X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam do końca...3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89 nie bierzesz dupka ani nic podobnego ? Niby ,żeby mogło się zagniezdzic najmniejszy progesteron to wlasnie 9 , ale potem powinien być wyższy. Wiadomo progesteron wyrzucany jest do organizmu pulsacyjnie i mogłaś nie trafić na odpowiedni moment i pewnie jakbyś zbadała progesteron po całym dniu , wieczorem to poziom byłby znacznie wyższy. Ja bym z tym progesteronem poszła do lekarza , nie chcę się porównywać ale jak większy wynik miałam 6dpo. Więc abyś była pewniejsza w tym co się dzieje z Twoją dzidzią wybierz się do lekarza i w razie czego przepisze Ci coś na podbicie tego progesteronu. :*

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie strasznie mnie boli lewy chyba jajnik...

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa już dzwoniłam do gin, jutro przyjmuje i mam przyjść po recepte na lutka. Mam nadzieję że akurat trafiłam na porę kiedy była mniejsza ilość w organiźmie. Dzisiaj po pracy razem z betą zrobię ten progesteron raz jeszcze. Chyba że znaczenie ma pora dnia? O której najlepiej?
    Nic no trzeba być dobrej myśli. Zresztą już jest po zagnieżdzeniu na moją logikę bo dopiero po zaczyna się wytwarzać hormon hcg. Popraw mnie jeśli sie myle

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, można dołączyć? :)
    Dzisiaj dostałam najpiękniejszy prezent urodzinowy, jaki mogłam sobie wymarzyć - beta HCG 477,40. To szósty cykl na CLO, cztery lata starań - oby tym razem wszystko było w porządku i w styczniu, (znowu w prezencie, bo prawie idealnie na rocznicę ślubu) przywitamy nasz Skarb. <3

Liskova, 100krotka:), marta1987, Morwa, naali13, Arizona_R, asia1985, anulka557, Smużka, Kamila8k, lucy1983, Marta8880, zoe31, karolinka1992, Aprilia, Beatrice lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Ale mnie strasznie mnie boli lewy chyba jajnik...
    mnie bolał wczoraj

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie robię ju żadnych badań bo gin mi powiedział, że jestem maksymalnie obstawiona lekami i więcej nie da się brać już więc ja tylko mogę czekać!

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Cześć, można dołączyć? :)
    Dzisiaj dostałam najpiękniejszy prezent urodzinowy, jaki mogłam sobie wymarzyć - beta HCG 477,40. To szósty cykl na CLO, cztery lata starań - oby tym razem wszystko było w porządku i w styczniu, (znowu w prezencie, bo prawie idealnie na rocznicę ślubu) przywitamy nasz Skarb. <3
    hej, a czemu straciliście tamtą ciążę? w którym tygodniu? jak się czujesz?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Morwa już dzwoniłam do gin, jutro przyjmuje i mam przyjść po recepte na lutka. Mam nadzieję że akurat trafiłam na porę kiedy była mniejsza ilość w organiźmie. Dzisiaj po pracy razem z betą zrobię ten progesteron raz jeszcze. Chyba że znaczenie ma pora dnia? O której najlepiej?
    Nic no trzeba być dobrej myśli. Zresztą już jest po zagnieżdzeniu na moją logikę bo dopiero po zaczyna się wytwarzać hormon hcg. Popraw mnie jeśli sie myle
    Ja jestem na podobnym etapie i mam wynik z poniedziałku z rana 36,95 ng/ml . Progesteron w jak jest możliwość najlepiej badać pod wieczór a nie z samego rana . Napewno jest już po zagnieżdzeniu i progesteron wytwarza ciałko żółte aby dzidzia miała dobre warunki bytu i do około 12 tygodnia musi ten byt być zapewniony tzn do momentu aż funkcję przejmie łożysko.

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    hej, a czemu straciliście tamtą ciążę? w którym tygodniu? jak się czujesz?
    Ciężko powiedzieć, bo to było bardzo wczesne poronienie, z podejrzeniem ciąży pozamacicznej albo bliźniaczej z jednym zarodkiem w jajowodzie. Kilka dni się pocieszyliśmy.
    Teraz wszystko super, wyniki według mojego lekarza rewelacyjne. W piersiach "czuję" progesteron, śpiąca jestem i trochę muli brzuch. No i wzruszam się jak głupia nawet na reklamach. :D

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam badania o 16 więc ni to rano ni wieczorem :/ zobacze jaki bedzie wynik z dziś. Tak czy siak jutro lece po luteine

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ciężko powiedzieć, bo to było bardzo wczesne poronienie, z podejrzeniem ciąży pozamacicznej albo bliźniaczej z jednym zarodkiem w jajowodzie. Kilka dni się pocieszyliśmy.
    Teraz wszystko super, wyniki według mojego lekarza rewelacyjne. W piersiach "czuję" progesteron, śpiąca jestem i trochę muli brzuch. No i wzruszam się jak głupia nawet na reklamach. :D
    który to tydzień?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziewczyny ja dziś mam 6 tydz 2 dzień ja nie mam objawów prócz cycków jak szafa ale to od leków..pomimo widzianego serduszka ja tracę nadzieje z minuty na minute:(może za dużo myślę leząc ciągle na łóżku

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, daj spokój!
    Brak objawów wcale nie oznacza, że coś jest nie tak! Są kobiety, które przez całą ciążę nie mają objawów i gdyby nie brak @, to by nawet nie wiedziały, że są w ciąży.
    Ciesz się dobrym samopoczuciem, bo jak przyjdą jakieś dolegliwości, to jeszcze będziesz na nie narzekać :)

eneska, Aprilia lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    wiecie co dziewczyny ja dziś mam 6 tydz 2 dzień ja nie mam objawów prócz cycków jak szafa ale to od leków..pomimo widzianego serduszka ja tracę nadzieje z minuty na minute:(może za dużo myślę leząc ciągle na łóżku
    Spokojnie na pewno wszystko jest dobrze!!!

A my jeszcze 3 h!!

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Robiłam badania o 16 więc ni to rano ni wieczorem :/ zobacze jaki bedzie wynik z dziś. Tak czy siak jutro lece po luteine
    I to będzie najlepsze rozwiązanie :* ja zaraz po owu brałam duphaston (on nie wpływa na wynik badanego progesteronu tak jak luteina ) , brałam po 2 tabletki dziennie , a potem stopniowo z niego schodziłam i obecnie biorę po pół tabletki. Mam w zanadrzut kilka opakowań dupka i nie zawacham się ich użyć jak będzie taka potrzeba . Narazie kontroluje progesteron ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Zdecydowanie za dużo myślisz. Sięgnij po jakąś dobrą książkę, obejrzyj komedię. Nie pomagasz sobie takim nastawieniem.
    W Y L U Z U J

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaraz po owulacji brałam luteinę i biorę nadal u mnie też objawów niewiele ale tak miałam i poprzednim razem więc się nie martwię w końcu musi być dobrze.

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:

Ja mam 6 tydz i 3 dzień i tylko śpiąca jestem. Kompletnie nie czuję się jak w ciąży. Też mnie to troszkę martwi ale staram się myśleć pozytywnie. Wizytę mam dopiero 1.06.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to długo starałyście się o ciąże? Mi udało się w 31 cyklu. Tak długo to trwało, że powoli już przestawałam wierzyć, że się uda kiedykolwiek.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ