WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się nie chce nigdzie jechać. Nie mam siły na żadne wyjazdy. Może mi przejdzie to zmęczenie ale narazie nie chce mi się myśleć o żadnych wakacjach.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od kilku dni "rwie" tak od pośladka w nodze, tak jakbym chciała się rozciągnąć, ale moje możliwości mi nie pozwalają :P podobno to nie rwa kulszowa, bo ona zaczyna się od kręgosłupa, może to być ucisk macicy na jakiś nerw?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    My tez do Chorwacji na poczatku wrzesnia autkiem :-) wiadomo,ze ja prowadzic nie bede, wiec nie widze problemu. Juz sie doczekac nie moge. A gdzie jedziecie dokladnie eneska?

Co do fety, to spokoj ie mozna jesc w ciazy. Gdzies mialam fajny artykul o podzialach sera na te ktore w ciazy mozna, nie mozna, a ktore nalezy ograniczy, ktore na surowo, a ktore po obrobce termicznenc. Jak znajde to Wam wkleje
    celujemy w mieścinkę 15 km od Trogiru :)

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile godzin sie jedzie samochodem do Chorwacji? Ja mysle ze w drugim trymestrze wszystkie sie bedziemy o wiele lepiej czuć;) przynajmniej gorąco w to wierze;)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia ja tym razem obcięłam, tak jak Ty. Tak na próbę. Wcześniej ciachałam zaraz przy liściach. Ale moje storczyki kwitną jak głupie :) Non stop. I w sumie to robię przy nich tyle co przy innych kwiatach, roboty dużo nie ma ;)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Ja kocham rośliny jakbym podliczyła wszystkie kwiatki jakie mam w domu to pewnie byłoby coś koło 70 w tym 29 storczyków. A podwórku mam mnóstwo róż i hortensji.

Wow 29! :D Ja nie miałabym gdzie takiej ilości trzymać :P A chętnie bym kupiła jakiegoś nowego :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A ile godzin sie jedzie samochodem do Chorwacji? Ja mysle ze w drugim trymestrze wszystkie sie bedziemy o wiele lepiej czuć;) przynajmniej gorąco w to wierze;)
    ode mnie (Górny Śląsk) do tego miasta, gdzie jedziemy, to tak z 10 godzin. (1 100 km.)

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    Wow 29! :D Ja nie miałabym gdzie takiej ilości trzymać :P A chętnie bym kupiła jakiegoś nowego :D
    No ja mam sporo parapetów:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro teoretycznie zaczynam 12 tydzień, a od wczoraj mdłości wróciły. Myślałam, że to już za mną, a niestety, uffffffff.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś dobrze czułam, zero mdłości. Poszłam do piwnicy i coś mi tam nie spasowało tak mnie zaczęło cofać, że myślałam, że tam zwymiotuję. Na szczęście mi przeszło. Nie mam pojęcia czemu mnie tak złapało,bo tam nic nie śmierdzi.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, a promem sie przeprawiacie?
    A mi cycki ostatnio "zmiekly" i nie bola. Za to brodawki mi sie powiekszyly i mam normalnie na pol piersi XD

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Eneska, a promem sie przeprawiacie?
    A mi cycki ostatnio "zmiekly" i nie bola. Za to brodawki mi sie powiekszyly i mam normalnie na pol piersi XD
    nie, promem nie :)
    a z piersiami, to mam tak jak Ty :)tzn. jeszcze tak na maksa nie są miękkie :D i tam trochę pobolewają przy dotyku, za to sutki i brodawki właśnie to masakra :D haha

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn których fasolki wg USG są młodsze. Wasi lekarze jak w końcu określają wiek ciąży np w kartach ciąży? Używają bardziej tygodni wg OM czy USG ? Nie ukrywam, że ja wg OM to jestem w 11t3d i teraz zastanawiam się jak przebiegnie jutrzejsza wizyta czy USG jeszcze będzie dopochwowo...a może jeszcze genetycznego mi nie zrobią ... wg USG 10t6d suwaczek mam ustawiony tak jak mi się wydawało, że było owu ...i chyba trzeba będzie zmienić daty ale to dopiero po jutrzejszej wizycie wtedy powinnam już dokładnie wszytko wiedzieć.

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa u mnie też się trochę rozjeżdża, wg usg maluch był jakieś 3-4 dni młodszy. Ale póki co u mnie wszyscy oficjalnie uznają według OM.

Giannaa lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn których fasolki wg USG są młodsze. Wasi lekarze jak w końcu określają wiek ciąży np w kartach ciąży? Używają bardziej tygodni wg OM czy USG ? Nie ukrywam, że ja wg OM to jestem w 11t3d i teraz zastanawiam się jak przebiegnie jutrzejsza wizyta czy USG jeszcze będzie dopochwowo...a może jeszcze genetycznego mi nie zrobią ... wg USG 10t6d suwaczek mam ustawiony tak jak mi się wydawało, że było owu ...i chyba trzeba będzie zmienić daty ale to dopiero po jutrzejszej wizycie wtedy powinnam już dokładnie wszytko wiedzieć.
    u mnie, jak na USG był 6t6d, a wg OM 7t1d, to pani doktor wpisała w karcie ciąży 6/7 tydzień :)

Giannaa lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie tak samo,ale juz mi tak nie "przeszkadzaja" przy schodzeniu po schodach :-P To my promem sie przeprawiamy i dalej jedziemy. Z dolnego slaska od nas, to chyba z 13-14h sie jedzie, a po drodze pewnie zrobimy sobie gdzies 2godz drzemki nad ranem.

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Stycznióweczki :) dołączam do was :D

asia1985, Beatrice, Pola_x, Pola_x lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna usg raczej juz przez brzuch,ale to zalezy od sprzetu. Ja bylam ostatnio w 9tygodniu ciazy, chy a 8t3d to robil przez pochwe,qle powiedzial "no, tu juz wiecej bedzie widac przez brzuch" czy cos takiego

Giannaa, Giannaa lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ducha :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję, że na następnej wizycie będę miała już przez brzuch :) jakoś nie lubię dopochwowego :P

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ