Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlondyna0 wrote:Też jestem w pierwszej ciąży i strasznie o wszystko panikuje...
Mój ginekolog przy pierwszej wizycie mi powiedział ze wpadam w paranoje... Az boje sie cieszyc... Moze jak zobacze serduszko to poczuje sie lepiej...ale to dopiero pod koniec nastepnego tygodnia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:35
-
Yoacha wrote:Nie ukrywam, że jestem zmartwiona i to bardzo napiszę jak to wygląda w legendzie w tym laboratorium co robiłam:
5-50 1 tydzień ciązy
50-500 1-2 tydzień ciąży
100-5000 2-3 tydzień ciąży
500-10000 3-4 tydzień
1000-50000 4-5 tydzien itd....
Na podstawie tych wyników to się zgadza bo prawie 2 tyg temu zakres mówił o 1-2 tygodniu ciąży a teraz wygląda na 3-4 tydzień... Sama nie wiem. Warto zrobić za 2 dni jeszcze raz i porównać?
Robisz betę HCG czy samo HCG ?
Wiem, że to dwa różne badania i mają inne wartości... sprawdź dobrze czy to jest beta hcg. Tak jak napisała Eneska...przyrost jest za niski i nie wiem dlaczego lekarz mówi, że jest ok... może dobrze by było, żebyś umówiła się do innego lekarza...dla własnego świętego spokoju. A ja trzymam kciuki mocno ! -
Ja robię betę sama nie zleca mi jej lekarz bo jeszcze u niego nie byłam . Robie 2 bety i idę do niego na pierwszą wizytę w czwartek. Większość badań mam już porobione , z którymi również się do niego wybiorę. Wszystko robię na własną rękę aby potem co chwile nie latać po laboratoriach bo pomyślą, że jestem obłakana :p to również moja pierwsza ciąża i jak każda tu się obawiam żeby wszystko było ok i jest to normalne
-
Ania:D wrote:Mój ginekolog przy pierwszej wizycie mi powiedział ze wpadam w paranoje... Az boje sie cieszyc... Moze jak zobacze serduszko to poczuje sie lepiej...ale to dopiero pod koniec nastepnego tygodnia...
Tydzień później pęcherzyk znacznie większy i widoczne ciałko żółte, według moich obliczeń licząc od owulacji był to 5t4d a z USG wyszło 4t4d i zaczęła się panika, że za mały, że się źle kruszyna rozwija.
Kolejna wizyta tydzień później już widoczna dzidzia z bijącym serduszkiem w/g moich obliczeń 6t4d a w/g USG 6t3d.
Następna wizyta 16 czerwca, ale ja jako panikara na jutro mam umówioną wizytę prywatnie, nudności mi przeszły od czwartku z dnia na dzień i zaczynam fiksować...Ania:D lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio w laboratorium mówię do babki ,że chcę zrobić beta hCG a ona właśnie mnie pyta : beta hCG czy hCG ? No więc ja się pytam a co to za różnica, więc się mnie zapytała czy chce sprawdzić czy jestem w ciąży . Odpowiedziałam ,że tak. Ale mi się wtedy nogi ze strachu trzesly:p
monika_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Robisz betę HCG czy samo HCG ?
Wiem, że to dwa różne badania i mają inne wartości... sprawdź dobrze czy to jest beta hcg. Tak jak napisała Eneska...przyrost jest za niski i nie wiem dlaczego lekarz mówi, że jest ok... może dobrze by było, żebyś umówiła się do innego lekarza...dla własnego świętego spokoju. A ja trzymam kciuki mocno ! -
Kamila8k wrote:Jaka to sałatka?
Ja też witam nowe styczniówki.
Co do mojej wizyty, to plus tego wszytskiego jest taki, że mam zmniejszać dawkę Luteiny tygodniami. Brałam 3 razy dziennie po 1 tabletce, przez ten tydzień mam brać 2 razy a potem raz. Chyba, że coś złego się dzieje.
Ja nie mogę patrzeć na nic mięsnego, nie mogę otworzyć lodówki, bo mnie mdli od zapachu wędlin.... fuj!
Monika34