X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis spiacy dzien, nie chce mi sie wychodzic nigdIe bo zimno brrr

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko - piękna beta i jeszcze lepszy progesteron ;-)

Vuko, aga3107 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 Jednak sie nie wybrałam na drugą bete. Chce sobie zaoszczędzić stresu ;) Potem, bym tylko czytała o przyroście i porównywała się z innymi osobami.

Ja dzisiaj spędziłam kolejny dzień nad książkami.

Nie moge sie już doczekać jak bedziemy mogly pisać o kompletowaniu wyprawki, wózkach, ciuszkach itp :)

Giannaa no można tak powiedzieć ;) w grudniu skończe 19.

Flakonik, Harusiowa, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    lucy1983 Jednak sie nie wybrałam na drugą bete. Chce sobie zaoszczędzić stresu ;) Potem, bym tylko czytała o przyroście i porównywała się z innymi osobami.

Ja dzisiaj spędziłam kolejny dzień nad książkami.

Nie moge sie już doczekać jak bedziemy mogly pisać o kompletowaniu wyprawki, wózkach, ciuszkach itp :)

Giannaa no można tak powiedzieć ;) w grudniu skończe 19.

Powiedziałaś już bliskim o ciąży ? Jaka była ich reakcja ? Rodzice różnie reagują na ciąże w tak młodym. Ja wiem, że doskonale sobie poradzisz ;-)
    Jak przeczytałam o kompletowaniu wyprawki aż mi się miło zrobiło ;-) Pamiętam jak to było w pierwszej ciąży ...przeglądanie wózków łóżeczek ;-) ahhhhhh

Beatrice, aga3107, Flakonik lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Powiedziałaś już bliskim o ciąży ? Jaka była ich reakcja ? Rodzice różnie reagują na ciąże w tak młodym. Ja wiem, że doskonale sobie poradzisz ;-)
    Jak przeczytałam o kompletowaniu wyprawki aż mi się miło zrobiło ;-) Pamiętam jak to było w pierwszej ciąży ...przeglądanie wózków łóżeczek ;-) ahhhhhh

Na razie wie tylko tatuś dzidzi i nikt więcej. Najbliższej rodzinie powiemy może po pierwszym badaniu USG jak będzie wszystko w porządku. Moja mama wie, że chciałabym jak najszybciej dziecko, więc myślę, że sie ucieszy :) A reakcje ludzi wokół niespecjalnie nas interesują.
    Natomiast podejrzewam, że przyszła teściowa może być troche niezadowolona i może sie jej nie spodobać, że będe na ślubie w sukni ciążowej ;)

Harusiowa, Flakonik, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Na razie wie tylko tatuś dzidzi i nikt więcej. Najbliższej rodzinie powiemy może po pierwszym badaniu USG jak będzie wszystko w porządku. Moja mama wie, że chciałabym jak najszybciej dziecko, więc myślę, że sie ucieszy :) A reakcje ludzi wokół niespecjalnie nas interesują.
    Natomiast podejrzewam, że przyszła teściowa może być troche niezadowolona i może sie jej nie spodobać, że będe na ślubie w sukni ciążowej ;)

O opinie innych ludzi się nie martw ...ludzie zawsze gadają i będą gadać...
    Miecie już zaplanowaną datę ślubu ? Na kiedy ? Teściowa to taka religijna osoba ? Teraz to już nie budzi żadnego zaskoczenia, że kobieta jest w ciąży idąc do ślub albo, że ślub bierze jak dziecko jest już na świecie. Mój Oluś miał 10 m-ce jak ślubowalismy...Najpierw chcieliśmy dziecko później ślub i nikt nie mała nic przeciwko.

Beatrice, aga3107, Harusiowa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    O opinie innych ludzi się nie martw ...ludzie zawsze gadają i będą gadać...
    Miecie już zaplanowaną datę ślubu ? Na kiedy ? Teściowa to taka religijna osoba ? Teraz to już nie budzi żadnego zaskoczenia, że kobieta jest w ciąży idąc do ślub albo, że ślub bierze jak dziecko jest już na świecie. Mój Oluś miał 10 m-ce jak ślubowalismy...Najpierw chcieliśmy dziecko później ślub i nikt nie mała nic przeciwko.

Mamy 12 lipca :) No ona taka jest ;)

Dziewczyny a wy już mówiłyście komuś? Kiedy będziecie mówić rodzinie, znajomym?

Harusiowa lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ;-) to już niedługo. Konkordatowy czy cywilny ? ;-)

U mnie wie tylko przyjaciółka i szefostwo w pracy.
    Rodzicom powiem za 2 tyg jak będzie serduszko widać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 15:57

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Super ;-) to już niedługo. Konkordatowy czy cywilny ? ;-)

U mnie wie tylko przyjaciółka i szefostwo w pracy.
    Rodzicom powiem za 2 tyg jak będzie serduszko widać ;-)

Cywilny :) Nie długo bede musiała się wziąć za poszukiwania sukienki chociaż cięzko będzie coś wybrać bo nie mam pojęcia jaki wtedy będzie brzuszek :)

Coś mało nas na razie styczniówek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 16:01

aga3107, Flakonik, Harusiowa, Kourtney lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że brzuszek nie będzie u Ciebie za duży jeszcze ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Czesc Dziewczyny, ja dzis od rana w biegu i nie mam czasu Was nadrobic :-P. W kazdym razie dzwonila babeczka z laboratorium i powiedziala mi przez tel jakie mam wyniki z pon. No wiec beta ponad 253, a progesteron ponad 35. Byl to 13dpo. Wyniki dzisiejszej bety bede miala jutro.
    Ja tez miewam takie niby skurcze jak na okres, tzn wczoraj mialam kilka razy,a dzis na razie spokoj. A co do gazow, to ja jestem z tych co gazuja caly czas :-P hihihi. Poza tym, jak sciagam wieczorem stanik, to musze sobie podtrzymywac cycki,bo bola hahahah . Milego dnia Mamuski, postaram sie zajrzec pozniej

Vuko gratuluję bety i super progesteronu :) Na pewno będzie dobrze kochana :)
    Mnie wczoraj też było masakrycznie zimno, nawet odkręciłam znwou ogrzewanie, dziś znowu uderza ciepło... Ehhh, te hormony ;)

aga3107, Vuko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie tylko mój mąż :) na razie chcemy tą wiadomość zatrzymać dla siebie, przynajmniej do pierwszego usg...
    Chociaż nie wiem jak długo wytrzymam, żeby powiedzieć mamie, bo wiem, że bardzo się ucieszy :)
    Ale jeszcze tydzień muszę wytrzymać :)

Beatrice, aga3107 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, na pewno znajdziesz odpowiednią sukienkę, teraz jest taki wybór... Poza tym, na pewno nie będzie jeszcze wiele widać :)

Beatrice, aga3107 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę kończyć obiad, bo mąż niedługo wraca z pracy :) Mnie dziś tak mdliło po śniadaniu, że apetytu w ogóle nie mam... Ale może coś wcisnę w siebie podczas wspólnego obiadu ;)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nikomu nie mowilm jeszcze, bo powiem dopiero po pierwszym usg, jak zobqcze pecherzyk we wlsfiwym miejscu,a tak mnie juz korci zeby powiedziec :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:39

• Viki Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, też tak mam. Ciągle mi zimno...Do tego łupie w krzyżu.

Martwię się, że cycki mnie prawie w ogóle nie bolą.
    Ale pociesza mnie myśl, że jak miałam ciąże biochemiczną to tak bolały, że maaaaasakra.
    Nawet dzień jak dostałam okres- bardzo bolały. I zaczynam to odczytywać jako dobrą wróżbę.

Zaczynałam wątek na listopadówkach, ale miałam jednak ciąże biochemiczną...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O znalazłam wątek dla siebie:)
    Mogę do was dołączyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 19:15

Beatrice, Flakonik, Harusiowa lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    O znalazłam wątek dla siebie:)
    Mogę do was dołączyć?

Kamila witaj wsrod styczniowek :* Gratki. Jasne ze mozesz dolaczyc :)
    Kochana napiszesz cos wiecej o sobie ? ;)

Flakonik, Harusiowa, Blair, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila witamy na wątku styczniówek :) jak fajnie że jest nas coraz więcej :)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ