Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Na razie brak objawów. Tylko cycyki troszkę
Moja historia w pamiętniku. Jakby kogoś interesowało długa i pokręcona.
Boję się trochę do was dołączyć , bo jest jak jest.
Termin na 4 stycznia;) Aczkolwiek jestem 4 dni przed planowanym okresem. Miałam owulacje w 12 dpo. Więc pewnie temu tak wcześnie mi wyznacza. -
nick nieaktualnyViki wrote:Ja jestem!
Melduję się Dziś beta 182 - 25 dc:))
Trochę nie chce zapeszać, bo zachodzę w ciąże bbbbb szybko, ale już 3 razy poroniłam- ale bardzo wczesne ciąże. Może teraz się uda?
Mogę dołączyć?
Viki jasne ze mozesz. Super ze dolaczasz do nas.
Mam nadzieje ze teraz juz bedzie dobrze. Musi ! Yrzymam mocno kciuki.
Ja wynik pierwszej bety poznam jutro
aga3107, Flakonik, Suri97, Harusiowa, Blair, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki witaj ja już kiedyś czytałam gdzieś twoje wpisy na forum w części poronienie...
Przypuszczam że robiłaś sobie dokładne badania po 3 poronieniach i wiesz co może być ich przyczyną...
Oby teraz się udało Trzymam kciuki kochanaaga3107 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zakazaną mam bete. Ale korci mnie iść znowu za kilka dni. Tyle już historii tutaj na forum, że beta nie rosła a potem serduszko i wszystko idealnie.
I gin mi mówi, że może db rosnąc a nie będzie zarodka na przykład.A może źle rosnąć i będzie ok. Że beta nie jest wyrocznią.
A ja sama nie wiem...
aga3107, Beatrice, Flakonik, Suri97, Harusiowa lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie styczniowki viki pamietam Cię ,trzymam kciuki myśl pozytywnie a wszystko sie ulozy pozdrawia listopadowka 2015
aga3107, Beatrice lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Witajcie
Ja chyba też dołączę do styczniowych mamusiek.
Staramy się o dzidzię od stycznia. Ostatni okres był 02.04. przy cyklach 29-30 dniowych owulacja przypadała na 15-16 bądź 17 kwietnia , oczywiście staraliśmy się w tych dniach ale szczególnie nie wierzyłam, że coś z tego będzie. Mimo tego, że cykle mam regularne i wszystkie wyniki dobre jakoś nie sądziłam, że się uda
A tu 20 ( poniedziałek ) rano dziwne brązowe plamienie widoczne przy wycieraniu papierem. Nigdy czegoś takiego nie miałam ale dobrze wiedziałam, że za wcześnie aby była to zagnieżdżenie. Następne dni cisza i zmęczenie okropne ( nie należę do osób śpiących popołudniami ale nie dawałam rady padałam na łóżko ). No i nastał czwartek 23 kwietnia rano znowu plamienie podobne jak poniedziałkowe ale może trochę mocniejsze i okresowe bóle brzucha. Zła jak osa była bo byłam przekonana, że to @ ale w południe już ani śladu plamienia i tylko takie ćmienie w dole brzucha, które utrzymywało się do wieczora. Wielkim dniem okazał się piątek od rana czułam się jakby mnie stado koni w nocy skopało, w pracy na chwilę zrobiło mi się ciemno przed oczami musiałam wyjść na świeże powietrze. Wracając stwierdziłam, że kupie test i zrobię rano ale nie wytrzymałam. Przyjechałam do domu i pierwsze co do łazienki i testowanie. Nie patrzyłam na test tylko zabrałam go do pokoju i tu niespodzianka baldziutki paseczek. Poszłam zrobić drugi i znowu. Po powrocie H. do domu pojechaliśmy jeszcze po dwa i zrobiłam kolejni i to samo. Kolejny zrobiłam rano i też kreska była tylko że już mocniejsza. Wracając z pracy kupiłam jeszcze dwa. Nie mogłam uwierzyć i zrobiłam kreska była już dużo mocniejsza chociaż nadal blada. Z dzisiejszego porannego testu widać, że jest podobnie jak wczoraj Chyba jestem testoholikiem . Z kalendarzyy internetowych termin będzie przypadał na 6-7-12-14 stycznia.
Wcześniej bałam się bezpłodności a teraz mam w głowie ciąże biochemiczna, poronienie samoistne itp.chyba za dużo złego mnie w moim młodym życiu spotkało, że nie potrafię nie szukać powodów do zmartwieńaga3107, Flakonik, lucy1983, Beatrice, Suri97, Harusiowa, Aprilia lubią tę wiadomość
2012 👩❤️👨
2016 👧
29👩
30👨
2cs
22.04.2022 ⏸️
23.04.2022 beta 18.5
25.04.2022 beta 83.7
29.04.2022 beta 722 -
nick nieaktualnykaszuba wrote:Witajcie
Ja chyba też dołączę do styczniowych mamusiek.
Wcześniej bałam się bezpłodności a teraz mam w głowie ciąże biochemiczna, poronienie samoistne itp.chyba za dużo złego mnie w moim młodym życiu spotkało, że nie potrafię nie szukać powodów do zmartwień
Witaj kaszuba! Gratuluję Rośnijcie zdrowo!
I nie tylko Ty jesteś testoholikiem.
Ja też mam takie obawy jak Ty, chyba to u większości normalne.
Musimy trzymać się jednak tej myśli, że wszystko będzie dobrze. -
Jejku juz mamusie na styczen , gratuluje i zycze spokojnych i nudnych 9 msc szczególnie Viki bede trzymac kciuki tym razem na pewno sie uda
Listopadówka 2015Flakonik, Beatrice, aga3107 lubią tę wiadomość
-
Kaszuba graty! Nie stresuj sie teraz tylko skacz na bete ja snowu obudzilam sie po 6 i spac nie moge juz. W nocy musialy mnie bardzo bolec cyvory,bo snilo mi sie,ze juz mleko laktatorem sciagalam hahahaha. Po 8 dzwonie zapytac czy sa juz moje wyniki. Milego dnia Dziewczyny
aga3107 lubi tę wiadomość
-
Vuko, ja od kilku dni budzę się około 7 posiedzę godzinę znowu spać. Dobrze, że mam druga zmianę to może sobie pozwolić na leniuchowanie. Na betę pójdę jak do piątku @ się nie pojawi w poniedziałek będę miała najprawdopodobniej wolne to wykorzystam ten dzień.
Aga3107, obawy są ogromne, to moja pierwsza ciąża.Jednak boję się, że coś się wydarzy moja babcia, mama traciły ciąże ale na przykład siostra synka donosiła książkowo nawet poród naturalny trwał 40 minut:) Mam nadzieje, że moja też będzie szczęśliwa .
2012 👩❤️👨
2016 👧
29👩
30👨
2cs
22.04.2022 ⏸️
23.04.2022 beta 18.5
25.04.2022 beta 83.7
29.04.2022 beta 722 -
nick nieaktualnyHej. dziewczyny. Podczytuje was jeszcze troszeczke . Wspominam poczatku chociaz u mnie tez dppiero poczatek ale jednak juz 10 tc sie zaczyna.
Jeszcze raz gratulacje dla was :* Trzymcie sie cieplutkoVuko, lucy1983, Beatrice, aga3107, Harusiowa, Palvin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj Kaszuba Kochana, to normalne, że się martwimy, ale musimy być silne i najważniejsze to POZYTYWNIE myśleć
Ja też na początku twierdziłam, że pewnie będziemy się musieli starać miesiącami o zajście w ciążę a udało się od razu. Co prawda potem straciliśmy Naszego Aniołka, ale teraz też udało się bardzo szybko znowu zaciążyć
Więc po pierwsze jesteście płodni a to już jest wspaniałe
Po drugie, będzie co będzie, nie mamy na to zbyt wielkiego wpływu, ale naturalnie stres, ciągłe myślenie o tym co może się złego stać na pewno nie wpływa pozytywnie na nasze Fasolki
Ja też często miewam chwile zwątpienia, zwłaszcza jak coś zaboli zakłuje albo znowu nie boli ale staram się od razu wtedy stawiać do pionu i nie dać się temu ogarnąć 3 głębokie wdechy, melissa, uśmiech i wiara, że wszystko będzie DOBRZE
My tu jesteśmy właśnie po to żeby się wspierać, pomagać i wymieniać obawami i radościami Więc pisz i opowiadaj
I leć na betę najlepiej
Beatrice, aga3107 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeatrice wrote:Wiem wiem. Ale badalam sie juz na toxo i przechorowalam to juz. Wiec teraz luzik
Czego wam bedzie najbardziej brakowalo w czasie ciazy? Mi na pewno cwiczen. Bo codziennie duzo cwiczylam, biegalam, crossfit . No ogolnie dzien bez.cwiczenia byl dla mnie dniem straconym a tu teraz taka dluuuga przerwa Jak bedzie wszystko dobrze.to bede.ogarniac jakies specjalne cwiczenia dla ciezarnych Mam nadzisje ze takowe istnieja
Hej Beatrice
Mi też już brakuje biegania, zwłaszcza teraz przy takiej fajnej pogodzie
Ja na razie odpuściłam wszystko i bieganie i fitness, ale potem mam nadzieję, że będę chodzić na jakieś zajęcia dla ciężarnych. U mnie w fitness studio chyba organizują jakieś ekstra zajęcia dla ciężarnych, joga, aqua aerobik ale dopiero od 13. tygodnia. Na razie się nie interesowałamBeatrice, aga3107 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaszuba a czemu masz takie obawy?
Wiesz, moja mama poroniła dwie pierwsze ciąże, ale na dość późnych etapach, w 4. i 7. miesiącu a potem urodziła 3 zdrowych dzieci, więc nie ma reguły...
Myśl pozytywnie
Jak długo się staraliście? Bierzesz jakieś leki?