X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    No mi również wszystko śmierdzi :)
    A od wczoraj jakoś wogóle mi jedzenie nie wchodzi. Jedyne do czego się zmuszam to bułki z serem zółtym. Nawet po pracy obiadu zjeść nie dałam rady
    od kiedy tak masz od początku?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • ewka315 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Hej, hej:) ja już w pracy - podjadam śniadanie małymi gryzami, co by się do mdłości znów nie doprowadzić :P
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze wstawaniem? Ja się kładę spać przed północą i budzik mam na 9:00. No za nic w świecie nie potrafię się zwlec z łóżka :/ myślałam, że po prostu śpię za dużo, to ustawiłam sobie dziś budzik na 8:00, ale wyłączyłam go półprzytomna - nawet nie pamiętam, kiedy. Irytuje mnie to, no bo ileż można spać.

Marta, witaj - kojarzę Cię z ovu :) Cieszę się, że Ci się udało :* jeśli zrobiłaś już drugą betę i przyrasta dobrze, to zostaw już ją w spokoju:)
    Ja wczoraj po powrocie do domu spałam dwie godziny, potem wstałam, pokreciłam się przez godzinkę i po 21 już się położyłam spać, a dzisiaj jak budzik dzwonił o 7 to też go przez sen wyłączyłam a wstałam dopiero pare min przed 8.

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Hej, hej:) ja już w pracy - podjadam śniadanie małymi gryzami, co by się do mdłości znów nie doprowadzić :P
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze wstawaniem? Ja się kładę spać przed północą i budzik mam na 9:00. No za nic w świecie nie potrafię się zwlec z łóżka :/ myślałam, że po prostu śpię za dużo, to ustawiłam sobie dziś budzik na 8:00, ale wyłączyłam go półprzytomna - nawet nie pamiętam, kiedy. Irytuje mnie to, no bo ileż można spać.

Ja już jestem od półtora godziny w pracy.
    Teraz siedzę i podjadam orzeszki w miodzie :)
    Ja teraz chodzę spać max 22:00 a rano jak wstaje przed 8:00 jestem nie do życia to teraz od rana nie doszłam jeszcze do siebie.

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    tak, 100mg 2 razy dziennie
    ja mam 3 razy dziennie

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja jakoś na razie też bez większych mdłości się obchodzę. Dziś rano to chyba osłabienie z powodu choroby...
    Do 17 chyba oszaleje ;p
    a jakie masz w ogóle objawy?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    czy wy tez macie takie zatwardzenia? ja już nie wiem co mam robić...
    Ja nie mam zaparć, ale pisałam już, co robić, żeby ich uniknąć:

- dieta bogata w błonnik - dużo warzyw, trochę owoców, otręby, pełnoziarniste produkty: makarony, ryż, chleb; płatki owsiane.

- polecane zwłaszcza jabłka, suszone śliwki. Jak dawno nie było 'dwójki', to dobrze zjeść jablko i wypić kawę z mlekiem

- regularne (!) - co ok.3h, nieduże posiłki

- dokładne przeżuwanie pokarmów

- dobrze włączyć zmiksowane koktajle - co łatwiej nam 'wchodzi', łatwiej też wychodzi

- i chyba najważniejsze - pić DUŻO wody mineralnej, 1.5l dziennie to jest MINIMUM, a powinno być ponad 2l. Woda powoduje, że stolec robi się 'luźniejszy', więc łatwiej wychodzi, poza tym woda działa jak 'miotełka' w naszych jelitach i wymiata to, co tam zalega.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

Marta, witaj - kojarzę Cię z ovu :) Cieszę się, że Ci się udało :* jeśli zrobiłaś już drugą betę i przyrasta dobrze, to zostaw już ją w spokoju:)
    ja ciągle leżę więc jak się prześpię to mi dzień zleci śpie 2x w dzień i całą noc..chociaż dziś mój synek dał popalić w nocy bo burza byłam i pół nocy nie spałam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    od kiedy tak masz od początku?
    Tak prawie od samego początku. Zanim się dowiedziałam o ciąży to odrzucało mnie już od papierosów, strasznie śmierdziały. A niecały tydzień po pozytywnym teście doszły kolejne zapachy. A jeśli chodzi o mdłości to dopadły mnie dopiero kilka dni temu

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    a jakie masz w ogóle objawy?

Hmm... zmęczenie, okropne zmęczenie, troche powiększyły mi się piersi, ale nie są już tak bolesne jak na początku, miałam lekkie kłucia w brzuchu, ale teraz już rzadko.
    Hmm... i to chyba w sumie wszystko. Najbardziej odczuwalna jest senność i zmęczenie.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Marta8880 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z rana wyciskałam świeży sok z pomarańczy i grejpfrutów. I tak mi tej grejpfrut śmierdział że myślałam że zepsuty. To męża a z łózka zrzuciłam by obwąchał te grejpfruty to tylko spojrzał się na mnie i popukał się w głowę :)

eneska, monika_89 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja nie mam zaparć, ale pisałam już, co robić, żeby ich uniknąć:

- dieta bogata w błonnik - dużo warzyw, trochę owoców, otręby, pełnoziarniste produkty: makarony, ryż, chleb; płatki owsiane.

- polecane zwłaszcza jabłka, suszone śliwki. Jak dawno nie było 'dwójki', to dobrze zjeść jablko i wypić kawę z mlekiem

- regularne (!) - co ok.3h, nieduże posiłki

- dokładne przeżuwanie pokarmów

- dobrze włączyć zmiksowane koktajle - co łatwiej nam 'wchodzi', łatwiej też wychodzi

- i chyba najważniejsze - pić DUŻO wody mineralnej, 1.5l dziennie to jest MINIMUM, a powinno być ponad 2l. Woda powoduje, że stolec robi się 'luźniejszy', więc łatwiej wychodzi, poza tym woda działa jak 'miotełka' w naszych jelitach i wymiata to, co tam zalega.
    jak dobrze, że mi przypomniałaś o wodzie ja w ostatniej ciąży mało piłam i na koniec maluszek miał mało wód:( już idę po wodę i koktail z truskawek!

Liskova lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Ja dziś z rana wyciskałam świeży sok z pomarańczy i grejpfrutów. I tak mi tej grejpfrut śmierdział że myślałam że zepsuty. To męża a z łózka zrzuciłam by obwąchał te grejpfruty to tylko spojrzał się na mnie i popukał się w głowę :)
    hahaha! :) ja tak miałam wczoraj z szynką! wyciągnęłam z lodówki i normalnie dałabym sobie rękę odciąć, że popsuta. mąż powąchał i mnie wyśmiał :D

Marta8880 lubi tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Ja na początku też wszystko dawałam do wąchania bo mówiłam że zepsute :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam trochę popracować :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, a u mnie nagle się ciemno na dworze zrobiło i leje teraz jak niemądre... A taka ładna pogoda była. Jedyny plus, że zapomniałam wczoraj podlać kwiatków na balkonie, to dziś już nie będę musiała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli nie macie jeszcze karty Rossnę z Rossmanna, to polecam Wam:) właśnie dostałam maila, że za okazaniem tej karty olejek babydream na rozstępy dostanę za grosz:) dodatkowo jest stały rabat na artykuły dla niemowląt i dla mamy:)

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Dziewczyny, jeśli nie macie jeszcze karty Rossnę z Rossmanna, to polecam Wam:) właśnie dostałam maila, że za okazaniem tej karty olejek babydream na rozstępy dostanę za grosz:) dodatkowo jest stały rabat na artykuły dla niemowląt i dla mamy:)
    No ja w tym tygodniu idę do rossmanna sobie wyrobić tą kartę

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja mam ją od dawna, 10 procentowy rabat dużo robi :)

eneska lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja mam ją od dawna, 10 procentowy rabat dużo robi :)
    ja tez mam juz 10 procent:)

ile maja lat dzieciątka twoje?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz chyba zaczynają się plamienia :( ... to taki beżowo brązowy śluz ;/ W pierwszej ciąży miałam to samo mało tego w tym samym czasie czy około 8 tyg ;/ Wtedy nie było żadnego problemu...nie wiem skąd się biorą te plamienia i po co ...chyba tylko po to żebyśmy się stresowały :(

Vuko - jak u Ciebie ? Widziałam, że w szpitalu jesteś chyba z powodu plamień?

a.png
    a.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ