X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A ja caly weekend bede sama w domu,bo moj nie-malz jedzie na olimpiade sportowa :-\
    Czyli musze zaprosic kochanka nr 31 ehhh XD :-P

A to tyle ich masz :P :P :P

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Może uda się przeprowadzić to badanie... chyba, że ciąża okaże się młodsza.
    nie strasz, już i tak się stresuję.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. L4 zaczęłam od porannego rzyganka. Kropek daje znać że jest :P

naali chyba każda z nas ma czasem taki dzien

mordeczko, liskova niecierpliwie czekam na wieści :)

edit: wczorajsze zdj kropka:
    6a1a5aec4d200aaamed.jpg

młodysz o 4 dni, ale to by sie za to zgadzało z owu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:33

asia1985, anulka557, alexa, Liskova, Carmen1724, Beatrice, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A to tyle ich masz :P :P :P
    A kto by to zliczyl :-P hehehe

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

ja weszłam w etap zombie. Śpię cały czas. Wczoraj spałam od 19 do 21, a potem od 23 do 9:30. Podobno tak ma być ;)
    Jutro usg genetyczne, już nawet o tym nie chcę myśleć żeby się nie stresować.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z poniedziałkowego egzaminu mam 3,5 ha! Jeden do przodu, jeszcze 3;/ ten dzisiejszy to byle na 3...

asia1985, ketka91, Liskova, Carmen1724, Aprilia lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    nie strasz, już i tak się stresuję.

Nie straszę ;-) nie ma się czym tu stresować jak nie zrobią Ci teraz genetycznego to będziesz miała wizytę za 2 tyg ;-)

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Nie straszę ;-) nie ma się czym tu stresować jak nie zrobią Ci teraz genetycznego to będziesz miała wizytę za 2 tyg ;-)
    no nie do końca, bo ja idę do innej kliniki specjalnie na to usg i test pappa

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy idzie jeszcze wcześniej, oj dobrze będzie, po coś są te zakresy, chyba ktoś mądry to ustalał tak, aby uwzględniało to ew opóźnienia ciąży

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    nie było mnie chwile, bo Fasol niesamowicie szaleje i mnie powoli wykańcza. Rzyganko każdego dnia o różnych porach, sikanie co 5 minut, zaparcia/biegunki, zgagi, metale w ustach... Full opcja ;D
    Wczoraj byłam na usg. Widziałam i słyszałam serduszko! Oczywiście ryczałam jak bóbr. Maluch ma prawie 1 cm ;) dobrze mu tam ;) szyjka piękna i zamknięta. Dzisiaj mam kardiologa bo niestety ale skacze mi ciśnienie. Mam arytmie i o ile na obecnym etapie wszystko jest okej o tyle później już może nie być.
    Także idę rzygać dalej ;) trzymajcie się ciepło ;**

anulka557, asia1985, bacha8709, Liskova, Carmen1724, Beatrice, Arizona_R, Aprilia lubią tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    no nie do końca, bo ja idę do innej kliniki specjalnie na to usg i test pappa

A mówiłaś im w którym tyg ciąży będziesz podczas badania ?

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 12, 11 i 2 dni

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka rzeczywiście full opcje masz :) super, że z maluchem ok :)

ketka91 lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    W 12, 11 i 2 dni

Znalazłam w necie coś takiego "Test PAPP-A jest wykonywany pomiędzy 10 a 14 tygodniem ciąży " Czyli się nie stresuj ;-) Ja robię na razie tylko USG na runowej wizycie u ginekologa wiec mogłam sobie pozwolić na inny termin ;-)

Jak jest koszt tego badania PAPP-A?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:57

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak parzę z u kratka, a moje dzieci wzięły sobie lalki i bujają je jak płaczą, dają smoczki, śpiewają kołysanki, karmią, kładą spać :) ciekawe czy tak fajnie do nowego rodzeństwa podejdą :)

Aprilia lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Znalazłam w necie coś takiego "Test PAPP-A jest wykonywany pomiędzy 10 a 14 tygodniem ciąży " Czyli się nie stresuj ;-) Ja robię na razie tylko USG na runowej wizycie u ginekologa wiec mogłam sobie pozwolić na inny termin ;-)

Jak jest koszt tego badania PAPP-A?

nie no nie stresuję się, z resztą do tego lekarza, co ja chcę iść są takie terminy, ze nie mam opcji przełożyć ;)
    U mnie za komplet usg+pappa płacę 500 zł

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata a ile masz lat jesli mozna zapytać?ja mam ustalone USG genetyczne prywatnie poza luxmedem i tez na 11 t i 3 d... Ustaliłam to wg wieku z USG, bo mam opóznienie 7 dni jesli chodzi o termin według miesiączki...

• JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 a jakie to ma znaczenie?

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    tak parzę z u kratka, a moje dzieci wzięły sobie lalki i bujają je jak płaczą, dają smoczki, śpiewają kołysanki, karmią, kładą spać :) ciekawe czy tak fajnie do nowego rodzeństwa podejdą :)
    Przygotowują się do roli starszego rodzeństwa :) znam dziewczynę, która miała już dwójkę dzieci i przyszedł na świat najmłodszy braciszek to świata poza nim nie widzą :) non stop chcą się nim opiekować :) tylko wtedy mama musi bardziej uważać żeby maluchowi krzywdy przez przypadek nie zrobiły... Ale bawiły się wcześniej jak Twoje pociechy :)

anulka557 lubi tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    nie było mnie chwile, bo Fasol niesamowicie szaleje i mnie powoli wykańcza. Rzyganko każdego dnia o różnych porach, sikanie co 5 minut, zaparcia/biegunki, zgagi, metale w ustach... Full opcja ;D
    Wczoraj byłam na usg. Widziałam i słyszałam serduszko! Oczywiście ryczałam jak bóbr. Maluch ma prawie 1 cm ;) dobrze mu tam ;) szyjka piękna i zamknięta. Dzisiaj mam kardiologa bo niestety ale skacze mi ciśnienie. Mam arytmie i o ile na obecnym etapie wszystko jest okej o tyle później już może nie być.
    Także idę rzygać dalej ;) trzymajcie się ciepło ;**
    No niestety wiem coś o wymiotach... całą noc mnie męczyły :/ teraz póki co leżę i wolę się nie ruszać żeby nie zacząć od nowa wymiotowac :p

ketka91 lubi tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ