X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 6 tygodniu! :) Cieszę się Marta że tu jesteś. :) Ja od testu nie sprawdzam szyjki, wolę tam nic nie naruszyć.

marta1987, monika_89, Beatrice lubią tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    czy wy tez macie takie zatwardzenia? ja już nie wiem co mam robić...
    Mi pomogło podjadanie błonnika, jabłek i dużo piłam wody. A i zrezygnowałam z jedzenia słodyczy

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Ostatnio żaliłam się wam że nie mam żadnych objawów, i zazdrościłam wam mdłości.
    No i mnie dopadły "wieczorne mdłości" .... boże co za masakra.
    Chyba niepotrzebnie wam zazdrościłam, mogłam się cieszyć tym brakiem objawów.
    Tak mnie dopadło że od razu słabo mi się zrobiło i zimne poty naszły.
    Dziś rano też to miałam. ;) A wcześniej słabe i zastanawiałam się dlaczego i czy to źle czy dobrze. ;)

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    czy wy tez macie takie zatwardzenia? ja już nie wiem co mam robić...

Miałam tak przez 4dni...zaparcie i wzdęcia jakbym była w 4 miesiącu ale przeszło...

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    a powiedz mi jeszcze ale to bym musiała tak głęboko sprawdzać nie? bo ja tutaj tylko wsadzam jest twarda a czy zamknięta to nie wiem czyli to źle ale to szyjka pochwa co bo już nie wiem.
    Palec głębiej bo szukasz szyjki macicy . Jak nie Badałas jej wcześniej to ciężko będzie Ci się odnaleźć w tym . Bo albo jest twarda jak czubek nosa albo miękka jak usta w dotyku . Ale tak jak pisałam nie ma co badać szyjki bo ja na swoim przykładzie widzę, że ona w ciągu dnia zmienia pozycję . Raz potrafi być miękka a za kilka godzin twarda aby potem znowu zrobić się miękka raz jest nisko raz wysoko a to też zależy od tego jak są napięte mięśnie kegla. Więc jak widać nie ma co dokładać sobie niepotrzebnie stresu i najlepiej nie badać jej wcale :p

Monika34, monika_89 lubią tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanwiam czy isć zrobić 3 raz bete...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    My się dzisiaj wizytujemy po raz pierwszy, o 17:40! :) Trzymajcie kciuki za naszą Kropeczkę. ♥
    Trzymam kciuki!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie grzebcie sobie tam, na co to wam? :) tam jest wszystko bardzo wrażliwe, jeszcze sobie co uszkodzicie.. mi po samym usg krew ciurkiem leciała, to jakbym jeszcze grzebała to chyba codziennie bym plamiła...

a co do plamień, u mnie spokój, ustały :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:00

Morwa, Marta8880, monika_89, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko jak luteine aplikuje.. ja nie pamiętam kiedy "kupe" robiłam po 30 minut siedzę w ubikacji bez parcia nie pójdzie..czy nie pójdzie i zwariować można

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    dziewczyny nie grzebcie sobie tam, na co to wam? :) tam jest wszystko bardzo wrażliwe, jeszcze sobie co uszkodzicie.. mi po samym usg krew ciurkiem leciała, to jakbym jeszcze grzebała to chyba codziennie bym plamiła...

a co do plamień, u mnie spokój, ustały :))))
    Dobrze że ustały. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Dobrze że ustały. :)
    chyba to jednak za mało progesteronu było, teraz w końcu mogę spokojnie się cieszyć ciążą... przynajmniej do następnej wizyty :P

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Cześć dziewczyny :) dołączam do szczęśliwych styczniówek :) ovu wyznaczył mi termin na 24 stycznia. Byłam w poniedziałek u lekarza ale nie było jeszcze nawet pęcherzyka(4tyg1d) więc spokojnie czekam na kolejna wizytę...
    Witamy

Mnie wczoraj wieczorem strasznie męczyły nudności.
    Dziś rano szłam na badania na czczo i nawet nieźle się czułam, aż do momentu, gdy wróciłam i otworzyłam lodówkę.
    Teraz zjadłam i jest lepiej, ale niestety czekają mnie dziś ciężkie godziny w pracy...

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stole leży pomidor pokrojony w kostce (mój synek tak podjada tego pomidorka) tak mi śmierdzi ze nie mogę wytrzymać z ty smrodem pomidora..ale nie zbiera mi sie na wymioty tylko śmierdzi... może to w końcu jakiś objaw:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    chyba to jednak za mało progesteronu było, teraz w końcu mogę spokojnie się cieszyć ciążą... przynajmniej do następnej wizyty :P
    przepraszam nie doczytałam dostałaś luteine?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    przepraszam nie doczytałam dostałaś luteine?
    tak, 100mg 2 razy dziennie

• naali13 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś na razie też bez większych mdłości się obchodzę. Dziś rano to chyba osłabienie z powodu choroby...
    Do 17 chyba oszaleje ;p

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    na stole leży pomidor pokrojony w kostce (mój synek tak podjada tego pomidorka) tak mi śmierdzi ze nie mogę wytrzymać z ty smrodem pomidora..ale nie zbiera mi sie na wymioty tylko śmierdzi... może to w końcu jakiś objaw:)

Ja też strasznie reaguje na zapachy wszystko śmierdzi a w szczególności kiełbasa

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jedynie odrzuca od żelu pod prysznic arbuzowego, no tak śmierdzi, że mało nie zwymiotuje :P poza tym na razie nic innego mi nie przeszkadza.. w poprzedniej ciąży nie mogłam znieść zapachu gotowanego mięsa z kurczaka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej:) ja już w pracy - podjadam śniadanie małymi gryzami, co by się do mdłości znów nie doprowadzić :P
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze wstawaniem? Ja się kładę spać przed północą i budzik mam na 9:00. No za nic w świecie nie potrafię się zwlec z łóżka :/ myślałam, że po prostu śpię za dużo, to ustawiłam sobie dziś budzik na 8:00, ale wyłączyłam go półprzytomna - nawet nie pamiętam, kiedy. Irytuje mnie to, no bo ileż można spać.

Marta, witaj - kojarzę Cię z ovu :) Cieszę się, że Ci się udało :* jeśli zrobiłaś już drugą betę i przyrasta dobrze, to zostaw już ją w spokoju:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:14

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    No mi również wszystko śmierdzi :)
    A od wczoraj jakoś wogóle mi jedzenie nie wchodzi. Jedyne do czego się zmuszam to bułki z serem zółtym. Nawet po pracy obiadu zjeść nie dałam rady

4c3tdqk3evf5n69m.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ