X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za ciepłe przyjęcie ;-) i proszę o wpisanie mnie na 1.01.2015 ;-) wolałabym urodzić ma styczniu niż w grudniu ale to już pozostawiam naturze ;-)

To moja druga ciąża, mój synek we wrześniu skończy 6 lat ;-)

aga3107, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, życzę Wam spokojnych i nudnych ciąż oraz pozytywnego myślenia zawsze i wszędzie :) Październikówka 2015 ;)

aga3107, Beatrice, Suri97 lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gianna :) jak fajnie że jest nas coraz więcej :)
    Ja też mam ten problem z przewidywaną datą porodu... OvuFriend wyznaczył ją na 2 stycznia, a dziś patrzę w ten Belly kalendarz i stoi 31 grudnia... Ale nie będę już nic zmieniać, bo to i tak natura zdecyduje :)

Jak fajnie że było widać już pęcherzyk z zarodkiem :) gratuluję :)
    Kiedy miałaś owu jeśli mogę spytać???

aga3107, Giannaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    O lucy1983 ustawiłaś suwaczek. Piękny :*

Ja dzisiaj prawie cały dzień uczyłam się na matury. Mam nadzieje, że będzie dobrze ;)

Ja na razie nie czuję się ciążowo chociaż piersi bolą bardziej niż kiedykolwiek w moim życiu.

Viki, Felicity a wy jak sie czujecie dzisiaj?

Beatrice a kiedy masz egzaminy??? I z czego zdajesz? Trzymam kciuki :) Ja do tej pory miło wspominam moją maturę :) była lekka i bezproblemowa ;) ach jakie piękne czasy to były :)

aga3107 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, na pewno za parę dni będzie coś widać na usg, to też zależy od sprzętu :) najważniejsze teraz jest to żebyś szybciutko wyzdrowiała :) dobrze że antybiotyk jest bezpieczny dla Maleństwa :)
    Serdecznie pozdrawiam :)

aga3107 lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Witaj Gianna :) jak fajnie że jest nas coraz więcej :)
    Ja też mam ten problem z przewidywaną datą porodu... OvuFriend wyznaczył ją na 2 stycznia, a dziś patrzę w ten Belly kalendarz i stoi 31 grudnia... Ale nie będę już nic zmieniać, bo to i tak natura zdecyduje :)

Jak fajnie że było widać już pęcherzyk z zarodkiem :) gratuluję :)
    Kiedy miałaś owu jeśli mogę spytać???

Owu było miedzy 8 a 10 kwietnia ;-)

Dziewczyny robiłyście betę ? Słyszałam, że podobno w przyszłości po becie będzie można wykryć płeć dziecka bo zarodek żeński wytwarza około 20% więcej hormonów niż zarodek męski...nie ma tutaj takiego wątku ale poświeciłam trochę czasu by przejrzeć starsze posty i zauważyłam, że faktycznie kobiety które miały większy przyrost rodziły dziewczynki ;-)

Beatrice, Suri97, dorbie lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, ja robiłam betę, ale nie będę raczej powtarzać... Ciekawa teoria co piszesz :) Dla mnie liczy się tylko żeby Dzidzia zdrowo rosła a czy to chłopiec czy dziewczynka to nie jest dla mnie tak ważne...

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak u Ciebie dziś kochana???

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Gianna, ja robiłam betę, ale nie będę raczej powtarzać... Ciekawa teoria co piszesz :) Dla mnie liczy się tylko żeby Dzidzia zdrowo rosła a czy to chłopiec czy dziewczynka to nie jest dla mnie tak ważne...

Dla mnie tez to jest ważne jednak nie ukrywam, że chciałabym mieć córeczkę bo synka już mam ;-) moja beta to 172 w około 12 dpo 48 h później 501. Dlaczego nie chcesz powtarzać bety ? To jednak bardzo przydatne badanie które pokazuje jak rozwija się okruszek. Jaką miałaś betę ?

Beatrice lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś płaczki mnie dopadły...

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooowww gratuluję Stycznióweczki ale ten czas leci :) :) :) Rośnijcie zdrowo i bez problemów :) :) :)

aga3107, Giannaa, Beatrice, Suri97, Harusiowa lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga3107 wrote:

Aga co się dzieje ?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, ja nie mieszkam w Polsce i tu nie można sobie po prostu pójść do labu na betę, badanie robi się u lekarza albo w szpitalu... Zresztą rosnąca beta też nie jest wyznacznikiem że ciąża się utrzyma, sama doświadczyłam i nie chcę się stresować :) Miałam 870 16 dpo.
    Teraz czekam na usg do 6 maja i mam nadzieję że będzie coś widać wtedy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy Matury mam 4,5,6 polski, matme, angielski i angielski rozszerzony. W tych dniach jeszcze ustnie polski i angielski a 13.05 Geografia :)

Gianna ciekawe jest to co napisalas. Moze jednak zrobie jutro bete? Zobacze jakk przyrost bedzie. Ale z drugiej strony stasznie sie stresuje czekajac na wyniki.

Aga co sie stalo? Ja tez mam czasami taki czas ze musze sie wyplakac czesto nawet bez powodu ale potem czuje sie lepiej :)

Suri97, Harusiowa, Flakonik, Blair, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga3107 wrote:

Aga czasem nas dopada gorszy dzień, to pewnie hormony ;) Oby jutro było lepiej :)
    Mam tylko nadzieję że zdrowotnie wszystko ok ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, sporo tego masz :) ale na pewno wszystko będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 21:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy mam dwa rozszerzenia ;) obowiazkowo jest do jednego podejsc

Gianna weszlam w galerie twojego malucha. I mega slodziak z niego :*

Ja nie mam zadnych preferencji czy wolalabym dziewczynke czy chlopca. Chce tylko zeby bylo zdrowe :) Ale imiona mamy juz wstepnie wybrane i dla chlopca i dziewczynki :)

Dobranoc :* Spijcie dobrze

Giannaa, lucy1983, Suri97, Harusiowa, Flakonik, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna tu Cię znalazłam. Cieszę się bardzo, chyba przewidziałam Ci późną grudniówkę/wczesną styczniówkę :P

Giannaa, Harusiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :* ja też już się wybieram do łóżeczka...

• Vuko Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pracy niedawno wrocilam i wpadlam tylko powiedziec: dobranoc :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ