WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Giannaa...dzisiaj mam podskoczyć do szpitala między 18-19:)
    Od piątkowej kolejnej akcji jest lepiej, zero świeżej krwi, w sumie sucho, czasem tylko ze śluzem wyleci trochę brązowych nitek albo mini skrzepów...odbieram to jako dobry znak:)

To super wieści ;-) Trzymam kciuki, żeby Hania mocno się trzymała! Ja mam jutro wizytę i nie będę ukrywać, że nawet mnie stres dopada.

a.png
    a.png
  • Nessa Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie stycznióweczki :D mogę do Was dołączyć? wg Belly mam termin na 28.01 :)

asia1985, Pola_x, Liskova, dorbie, Monika34, Smużka, Beatrice lubią tę wiadomość

LENKA :D
    37t0d 2850 gram :)
    34t0d 1934 gram :)
    30t0d 1290 gram :)
    24t0d 694 gram :)
    21t0d 412 gram :)
    f2w39n73ktnzaj3c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa witaj:)
    Gianna...wiem o czym mówisz, niby czuje, że dzisiaj na usg będzie ok ale podświadomie boję się czegoś czego nie dało się przewidzieć... no cóż stres

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa wrote:
    Witajcie stycznióweczki :D mogę do Was dołączyć? wg Belly mam termin na 28.01 :)

witamy :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz zastanawiam jak to zrobić ze zwolnieniem L4... Chodzę na NFZ i prywatnie. Na NFZ byłam dwa razy i za drugim dostałam zwolnienie do 15 czerwca. Prywatnie idę pierwszy raz - dzisiaj. Mam zamiar chodzić i tak i tak, bo nie mam zamiaru płacić za badania wszystkie, a jednak prywatnie u dobrego lekarza (ordynator w szpitalu) to tak dla mnie pewniej jeśli chodzi o obraz USG. I teraz się zastanawiam jak to ogarnąć z kartą ciąży i L4.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa wrote:
    Zapraszamy. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Witam nowe mamuśki:)
    Zjadłam płatki na mleku, NIE RÓBCIE TEGO! :);)
    Ja dzisiaj moje ulubione Crunchy z Biedronki! :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja się teraz zastanawiam jak to zrobić ze zwolnieniem L4... Chodzę na NFZ i prywatnie. Na NFZ byłam dwa razy i za drugim dostałam zwolnienie do 15 czerwca. Prywatnie idę pierwszy raz - dzisiaj. Mam zamiar chodzić i tak i tak, bo nie mam zamiaru płacić za badania wszystkie, a jednak prywatnie u dobrego lekarza (ordynator w szpitalu) to tak dla mnie pewniej jeśli chodzi o obraz USG. I teraz się zastanawiam jak to ogarnąć z kartą ciąży i L4.

Ja teraz też się denerwuje bo zmieniam lekarza i oby chciał mi wystawić kontynuacje zwolnienia. TY jak chcesz chodzić tu i tu wiec czym problem pójdziesz do NFZ to wystawi Ci dalej L4

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja już zapomniałam o mdłościach ;-)
    Zazdroszczę! :) Ja nie wymiotowałam ani razu, ze trzy razy miałam kryzys i prawie biegłam do toalety, ale na szczęście nie skończyło się przytulaniem muszli. ;) Ale mdłości mnie męczą wciąż. ;) Co prawda nie są one bardzo silne (tfu tfu! - żeby nie zapeszyć. :P).

• Liskova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Witam nowe mamuśki:)
    Zjadłam płatki na mleku, NIE RÓBCIE TEGO! :);)
    A mi dobrze wchodzą :D Najlepiej na mleku bananowym, uwielbiam!

Wieczorem zalewam płatki owsiane (nie błyskawiczne) wrzątkiem, tyle żeby je przykryło, a rano podgrzewam szklankę mleka, po czym miksuję je z bananem i tym mlekiem zalewam płatki, no pychota! Łatwo wchodzi, jest na słodko (ja lubię), a mleko bananowe jest lekko spienione :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja teraz też się denerwuje bo zmieniam lekarza i oby chciał mi wystawić kontynuacje zwolnienia. TY jak chcesz chodzić tu i tu wiec czym problem pójdziesz do NFZ to wystawi Ci dalej L4
    No ale jak mam zwolnienie do 15, to jak on mi wystawi? Od dziś? Od 16?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, ja właśnie nie wiem jak to jest, bo ja chciałam tak zrobić, ale podobno są problemy ? Że w karcie ciąży wpisuje się dwóch lekarzy i zazwyczaj ten z NFZ ma 'problem', że skoro chodzisz prywatnie, to po co przychodzisz tutaj..

Ja na razie chodzę na NFZ, bo do mojego docelowego gina zapisywałam się w marcu czy kwietniu i termin dopiero na 29.06.

Więc na razie badania na NFZ, no a potem to zobaczymy..

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    A mi dobrze wchodzą :D Najlepiej na mleku bananowym, uwielbiam!

Wieczorem zalewam płatki owsiane (nie błyskawiczne) wrzątkiem, tyle żeby je przykryło, a rano podgrzewam szklankę mleka, po czym miksuję je z bananem i tym mlekiem zalewam płatki, no pychota! Łatwo wchodzi, jest na słodko (ja lubię), a mleko bananowe jest lekko spienione :)
    Mmmmmmmmm... Pychotka! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Gumisia, ja właśnie nie wiem jak to jest, bo ja chciałam tak zrobić, ale podobno są problemy ? Że w karcie ciąży wpisuje się dwóch lekarzy i zazwyczaj ten z NFZ ma 'problem', że skoro chodzisz prywatnie, to po co przychodzisz tutaj..

Ja na razie chodzę na NFZ, bo do mojego docelowego gina zapisywałam się w marcu czy kwietniu i termin dopiero na 29.06.

Więc na razie badania na NFZ, no a potem to zobaczymy..
    No a to nie jest tak że są dwie karty ciąży?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    No ale jak mam zwolnienie do 15, to jak on mi wystawi? Od dziś? Od 16?
    Jak masz zwolnienie do 15, to powinien Ci wystawić od 16, żeby była ciągłość. Nie chodzi o lekarza, tylko o L4, które wpływają do ZUSu :)
    Aczkolwiek z tego, co pamiętam to dziś (8.06) nie może Ci wystawić 'na zaś L4'?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    No a to nie jest tak że są dwie karty ciąży?
    Ja kiedyś pytałam i dziewczyny mówiły, że jedna.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem. Mam mętlik w głowie. :P

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja specjalnie umawiałam się do lekarza na jutro bo do dzisiaj mam zwolnienie i musi być ciągłość... lekarz nie może wystawiać zwolnienia na "przyszłość"

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia 34, idziesz dziś na kontrolę?
    Trzymam kciuki.
    Ja już dziś idę do pracy. I już się stresuję, co baby będą gadać, ech, plotkary jedne.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja specjalnie umawiałam się do lekarza na jutro bo do dzisiaj mam zwolnienie i musi być ciągłość... lekarz nie może wystawiać zwolnienia na "przyszłość"
    Czyli musiałabym po prostu najwyżej podskoczyć do lekarza tego 15, żeby wystawił mi od 16?

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: