Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 6 tygodniu! :) Cieszę się Marta że tu jesteś. :) Ja od testu nie sprawdzam szyjki, wolę tam nic nie naruszyć.

marta1987, monika_89, Beatrice lubią tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    czy wy tez macie takie zatwardzenia? ja już nie wiem co mam robić...
    Mi pomogło podjadanie błonnika, jabłek i dużo piłam wody. A i zrezygnowałam z jedzenia słodyczy

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Ostatnio żaliłam się wam że nie mam żadnych objawów, i zazdrościłam wam mdłości.
    No i mnie dopadły "wieczorne mdłości" .... boże co za masakra.
    Chyba niepotrzebnie wam zazdrościłam, mogłam się cieszyć tym brakiem objawów.
    Tak mnie dopadło że od razu słabo mi się zrobiło i zimne poty naszły.
    Dziś rano też to miałam. ;) A wcześniej słabe i zastanawiałam się dlaczego i czy to źle czy dobrze. ;)

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    czy wy tez macie takie zatwardzenia? ja już nie wiem co mam robić...

Miałam tak przez 4dni...zaparcie i wzdęcia jakbym była w 4 miesiącu ale przeszło...

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    a powiedz mi jeszcze ale to bym musiała tak głęboko sprawdzać nie? bo ja tutaj tylko wsadzam jest twarda a czy zamknięta to nie wiem czyli to źle ale to szyjka pochwa co bo już nie wiem.
    Palec głębiej bo szukasz szyjki macicy . Jak nie Badałas jej wcześniej to ciężko będzie Ci się odnaleźć w tym . Bo albo jest twarda jak czubek nosa albo miękka jak usta w dotyku . Ale tak jak pisałam nie ma co badać szyjki bo ja na swoim przykładzie widzę, że ona w ciągu dnia zmienia pozycję . Raz potrafi być miękka a za kilka godzin twarda aby potem znowu zrobić się miękka raz jest nisko raz wysoko a to też zależy od tego jak są napięte mięśnie kegla. Więc jak widać nie ma co dokładać sobie niepotrzebnie stresu i najlepiej nie badać jej wcale :p

Monika34, monika_89 lubią tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanwiam czy isć zrobić 3 raz bete...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    My się dzisiaj wizytujemy po raz pierwszy, o 17:40! :) Trzymajcie kciuki za naszą Kropeczkę. ♥
    Trzymam kciuki!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie grzebcie sobie tam, na co to wam? :) tam jest wszystko bardzo wrażliwe, jeszcze sobie co uszkodzicie.. mi po samym usg krew ciurkiem leciała, to jakbym jeszcze grzebała to chyba codziennie bym plamiła...

a co do plamień, u mnie spokój, ustały :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:00

Morwa, Marta8880, monika_89, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko jak luteine aplikuje.. ja nie pamiętam kiedy "kupe" robiłam po 30 minut siedzę w ubikacji bez parcia nie pójdzie..czy nie pójdzie i zwariować można

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    dziewczyny nie grzebcie sobie tam, na co to wam? :) tam jest wszystko bardzo wrażliwe, jeszcze sobie co uszkodzicie.. mi po samym usg krew ciurkiem leciała, to jakbym jeszcze grzebała to chyba codziennie bym plamiła...

a co do plamień, u mnie spokój, ustały :))))
    Dobrze że ustały. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Dobrze że ustały. :)
    chyba to jednak za mało progesteronu było, teraz w końcu mogę spokojnie się cieszyć ciążą... przynajmniej do następnej wizyty :P

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Cześć dziewczyny :) dołączam do szczęśliwych styczniówek :) ovu wyznaczył mi termin na 24 stycznia. Byłam w poniedziałek u lekarza ale nie było jeszcze nawet pęcherzyka(4tyg1d) więc spokojnie czekam na kolejna wizytę...
    Witamy

Mnie wczoraj wieczorem strasznie męczyły nudności.
    Dziś rano szłam na badania na czczo i nawet nieźle się czułam, aż do momentu, gdy wróciłam i otworzyłam lodówkę.
    Teraz zjadłam i jest lepiej, ale niestety czekają mnie dziś ciężkie godziny w pracy...

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stole leży pomidor pokrojony w kostce (mój synek tak podjada tego pomidorka) tak mi śmierdzi ze nie mogę wytrzymać z ty smrodem pomidora..ale nie zbiera mi sie na wymioty tylko śmierdzi... może to w końcu jakiś objaw:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    chyba to jednak za mało progesteronu było, teraz w końcu mogę spokojnie się cieszyć ciążą... przynajmniej do następnej wizyty :P
    przepraszam nie doczytałam dostałaś luteine?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    przepraszam nie doczytałam dostałaś luteine?
    tak, 100mg 2 razy dziennie

• naali13 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś na razie też bez większych mdłości się obchodzę. Dziś rano to chyba osłabienie z powodu choroby...
    Do 17 chyba oszaleje ;p

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    na stole leży pomidor pokrojony w kostce (mój synek tak podjada tego pomidorka) tak mi śmierdzi ze nie mogę wytrzymać z ty smrodem pomidora..ale nie zbiera mi sie na wymioty tylko śmierdzi... może to w końcu jakiś objaw:)

Ja też strasznie reaguje na zapachy wszystko śmierdzi a w szczególności kiełbasa

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jedynie odrzuca od żelu pod prysznic arbuzowego, no tak śmierdzi, że mało nie zwymiotuje :P poza tym na razie nic innego mi nie przeszkadza.. w poprzedniej ciąży nie mogłam znieść zapachu gotowanego mięsa z kurczaka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej:) ja już w pracy - podjadam śniadanie małymi gryzami, co by się do mdłości znów nie doprowadzić :P
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze wstawaniem? Ja się kładę spać przed północą i budzik mam na 9:00. No za nic w świecie nie potrafię się zwlec z łóżka :/ myślałam, że po prostu śpię za dużo, to ustawiłam sobie dziś budzik na 8:00, ale wyłączyłam go półprzytomna - nawet nie pamiętam, kiedy. Irytuje mnie to, no bo ileż można spać.

Marta, witaj - kojarzę Cię z ovu :) Cieszę się, że Ci się udało :* jeśli zrobiłaś już drugą betę i przyrasta dobrze, to zostaw już ją w spokoju:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:14

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    No mi również wszystko śmierdzi :)
    A od wczoraj jakoś wogóle mi jedzenie nie wchodzi. Jedyne do czego się zmuszam to bułki z serem zółtym. Nawet po pracy obiadu zjeść nie dałam rady

4c3tdqk3evf5n69m.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ