Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A ja caly weekend bede sama w domu,bo moj nie-malz jedzie na olimpiade sportowa :-\
    Czyli musze zaprosic kochanka nr 31 ehhh XD :-P

A to tyle ich masz :P :P :P

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Może uda się przeprowadzić to badanie... chyba, że ciąża okaże się młodsza.
    nie strasz, już i tak się stresuję.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. L4 zaczęłam od porannego rzyganka. Kropek daje znać że jest :P

naali chyba każda z nas ma czasem taki dzien

mordeczko, liskova niecierpliwie czekam na wieści :)

edit: wczorajsze zdj kropka:
    6a1a5aec4d200aaamed.jpg

młodysz o 4 dni, ale to by sie za to zgadzało z owu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:33

asia1985, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Liskova, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A to tyle ich masz :P :P :P
    A kto by to zliczyl :-P hehehe

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

ja weszłam w etap zombie. Śpię cały czas. Wczoraj spałam od 19 do 21, a potem od 23 do 9:30. Podobno tak ma być ;)
    Jutro usg genetyczne, już nawet o tym nie chcę myśleć żeby się nie stresować.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z poniedziałkowego egzaminu mam 3,5 ha! Jeden do przodu, jeszcze 3;/ ten dzisiejszy to byle na 3...

asia1985, ketka91, Liskova, nick nieaktualny, Aprilia lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    nie strasz, już i tak się stresuję.

Nie straszę ;-) nie ma się czym tu stresować jak nie zrobią Ci teraz genetycznego to będziesz miała wizytę za 2 tyg ;-)

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Nie straszę ;-) nie ma się czym tu stresować jak nie zrobią Ci teraz genetycznego to będziesz miała wizytę za 2 tyg ;-)
    no nie do końca, bo ja idę do innej kliniki specjalnie na to usg i test pappa

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy idzie jeszcze wcześniej, oj dobrze będzie, po coś są te zakresy, chyba ktoś mądry to ustalał tak, aby uwzględniało to ew opóźnienia ciąży

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    nie było mnie chwile, bo Fasol niesamowicie szaleje i mnie powoli wykańcza. Rzyganko każdego dnia o różnych porach, sikanie co 5 minut, zaparcia/biegunki, zgagi, metale w ustach... Full opcja ;D
    Wczoraj byłam na usg. Widziałam i słyszałam serduszko! Oczywiście ryczałam jak bóbr. Maluch ma prawie 1 cm ;) dobrze mu tam ;) szyjka piękna i zamknięta. Dzisiaj mam kardiologa bo niestety ale skacze mi ciśnienie. Mam arytmie i o ile na obecnym etapie wszystko jest okej o tyle później już może nie być.
    Także idę rzygać dalej ;) trzymajcie się ciepło ;**

nick nieaktualny, asia1985, bacha8709, Liskova, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aprilia lubią tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    no nie do końca, bo ja idę do innej kliniki specjalnie na to usg i test pappa

A mówiłaś im w którym tyg ciąży będziesz podczas badania ?

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 12, 11 i 2 dni

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka rzeczywiście full opcje masz :) super, że z maluchem ok :)

ketka91 lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    W 12, 11 i 2 dni

Znalazłam w necie coś takiego "Test PAPP-A jest wykonywany pomiędzy 10 a 14 tygodniem ciąży " Czyli się nie stresuj ;-) Ja robię na razie tylko USG na runowej wizycie u ginekologa wiec mogłam sobie pozwolić na inny termin ;-)

Jak jest koszt tego badania PAPP-A?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:57

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak parzę z u kratka, a moje dzieci wzięły sobie lalki i bujają je jak płaczą, dają smoczki, śpiewają kołysanki, karmią, kładą spać :) ciekawe czy tak fajnie do nowego rodzeństwa podejdą :)

Aprilia lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Znalazłam w necie coś takiego "Test PAPP-A jest wykonywany pomiędzy 10 a 14 tygodniem ciąży " Czyli się nie stresuj ;-) Ja robię na razie tylko USG na runowej wizycie u ginekologa wiec mogłam sobie pozwolić na inny termin ;-)

Jak jest koszt tego badania PAPP-A?

nie no nie stresuję się, z resztą do tego lekarza, co ja chcę iść są takie terminy, ze nie mam opcji przełożyć ;)
    U mnie za komplet usg+pappa płacę 500 zł

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata a ile masz lat jesli mozna zapytać?ja mam ustalone USG genetyczne prywatnie poza luxmedem i tez na 11 t i 3 d... Ustaliłam to wg wieku z USG, bo mam opóznienie 7 dni jesli chodzi o termin według miesiączki...

• JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 a jakie to ma znaczenie?

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    tak parzę z u kratka, a moje dzieci wzięły sobie lalki i bujają je jak płaczą, dają smoczki, śpiewają kołysanki, karmią, kładą spać :) ciekawe czy tak fajnie do nowego rodzeństwa podejdą :)
    Przygotowują się do roli starszego rodzeństwa :) znam dziewczynę, która miała już dwójkę dzieci i przyszedł na świat najmłodszy braciszek to świata poza nim nie widzą :) non stop chcą się nim opiekować :) tylko wtedy mama musi bardziej uważać żeby maluchowi krzywdy przez przypadek nie zrobiły... Ale bawiły się wcześniej jak Twoje pociechy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    nie było mnie chwile, bo Fasol niesamowicie szaleje i mnie powoli wykańcza. Rzyganko każdego dnia o różnych porach, sikanie co 5 minut, zaparcia/biegunki, zgagi, metale w ustach... Full opcja ;D
    Wczoraj byłam na usg. Widziałam i słyszałam serduszko! Oczywiście ryczałam jak bóbr. Maluch ma prawie 1 cm ;) dobrze mu tam ;) szyjka piękna i zamknięta. Dzisiaj mam kardiologa bo niestety ale skacze mi ciśnienie. Mam arytmie i o ile na obecnym etapie wszystko jest okej o tyle później już może nie być.
    Także idę rzygać dalej ;) trzymajcie się ciepło ;**
    No niestety wiem coś o wymiotach... całą noc mnie męczyły :/ teraz póki co leżę i wolę się nie ruszać żeby nie zacząć od nowa wymiotowac :p

ketka91 lubi tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ