi i nie wiem czy przeczekać jeszcze te kilka dni bo nie mam ani skrzepów ani brzydkiego zapachu jedynie intensywnie czerwoną krew.
-
Pati78 wrote:Co do zostawania samej na polu bitwy-latwo nie jest, trzeba sie przestawic na inny tryb. Ale po przestawieniu czasem obecnosc meza potrafi zaczac przeszkadzac
U mnie dzis placz od 17 z malymi przerwami do teraz. Karmie, przewijam, nosze i wlasciwie nie wiadomo, o co chodzi. Nie wyglada na brzuszek, temperatury nie ma, teraz to juz chyba ze zmeczenia histeria.
U nas tez prawie codziennie od 17 do 23 ssanie cyca naprzemiennie z placzem.okazuje sie ze dziecko w tych godz jest rozdraznione i zmeczone chyba calym dniem..wiec jak placze przy cycu to ja odstawiamy i usypiamy,bo na kolke to nie wyglada,nie prezy sie ani nog nie podkurcza,ale macha konczynkami nerwowo.szum suszarki ja wycisza wtedy. A js uzywam do prania proszku i plynu Lovela i jest ok -
Ja nie piję karmi. Po co? To lepiej kupić Femaltiker albo czysty słód jęczmienny.
Co do dnia, to jak mały śpi, to nigdy się nie kładę.NIestety ale źle się czuję później jak śpię w dzień. Godzina snu, a potem 3h dochodzenia do siebie.. To już wolę się przemęczyć.
Co do ubierania, to ja ubieram różnie. My mamy 20-24 stopnie w domu, w zależności od tego kiedy napalimy w piecu itp.
Jak jest bardzo ciepło, to tylko body + lekki kocyk.
Jak chłodniej, to body + półśpiochy + grubszy kocyk. Mały jest wcześniakiem, więc błyskawicznie robi mu się marmurkowa skóra od zimna (np. przy przewijaniu), więc niestety 'zimny chów' nie dla nas. No ale ubieram w granicach rozsądku, na pewno nie przegrzewam.
Rączki ma chłodne praktycznie zawsze, co przyprawia moją mamę o palpitacje serca
Arga, miałaś już USG po porodzie robione? -
nick nieaktualnyArga wrote:Czy któraś z was ma krwawienia w połogu po cc, po tym jak już wcześniej ustały? Zdarza mi się to już trzeci raz ale tym razem jest tej krwi więcej ale nie tyle żeby to była miesiączka. Niby położna mi mówiła, że może tak być czasem bo albo coś tam jeszcze zalegało i teraz się oczyszcza albo coś dzwignęłam i to dlatego. Nie wiem czy iść do ginekologa bo termin wizyty powinnam mieć za tydzień ale trochę mnie to niepokoi i nie wiem czy przeczekać jeszcze te kilka dni bo nie mam ani skrzepów ani brzydkiego zapachu jedynie intensywnie czerwoną krew.
Arga lubi tę wiadomość
-
ZieloneOliwki wrote:hej, zerknęłam na Wasze forum żeby zobaczyć co u Was się dzieje i natknęłam się na Twój wpis. Ja miałam CC, dwa tygodnie po porodzie lekko krwawiłam, póżniej tylko plamienie lub sam śluz. Na kilka dni zupełnie ustało, a jak wróciło to tak chlustało że musiałam zakładać podkłady poporodowe, czego nie robiłam nawet po powrocie ze szpitala. I trwało to półtora tygodnia... Teraz są jeszcze lekkie plamienia na wkładkę i myślę że krwawienie już nie powróci Położna powiedziała mi, że 8 tygodni może sięoczyszczać organizm raz więcej, raz mniej- nie ma nic niepokojącego dopóki nie pojawią się skrzepy wielkości pięści lub silny ból podbrzusza.
-
Na wizycie kontrolnej gin robil mi usg zeby sprawdzic czy macica jest czysta, jak wyglada blizna i jajniki. A co do sluzu, ja zawsze mialam duzo, tak ze bez wkladki nie moglam chodzic bo ciagle wilgotno. A po porodzie suchutko, nie uzywam w ogole wkladek.
Co do ubioru to u nas najczesciej body na dlugi rekaw i polspiochy ze stopkami. Albo sam pajacyk, dzis akurat kaftanik+spiochy. Jak spi to okrywam go kocykiem. Ww nocy tez spi pod kocykiem, lepiej otula niz koldra. Liskova mojemu wczesniakowi bylo zimno przy przebieraniu, o lezeniu z golym tylkiem moglam zapomniec bo az mu szczeka z zimna latala. Teraz jak juz nabral cialka to lubi na golaska polezec. Przed kapiela rozbieramy go tylko do pieluchy zeby lezal na brzuszku. I teraz juz mu sie podoba:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:31