Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Liskova wrote:Ja kiedyś pytałam i dziewczyny mówiły, że jedna.
na nfz ide dlatego,ze zalezy mi na tym aby nie placic za wszystkie badania
-
nick nieaktualny
-
Gumisia wrote:Czyli musiałabym po prostu najwyżej podskoczyć do lekarza tego 15, żeby wystawił mi od 16?
Najlepiej 16-go albo 17 -go bo dzień do tyłu może Ci wystawić. Tylko jak pójdziesz 17-go to mówisz, że zwolnienie potrzebujesz od 16-go i Ci je wystawia -
Liskova wrote:Jak masz zwolnienie do 15, to powinien Ci wystawić od 16, żeby była ciągłość. Nie chodzi o lekarza, tylko o L4, które wpływają do ZUSu
Aczkolwiek z tego, co pamiętam to dziś (8.06) nie może Ci wystawić 'na zaś L4'? -
Vuko wrote:Ja tez ide na nfz 17.06 pierwsz raz i po prpstu nie mowie,xe mam karte i zqlozy mi druga, a 23 ide prywatnie normalnie
na nfz ide dlatego,ze zalezy mi na tym aby nie placic za wszystkie badania
Ja chcę też właśnie na NFZ żeby nie płacić za badania, bo kurde, tyle kasy idzie na te składki, a jak przychodzi co do czego, to i tak wszelkie USG, ginekolog, okulista itd to muszę chodzić prywatnie.
A jeszcze mi powiedzcie, a jak pod koniec ciąży: no bo chodzimy na NFZ, mamy mówić, że rodzimy w szpitalu gdzie ta pani dr przyjmuje, czy od razu mówię, że rodzę gdzieś indziej? -
dorbie wrote:Monia 34, idziesz dziś na kontrolę?
Trzymam kciuki.
Ja już dziś idę do pracy. I już się stresuję, co baby będą gadać, ech, plotkary jedne.
Monika34 -
Gumisia wrote:Kochane chciałabym zabrać męża na USG dziś. Czy wasi lekarze pozwalali na to na tym etapie? Bo wiadomo że to USG jest dopochwowe jeszcze...
-
A mój był cały czas przy mnie, wszedł od początku wizyty, potem jak było usg, to on patrzył w monitor lekarza a ja mam taki wiszący nad głową.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
FasUla wrote:Dziewczyny martwię sie bo przestały mnie bolec piersi i dziwnie sie czuje... Byłam w tych górach, na wysokości
1200 i tera tylko czytam w internecie ze to sie złe kończy w tak wczesnej ciąży...
Z drugiej strony rano znow wymiotowałam, krwawienia nie ma, ale martwię sie ze sie stało cos złego...
Jutro ide do lekarza, ale usg miałam tydzień temu i nie wiem czy znow mi
zrobią...Ja byłam w 6 tygodniu na wys. 1600 m i choć potem też się bałam to wszystko jest dobrze. Jak będziesz jutro na wizycie to opowiedz o swoich obawach i niech lekarz zadecyduje o usg.
A mama nie powinna krzyczeć tylko uspokoićNa razie staraj się czymś zająć by o tym nie myśleć. Trzymam kciuki!
FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny