X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 4 tygodniu i progesteron 56

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Dzień dobry :)
    Wiecie jaki powinen być poziom progesteronu we wczesnej ciąży? U mnie wynik z poniedzialku 15,5. Dobrze? Źle?

Giana podziaiam za spokój, ale skoro w poprzedniej ciąży też tak miałaś i było ok to chyba faktycznie nie musisz się aż martwic

Ja miała progesteron 29,5 na tym etapie co Ty teraz jesteś ;-) I lekarka się nim zachwycała. Twój mógłby być trochę wyższy ale nie ma tragedii ;-)
    Co do spokoju...wyobraź sobie, że tylko spokój nas uratuje ;-) nerwy panika mogłyby tu o wiele więcej zaszkodzić... poza tym nie z każda pierdołą trzeba lecieć zaraz do szpitala w tym czasie co ja poszłabym panikować ktoś naprawdę mógłby potrzebować pomocy trzeba też w ten sposób pomyśleć ;-).

lucy1983 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja po godz.14 ruszam na pierwszą wizytę, wiem że troche za wcześnie ale chcę skonsultować przyjmowanie magnezu na skurcze łydek, niby lekarz rodzinny mi zalecił ale ja wole konsultacje ginekologiczną i dodatkowo chce zapytać o przyjmowanie nospy w przypadku napinania się brzucha, nie ukrywam że mam nadzieję na zobaczenie jak najwięcej na usg , bardzo się boję,wczoraj mnie bolał jajnik z którego była owulka i oczywiście zaczęłam sobie wkręcać ciąże pozamaciczną.Trzymajcie kciuki, odezwię sie jak wrócę:)

Arizona_R lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Ja po godz.14 ruszam na pierwszą wizytę, wiem że troche za wcześnie ale chcę skonsultować przyjmowanie magnezu na skurcze łydek, niby lekarz rodzinny mi zalecił ale ja wole konsultacje ginekologiczną i dodatkowo chce zapytać o przyjmowanie nospy w przypadku napinania się brzucha, nie ukrywam że mam nadzieję na zobaczenie jak najwięcej na usg , bardzo się boję,wczoraj mnie bolał jajnik z którego była owulka i oczywiście zaczęłam sobie wkręcać ciąże pozamaciczną.Trzymajcie kciuki, odezwię sie jak wrócę:)
    trzymam kciuki :) ja w 5+1 widziałam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy :) a co do bóli mnie też boli ten jajnik z którego była owu ale jak się okazało na usg, zrobiła się torbiel czynnościowa i pewnie dlatego :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Ja jestem w 4 tygodniu i progesteron 56

W jakich jednostkach ? ;-) nmol/l czy ng/ml
    Ja miała 97 w nmol/l po przeliczeniu na ng/ml to jest 29,5

Dziewczyny zwróćcie uwagę w jakich jednostkach macie podany progesteron! Jest to bardzo ważne.
    Poziom progesteronu - normy
    1-28 ng/ml - po owulacji
    9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
    17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
    55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży

a.png
    a.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giana ostatnio nie panikowałam, grzecznie czekałam na wizytę i tyle tego miałam :/ a tak serio to po lutowej stracie jestem troche przewrażliwiona i wole dmuchac na zimne. Do szpitala przecież nie jadę tylko prywatnie do swojego gin

Wartosci mam podane w ng/nl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:39

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    W jakich jednostkach ? ;-) nmol/l czy ng/ml
    Ja miała 97 w nmol/l po przeliczeniu na ng/ml to jest 29,5

Dziewczyny zwróćcie uwagę w jakich jednostkach macie podany progesteron! Jest to bardzo ważne.
    Poziom progesteronu - normy
    1-28 ng/ml - po owulacji
    9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
    17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
    55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży

ng/ml

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ... w takim razie progesteron Twój jest ponad normę, bliźniaki będziesz miała :P ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:41

a.png
    a.png
  • Smużka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Jaka to sałatka?

Ja też witam nowe styczniówki.

Co do mojej wizyty, to plus tego wszytskiego jest taki, że mam zmniejszać dawkę Luteiny tygodniami. Brałam 3 razy dziennie po 1 tabletce, przez ten tydzień mam brać 2 razy a potem raz. Chyba, że coś złego się dzieje.

Ja nie mogę patrzeć na nic mięsnego, nie mogę otworzyć lodówki, bo mnie mdli od zapachu wędlin.... fuj!

Sałatka bardzo prosta wrzucam do miseczki rukole dorzucam arbuza pokrojonego w kawałki,do tego ser a'la feta i słonecznik prażony mieszam wszystko i tyle ;) pychotka
    Co do wędlin też mnie mdli od ich zapachu :/

Viki wrote:
    Jestem straszna w tej ciąży. Wredna, leniwa i złośliwa.
    Nie sprzątam- bo padam z nóg, nie gotuje- bo mdli. Jestem nie użyteczna. Masakra jakaś.

Mam tak samo dramat jakiś. A do tego mdłości mnie męczą i od czasu do czasu wymioty, to dzisiaj jeszcze dość mocno boli brzuch, chociaż to taki dziwny ból nie miesiączkowy, taki bardziej kujący i nie wiem czy to normalne czy powinnam się martwić. Przy córce takich bóli nie miałam. Tak zazdroszczę dziewczyną które nie mają mdłości :) Nic ostatnio nie robię tylko narzekam, oby mąż ze mną wytrzymał :D

Kamila8k lubi tę wiadomość

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Giana ostatnio nie panikowałam, grzecznie czekałam na wizytę i tyle tego miałam :/ a tak serio to po lutowej stracie jestem troche przewrażliwiona i wole dmuchac na zimne. Do szpitala przecież nie jadę tylko prywatnie do swojego gin

Wartosci mam podane w ng/nl

Co było przyczyną poronienia ? Serduszko już było?

monika_89 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny dołączam do styczniowych mamuś. Termin mam na 10 stycznia.

marta1987, Blondyna0, naali13, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Marta ... w takim razie progesteron Twój jest ponad normę, bliźniaki będziesz miała :P ?

To się okaże :p na usg jeszcze nic nie widać bo za wcześnie..

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    To się okaże :p na usg jeszcze nic nie widać bo za wcześnie..

A byłaś już na pierwszej wizycie ? Lekarz widział wynik progesteronu ?

a.png
    a.png
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Witam dziewczyny dołączam do styczniowych mamuś. Termin mam na 10 stycznia.
    Gratulacje :) Witamy

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Co było przyczyną poronienia ? Serduszko już było?

Ciaza przestała się rozwijać gdzies w okolcach 5 tygodnia. Na poczatki 7 mialam miec wizyte z pierwsym usg ale dzien wczesniej dosalam plamien i tydzin przelezalam w szpitalu bo chcieli sprawdzic czy ciaza faktycznie sie nie rozwija.
    Mimo ze ciaza obumarla nie zanikly mi zadne objawy, dopiero tydzien/dwa pozniej zaczely sie plamienia.
    Teraz moge lezeec plackiem i brac tabletki kilogramami byle wszystko bylo dobrze

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Ciaza przestała się rozwijać gdzies w okolcach 5 tygodnia. Na poczatki 7 mialam miec wizyte z pierwsym usg ale dzien wczesniej dosalam plamien i tydzin przelezalam w szpitalu bo chcieli sprawdzic czy ciaza faktycznie sie nie rozwija.
    Mimo ze ciaza obumarla nie zanikly mi zadne objawy, dopiero tydzien/dwa pozniej zaczely sie plamienia.
    Teraz moge lezeec plackiem i brac tabletki kilogramami byle wszystko bylo dobrze
    Teraz na pewno będzie wszystko dobrze!

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

Organizm sam się oczyścił czy potrzebna była ingerencja ? Bardzo fajnie, że udało Ci się tak szybko znowu zajść w ciąże ;-) Nie martw się teraz będzie dobrze ;-)

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie badałam progesteronu, pewnie lekarz mi zleci.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja jeszcze nie badałam progesteronu, pewnie lekarz mi zleci.

Pewnie nie, bo lekarze raczej nie zlecają tego badania ;-) Ja sama go robiłam dla własnego świętego spokoju.

a.png
    a.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Organizm sam się oczyścił czy potrzebna była ingerencja ? Bardzo fajnie, że udało Ci się tak szybko znowu zajść w ciąże ;-) Nie martw się teraz będzie dobrze ;-)
    Zabieg niestety :/

Naali ja na razie wszystko robie na własną rękę. Do lekarza chciałam iść dopiero 2.06 ale zaniepokoił mnie ten progesteron. W poprzednin ciazy dostałam cała liste badan ale proeateronu nie

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ