Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze aż takich mdłości jak dzisiaj nie miałam, jak leżę na prawym lub lewym boku to na wymioty mi się zbiera i muszę na plecach ale Kurcze nie wygodnie mi na plecach , no cóż pozostaje mi się przyzwyczaić do tej pozycji

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecicie jakies ksiazki?
    Mozna by zrobic jakaś sprawdzona listę;) a do szkoły rodzenia będziecie chodzić? Przydaje sie to w ogole?

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam książkę Penny Stanway "dziecko poradnik dla rodziców" ale nawet do niej nie zajrzałam. A co do szkoły rodzenia to chyba nie pójdę jakoś nie mam ochoty.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Mozna by zrobic jakaś sprawdzona listę;) a do szkoły rodzenia będziecie chodzić? Przydaje sie to w ogole?
    Ja polecam "Ciąża i poród" - kupiłam w Media Markt. :)
    Ja będę chodzić do położnej w ramach NFZ ale to od 22 tygodnia chyba dopiero. ;) Właśnie muszę się zapisać niedługo. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    Jeszcze aż takich mdłości jak dzisiaj nie miałam, jak leżę na prawym lub lewym boku to na wymioty mi się zbiera i muszę na plecach ale Kurcze nie wygodnie mi na plecach , no cóż pozostaje mi się przyzwyczaić do tej pozycji
    Ja tak wczoraj miałam, nawet zdarzyło mi się pierwszy raz zwymiotować. :( Mam nadzieję że dziś będzie lepiej. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Jej ja wczoraj wieczorem miałam taki kryzys, czy na pewno jest ok, ale potem pomyślałam: dlaczego mam myśleć że coś jest nie tak ... nie krwawię, nie mam skurczy, oszczędzam się ... robię co mogę, reszta w rękach Boga. :)
    Ale wierzę, że nasza Kropka tam sobie teraz fika ostro w brzuszku :D
    Kochana wszystko jest dobrze! :) Na tym etapie już rzadko coś się zdarza. :) Po zobaczeniu serduszko ryzyko spada chyba do 80%. :) Spokojnie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia to fajna sprawa;) nie wiedziałam ze jest cos takiego;)
    A tak poza tym to u mnie objawy coraz słabsze, mam nadzieje, ze to nic złego...
    Tylko mdlosci tez mam wieczorne;) albo po wysiłku... A rano jest lepiej
    Chciałabym zeby die okazało ze jest wszystko ok i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

madzia4 lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Księga Rodzicielstwa Bliskości - Searsowie
    Księga ciąży - również Searsowie

Zbieram się na wizytę! trzymajcie kciuki!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    Cześć kobietki :* codziennie ok 5 budze sie na siku i wtedy boli mnie cale bodbrzusze tak ze prawie zawaly dostaje ale staram sie nie nakrecac i mowie sobie ze to pęcherz sie rozkurcza :) nie mialam ani razu nawet delikatnego sladu krwi mam nadzieje ze to dobry znak a nie zly. Czasami delikatnie ciemniejszy uplaw ale to chyba normalne. Mdłości juz praktycznie brak a bylo ich i tak bardZo malo. Jedynie smaczki mi sie utrzymuja, a na twarzy ktora zawsze byla bez krostwk pojawilo sie pare wypryskow.
    Mam nadzieje ze wszystko jest ok :)
    Milego dnia bez wiekszych ciazowych ekscesów :*
    Mnie też zazwyczaj rano boli podbrzusze więc to chyba normalne. :)

Paulix lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Gumisia to fajna sprawa;) nie wiedziałam ze jest cos takiego;)
    A tak poza tym to u mnie objawy coraz słabsze, mam nadzieje, ze to nic złego...
    Tylko mdlosci tez mam wieczorne;) albo po wysiłku... A rano jest lepiej
    Chciałabym zeby die okazało ze jest wszystko ok i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Objawy właśnie powinny już słabnąć powoli na naszym etapie. :P A ja za to mam znacznie większe mdłości. :( Piersi bolą mniej, brzuszek też, ale te mdłości... Ehhh... Jeszcze troszkę. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Dzień dobry wszystkim:) jeszcze półtorej godziny i wizyta no i lekkie mdłości mam
    Trzymam kciuki za wizytę. Daj znać. :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ma wizyte chyba 16 czerwca, wiec trzymajmy kciuki!
    Ale fajnie, mozna dac "nie lubie" do jakiegos posta :-D nie zauwazylam tego i chcialam dac ktorejs "lubie to", a dalam "nie lubie" :-P ale pozniej jak kliknelam na lubie, to nie lubie zniknelo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 09:57

monika_89 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    A tak w ogóle to mam już dosyć tych cholernych mdłości i nie wiem co kierowało osobą, która nazwała je porannymi, bo u mnie trwają cały dzień.
    Dokładnie. :P

asia1985 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Morwa ma wizyte chyba 16 czerwca, wiec trzymajmy kciuki!
    Ale fajnie, mozna dac "nie lubie" do jakiegos posta :-D
    O! Rzeczywiście, nie zauważyłam. :P

• Vuko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzis za negatywne myslenie bedsiemy dawac "nie lubie" w ramach motywacji :-P

nick nieaktualny, Giannaa, monika_89, vincaminor, Liskova, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aprilia lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przy nicku jeszcze będzie pokazywało ile "nie lubię" kto nazbierał hahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo gumisia widzę z tygodniami lecisz fest, dopiero kilka dni za mną byłaś haha według usg powinnam sobie dodać 3 dni jeszcze, ale niech już będzie jak jest :P

EDIT a też sobie zmieniłam, a co :D pewnie za tydzień zaś zmienię po wizycie bo znowu co innego wyjdzie :D pierw 2 dni starsza ciąża, teraz 3, to statystycznie teraz 4 powinna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:42

• Vuko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    i przy nicku jeszcze będzie pokazywało ile "nie lubię" kto nazbierał hahah
    No i bedzie przypal :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    No i bedzie przypal :-P
    strach się bać :D

• Vuko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja caly weekend bede sama w domu,bo moj nie-malz jedzie na olimpiade sportowa :-\
    Czyli musze zaprosic kochanka nr 31 ehhh XD :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ ‹ 440 441 442 443 444 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ