WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne jak żeby tylko działało:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej, za pół godziny muszę znowu jechać na 1,5h na uczelnie, a tak mi się nie chce ;/

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Liskova, to jest danie po jakiejś tam obróbce np. termicznej już?
    Tak, to jest tortellini mrożone z Lidla, ja je podgrzewam na gazie (zagotowuję).

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Tak, to jest tortellini mrożone z Lidla, ja je podgrzewam na gazie (zagotowuję).

To nie ma żadnego problemu ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to śmiało można :) smacznego :-D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli z tymi niepasteryzowanymi to jest problem tylko jakbym na surowo jadła?

Dzięki dziewczyny! Mąż wyjechał służbowo i nie mam weny do gotowania dziś kompletnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Czyli z tymi niepasteryzowanymi to jest problem tylko jakbym na surowo jadła?

Dzięki dziewczyny! Mąż wyjechał służbowo i nie mam weny do gotowania dziś kompletnie...
    Z tego, co wiem to tak. Feta np. w sałatce greckiej to nie bardzo, ale już na pizzy jak najbardziej :P

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aprilia za pocieszenie:)
    Dzis zamierzam powiedzieć rodzince bo akurat imieniny są i juz zaczęłam sobie wkręcać ze jednak cos sie stało i potem bede musiala odwoływać... Powinien byc jakiś detektor ciąży;) zeby było wiadomo czy wszystko ok, to jest teraz czasem bardziej stresujące niz starania i testy ciążowe;)
    Wciąż jeszcze nie wierze do końca ze jestem w ciąży i przez gardło mi to nie chce przejść, boje sie zapeszyć...
    Ale u nas ta ciąża to był cud, bo ma miał bardzo złe wyniki i myśleliśmy juz o jakims wspomaganiu... A tu taki szok!
    Niby tylko 6 cykli ale oś początku chodziliśmy do lekarza i badaliśmy sie...
    Teraz sie zastanawiam czy bede mogła w sierpniu lecieć samolotem, bo myślałam o małych wakacjach czy to te ryzyko...
    Ja bym chciała ale to rozmyślanie czy wszystko jest ok juz po mnie wyczerpuje... Zobaczymy co jutro lekarz powie...
    A Wy gdzie macie pomysły na odpoczynek?

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fety i mozzarelli to ja jem normalnie i jest ok;) lekarz mi mówił ze mozna nawet tatara i zeby nie przesadzać, ale ja zrezygnowałam z surowego mięska, natomiast jakos tych serów sie nie boje tylko kupuje sprawdzone i trochę lepszej jakości zeby nie było problemu;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy jechać na początku września do Chorwacji na 10 dni. Wszystko zależy od tego, czy mąż dostanie urlop, bo od tygodnia pracuje w nowej pracy, więc nie wiemy, jak tam się urlopy rozkładają itd.
    Za dwa tygodnie jedziemy do Warszawy, ale to ja mam szkolenie w tej Warszawie, więc to taki połowiczny wypoczynek (choć szkolenie dla mnie bardzo fascynujące i już nie mogę się doczekać). A w sierpniu znów do Warszawy na ślub :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jedziecie samochodem?
    Ja do Warszawy tez sie wybieram ale na koncert metalowy;) no ale mysle ze takie małe podróże są bezpieczne, natomiast z tymi wakacjami to sie boje ze nigdzie nie pojadę w końcu bo juz sama nie wiem co mozna a co nie... Wiem ze samemu sie podjemuje decyzje ale nigdy nie wiadomo kiedy to bedzie za duże ryzyko a od czasu gdy nasze mamy byłyby ciąży duzo sie zmieniło...
    Choć te opowieści o stracie dzieci mnie dobijają i nigdy niewiadomo co jest tego dokładnie przyczyna, czy tak miało byc czy jednak było jakies ryzykowne zachowanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    I jedziecie samochodem?
    Ja do Warszawy tez sie wybieram ale na koncert metalowy;) no ale mysle ze takie małe podróże są bezpieczne, natomiast z tymi wakacjami to sie boje ze nigdzie nie pojadę w końcu bo juz sama nie wiem co mozna a co nie... Wiem ze samemu sie podjemuje decyzje ale nigdy nie wiadomo kiedy to bedzie za duże ryzyko a od czasu gdy nasze mamy byłyby ciąży duzo sie zmieniło...
    Choć te opowieści o stracie dzieci mnie dobijają i nigdy niewiadomo co jest tego dokładnie przyczyna, czy tak miało byc czy jednak było jakies ryzykowne zachowanie...
    tak, samochodem. :-) mi się wydaje, ze nie ma co przesadzać - jak się będę dobrze czuła itd., to czemu nie. najwyżej po drodze (w połowie drogi) ogarniemy jakiś nocleg i na drugi dzień ruszymy dalej. Ja, póki co, znoszę tę ciążę bardzo dobrze, wrzesień to będzie II trymestr, więc podobno najlepszy :P więc nie nastawiam się na jakieś złe przygody. A odpoczynek się przyda :P

• Smużka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do storczyków to ja też posiadam i to jest jedyny kwiatek jaki u mnie rośnie haha bo ja nie mam zdolności do kwiatków wszystko zawsze mi opada i nic nie zostaje, a storczyki pięknie kwitną i to cały czas praktycznie. No i jakoś specjalnie o nie nie dbam jak dla mnie idealny kwiatek :D

Monika34 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • JATA Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, ja się czuję jakby mi ktoś energię wyssał. Tylko bym spała. Ledwo mi się udało do lidla podjechać na zakupy i znów kimono.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Ja dzis obudzilam sie po 6, wzielam euthyrox, potem mialam cos zjesc ale dalej mi sie przysnelo. Wstałam przed 10 i az mi sie zakrecilo w glowie, momentalnie zrobilo sie niedobrze no i oczywiscie rzyganko :/ dalej nie mam apetytu ale wciskam w siebie chociaz wafle ryzowe bo boje sie powtorki z rana... Miałam tez drzemke -1,5h szok!

naali13 wszystkiego najlepszego :*

Paulix to chyba zależy od gina- np. u mnie juz na pierwszej wizycie pytał czy jest mąż, na kazdej kolejnej tez pytał :)

Gumisia fajny brzusio :) ja przed ciążą ważyłam ok 1,5kg wiecej niz teraz,brak apetytu robi swoje.

Kurcze, mysle czy nie przyjmowac jakichs witamin bo z tym jedzeniem naprawde u mnie kiepsko...tylko ze przyjmuje kwas foliowy 5mg a praktycznie we wszystkich witaminkach dla przyszlych mam jest tez kwas foliowy.. :/

bacha8709 i nessa witajcie w styczniówkach :*

Monika_34 i Marta1987 powodzenia na wizytach :)

Giannaa zastanawialam sie wlasnie nad kupnem tej ksiazki wiec dzieki za polecenie :)
    ahh no i zazdroszcze Ci konca mdlości :P

Arizona fajnie ze juz jest lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam pregna plus i jestem zadowolona z tych witamin,bo maja jod a biorę tez euthyrox

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli feta w farszu ze szpinaku też będzie ok jak zostanie trochę podgotowana? Bo miałam wątpliwości i odpuściłam sobie naleśniki i paszteciki ze szpinakiem, a bardzo je lubię :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Czyli feta w farszu ze szpinaku też będzie ok jak zostanie trochę podgotowana? Bo miałam wątpliwości i odpuściłam sobie naleśniki i paszteciki ze szpinakiem, a bardzo je lubię :)
    myślę, że będzie ok:)

Aprilia lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeśli gdzieś wybierzemy się na wakacje to nad nasze morze i może nad jezioro. Mieliśmy wyskoczyć na parę dni do Londynu w sierpniu/wrześniu, bo zapraszała nas moja koleżanka której nie widziałam od lat, ale mój mąż jest przeciwny abym leciała samolotem w ciąży. Z drugiej strony ja się na razie tak marnie czuję, że chyba nie ma sensu jechać, myślę tylko o odpoczywaniu :/ To ogromne miasto, bardzo męczące, i szkoda by mi było nie wykorzystać czasu tam na 1000%. Po cichu mam nadzieję, że faktycznie ten drugi trymestr będzie lepszy, ale na kolosalną poprawę raczej nie liczę ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    tak, samochodem. :-) mi się wydaje, ze nie ma co przesadzać - jak się będę dobrze czuła itd., to czemu nie. najwyżej po drodze (w połowie drogi) ogarniemy jakiś nocleg i na drugi dzień ruszymy dalej. Ja, póki co, znoszę tę ciążę bardzo dobrze, wrzesień to będzie II trymestr, więc podobno najlepszy :P więc nie nastawiam się na jakieś złe przygody. A odpoczynek się przyda :P
    My tez do Chorwacji na poczatku wrzesnia autkiem :-) wiadomo,ze ja prowadzic nie bede, wiec nie widze problemu. Juz sie doczekac nie moge. A gdzie jedziecie dokladnie eneska?

Co do fety, to spokoj ie mozna jesc w ciazy. Gdzies mialam fajny artykul o podzialach sera na te ktore w ciazy mozna, nie mozna, a ktore nalezy ograniczy, ktore na surowo, a ktore po obrobce termicznenc. Jak znajde to Wam wkleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:34

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ