WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    No ale jak mam zwolnienie do 15, to jak on mi wystawi? Od dziś? Od 16?
    Zwolnienie nie może się pokrywać. Jak masz do 15, to może nast być od 16 dopiero, to bedziesz musiala pozniej podejsc po zwolnienie

• Vuko Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja kiedyś pytałam i dziewczyny mówiły, że jedna.
    Ja tez ide na nfz 17.06 pierwsz raz i po prpstu nie mowie,xe mam karte i zqlozy mi druga, a 23 ide prywatnie normalnie :-) na nfz ide dlatego,ze zalezy mi na tym aby nie placic za wszystkie badania

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam nowe styczniowki! :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja specjalnie umawiałam się do lekarza na jutro bo do dzisiaj mam zwolnienie i musi być ciągłość... lekarz nie może wystawiać zwolnienia na "przyszłość"
    Jeden dzien do przodu i 3 dni do tyłu

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Czyli musiałabym po prostu najwyżej podskoczyć do lekarza tego 15, żeby wystawił mi od 16?

Najlepiej 16-go albo 17 -go bo dzień do tyłu może Ci wystawić. Tylko jak pójdziesz 17-go to mówisz, że zwolnienie potrzebujesz od 16-go i Ci je wystawia ;-)

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki to tak zrobię. :) Będę chodzić prywatnie, a po skierowania do rodzinnego. ;) I podskoczę po zwolnienie tego 16 czy 15. ;)

• JATA Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Jak masz zwolnienie do 15, to powinien Ci wystawić od 16, żeby była ciągłość. Nie chodzi o lekarza, tylko o L4, które wpływają do ZUSu :)
    Aczkolwiek z tego, co pamiętam to dziś (8.06) nie może Ci wystawić 'na zaś L4'?
    nie można wystawiać wprzód L4, tylko wstecz ale nie wiem ile dni

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    nie można wystawiać wprzód L4, tylko wstecz ale nie wiem ile dni
    Wystawia dzien naprzod bo przeciez moge isc do lekarza dzis po pracy i zwolnienie wystawi mi przeciez od jutra, nie od dzis

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ja tez ide na nfz 17.06 pierwsz raz i po prpstu nie mowie,xe mam karte i zqlozy mi druga, a 23 ide prywatnie normalnie :-) na nfz ide dlatego,ze zalezy mi na tym aby nie placic za wszystkie badania
    Ja na odwrót, bo później idę prywatnie i wydaje mi się, że prędzej mogę 'prywatnemu' powiedzieć, że mam kartę ciąży na NFZ, niż odwrotnie. W sensie, mogę mu pokazywać kartę NFZ, żeby zobaczył wyniki badań itd. ale on żeby wpisywał się w swoją.

Ja chcę też właśnie na NFZ żeby nie płacić za badania, bo kurde, tyle kasy idzie na te składki, a jak przychodzi co do czego, to i tak wszelkie USG, ginekolog, okulista itd to muszę chodzić prywatnie.

A jeszcze mi powiedzcie, a jak pod koniec ciąży: no bo chodzimy na NFZ, mamy mówić, że rodzimy w szpitalu gdzie ta pani dr przyjmuje, czy od razu mówię, że rodzę gdzieś indziej?

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Witam nowe mamuśki:)
    Zjadłam płatki na mleku, NIE RÓBCIE TEGO! :);)
    ja wczoraj kako wypilam nigdy nie mialam takich gazow:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Monia 34, idziesz dziś na kontrolę?
    Trzymam kciuki.
    Ja już dziś idę do pracy. I już się stresuję, co baby będą gadać, ech, plotkary jedne.
    no ide i mam zle mysli . coagle cos czuje po prawej stronie na dole.macicy jak noe pikanie to bol to klucoe ciagle cos nie wiem.co to:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane chciałabym zabrać męża na USG dziś. Czy wasi lekarze pozwalali na to na tym etapie? Bo wiadomo że to USG jest dopochwowe jeszcze... ;)
    Gumisia mój lekarz bez problemu pozwolił, tylko mąż nie siedział przy mnie tylko trochę dalej i badanie było za parawanem, i jak było widać maleństwo to doktorek obrócił monitor tak aby mąż widział :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój był cały czas przy mnie, wszedł od początku wizyty, potem jak było usg, to on patrzył w monitor lekarza a ja mam taki wiszący nad głową.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny martwię sie bo przestały mnie bolec piersi i dziwnie sie czuje... Byłam w tych górach, na wysokości
    1200 i tera tylko czytam w internecie ze to sie złe kończy w tak wczesnej ciąży...
    Z drugiej strony rano znow wymiotowałam, krwawienia nie ma, ale martwię sie ze sie stało cos złego...
    Jutro ide do lekarza, ale usg miałam tydzień temu i nie wiem czy znow mi
    zrobią...
    Fasula będzie dobrze! Tobie też powiem: nie czytaj internetów! Objawy objawami, raz są raz ich nie ma. Krawawienie ustało więc też na plus. Chyba raczej nie skakałaś po tych górach jak gazela ;) Ja byłam w 6 tygodniu na wys. 1600 m i choć potem też się bałam to wszystko jest dobrze. Jak będziesz jutro na wizycie to opowiedz o swoich obawach i niech lekarz zadecyduje o usg.
    A mama nie powinna krzyczeć tylko uspokoić :( Na razie staraj się czymś zająć by o tym nie myśleć. Trzymam kciuki! :)

FasUla lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska opadły kwiaty ze storczyka jeszcze raz napisze gdzie ciac

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 oczka poniż3j kwiata ☺

Monika34, eneska lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od gory?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujecie? :) U mnie tylko lekkie mdłości z rana.

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łodygi zostawiam, bo czasem kwiatki opadną a na ich miejsce wyrastają nowe pączki. Łodygi obcinam dopiero jak widzę, że schną.

Giannaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde no to juz nie wiem co robic z tym storczykiem

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ