X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne jak żeby tylko działało:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej, za pół godziny muszę znowu jechać na 1,5h na uczelnie, a tak mi się nie chce ;/

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Liskova, to jest danie po jakiejś tam obróbce np. termicznej już?
    Tak, to jest tortellini mrożone z Lidla, ja je podgrzewam na gazie (zagotowuję).

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Tak, to jest tortellini mrożone z Lidla, ja je podgrzewam na gazie (zagotowuję).

To nie ma żadnego problemu ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to śmiało można :) smacznego :-D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli z tymi niepasteryzowanymi to jest problem tylko jakbym na surowo jadła?

Dzięki dziewczyny! Mąż wyjechał służbowo i nie mam weny do gotowania dziś kompletnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Czyli z tymi niepasteryzowanymi to jest problem tylko jakbym na surowo jadła?

Dzięki dziewczyny! Mąż wyjechał służbowo i nie mam weny do gotowania dziś kompletnie...
    Z tego, co wiem to tak. Feta np. w sałatce greckiej to nie bardzo, ale już na pizzy jak najbardziej :P

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aprilia za pocieszenie:)
    Dzis zamierzam powiedzieć rodzince bo akurat imieniny są i juz zaczęłam sobie wkręcać ze jednak cos sie stało i potem bede musiala odwoływać... Powinien byc jakiś detektor ciąży;) zeby było wiadomo czy wszystko ok, to jest teraz czasem bardziej stresujące niz starania i testy ciążowe;)
    Wciąż jeszcze nie wierze do końca ze jestem w ciąży i przez gardło mi to nie chce przejść, boje sie zapeszyć...
    Ale u nas ta ciąża to był cud, bo ma miał bardzo złe wyniki i myśleliśmy juz o jakims wspomaganiu... A tu taki szok!
    Niby tylko 6 cykli ale oś początku chodziliśmy do lekarza i badaliśmy sie...
    Teraz sie zastanawiam czy bede mogła w sierpniu lecieć samolotem, bo myślałam o małych wakacjach czy to te ryzyko...
    Ja bym chciała ale to rozmyślanie czy wszystko jest ok juz po mnie wyczerpuje... Zobaczymy co jutro lekarz powie...
    A Wy gdzie macie pomysły na odpoczynek?

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fety i mozzarelli to ja jem normalnie i jest ok;) lekarz mi mówił ze mozna nawet tatara i zeby nie przesadzać, ale ja zrezygnowałam z surowego mięska, natomiast jakos tych serów sie nie boje tylko kupuje sprawdzone i trochę lepszej jakości zeby nie było problemu;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy jechać na początku września do Chorwacji na 10 dni. Wszystko zależy od tego, czy mąż dostanie urlop, bo od tygodnia pracuje w nowej pracy, więc nie wiemy, jak tam się urlopy rozkładają itd.
    Za dwa tygodnie jedziemy do Warszawy, ale to ja mam szkolenie w tej Warszawie, więc to taki połowiczny wypoczynek (choć szkolenie dla mnie bardzo fascynujące i już nie mogę się doczekać). A w sierpniu znów do Warszawy na ślub :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jedziecie samochodem?
    Ja do Warszawy tez sie wybieram ale na koncert metalowy;) no ale mysle ze takie małe podróże są bezpieczne, natomiast z tymi wakacjami to sie boje ze nigdzie nie pojadę w końcu bo juz sama nie wiem co mozna a co nie... Wiem ze samemu sie podjemuje decyzje ale nigdy nie wiadomo kiedy to bedzie za duże ryzyko a od czasu gdy nasze mamy byłyby ciąży duzo sie zmieniło...
    Choć te opowieści o stracie dzieci mnie dobijają i nigdy niewiadomo co jest tego dokładnie przyczyna, czy tak miało byc czy jednak było jakies ryzykowne zachowanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    I jedziecie samochodem?
    Ja do Warszawy tez sie wybieram ale na koncert metalowy;) no ale mysle ze takie małe podróże są bezpieczne, natomiast z tymi wakacjami to sie boje ze nigdzie nie pojadę w końcu bo juz sama nie wiem co mozna a co nie... Wiem ze samemu sie podjemuje decyzje ale nigdy nie wiadomo kiedy to bedzie za duże ryzyko a od czasu gdy nasze mamy byłyby ciąży duzo sie zmieniło...
    Choć te opowieści o stracie dzieci mnie dobijają i nigdy niewiadomo co jest tego dokładnie przyczyna, czy tak miało byc czy jednak było jakies ryzykowne zachowanie...
    tak, samochodem. :-) mi się wydaje, ze nie ma co przesadzać - jak się będę dobrze czuła itd., to czemu nie. najwyżej po drodze (w połowie drogi) ogarniemy jakiś nocleg i na drugi dzień ruszymy dalej. Ja, póki co, znoszę tę ciążę bardzo dobrze, wrzesień to będzie II trymestr, więc podobno najlepszy :P więc nie nastawiam się na jakieś złe przygody. A odpoczynek się przyda :P

• Smużka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do storczyków to ja też posiadam i to jest jedyny kwiatek jaki u mnie rośnie haha bo ja nie mam zdolności do kwiatków wszystko zawsze mi opada i nic nie zostaje, a storczyki pięknie kwitną i to cały czas praktycznie. No i jakoś specjalnie o nie nie dbam jak dla mnie idealny kwiatek :D

Monika34 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • JATA Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, ja się czuję jakby mi ktoś energię wyssał. Tylko bym spała. Ledwo mi się udało do lidla podjechać na zakupy i znów kimono.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Ja dzis obudzilam sie po 6, wzielam euthyrox, potem mialam cos zjesc ale dalej mi sie przysnelo. Wstałam przed 10 i az mi sie zakrecilo w glowie, momentalnie zrobilo sie niedobrze no i oczywiscie rzyganko :/ dalej nie mam apetytu ale wciskam w siebie chociaz wafle ryzowe bo boje sie powtorki z rana... Miałam tez drzemke -1,5h szok!

naali13 wszystkiego najlepszego :*

Paulix to chyba zależy od gina- np. u mnie juz na pierwszej wizycie pytał czy jest mąż, na kazdej kolejnej tez pytał :)

Gumisia fajny brzusio :) ja przed ciążą ważyłam ok 1,5kg wiecej niz teraz,brak apetytu robi swoje.

Kurcze, mysle czy nie przyjmowac jakichs witamin bo z tym jedzeniem naprawde u mnie kiepsko...tylko ze przyjmuje kwas foliowy 5mg a praktycznie we wszystkich witaminkach dla przyszlych mam jest tez kwas foliowy.. :/

bacha8709 i nessa witajcie w styczniówkach :*

Monika_34 i Marta1987 powodzenia na wizytach :)

Giannaa zastanawialam sie wlasnie nad kupnem tej ksiazki wiec dzieki za polecenie :)
    ahh no i zazdroszcze Ci konca mdlości :P

Arizona fajnie ze juz jest lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam pregna plus i jestem zadowolona z tych witamin,bo maja jod a biorę tez euthyrox

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli feta w farszu ze szpinaku też będzie ok jak zostanie trochę podgotowana? Bo miałam wątpliwości i odpuściłam sobie naleśniki i paszteciki ze szpinakiem, a bardzo je lubię :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Czyli feta w farszu ze szpinaku też będzie ok jak zostanie trochę podgotowana? Bo miałam wątpliwości i odpuściłam sobie naleśniki i paszteciki ze szpinakiem, a bardzo je lubię :)
    myślę, że będzie ok:)

Aprilia lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeśli gdzieś wybierzemy się na wakacje to nad nasze morze i może nad jezioro. Mieliśmy wyskoczyć na parę dni do Londynu w sierpniu/wrześniu, bo zapraszała nas moja koleżanka której nie widziałam od lat, ale mój mąż jest przeciwny abym leciała samolotem w ciąży. Z drugiej strony ja się na razie tak marnie czuję, że chyba nie ma sensu jechać, myślę tylko o odpoczywaniu :/ To ogromne miasto, bardzo męczące, i szkoda by mi było nie wykorzystać czasu tam na 1000%. Po cichu mam nadzieję, że faktycznie ten drugi trymestr będzie lepszy, ale na kolosalną poprawę raczej nie liczę ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    tak, samochodem. :-) mi się wydaje, ze nie ma co przesadzać - jak się będę dobrze czuła itd., to czemu nie. najwyżej po drodze (w połowie drogi) ogarniemy jakiś nocleg i na drugi dzień ruszymy dalej. Ja, póki co, znoszę tę ciążę bardzo dobrze, wrzesień to będzie II trymestr, więc podobno najlepszy :P więc nie nastawiam się na jakieś złe przygody. A odpoczynek się przyda :P
    My tez do Chorwacji na poczatku wrzesnia autkiem :-) wiadomo,ze ja prowadzic nie bede, wiec nie widze problemu. Juz sie doczekac nie moge. A gdzie jedziecie dokladnie eneska?

Co do fety, to spokoj ie mozna jesc w ciazy. Gdzies mialam fajny artykul o podzialach sera na te ktore w ciazy mozna, nie mozna, a ktore nalezy ograniczy, ktore na surowo, a ktore po obrobce termicznenc. Jak znajde to Wam wkleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:34

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ