Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Monika_89 nie bierzesz dupka ani nic podobnego ? Niby ,żeby mogło się zagniezdzic najmniejszy progesteron to wlasnie 9 , ale potem powinien być wyższy. Wiadomo progesteron wyrzucany jest do organizmu pulsacyjnie i mogłaś nie trafić na odpowiedni moment i pewnie jakbyś zbadała progesteron po całym dniu , wieczorem to poziom byłby znacznie wyższy. Ja bym z tym progesteronem poszła do lekarza , nie chcę się porównywać ale jak większy wynik miałam 6dpo. Więc abyś była pewniejsza w tym co się dzieje z Twoją dzidzią wybierz się do lekarza i w razie czego przepisze Ci coś na podbicie tego progesteronu. :*
-
Morwa już dzwoniłam do gin, jutro przyjmuje i mam przyjść po recepte na lutka. Mam nadzieję że akurat trafiłam na porę kiedy była mniejsza ilość w organiźmie. Dzisiaj po pracy razem z betą zrobię ten progesteron raz jeszcze. Chyba że znaczenie ma pora dnia? O której najlepiej?
Nic no trzeba być dobrej myśli. Zresztą już jest po zagnieżdzeniu na moją logikę bo dopiero po zaczyna się wytwarzać hormon hcg. Popraw mnie jeśli sie myle -
Cześć, można dołączyć?

Dzisiaj dostałam najpiękniejszy prezent urodzinowy, jaki mogłam sobie wymarzyć - beta HCG 477,40. To szósty cykl na CLO, cztery lata starań - oby tym razem wszystko było w porządku i w styczniu, (znowu w prezencie, bo prawie idealnie na rocznicę ślubu) przywitamy nasz Skarb.
Liskova, nick nieaktualny, marta1987, Morwa, naali13, nick nieaktualny, asia1985, nick nieaktualny, Smużka, Kamila8k, nick nieaktualny, Marta8880, zoe31, karolinka1992, Aprilia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*

-
hej, a czemu straciliście tamtą ciążę? w którym tygodniu? jak się czujesz?vincaminor wrote:Cześć, można dołączyć?

Dzisiaj dostałam najpiękniejszy prezent urodzinowy, jaki mogłam sobie wymarzyć - beta HCG 477,40. To szósty cykl na CLO, cztery lata starań - oby tym razem wszystko było w porządku i w styczniu, (znowu w prezencie, bo prawie idealnie na rocznicę ślubu) przywitamy nasz Skarb.

Monika34 -
Ja jestem na podobnym etapie i mam wynik z poniedziałku z rana 36,95 ng/ml . Progesteron w jak jest możliwość najlepiej badać pod wieczór a nie z samego rana . Napewno jest już po zagnieżdzeniu i progesteron wytwarza ciałko żółte aby dzidzia miała dobre warunki bytu i do około 12 tygodnia musi ten byt być zapewniony tzn do momentu aż funkcję przejmie łożysko.monika_89 wrote:Morwa już dzwoniłam do gin, jutro przyjmuje i mam przyjść po recepte na lutka. Mam nadzieję że akurat trafiłam na porę kiedy była mniejsza ilość w organiźmie. Dzisiaj po pracy razem z betą zrobię ten progesteron raz jeszcze. Chyba że znaczenie ma pora dnia? O której najlepiej?
Nic no trzeba być dobrej myśli. Zresztą już jest po zagnieżdzeniu na moją logikę bo dopiero po zaczyna się wytwarzać hormon hcg. Popraw mnie jeśli sie myle -
Ciężko powiedzieć, bo to było bardzo wczesne poronienie, z podejrzeniem ciąży pozamacicznej albo bliźniaczej z jednym zarodkiem w jajowodzie. Kilka dni się pocieszyliśmy.Monika34 wrote:hej, a czemu straciliście tamtą ciążę? w którym tygodniu? jak się czujesz?
Teraz wszystko super, wyniki według mojego lekarza rewelacyjne. W piersiach "czuję" progesteron, śpiąca jestem i trochę muli brzuch. No i wzruszam się jak głupia nawet na reklamach.
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*

-
który to tydzień?vincaminor wrote:Ciężko powiedzieć, bo to było bardzo wczesne poronienie, z podejrzeniem ciąży pozamacicznej albo bliźniaczej z jednym zarodkiem w jajowodzie. Kilka dni się pocieszyliśmy.
Teraz wszystko super, wyniki według mojego lekarza rewelacyjne. W piersiach "czuję" progesteron, śpiąca jestem i trochę muli brzuch. No i wzruszam się jak głupia nawet na reklamach.

Monika34 -
Monika, daj spokój!
Brak objawów wcale nie oznacza, że coś jest nie tak! Są kobiety, które przez całą ciążę nie mają objawów i gdyby nie brak @, to by nawet nie wiedziały, że są w ciąży.
Ciesz się dobrym samopoczuciem, bo jak przyjdą jakieś dolegliwości, to jeszcze będziesz na nie narzekać
nick nieaktualny, Aprilia lubią tę wiadomość
-
Spokojnie na pewno wszystko jest dobrze!!!Monika34 wrote:wiecie co dziewczyny ja dziś mam 6 tydz 2 dzień ja nie mam objawów prócz cycków jak szafa ale to od leków..pomimo widzianego serduszka ja tracę nadzieje z minuty na minute:(może za dużo myślę leząc ciągle na łóżku
A my jeszcze 3 h!!01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
I to będzie najlepsze rozwiązanie :* ja zaraz po owu brałam duphaston (on nie wpływa na wynik badanego progesteronu tak jak luteina ) , brałam po 2 tabletki dziennie , a potem stopniowo z niego schodziłam i obecnie biorę po pół tabletki. Mam w zanadrzut kilka opakowań dupka i nie zawacham się ich użyć jak będzie taka potrzeba . Narazie kontroluje progesteronmonika_89 wrote:Robiłam badania o 16 więc ni to rano ni wieczorem
zobacze jaki bedzie wynik z dziś. Tak czy siak jutro lece po luteine
-
nick nieaktualnyZdecydowanie za dużo myślisz. Sięgnij po jakąś dobrą książkę, obejrzyj komedię. Nie pomagasz sobie takim nastawieniem.Monika34 wrote:wiecie co dziewczyny ja dziś mam 6 tydz 2 dzień ja nie mam objawów prócz cycków jak szafa ale to od leków..pomimo widzianego serduszka ja tracę nadzieje z minuty na minute:(może za dużo myślę leząc ciągle na łóżku
W Y L U Z U J
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monika34 wrote:wiecie co dziewczyny ja dziś mam 6 tydz 2 dzień ja nie mam objawów prócz cycków jak szafa ale to od leków..pomimo widzianego serduszka ja tracę nadzieje z minuty na minute:(może za dużo myślę leząc ciągle na łóżku
Ja mam 6 tydz i 3 dzień i tylko śpiąca jestem. Kompletnie nie czuję się jak w ciąży. Też mnie to troszkę martwi ale staram się myśleć pozytywnie. Wizytę mam dopiero 1.06.