X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, ja idę na wizytę w przyszłą środę 06.05, bo lekarz tak ustalił. Ja myślałam bardziej o jeszcze następnym tygodniu od 11.05 bo wtedy można by już było usłyszeć bicie serduszka... no i mój mąż ma popołudniową zmianę to by mógł pójść ze mną...

Ja myślę, że możesz się umówić tak za 2 tyg. Wtedy nie powinno być wątpliwości i powinno być widać i zarodek i może nawet serduszko :)

aga3107, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o 8 maja. Będzie już coś u mnie widać? Czy jeszcze poczekać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga3107 wrote:
    Ja biorę kwas foliowy od 1,5 miesiąca i Falvit.
    Ale Wam dobrze, ja w pracy, duchota w pomieszczeniach straszna, jeszcze remont nam tydzień temu rozpoczęli i wiercą niezmordowanie aż w głowie trzeszczy... :(
    A pogoda piękna, nie mogę się doczekać kiedy pójdę do domku...

Oj, bidulka :( jaką masz pracę? Mam nadzieję, że nie masz za dużo stresu...

Ja gdyby nie to zwolnienie, to też bym musiała jechać do pracy... Ale powiem tak, umowę mam i tak tylko do końca roku, i już zaczęłam się rozglądać za nową, więc mi nie zależy aż tak bardzo...

Poza tym, pracuję na uniwerku i w labie biochemicznym, więc musiałabym powiedzieć szefowi co i jak, bo będąc w ciąży nie mogę mieć do czynienia z żadną chemią, a na razie chcę tego uniknąć z wiadomych powodów. Niech on sobie myśli co chce, ale ja oficjalnie jestem chora :)

aga3107 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga3107 wrote:
    Ja myślę o 8 maja. Będzie już coś u mnie widać? Czy jeszcze poczekać?

Zarodek powinno widać na bank :), z serduszkiem może być jeszcze za wcześnie.

Patrzyłam na twój wykres, zaczełaś wprawdzie przede mną, ale owu miałaś póżniej ale w sumie tak samo jak ja 11.04, więc idziemy łeb w łeb :)

aga3107, Beatrice, Flakonik, Harusiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole, drektoruję. Stresu trochę jest, ale powiedzmy że ogarniam, kwestia przyzwyczajenia. Jestem otoczona dzieciakami i dziś jakoś inaczej na nie patrzę. Chociaż zawsze traktowałam je jak swoje. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:14

lucy1983, Beatrice, Harusiowa, Paula44, dorbie lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam do Was tak na chwilkę serdecznie Wam pogratulować samych cudownych wieści ... trzymam kciuki, żeby każda z Was jak najszybciej usłyszała bicie swojego drugiego serduszka =)

Rosnijcie zdrowo przez te 9 miesięcy ♥

Beatrice, Vuko, aga3107, Flakonik, lucy1983, Suri97 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarejestrowalam sie do ginekologa na nfz i wizyta jest na 22.05
    To najblizszy termin dla ciezarnych.
    Ale chyba nie wytrzymie tak dlugo i pojde szybciej prywatnie.
    Bo 22 maja to bede juz w 8tygodniu jak wszystko pojdzie dobrze:)

aga3107, Flakonik, Suri97, Harusiowa, Blair lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide 5 bo juz taki termin mialam ustalony przed ciaza, ppza tym musze sie dowiedsiec co z tym dupkiem dalej.ale pewnie usg mi jeszcze nie zrobi bo za predko.
    Lucy, ja to swojego wezme dopiero jak mnie bedzie badal usg juz przez brzuch,a nie dopochwowo :-P

lucy1983, aga3107 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, na pewno wszystko będzie dobrze :) no do 22.05 to ja bym też nie wytrzymała... Masz jakiegoś dobrego prywatnego? Zapisz się chociaż na usg na jakiś wcześniejszy termin.

W Polsce to i tak jest miodzio z tymi prywatnymi lekarzami i badaniami w labie. Co prawda trzeba płacić ale dostajesz co chcesz. Tutaj służba zdrowia jest ok, ale prywatnych basań nie ma i czasem trzeba walczyć z lekarzem o głupie skierowanie na badanie krwi...

aga3107, Beatrice, Flakonik, Suri97 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ja ide 5 bo juz taki termin mialam ustalony przed ciaza, ppza tym musze sie dowiedsiec co z tym dupkiem dalej.ale pewnie usg mi jeszcze nie zrobi bo za predko.
    Lucy, ja to swojego wezme dopiero jak mnie bedzie badal usg juz przez brzuch,a nie dopochwowo :-P

Wiesz może to i racja, ale mój mąż to też lekarz, co prawda internista, ale bardzo chce być przy tym :) i nie ma z tym jakiś problemów ;)
    Jest to miłe że się tak angażuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:39

aga3107, Vuko, Harusiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze poszukac jakiegos dobrego prywatnego bo do tej pory kontrolnie tylo chodzilam wiec na nfz.

Dziewczyny ja nie mysle o niczym innym tylko o ciazy. Jestem mega tym podekscytowana :)

Flakonik, Vuko, Suri97, Harusiowa, aga3107, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja codziennie czuję obecność mojego prawego jajnika. Takie jakby delikatne ukłucie. Nie miałam tak nigdy wcześniej. Czy też tak macie? A już o piersiach nie wspomnę. Jakby z ołowiu były. Ciężkie, wrażliwe i bolą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie zapisałam się już na 8 maja :) Czyli dwa tygodnie wcześniej niż na nfz.
    A wy bedziecie chodzić prywatnie czy na nfz czy może i tak i tak?

aga3107 U mnie z piersiami podobnie jak u ciebie ;)

aga3107, Flakonik, Blair, Suri97 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie, bo od zawsze chodzę prywatnie. Też myślę o 8 maja bo będę wtedy w Kielcach więc mogę zachaczyć o moją p. droktor :)

Beatrice lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga3107 wrote:
    Dziewczyny, ja codziennie czuję obecność mojego prawego jajnika. Takie jakby delikatne ukłucie. Nie miałam tak nigdy wcześniej. Czy też tak macie? A już o piersiach nie wspomnę. Jakby z ołowiu były. Ciężkie, wrażliwe i bolą.
    Ja tylko czasami czuje ktorys jajnik bardzo delikatnie. A cycki to mi utosly o rozmiar juz i tez wrazliwe. Jak sciagam stanik to musze podtrzymywac hahahaha
    Beatrice,,ja prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 14:34

aga3107, Beatrice lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też większe, choć nigdy na rozmiar nie narzekałam. :) Jestem już w domku, pozbyłam się stanika, i nie przewiduję już go zakładać. Chociaż mam wrażenie że się urwią. :) A w ogóle czuję wstręt do jedzenia.:-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mogłabym cały czas coś jeść. Najbardziej ciągnie mnie na słodkości.
    Ciasto francuskie <3

aga3107, lucy1983, Flakonik, Blair, Suri97 lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 maja 2014 dowiedziałam się, że jestem w ciąży i to był najwspanialszy okres do stycznia. Życzę Wam wszystkim cudownych 9 miesięcy i jednocześnie zazdroszczę :) cieszcie się brzuszkami w każdej chwili.

Beatrice, aga3107, Flakonik lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój lewy jajnik męczy niemiłosiernie już od owulki... Czasem mniej czasem więcej ale ciągle przypomina o tym że jest... Ponoć to normalne.

Janie należę do pań obdarzonych obfitym biustem ale teraz moje piersi ledwo się mieszczą ;) i są dużo większe i bardzo wrażliwe :) Mój mąż zachwycony ale i tak ma zakaz dotykania bo wtedy bolą bardziej...

Ja z jedzeniem mam różnie... Czasem mnie mdli i nic nie mogę przełknąć a czasem głód mnie dopada. I też ochota na słodkie choć normalnie mało jem słodyczy ale wczoraj rzucilam sie na wafelki jakbym nigdy nie jadła w życiu...

Mnie najgorzej męczy ciągłe bieganie na siku... Ile razy można ??? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice to twoja fotka w awatarze?

aga3107 lubi tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ