X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię na kolacje robić sałatkę grecka :) kocham fete :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Przepraszam,ze sie nie odzywalam,ale dopiero od wczoraj jestem w domu i odsypialam szpital. Niestety dzis sie znowu wustraszylam,bo zauwazylam,ze z pochwy "wylaza" mi takie grudki wielkosci nawet paznokcia. To taki bardzo gesty sluz, jeszcze bardziej gesty chyba niz zastygniety budyn, ciezko go "przerwac". Nie wiem czy to moze byc wynik brania od kilku dni luteiny? Nie sa brazowe na szczescie,ale to wyglada normalnie jak jakas tkanka. Nie chce wracac do szpitala :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:43

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plan jest taki...frytki z piekarnika, morze keczupu i ogórek w śmietanie jajko sadzone...to są moje obecne pragnienia

eneska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Czesc Dziewczyny! Przepraszam,ze sie nie odzywalam,ale dopiero od wczoraj jestem w domu i odsypialam szpital. Niestety dzis sie znowu wustraszylam,bo zauwazylam,ze z pochwy "wylaza" mi takie grudki wielkosci nawet paznokcia. To taki bardzo gesty sluz, jeszcze bardziej gesty chyba niz zastygniety budyn, ciezko go "przerwac". Nie wiem czy to moze byc wynik brania od kilku dni luteiny? Nie sa brazowe na szczescie,ale to wyglada normalnie jak jakas tkanka. Nie chce wracac do szpitala :-(
    Vuko a co Ci w ogóle w szpitalu powiedzieli?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś odebrałam swoje wyniki tsh - 1,65, ft4 - 1,27 daaawno tak dobrego wyniku nie miałam, jeśli chodzi o tsh :))

eneska, Liskova lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest czasem przy luteinie. Wstrętne to jest...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vuko mi się wydaje, że to po luteinie tak

• Vuko Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypusali zwolnienie, dwa razy usg i badanie (bardzo niedelikatna lekarka-ne sile mi wpychala te "lyzki"). Mam sie oszczedzac,duzo lezec i odoczywac. Nie zrobili mi zadnych badan krwi :-\ a usg bylo expresowe, zwlaszcza to drugie. Wizyte u gina mam dopiero 9czerwca,bo ta 19 maja mi przepadla ze wzgledu na szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:49

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Wypusali zwolnienie, dwa razy usg i badanie (bardzo niedelikatna lekarka-ne sile mi wpychala te "lyzki"). Mam sie oszczedzac,duzo lezec i odoczywac. Nie zrobili mi zadnych badan krwi :-\ a usg bylo expresowe, zwlaszcza to drugie. Wizyte u gina mam dopiero 9czerwca,bo ta 19 maja mi przepadla ze wzgledu na szpital

Myślałam, że w szpitalu maja obowiązek zdiagnozować...co mas napisanie na epikryzie?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza 7/8tygodni. Zagrazajace poronienie

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacjentka przyjeta z plamieniami we wczesnej ciazy, w trakcie hospitalizacji, po zastosowany. Leczeniu.uzyskano poprawe. W stanie dobrym wypisano

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja lubię na kolacje robić sałatkę grecka :) kocham fete :)
    uwaga na fetę w ciąży i na ser mozarella! nie może być z mleka niepasteryzowanego. ja też kocham fetę, ale niestety.. przyznam się, że przedwczoraj na obiad zjadłam 3 kostki, bo robiłam sałatkę grecką z fetą prosto z Grecji - dostaliśmy od rodziców - i nie mogłam się powstrzymać. Ale generalnie trzeba uważać

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko współczuję. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Oszczędzaj się teraz dużo i odpoczywaj.
    A nie możesz po prostu jechać do swojego gina i wcisnąć się w kolejkę? Ja tak zawsze robiłam jak coś się działo i nigdy mnie nie odesłali. Powiedz że byłaś w szpitalu i nadal masz dolegliwości. Mnie dodatkowa wizyta z dokładnym usg by uspokoiła albo powiedziała na czym człowiek stoi.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    uwaga na fetę w ciąży i na ser mozarella! nie może być z mleka niepasteryzowanego. ja też kocham fetę, ale niestety.. przyznam się, że przedwczoraj na obiad zjadłam 3 kostki, bo robiłam sałatkę grecką z fetą prosto z Grecji - dostaliśmy od rodziców - i nie mogłam się powstrzymać. Ale generalnie trzeba uważać
    Dziękuję za radę :* całkowicie o tym zapomniałam :o muszę sprawdzić jak będę w sklepie z jakiego mleka jest moja feta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co znalazłam....u mnie przy szpitalu ruszył projekt i jak się zapiszę to mam badania dla ciężarnych gratis...lecę:)

eneska, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko...a nie możesz zadzwonić do swojego lekarza? Wiesz uspokoisz nerwy, dbaj o siebie a dzidzi nic się nie stanie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dziękuję za radę :* całkowicie o tym zapomniałam :o muszę sprawdzić jak będę w sklepie z jakiego mleka jest moja feta :)
    ja dostałam mozarellę z pasteryzowanego mleka w Biedronce. Kojarzę, że mają też "fetę" (wiadomo, że jest to ser typu feta, no ale jest :P) z tej samej firmy, może też będzie z pasteryzowanego:-)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do sosu czosnkowego dodaję curry :)

Na kolację dziś domowe burgery z wołowiny :)

Vuko może faktycznie spróbuj się wcisnąć do gin. W szpitalu jak zwykle pełne wsołczucie :/

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    wiecie co znalazłam....u mnie przy szpitalu ruszył projekt i jak się zapiszę to mam badania dla ciężarnych gratis...lecę:)
    Przy którym szpitalu?

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    to jest biały śluz?

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ