Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBeatrice, ja idę na wizytę w przyszłą środę 06.05, bo lekarz tak ustalił. Ja myślałam bardziej o jeszcze następnym tygodniu od 11.05 bo wtedy można by już było usłyszeć bicie serduszka... no i mój mąż ma popołudniową zmianę to by mógł pójść ze mną...
Ja myślę, że możesz się umówić tak za 2 tyg. Wtedy nie powinno być wątpliwości i powinno być widać i zarodek i może nawet serduszkoaga3107, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaga3107 wrote:Ja biorę kwas foliowy od 1,5 miesiąca i Falvit.
Ale Wam dobrze, ja w pracy, duchota w pomieszczeniach straszna, jeszcze remont nam tydzień temu rozpoczęli i wiercą niezmordowanie aż w głowie trzeszczy...
A pogoda piękna, nie mogę się doczekać kiedy pójdę do domku...
Oj, bidulka jaką masz pracę? Mam nadzieję, że nie masz za dużo stresu...
Ja gdyby nie to zwolnienie, to też bym musiała jechać do pracy... Ale powiem tak, umowę mam i tak tylko do końca roku, i już zaczęłam się rozglądać za nową, więc mi nie zależy aż tak bardzo...
Poza tym, pracuję na uniwerku i w labie biochemicznym, więc musiałabym powiedzieć szefowi co i jak, bo będąc w ciąży nie mogę mieć do czynienia z żadną chemią, a na razie chcę tego uniknąć z wiadomych powodów. Niech on sobie myśli co chce, ale ja oficjalnie jestem choraaga3107 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaga3107 wrote:Ja myślę o 8 maja. Będzie już coś u mnie widać? Czy jeszcze poczekać?
Zarodek powinno widać na bank , z serduszkiem może być jeszcze za wcześnie.
Patrzyłam na twój wykres, zaczełaś wprawdzie przede mną, ale owu miałaś póżniej ale w sumie tak samo jak ja 11.04, więc idziemy łeb w łeb
aga3107, Beatrice, Flakonik, Harusiowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW szkole, drektoruję. Stresu trochę jest, ale powiedzmy że ogarniam, kwestia przyzwyczajenia. Jestem otoczona dzieciakami i dziś jakoś inaczej na nie patrzę. Chociaż zawsze traktowałam je jak swoje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:14
lucy1983, Beatrice, Harusiowa, Paula44, dorbie lubią tę wiadomość
-
Wpadłam do Was tak na chwilkę serdecznie Wam pogratulować samych cudownych wieści ... trzymam kciuki, żeby każda z Was jak najszybciej usłyszała bicie swojego drugiego serduszka
Rosnijcie zdrowo przez te 9 miesięcy ♥Beatrice, Vuko, aga3107, Flakonik, lucy1983, Suri97 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZarejestrowalam sie do ginekologa na nfz i wizyta jest na 22.05
To najblizszy termin dla ciezarnych.
Ale chyba nie wytrzymie tak dlugo i pojde szybciej prywatnie.
Bo 22 maja to bede juz w 8tygodniu jak wszystko pojdzie dobrze:)aga3107, Flakonik, Suri97, Harusiowa, Blair lubią tę wiadomość
-
Ja ide 5 bo juz taki termin mialam ustalony przed ciaza, ppza tym musze sie dowiedsiec co z tym dupkiem dalej.ale pewnie usg mi jeszcze nie zrobi bo za predko.
Lucy, ja to swojego wezme dopiero jak mnie bedzie badal usg juz przez brzuch,a nie dopochwowolucy1983, aga3107 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeatrice, na pewno wszystko będzie dobrze no do 22.05 to ja bym też nie wytrzymała... Masz jakiegoś dobrego prywatnego? Zapisz się chociaż na usg na jakiś wcześniejszy termin.
W Polsce to i tak jest miodzio z tymi prywatnymi lekarzami i badaniami w labie. Co prawda trzeba płacić ale dostajesz co chcesz. Tutaj służba zdrowia jest ok, ale prywatnych basań nie ma i czasem trzeba walczyć z lekarzem o głupie skierowanie na badanie krwi...aga3107, Beatrice, Flakonik, Suri97 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVuko wrote:Ja ide 5 bo juz taki termin mialam ustalony przed ciaza, ppza tym musze sie dowiedsiec co z tym dupkiem dalej.ale pewnie usg mi jeszcze nie zrobi bo za predko.
Lucy, ja to swojego wezme dopiero jak mnie bedzie badal usg juz przez brzuch,a nie dopochwowo
Wiesz może to i racja, ale mój mąż to też lekarz, co prawda internista, ale bardzo chce być przy tym i nie ma z tym jakiś problemów
Jest to miłe że się tak angażuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:39
aga3107, Vuko, Harusiowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMusze poszukac jakiegos dobrego prywatnego bo do tej pory kontrolnie tylo chodzilam wiec na nfz.
Dziewczyny ja nie mysle o niczym innym tylko o ciazy. Jestem mega tym podekscytowanaFlakonik, Vuko, Suri97, Harusiowa, aga3107, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrywatnie zapisałam się już na 8 maja Czyli dwa tygodnie wcześniej niż na nfz.
A wy bedziecie chodzić prywatnie czy na nfz czy może i tak i tak?
aga3107 U mnie z piersiami podobnie jak u ciebieaga3107, Flakonik, Blair, Suri97 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aga3107 wrote:Dziewczyny, ja codziennie czuję obecność mojego prawego jajnika. Takie jakby delikatne ukłucie. Nie miałam tak nigdy wcześniej. Czy też tak macie? A już o piersiach nie wspomnę. Jakby z ołowiu były. Ciężkie, wrażliwe i bolą.
Beatrice,,ja prywatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 14:34
aga3107, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
1 maja 2014 dowiedziałam się, że jestem w ciąży i to był najwspanialszy okres do stycznia. Życzę Wam wszystkim cudownych 9 miesięcy i jednocześnie zazdroszczę cieszcie się brzuszkami w każdej chwili.
Beatrice, aga3107, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie mój lewy jajnik męczy niemiłosiernie już od owulki... Czasem mniej czasem więcej ale ciągle przypomina o tym że jest... Ponoć to normalne.
Janie należę do pań obdarzonych obfitym biustem ale teraz moje piersi ledwo się mieszczą i są dużo większe i bardzo wrażliwe Mój mąż zachwycony ale i tak ma zakaz dotykania bo wtedy bolą bardziej...
Ja z jedzeniem mam różnie... Czasem mnie mdli i nic nie mogę przełknąć a czasem głód mnie dopada. I też ochota na słodkie choć normalnie mało jem słodyczy ale wczoraj rzucilam sie na wafelki jakbym nigdy nie jadła w życiu...
Mnie najgorzej męczy ciągłe bieganie na siku... Ile razy można ???Beatrice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny