X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te badania zlecił wam lekarz czy same sprawdzacie??

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Hejka ;) też się zapisuję do styczniowych mamuś ;) 25.01.2016 ;)
    Witamy :)

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie nowe :) ale nas już dużo :)
    ketka witaj po drugiej stronie ;)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe stycznioweczki :*

A tak swoją drogą to dobrze wiedzieć ,że za jakiś czas może i mi będzie przeszkadzać mięso ;) właśnie to nadrabiam zjadłam chyba 8 kanapek z szynką :p

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie porównuje się wyników z różnych laboratoriów.

anulka557, monika_89 lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Dziewczyny te badania zlecił wam lekarz czy same sprawdzacie??
    A o jakie badania dokładnie się rozchodzi ?

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Hejka ;) też się zapisuję do styczniowych mamuś ;) 25.01.2016 ;)
    Witam koleżankę. ;) Cieszę się że tu jesteś. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta...moja pierwsza ciąża i poczatek...jestem ogolnie przerażona...wizytę mam na nast tydzien...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:28

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta...moja pierwsza ciąża i poczatek...jestem ogolnie przerażona...wizytę mam na nast tydzien...
    Też jestem w pierwszej ciąży i strasznie o wszystko panikuje...:)

Arizona_R lubi tę wiadomość

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Też jestem w pierwszej ciąży i strasznie o wszystko panikuje...:)

Mój ginekolog przy pierwszej wizycie mi powiedział ze wpadam w paranoje... Az boje sie cieszyc... Moze jak zobacze serduszko to poczuje sie lepiej...ale to dopiero pod koniec nastepnego tygodnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:35

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    Nie ukrywam, że jestem zmartwiona i to bardzo :/ napiszę jak to wygląda w legendzie w tym laboratorium co robiłam:
    5-50 1 tydzień ciązy
    50-500 1-2 tydzień ciąży
    100-5000 2-3 tydzień ciąży
    500-10000 3-4 tydzień
    1000-50000 4-5 tydzien itd....
    Na podstawie tych wyników to się zgadza bo prawie 2 tyg temu zakres mówił o 1-2 tygodniu ciąży a teraz wygląda na 3-4 tydzień... Sama nie wiem. Warto zrobić za 2 dni jeszcze raz i porównać?

Robisz betę HCG czy samo HCG ?
    Wiem, że to dwa różne badania i mają inne wartości... sprawdź dobrze czy to jest beta hcg. Tak jak napisała Eneska...przyrost jest za niski i nie wiem dlaczego lekarz mówi, że jest ok... może dobrze by było, żebyś umówiła się do innego lekarza...dla własnego świętego spokoju. A ja trzymam kciuki mocno !

a.png
    a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię betę sama nie zleca mi jej lekarz bo jeszcze u niego nie byłam . Robie 2 bety i idę do niego na pierwszą wizytę w czwartek. Większość badań mam już porobione , z którymi również się do niego wybiorę. Wszystko robię na własną rękę aby potem co chwile nie latać po laboratoriach bo pomyślą, że jestem obłakana :p to również moja pierwsza ciąża i jak każda tu się obawiam żeby wszystko było ok i jest to normalne :)

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog przy pierwszej wizycie mi powiedział ze wpadam w paranoje... Az boje sie cieszyc... Moze jak zobacze serduszko to poczuje sie lepiej...ale to dopiero pod koniec nastepnego tygodnia...
    Ja zrobiłam test dzień przed spodziewaną miesiączką 5 dni później byłam już u lekarza bo nie mogłam wytrzymać, widać było malutki pęcherzyk, miałam przyjść za tydzień.
    Tydzień później pęcherzyk znacznie większy i widoczne ciałko żółte, według moich obliczeń licząc od owulacji był to 5t4d a z USG wyszło 4t4d i zaczęła się panika, że za mały, że się źle kruszyna rozwija.
    Kolejna wizyta tydzień później już widoczna dzidzia z bijącym serduszkiem w/g moich obliczeń 6t4d a w/g USG 6t3d.
    Następna wizyta 16 czerwca, ale ja jako panikara na jutro mam umówioną wizytę prywatnie, nudności mi przeszły od czwartku z dnia na dzień i zaczynam fiksować...

Ania:D lubi tę wiadomość

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w laboratorium mówię do babki ,że chcę zrobić beta hCG a ona właśnie mnie pyta : beta hCG czy hCG ? No więc ja się pytam a co to za różnica, więc się mnie zapytała czy chce sprawdzić czy jestem w ciąży . Odpowiedziałam ,że tak. Ale mi się wtedy nogi ze strachu trzesly:p

monika_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Robisz betę HCG czy samo HCG ?
    Wiem, że to dwa różne badania i mają inne wartości... sprawdź dobrze czy to jest beta hcg. Tak jak napisała Eneska...przyrost jest za niski i nie wiem dlaczego lekarz mówi, że jest ok... może dobrze by było, żebyś umówiła się do innego lekarza...dla własnego świętego spokoju. A ja trzymam kciuki mocno !
    mam wynik gonadotropina kosmówkowa w surowicy....to jest beta hcg cy samo hcg?

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna wszystko jest dobrze. ;) I będzie dobrze. Nie ma powodu do niepokoju. :) <3

Blondyna0 lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Jaka to sałatka?

Ja też witam nowe styczniówki.

Co do mojej wizyty, to plus tego wszytskiego jest taki, że mam zmniejszać dawkę Luteiny tygodniami. Brałam 3 razy dziennie po 1 tabletce, przez ten tydzień mam brać 2 razy a potem raz. Chyba, że coś złego się dzieje.

Ja nie mogę patrzeć na nic mięsnego, nie mogę otworzyć lodówki, bo mnie mdli od zapachu wędlin.... fuj!
    ja tak miałam w ciąży z synkiem:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Nigdy nie porównuje się wyników z różnych laboratoriów.
    bardzo się cieszę, że to prawda:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja trzecia ciąża i też panikuję, ale to chyba dlatego że dwie poprzednie straciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:49

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    bardzo się cieszę, że to prawda:)
    Dla spokoju można powtórzyć badanie w laboratorium w którym było wykonywane ostatnie badanie.

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ