X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis spiacy dzien, nie chce mi sie wychodzic nigdIe bo zimno brrr

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko - piękna beta i jeszcze lepszy progesteron ;-)

Vuko, aga3107 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 Jednak sie nie wybrałam na drugą bete. Chce sobie zaoszczędzić stresu ;) Potem, bym tylko czytała o przyroście i porównywała się z innymi osobami.

Ja dzisiaj spędziłam kolejny dzień nad książkami.

Nie moge sie już doczekać jak bedziemy mogly pisać o kompletowaniu wyprawki, wózkach, ciuszkach itp :)

Giannaa no można tak powiedzieć ;) w grudniu skończe 19.

Flakonik, Harusiowa, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    lucy1983 Jednak sie nie wybrałam na drugą bete. Chce sobie zaoszczędzić stresu ;) Potem, bym tylko czytała o przyroście i porównywała się z innymi osobami.

Ja dzisiaj spędziłam kolejny dzień nad książkami.

Nie moge sie już doczekać jak bedziemy mogly pisać o kompletowaniu wyprawki, wózkach, ciuszkach itp :)

Giannaa no można tak powiedzieć ;) w grudniu skończe 19.

Powiedziałaś już bliskim o ciąży ? Jaka była ich reakcja ? Rodzice różnie reagują na ciąże w tak młodym. Ja wiem, że doskonale sobie poradzisz ;-)
    Jak przeczytałam o kompletowaniu wyprawki aż mi się miło zrobiło ;-) Pamiętam jak to było w pierwszej ciąży ...przeglądanie wózków łóżeczek ;-) ahhhhhh

Beatrice, aga3107, Flakonik lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Powiedziałaś już bliskim o ciąży ? Jaka była ich reakcja ? Rodzice różnie reagują na ciąże w tak młodym. Ja wiem, że doskonale sobie poradzisz ;-)
    Jak przeczytałam o kompletowaniu wyprawki aż mi się miło zrobiło ;-) Pamiętam jak to było w pierwszej ciąży ...przeglądanie wózków łóżeczek ;-) ahhhhhh

Na razie wie tylko tatuś dzidzi i nikt więcej. Najbliższej rodzinie powiemy może po pierwszym badaniu USG jak będzie wszystko w porządku. Moja mama wie, że chciałabym jak najszybciej dziecko, więc myślę, że sie ucieszy :) A reakcje ludzi wokół niespecjalnie nas interesują.
    Natomiast podejrzewam, że przyszła teściowa może być troche niezadowolona i może sie jej nie spodobać, że będe na ślubie w sukni ciążowej ;)

Harusiowa, Flakonik, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Na razie wie tylko tatuś dzidzi i nikt więcej. Najbliższej rodzinie powiemy może po pierwszym badaniu USG jak będzie wszystko w porządku. Moja mama wie, że chciałabym jak najszybciej dziecko, więc myślę, że sie ucieszy :) A reakcje ludzi wokół niespecjalnie nas interesują.
    Natomiast podejrzewam, że przyszła teściowa może być troche niezadowolona i może sie jej nie spodobać, że będe na ślubie w sukni ciążowej ;)

O opinie innych ludzi się nie martw ...ludzie zawsze gadają i będą gadać...
    Miecie już zaplanowaną datę ślubu ? Na kiedy ? Teściowa to taka religijna osoba ? Teraz to już nie budzi żadnego zaskoczenia, że kobieta jest w ciąży idąc do ślub albo, że ślub bierze jak dziecko jest już na świecie. Mój Oluś miał 10 m-ce jak ślubowalismy...Najpierw chcieliśmy dziecko później ślub i nikt nie mała nic przeciwko.

Beatrice, aga3107, Harusiowa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    O opinie innych ludzi się nie martw ...ludzie zawsze gadają i będą gadać...
    Miecie już zaplanowaną datę ślubu ? Na kiedy ? Teściowa to taka religijna osoba ? Teraz to już nie budzi żadnego zaskoczenia, że kobieta jest w ciąży idąc do ślub albo, że ślub bierze jak dziecko jest już na świecie. Mój Oluś miał 10 m-ce jak ślubowalismy...Najpierw chcieliśmy dziecko później ślub i nikt nie mała nic przeciwko.

Mamy 12 lipca :) No ona taka jest ;)

Dziewczyny a wy już mówiłyście komuś? Kiedy będziecie mówić rodzinie, znajomym?

Harusiowa lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ;-) to już niedługo. Konkordatowy czy cywilny ? ;-)

U mnie wie tylko przyjaciółka i szefostwo w pracy.
    Rodzicom powiem za 2 tyg jak będzie serduszko widać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 15:57

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Super ;-) to już niedługo. Konkordatowy czy cywilny ? ;-)

U mnie wie tylko przyjaciółka i szefostwo w pracy.
    Rodzicom powiem za 2 tyg jak będzie serduszko widać ;-)

Cywilny :) Nie długo bede musiała się wziąć za poszukiwania sukienki chociaż cięzko będzie coś wybrać bo nie mam pojęcia jaki wtedy będzie brzuszek :)

Coś mało nas na razie styczniówek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 16:01

aga3107, Flakonik, Harusiowa, Kourtney lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że brzuszek nie będzie u Ciebie za duży jeszcze ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Czesc Dziewczyny, ja dzis od rana w biegu i nie mam czasu Was nadrobic :-P. W kazdym razie dzwonila babeczka z laboratorium i powiedziala mi przez tel jakie mam wyniki z pon. No wiec beta ponad 253, a progesteron ponad 35. Byl to 13dpo. Wyniki dzisiejszej bety bede miala jutro.
    Ja tez miewam takie niby skurcze jak na okres, tzn wczoraj mialam kilka razy,a dzis na razie spokoj. A co do gazow, to ja jestem z tych co gazuja caly czas :-P hihihi. Poza tym, jak sciagam wieczorem stanik, to musze sobie podtrzymywac cycki,bo bola hahahah . Milego dnia Mamuski, postaram sie zajrzec pozniej

Vuko gratuluję bety i super progesteronu :) Na pewno będzie dobrze kochana :)
    Mnie wczoraj też było masakrycznie zimno, nawet odkręciłam znwou ogrzewanie, dziś znowu uderza ciepło... Ehhh, te hormony ;)

aga3107, Vuko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie tylko mój mąż :) na razie chcemy tą wiadomość zatrzymać dla siebie, przynajmniej do pierwszego usg...
    Chociaż nie wiem jak długo wytrzymam, żeby powiedzieć mamie, bo wiem, że bardzo się ucieszy :)
    Ale jeszcze tydzień muszę wytrzymać :)

Beatrice, aga3107 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, na pewno znajdziesz odpowiednią sukienkę, teraz jest taki wybór... Poza tym, na pewno nie będzie jeszcze wiele widać :)

Beatrice, aga3107 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę kończyć obiad, bo mąż niedługo wraca z pracy :) Mnie dziś tak mdliło po śniadaniu, że apetytu w ogóle nie mam... Ale może coś wcisnę w siebie podczas wspólnego obiadu ;)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nikomu nie mowilm jeszcze, bo powiem dopiero po pierwszym usg, jak zobqcze pecherzyk we wlsfiwym miejscu,a tak mnie juz korci zeby powiedziec :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:39

• Viki Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, też tak mam. Ciągle mi zimno...Do tego łupie w krzyżu.

Martwię się, że cycki mnie prawie w ogóle nie bolą.
    Ale pociesza mnie myśl, że jak miałam ciąże biochemiczną to tak bolały, że maaaaasakra.
    Nawet dzień jak dostałam okres- bardzo bolały. I zaczynam to odczytywać jako dobrą wróżbę.

Zaczynałam wątek na listopadówkach, ale miałam jednak ciąże biochemiczną...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O znalazłam wątek dla siebie:)
    Mogę do was dołączyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 19:15

Beatrice, Flakonik, Harusiowa lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    O znalazłam wątek dla siebie:)
    Mogę do was dołączyć?

Kamila witaj wsrod styczniowek :* Gratki. Jasne ze mozesz dolaczyc :)
    Kochana napiszesz cos wiecej o sobie ? ;)

Flakonik, Harusiowa, Blair, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila witamy na wątku styczniówek :) jak fajnie że jest nas coraz więcej :)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ