X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kaszuba Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, staram się nie stresować ale gdzieś w głowie czarne myśli siedzą.

Lucy1983, staraliśmy się cztery równe cykle. Leków nie biorę po za kwasem foliowym. U nas też jest wszystko pod znakiem zapytania bo dzidziuś jest wyczekany. Jadnak decyzja zapadła stosunkowo szybko po tym jak wykryto u mnie wadę serca, której nie stwierdzono w wieku dziecięcym. 17 miesiący temu zmarł mój tato w wieku 48 lat nagle i od tego się zaczęło bo musiałam się przebarać razem z siostra i siostrzeńcem. Mam obciążenia kardiologiczne (tak to się chyba mówi)niedomykające się zastawki sercowe. Lekarze mówili żeby już się starać teraz jak mam młody i silny organizm, później mogłabym mieć duże problemy z donoszeniem ciąży no i po operacji już raczej serce by nie dało rady. No a druga sprawa, że maluszek też może odziedziczyć felerne geny :( więc jest stresik. Mój ginekolog powiedział, że trzeba będzie zrobić szereg badań jeszcze w okresie ciąży czy z maluszkiem będzie wszystko w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:44

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mogę uwierzyć, że już są styczniówki :)
    Do mnie jeszcze dobrze nie dotarło, że rośnie we mnie mały człowieczek a czas tak szybko leci..

Nie stresujcie się, myślcie pozytywnie Kochane! Dbajcie o siebie i bądźcie pozytywnie nastawione a będzie wszystko dobrze!

Rośnijcie zdrowo! :)

Listopadówka 2015 ;)

Vuko, Beatrice, aga3107, Harusiowa lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, to fakt, czas leci jak szalony :D
    EDIT: moje wyniki sie gdzies zapodzialy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:10

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszuba wrote:
    Vuko, staram się nie stresować ale gdzieś w głowie czarne myśli siedzą.

Lucy1983, staraliśmy się cztery równe cykle. Leków nie biorę po za kwasem foliowym. U nas też jest wszystko pod znakiem zapytania bo dzidziuś jest wyczekany. Jadnak decyzja zapadła stosunkowo szybko po tym jak wykryto u mnie wadę serca, której nie stwierdzono w wieku dziecięcym. 17 miesiący temu zmarł mój tato w wieku 48 lat nagle i od tego się zaczęło bo musiałam się przebarać razem z siostra i siostrzeńcem. Mam obciążenia kardiologiczne (tak to się chyba mówi)niedomykające się zastawki sercowe. Lekarze mówili żeby już się starać teraz jak mam młody i silny organizm, później mogłabym mieć duże problemy z donoszeniem ciąży no i po operacji już raczej serce by nie dało rady. No a druga sprawa, że maluszek też może odziedziczyć felerne geny :( więc jest stresik. Mój ginekolog powiedział, że trzeba będzie zrobić szereg badań jeszcze w okresie ciąży czy z maluszkiem będzie wszystko w porządku.

Kaszuba, teraz rozumiem twoje obawy, ale bądź dobrej myśli :) Skoro lekarze zalecali ciążę teraz, to chyba wiedzą co mówią. Na pewno nie narażali by Ciebie na takie ryzyko, gdyby od razu miało się nie udać. Pewnie będzie to ciąża wysokiego ryzyka, ale musisz zrobić wszystko, żeby się udało :) Przede wszystkim dbaj o Was, odpoczywaj dużo, weź może zwolnienie z pracy... A lekarze już zrobią wszystki badania i będą mieli Cię pod kontrolą. Byłaś już u lekarza, ewentualnie robiłaś jakieś badania krwi?

Trzymaj się Słońce :) i wierz, że będzie dobrze :)

Ja tam wierzę, że wszystko będzie OK :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Shibuya, to fakt, czas leci jak szalony :D
    EDIT: moje wyniki sie gdzies zapodzialy :/

Co??? Wyniki się zapodziały? Chyba sobie żarty robią? To niech ci dzisiaj znowu zrobią badanie gratis...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie już wyniki bety?

U mnie na razie wszystko OK :) beta 870 mlU/L i pani powiedziała że jak na ten czas (4t 4d) to wynik w normie, więc trochę odetchnęłam :)

Beatrice, aga3107 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszuba w ogóle przykro mi z powodu śmierci twojego taty :( to bardzo bolesne na pewno... Mój tato zmarł 7 miesięcy temu na raka płuc, tydzień po naszym ślubie i bardzo mi go brakuje, ale myślę że jakoś nad nami czuwa tam z góry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:44

lucy1983, Felicity, Vuko, Beatrice, aga3107, Suri97, Flakonik lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety cos sie zapodzialo i wyniki w czw, ew jutro. Tak czy siak jutro powtarzam bete po 48h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 16:09

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już styczniówki?!
    Gratulacje kobitki! Nudnych i szczęśliwych 9 miesięcy od Kwietniówko-Majówki :D

Beatrice, Vuko, aga3107, lucy1983, Flakonik, Harusiowa lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszuba witaj na fioletowej stronie mocy :* Wierze ze wszystko bedzie dobrze :)

Mój wynik bety to 312 :) Robilam wczoraj czyli to 29dc . Raczej nie planuje isc kolejny raz. Nie chce sie zamartwiac czy przyrost za maly czy za duzy. Wystarczy mi ten jeden wynik zeby potwierdzic ze jestem w ciazy :)

aga3107, Vuko, Suri97, Flakonik, Harusiowa, Blair, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś w laboratorium i w mojej małej mieścinie nie robią bety. :( Strasznie się zdziwiłam. Pani na mnie popatrzyła jak na UFO i powiedziała że właściwie to po co mi, ale ewentualnie będą odsyłać, ale ona to nie wie gdzie i kiedy będzie wynik i w ogóle. I że mogę jedynie zrobić test - jeszcze z moczu. :( Oczywiście nie byłam na to przygotowana, na szczęście dała mi co trzeba i odesłała do toalety. Teraz odebrałam i - pozytywny. <3 Chociaż wiedziałam że tak będzie bo znowu nie wytrzymałam i zatestowałam rano w domu. Ale teraz przynajmniej mam na papierze. Czarno na białym. :) I w sumie już poczekam do wizyty u mojej pani doktor, zobaczymy co mi zleci, po co mam myśleć i się stresować dodatkowo czy wyszło dobrze czy źle jak i tak nie mogę zobić. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 17:17

lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, ladna beta :-) aga, wazne zebys Ty byla spokojna :-)

aga3107, Beatrice lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice - bardzo dobra beta :)

Aga - w sumie masz rację, po co się stresować :)

Ja chętnie bym zrobiła drugą betę, żeby zobaczyć jak przyrasta, ale nie mam takiej opcji... lekarz powiedział, że to i tak nam nic nie da i że jedynym prawdziwym dowodem na ciążę jest usg, na którym widać zarodek, a to się okaże wkrótce :) oby :)

Ja się mimo wszystko uspokoiłam i dalej czekamy :)

Beatrice, Flakonik, aga3107 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś strasznie zimno, pogoda się popsuła, cały dzień pada :( jestem zmęczona i senna, choć prawie nic nie robię...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O lucy1983 ustawiłaś suwaczek. Piękny :*

Ja dzisiaj prawie cały dzień uczyłam się na matury. Mam nadzieje, że będzie dobrze ;)

Ja na razie nie czuję się ciążowo chociaż piersi bolą bardziej niż kiedykolwiek w moim życiu.

Viki, Felicity a wy jak sie czujecie dzisiaj?

Flakonik, Flakonik, Flakonik, aga3107, lucy1983, Suri97, Harusiowa, Blair, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny ;-)
    Szukałam wątku styczniowego i dopiero teraz znalazłam ;-) U mnie termin 31.12/01.01.15 ;-)

Dziś byłam na pierwszym USG pęcherzyk jest zarodek jest ale jeszcze serduszko nie bije, kolejna wizyta 12.05.2015. To będą bardzo długie 2 tygodnie ;-)

Beatrice, Flakonik, aga3107, Harusiowa, lucy1983, Suri97 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Witam się dziewczyny ;-)
    Szukałam wątku styczniowego i dopiero teraz znalazłam ;-) U mnie termin 31.12/01.01.15 ;-)

Dziś byłam na pierwszym USG pęcherzyk jest zarodek jest ale jeszcze serduszko nie bije, kolejna wizyta 12.05.2015. To będą bardzo długie 2 tygodnie ;-)

Witaj Gianna i gratki :* Super masz ten termin ;) To może na liście zapisze na 1.01 :)
    Zobaczysz że 12 maja na pewno zobaczysz pięknie bijące <3

aga3107, Harusiowa, Giannaa, Suri97, Flakonik, Blair, Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Giannaa i witaj w klubie! ;)
    Mnie też w jakimś kalkulatorze termin wyszedł na 29 grudnia.
    Może bym i chciała w tym roku, bo moja bratowa ma termin na lipiec, to nasze dzieciątka byłyby z jednego roku. Zobaczymy. To w końcu przełom roku i każda z nas może w grudniu lub styczniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 19:45

Giannaa, Beatrice, Suri97, Harusiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:39

Giannaa, Beatrice lubią tę wiadomość

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ