Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlondyna0 wrote:Też jestem w pierwszej ciąży i strasznie o wszystko panikuje...

Mój ginekolog przy pierwszej wizycie mi powiedział ze wpadam w paranoje... Az boje sie cieszyc... Moze jak zobacze serduszko to poczuje sie lepiej...ale to dopiero pod koniec nastepnego tygodnia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:35
-
Yoacha wrote:Nie ukrywam, że jestem zmartwiona i to bardzo
napiszę jak to wygląda w legendzie w tym laboratorium co robiłam:
5-50 1 tydzień ciązy
50-500 1-2 tydzień ciąży
100-5000 2-3 tydzień ciąży
500-10000 3-4 tydzień
1000-50000 4-5 tydzien itd....
Na podstawie tych wyników to się zgadza bo prawie 2 tyg temu zakres mówił o 1-2 tygodniu ciąży a teraz wygląda na 3-4 tydzień... Sama nie wiem. Warto zrobić za 2 dni jeszcze raz i porównać?
Robisz betę HCG czy samo HCG ?
Wiem, że to dwa różne badania i mają inne wartości... sprawdź dobrze czy to jest beta hcg. Tak jak napisała Eneska...przyrost jest za niski i nie wiem dlaczego lekarz mówi, że jest ok... może dobrze by było, żebyś umówiła się do innego lekarza...dla własnego świętego spokoju. A ja trzymam kciuki mocno ! -
Ja robię betę sama nie zleca mi jej lekarz bo jeszcze u niego nie byłam . Robie 2 bety i idę do niego na pierwszą wizytę w czwartek. Większość badań mam już porobione , z którymi również się do niego wybiorę. Wszystko robię na własną rękę aby potem co chwile nie latać po laboratoriach bo pomyślą, że jestem obłakana :p to również moja pierwsza ciąża i jak każda tu się obawiam żeby wszystko było ok i jest to normalne
-
Ja zrobiłam test dzień przed spodziewaną miesiączką 5 dni później byłam już u lekarza bo nie mogłam wytrzymać, widać było malutki pęcherzyk, miałam przyjść za tydzień.Ania:D wrote:Mój ginekolog przy pierwszej wizycie mi powiedział ze wpadam w paranoje... Az boje sie cieszyc... Moze jak zobacze serduszko to poczuje sie lepiej...ale to dopiero pod koniec nastepnego tygodnia...
Tydzień później pęcherzyk znacznie większy i widoczne ciałko żółte, według moich obliczeń licząc od owulacji był to 5t4d a z USG wyszło 4t4d i zaczęła się panika, że za mały, że się źle kruszyna rozwija.
Kolejna wizyta tydzień później już widoczna dzidzia z bijącym serduszkiem w/g moich obliczeń 6t4d a w/g USG 6t3d.
Następna wizyta 16 czerwca, ale ja jako panikara na jutro mam umówioną wizytę prywatnie, nudności mi przeszły od czwartku z dnia na dzień i zaczynam fiksować...
Ania:D lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio w laboratorium mówię do babki ,że chcę zrobić beta hCG a ona właśnie mnie pyta : beta hCG czy hCG ? No więc ja się pytam a co to za różnica, więc się mnie zapytała czy chce sprawdzić czy jestem w ciąży . Odpowiedziałam ,że tak. Ale mi się wtedy nogi ze strachu trzesly:p
monika_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymam wynik gonadotropina kosmówkowa w surowicy....to jest beta hcg cy samo hcg?Giannaa wrote:Robisz betę HCG czy samo HCG ?
Wiem, że to dwa różne badania i mają inne wartości... sprawdź dobrze czy to jest beta hcg. Tak jak napisała Eneska...przyrost jest za niski i nie wiem dlaczego lekarz mówi, że jest ok... może dobrze by było, żebyś umówiła się do innego lekarza...dla własnego świętego spokoju. A ja trzymam kciuki mocno ! -
ja tak miałam w ciąży z synkiem:)Kamila8k wrote:Jaka to sałatka?
Ja też witam nowe styczniówki.
Co do mojej wizyty, to plus tego wszytskiego jest taki, że mam zmniejszać dawkę Luteiny tygodniami. Brałam 3 razy dziennie po 1 tabletce, przez ten tydzień mam brać 2 razy a potem raz. Chyba, że coś złego się dzieje.
Ja nie mogę patrzeć na nic mięsnego, nie mogę otworzyć lodówki, bo mnie mdli od zapachu wędlin.... fuj!

Monika34

też się zapisuję do styczniowych mamuś