Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
eneska wrote:Hej, hej:) ja już w pracy - podjadam śniadanie małymi gryzami, co by się do mdłości znów nie doprowadzić
Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze wstawaniem? Ja się kładę spać przed północą i budzik mam na 9:00. No za nic w świecie nie potrafię się zwlec z łóżka myślałam, że po prostu śpię za dużo, to ustawiłam sobie dziś budzik na 8:00, ale wyłączyłam go półprzytomna - nawet nie pamiętam, kiedy. Irytuje mnie to, no bo ileż można spać.
Marta, witaj - kojarzę Cię z ovu Cieszę się, że Ci się udało :* jeśli zrobiłaś już drugą betę i przyrasta dobrze, to zostaw już ją w spokoju:) -
eneska wrote:Hej, hej:) ja już w pracy - podjadam śniadanie małymi gryzami, co by się do mdłości znów nie doprowadzić
Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze wstawaniem? Ja się kładę spać przed północą i budzik mam na 9:00. No za nic w świecie nie potrafię się zwlec z łóżka myślałam, że po prostu śpię za dużo, to ustawiłam sobie dziś budzik na 8:00, ale wyłączyłam go półprzytomna - nawet nie pamiętam, kiedy. Irytuje mnie to, no bo ileż można spać.
Ja już jestem od półtora godziny w pracy.
Teraz siedzę i podjadam orzeszki w miodzie
Ja teraz chodzę spać max 22:00 a rano jak wstaje przed 8:00 jestem nie do życia to teraz od rana nie doszłam jeszcze do siebie. -
Monika34 wrote:czy wy tez macie takie zatwardzenia? ja już nie wiem co mam robić...
- dieta bogata w błonnik - dużo warzyw, trochę owoców, otręby, pełnoziarniste produkty: makarony, ryż, chleb; płatki owsiane.
- polecane zwłaszcza jabłka, suszone śliwki. Jak dawno nie było 'dwójki', to dobrze zjeść jablko i wypić kawę z mlekiem
- regularne (!) - co ok.3h, nieduże posiłki
- dokładne przeżuwanie pokarmów
- dobrze włączyć zmiksowane koktajle - co łatwiej nam 'wchodzi', łatwiej też wychodzi
- i chyba najważniejsze - pić DUŻO wody mineralnej, 1.5l dziennie to jest MINIMUM, a powinno być ponad 2l. Woda powoduje, że stolec robi się 'luźniejszy', więc łatwiej wychodzi, poza tym woda działa jak 'miotełka' w naszych jelitach i wymiata to, co tam zalega. -
Marta, witaj - kojarzę Cię z ovu Cieszę się, że Ci się udało :* jeśli zrobiłaś już drugą betę i przyrasta dobrze, to zostaw już ją w spokoju:)
Monika34 -
Monika34 wrote:od kiedy tak masz od początku?
-
Monika34 wrote:a jakie masz w ogóle objawy?
Hmm... zmęczenie, okropne zmęczenie, troche powiększyły mi się piersi, ale nie są już tak bolesne jak na początku, miałam lekkie kłucia w brzuchu, ale teraz już rzadko.
Hmm... i to chyba w sumie wszystko. Najbardziej odczuwalna jest senność i zmęczenie.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Ja dziś z rana wyciskałam świeży sok z pomarańczy i grejpfrutów. I tak mi tej grejpfrut śmierdział że myślałam że zepsuty. To męża a z łózka zrzuciłam by obwąchał te grejpfruty to tylko spojrzał się na mnie i popukał się w głowę
eneska, monika_89 lubią tę wiadomość
[/url] -
Liskova wrote:Ja nie mam zaparć, ale pisałam już, co robić, żeby ich uniknąć:
- dieta bogata w błonnik - dużo warzyw, trochę owoców, otręby, pełnoziarniste produkty: makarony, ryż, chleb; płatki owsiane.
- polecane zwłaszcza jabłka, suszone śliwki. Jak dawno nie było 'dwójki', to dobrze zjeść jablko i wypić kawę z mlekiem
- regularne (!) - co ok.3h, nieduże posiłki
- dokładne przeżuwanie pokarmów
- dobrze włączyć zmiksowane koktajle - co łatwiej nam 'wchodzi', łatwiej też wychodzi
- i chyba najważniejsze - pić DUŻO wody mineralnej, 1.5l dziennie to jest MINIMUM, a powinno być ponad 2l. Woda powoduje, że stolec robi się 'luźniejszy', więc łatwiej wychodzi, poza tym woda działa jak 'miotełka' w naszych jelitach i wymiata to, co tam zalega.Liskova lubi tę wiadomość
Monika34 -
nick nieaktualnyMarta8880 wrote:Ja dziś z rana wyciskałam świeży sok z pomarańczy i grejpfrutów. I tak mi tej grejpfrut śmierdział że myślałam że zepsuty. To męża a z łózka zrzuciłam by obwąchał te grejpfruty to tylko spojrzał się na mnie i popukał się w głowę
Marta8880 lubi tę wiadomość
-
Marta8880 wrote:Ja dziś z rana wyciskałam świeży sok z pomarańczy i grejpfrutów. I tak mi tej grejpfrut śmierdział że myślałam że zepsuty. To męża a z łózka zrzuciłam by obwąchał te grejpfruty to tylko spojrzał się na mnie i popukał się w głowę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
eneska wrote:Dziewczyny, jeśli nie macie jeszcze karty Rossnę z Rossmanna, to polecam Wam:) właśnie dostałam maila, że za okazaniem tej karty olejek babydream na rozstępy dostanę za grosz:) dodatkowo jest stały rabat na artykuły dla niemowląt i dla mamy:)[/url]
-
nick nieaktualnyeneska wrote:Dziewczyny, jeśli nie macie jeszcze karty Rossnę z Rossmanna, to polecam Wam:) właśnie dostałam maila, że za okazaniem tej karty olejek babydream na rozstępy dostanę za grosz:) dodatkowo jest stały rabat na artykuły dla niemowląt i dla mamy:)
eneska lubi tę wiadomość
-
U mnie teraz chyba zaczynają się plamienia ... to taki beżowo brązowy śluz ;/ W pierwszej ciąży miałam to samo mało tego w tym samym czasie czy około 8 tyg ;/ Wtedy nie było żadnego problemu...nie wiem skąd się biorą te plamienia i po co ...chyba tylko po to żebyśmy się stresowały
Vuko - jak u Ciebie ? Widziałam, że w szpitalu jesteś chyba z powodu plamień?