Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    No mi również wszystko śmierdzi :)
    A od wczoraj jakoś wogóle mi jedzenie nie wchodzi. Jedyne do czego się zmuszam to bułki z serem zółtym. Nawet po pracy obiadu zjeść nie dałam rady
    od kiedy tak masz od początku?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • ewka315 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Hej, hej:) ja już w pracy - podjadam śniadanie małymi gryzami, co by się do mdłości znów nie doprowadzić :P
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze wstawaniem? Ja się kładę spać przed północą i budzik mam na 9:00. No za nic w świecie nie potrafię się zwlec z łóżka :/ myślałam, że po prostu śpię za dużo, to ustawiłam sobie dziś budzik na 8:00, ale wyłączyłam go półprzytomna - nawet nie pamiętam, kiedy. Irytuje mnie to, no bo ileż można spać.

Marta, witaj - kojarzę Cię z ovu :) Cieszę się, że Ci się udało :* jeśli zrobiłaś już drugą betę i przyrasta dobrze, to zostaw już ją w spokoju:)
    Ja wczoraj po powrocie do domu spałam dwie godziny, potem wstałam, pokreciłam się przez godzinkę i po 21 już się położyłam spać, a dzisiaj jak budzik dzwonił o 7 to też go przez sen wyłączyłam a wstałam dopiero pare min przed 8.

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Hej, hej:) ja już w pracy - podjadam śniadanie małymi gryzami, co by się do mdłości znów nie doprowadzić :P
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze wstawaniem? Ja się kładę spać przed północą i budzik mam na 9:00. No za nic w świecie nie potrafię się zwlec z łóżka :/ myślałam, że po prostu śpię za dużo, to ustawiłam sobie dziś budzik na 8:00, ale wyłączyłam go półprzytomna - nawet nie pamiętam, kiedy. Irytuje mnie to, no bo ileż można spać.

Ja już jestem od półtora godziny w pracy.
    Teraz siedzę i podjadam orzeszki w miodzie :)
    Ja teraz chodzę spać max 22:00 a rano jak wstaje przed 8:00 jestem nie do życia to teraz od rana nie doszłam jeszcze do siebie.

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    tak, 100mg 2 razy dziennie
    ja mam 3 razy dziennie

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja jakoś na razie też bez większych mdłości się obchodzę. Dziś rano to chyba osłabienie z powodu choroby...
    Do 17 chyba oszaleje ;p
    a jakie masz w ogóle objawy?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    czy wy tez macie takie zatwardzenia? ja już nie wiem co mam robić...
    Ja nie mam zaparć, ale pisałam już, co robić, żeby ich uniknąć:

- dieta bogata w błonnik - dużo warzyw, trochę owoców, otręby, pełnoziarniste produkty: makarony, ryż, chleb; płatki owsiane.

- polecane zwłaszcza jabłka, suszone śliwki. Jak dawno nie było 'dwójki', to dobrze zjeść jablko i wypić kawę z mlekiem

- regularne (!) - co ok.3h, nieduże posiłki

- dokładne przeżuwanie pokarmów

- dobrze włączyć zmiksowane koktajle - co łatwiej nam 'wchodzi', łatwiej też wychodzi

- i chyba najważniejsze - pić DUŻO wody mineralnej, 1.5l dziennie to jest MINIMUM, a powinno być ponad 2l. Woda powoduje, że stolec robi się 'luźniejszy', więc łatwiej wychodzi, poza tym woda działa jak 'miotełka' w naszych jelitach i wymiata to, co tam zalega.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

Marta, witaj - kojarzę Cię z ovu :) Cieszę się, że Ci się udało :* jeśli zrobiłaś już drugą betę i przyrasta dobrze, to zostaw już ją w spokoju:)
    ja ciągle leżę więc jak się prześpię to mi dzień zleci śpie 2x w dzień i całą noc..chociaż dziś mój synek dał popalić w nocy bo burza byłam i pół nocy nie spałam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    od kiedy tak masz od początku?
    Tak prawie od samego początku. Zanim się dowiedziałam o ciąży to odrzucało mnie już od papierosów, strasznie śmierdziały. A niecały tydzień po pozytywnym teście doszły kolejne zapachy. A jeśli chodzi o mdłości to dopadły mnie dopiero kilka dni temu

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    a jakie masz w ogóle objawy?

Hmm... zmęczenie, okropne zmęczenie, troche powiększyły mi się piersi, ale nie są już tak bolesne jak na początku, miałam lekkie kłucia w brzuchu, ale teraz już rzadko.
    Hmm... i to chyba w sumie wszystko. Najbardziej odczuwalna jest senność i zmęczenie.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Marta8880 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z rana wyciskałam świeży sok z pomarańczy i grejpfrutów. I tak mi tej grejpfrut śmierdział że myślałam że zepsuty. To męża a z łózka zrzuciłam by obwąchał te grejpfruty to tylko spojrzał się na mnie i popukał się w głowę :)

nick nieaktualny, monika_89 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja nie mam zaparć, ale pisałam już, co robić, żeby ich uniknąć:

- dieta bogata w błonnik - dużo warzyw, trochę owoców, otręby, pełnoziarniste produkty: makarony, ryż, chleb; płatki owsiane.

- polecane zwłaszcza jabłka, suszone śliwki. Jak dawno nie było 'dwójki', to dobrze zjeść jablko i wypić kawę z mlekiem

- regularne (!) - co ok.3h, nieduże posiłki

- dokładne przeżuwanie pokarmów

- dobrze włączyć zmiksowane koktajle - co łatwiej nam 'wchodzi', łatwiej też wychodzi

- i chyba najważniejsze - pić DUŻO wody mineralnej, 1.5l dziennie to jest MINIMUM, a powinno być ponad 2l. Woda powoduje, że stolec robi się 'luźniejszy', więc łatwiej wychodzi, poza tym woda działa jak 'miotełka' w naszych jelitach i wymiata to, co tam zalega.
    jak dobrze, że mi przypomniałaś o wodzie ja w ostatniej ciąży mało piłam i na koniec maluszek miał mało wód:( już idę po wodę i koktail z truskawek!

Liskova lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Ja dziś z rana wyciskałam świeży sok z pomarańczy i grejpfrutów. I tak mi tej grejpfrut śmierdział że myślałam że zepsuty. To męża a z łózka zrzuciłam by obwąchał te grejpfruty to tylko spojrzał się na mnie i popukał się w głowę :)
    hahaha! :) ja tak miałam wczoraj z szynką! wyciągnęłam z lodówki i normalnie dałabym sobie rękę odciąć, że popsuta. mąż powąchał i mnie wyśmiał :D

Marta8880 lubi tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Ja na początku też wszystko dawałam do wąchania bo mówiłam że zepsute :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam trochę popracować :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, a u mnie nagle się ciemno na dworze zrobiło i leje teraz jak niemądre... A taka ładna pogoda była. Jedyny plus, że zapomniałam wczoraj podlać kwiatków na balkonie, to dziś już nie będę musiała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli nie macie jeszcze karty Rossnę z Rossmanna, to polecam Wam:) właśnie dostałam maila, że za okazaniem tej karty olejek babydream na rozstępy dostanę za grosz:) dodatkowo jest stały rabat na artykuły dla niemowląt i dla mamy:)

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Dziewczyny, jeśli nie macie jeszcze karty Rossnę z Rossmanna, to polecam Wam:) właśnie dostałam maila, że za okazaniem tej karty olejek babydream na rozstępy dostanę za grosz:) dodatkowo jest stały rabat na artykuły dla niemowląt i dla mamy:)
    No ja w tym tygodniu idę do rossmanna sobie wyrobić tą kartę

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja mam ją od dawna, 10 procentowy rabat dużo robi :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja mam ją od dawna, 10 procentowy rabat dużo robi :)
    ja tez mam juz 10 procent:)

ile maja lat dzieciątka twoje?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz chyba zaczynają się plamienia :( ... to taki beżowo brązowy śluz ;/ W pierwszej ciąży miałam to samo mało tego w tym samym czasie czy około 8 tyg ;/ Wtedy nie było żadnego problemu...nie wiem skąd się biorą te plamienia i po co ...chyba tylko po to żebyśmy się stresowały :(

Vuko - jak u Ciebie ? Widziałam, że w szpitalu jesteś chyba z powodu plamień?

a.png
    a.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ