X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim dobrych wieści:)Felicity trzymamy kciuki:)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super smużka! daj znac po wizycie:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje! Wszystkiego dobrego, nudnych i bezproblemowych ciąż! STYCZNIÓWKA 2015.

eneska, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mam na imię Karolina mam 27 lat i jestem mamą 2 dzieci synka 6 lat i córeczki 3 latka. 4 miesiące temu przeszłam operacjE Usunięcia stożka szyjki macicy z powodu nowotworu . Nie planujemy 3 dziecka z powodów finansowych ale niestety nie uwazalismy ostatnia @ miałam 6 kwietnia i pod koniec okresu kochalismy się do końca moja głupota moje cykle bywają tak różne 28-34 dni ale mam takie przeczucie że do was dołączę od 2 tyg dokuczaja mi piersi bolą kuja i pieką sutki ciągnie mnie podbrzusze i jestem ospala ale testować się boję i reakcji męża na ewentualną ciążę. Sam pracuje na dom ja id września miałam pójść do pracy eh nie mam się komu wygadać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszuba wrote:
    Lucy1983, cudownie. Wytrzymasz do następnej wizyty ? A dostałaś kartę ciąży ?

Ja mam wizytę na poniedziałek 11.05

Dziś miałam usg i pobrali mi też krew na wszystkie badania do tutejszej karty ciąży. A wytrzymać muszę ;) jeśli coś by się działo to mam oczywiście przyjść wcześniej, ale na razie jest wszystko dobrze, więc staram się myśleć pozytywnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszuba wrote:
    Witajcie !
    Moja beta z wczoraj 4571.00 ! Ale się cieszę !

Kaszuba piękna beta :) mówiłam ci że wszystko będzie dobrze :) uwierz w to kobieto ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, jeśli kochaliście się pod koniec okresu, czyli strzelam, że w 6-7 dniu cyklu, to szanse na poczęcie są raczej słabe. Musiałabyś mieć bardzo wcześnie owulację, co przy Twoich 28-34 dniowych cyklach jest raczej mało prawdopodobne. Cóż Ci mogę powiedzieć, chyba lepiej zrobić test od razu i wiedzieć, na czym się stoi. Od tego i tak nie uciekniesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Lucy, cieszę się, że wszystko jest w porządku :) Jak szef zareagował na wiadomość o ciąży?

Dzięki eneska :*

Szef przyjął to na spokojnie, chyba się spodziewał. Wiedział o poprzedniej ciąży i o poronieniu i wtedy zachował się z klasą i teraz też :) musiałam powiedzieć bo przynajmniej obejmuje mnie ochrona przed zwolnieniem i nie muszę pracować więcej w labie biochemicznym, bo to za duże ryzyko dla Maluszka :)

Oby teraz wszystko poszło dobrze :) cieszę się ale nadal boję... Ale jakoś muszę przetrwać te następne 6 tygodni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska 34 dni to jak już się spozni wiem że powinnam ale mam taki stres w sobotę rano hak nie przyjdzie @ za testuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że szef nie robi Ci problemów, bo jak się czyta lub słyszy czasami o tym, co szefostwo wyprawia, to włos się na głowie jeży... Ale kodeks pracy chroni kobiety w ciąży, więc tutaj mamy przewagę :P mam koleżankę, której szef nie zareagował z entuzjazmem na wieść o ciąży - oczywiście nie mógł jej zwolnić, ale uczynił to, gdy nadarzyła się do tego okazja (czyli chyba po macierzyńskim, nie wiem, jak to jest, czy po rozwiązaniu można zwolnić, czy dopiero jak minie przysługujący urlop).
    Ja też cały czas nie potrafię tak do końca cieszyć się tą ciążą. Trochę z tego powodu, że wciąż nie dowierzam, a trochę przez to, że tylko czekam aż minie I trymestr:) czekam chociaż na tę pierwszą wizytę, która w jakimś stopniu mnie uspokoi :) mam nadzieję :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoolynkaa wrote:
    Eneska 34 dni to jak już się spozni wiem że powinnam ale mam taki stres w sobotę rano hak nie przyjdzie @ za testuje :)
    no to i tak, jak masz 28 dniowe cykle, to owulację zapewne koło 13-14 dnia, a nie pod koniec okresu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochalismy się w 7-8 dniu cyklu. Czyli ciąża jest nie możliwa??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 14:35

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoolynkaa wrote:
    Kochalismy się w 7-8 dniu cyklu. Czyli ciąża jest nie możliwa??
    Możliwość jest zawsze... Nie rozumiem tylko jednego, dlaczego nie zabezpieczaliście się skoro nie chcecie więcej dzieci ?

Felicity - Tak się cieszę, że już lepiej ;-) Ja w pierwszej ciąży plamiłam od 8tc do prawie 15tc dostałam wtedy luteinę i brałam ją do 20tc lekarz nie widział, żeby coś się działo niepokojącego ale leki dał. Lekarz powiedział Ci skąd wzięła się ta żywa krew ?

Lucy - cieszę się, że z fasolą wszystko dobrze i że widziałaś serduszko :D

lucy1983 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa po tej operacji nie mogłam stosować tabletek a mój m niezarzyl chwila nieuwagi i klaps byłam pewna ze to za wcześnie na dni płodne więc z początku się nie martwią ale teraz mam stracha.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Giannaa wczoraj ginekolog powiedzial ze jest zagrożenie poronieniem bo pecherzyk jest bardzo nisko, przy szyjce i stad krwawienie :/

Bardzo wysoko czy bardzo nisko ? Bo ostatnio pisałaś, że wysoko... Kurde nigdy nie spotkałam się ze złym zagnieżdżeniem w jamie macicy ... miejmy nadzieje, że lekarz trochę przesadza... masz w razie czego możliwość leżenia w domu i nie robienia niczego ?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:37

• Viki Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała źle zagnieżdżane. Miała za nisko. I ciągle krwaWiła. Ale donosiła. Musiała tylko połowę ciąży leżeć. Także będzie ok ;)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno Ci zrobią USG przy wypisie - muszą mieć jakąś podstawę przecież, że Cię wypisują:)
    Ja właśnie kroiłam pieczarki i boczek na obiad i tak mnie zmuliło, że mi się wszystkiego odechciało... Jestem głodna, ale na samą myśl o jedzeniu mi niedobrze :/

• Viki Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie takie bóle klujace w jajniku? ja mam takie ale sporadyczne i nie wiem czy to normalne... Eh. Ciągle zmartwienia....

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ