X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam ślą małej tylko olejku do kąpieli z serii emolium, bo tylko ten jej nie uczula, żadne ziajki etc. Ale moja miała od początku rumień noworodkowy i delikatna skore i nawet takie mieliśmy zalecenia ze szpitala...

A ja miałam teraz usg zwykle i moje dzidzi wg miesiączki jest 3 dni młodsze;( i było za małe na prenatalne, z mam w środę i chyba będę musiała przełożyć...;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Gianna, dobrze wiedzieć :)
    A czy polecicie jakiś proszek do prania i płyn do płukania ubrań maluszka?
    Nie wiem czy ktos juz napisal,bo czytam na biezaco,ale podobno proszki i plyny firmy lovela poleca wiele mam. Ja dostalam od poloznej zestaw ulotek i probek i tam jest proszek jelp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 09:10

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    http://m.rossnet.pl/Produkt/Neutral-proszek-do-prania-kolorowego-14-kg,344618

Ja mysle o tym, ale nie wiem czy dobre? I moze biały jeleń, szare mydło i orzechy piorące?
    Bialy jelen to juz chyba tylko z nazwy szare mydlo heh. Ale orzechy piorace super sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 09:13

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ja używam ślą małej tylko olejku do kąpieli z serii emolium, bo tylko ten jej nie uczula, żadne ziajki etc. Ale moja miała od początku rumień noworodkowy i delikatna skore i nawet takie mieliśmy zalecenia ze szpitala...

A ja miałam teraz usg zwykle i moje dzidzi wg miesiączki jest 3 dni młodsze;( i było za małe na prenatalne, z mam w środę i chyba będę musiała przełożyć...;(

A jakiego proszku używacie ?

a.png
    a.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Podobno nie zaleca się kobiecie w ciąży podróży>10 godzin. Będziecie jechac z przerwami na nocleg?
    My wybieramy się samolotem na Malte w 17tc. Mam nadzieję,że dostanę pozwolenie od mojej ginki, wyjazd wykupiony w marcu.

Tak? Nie słyszałam o tym, no zrezygnować i tak nie mogę. Na pewno będą postoje co kilka godzin. Nie wiem bo nigdy nie jechałam tak :P

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Tak? Nie słyszałam o tym, no zrezygnować i tak nie mogę. Na pewno będą postoje co kilka godzin. Nie wiem bo nigdy nie jechałam tak :P
    Ja tez nie slyszalam. Moze to chodzi o ciezarna za kierownica,bo przeciez w aucie fotel sobie mozna rozlozyc troche i jak na lezaczku sie wypoczywa :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ja tez nie slyszalam. Moze to chodzi o ciezarna za kierownica,bo przeciez w aucie fotel sobie mozna rozlozyc troche i jak na lezaczku sie wypoczywa :-)
    Ale tu chodzi o krążenie. :)

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sobie zakupie te orzechy i przetestuje, w koncu tez ekologiczna sprawa i widziałam, ze ktoras mama je polecała tak jak i prawdziwe szare mydło.

A czy brzuch moge smarować czystym olejkiem arganowym?

Do biustu mam serum z ziai, nie spodziewam sie cudów, ale na razie skora bez zmian, w dodatku na twarzy nigdy nie miałam takiej pięknej skory bez trądziku, tylko czasem nadmierna suchość mi doskwiera...ale jest lepiej nuz przed ciaza, bo tradzik zawsze był u mnie problemem i dopiero tabletki anty mi pomogły. A w ciazy teraz skora promienna i tusz do rzęs i błyszczyk robią cały makijaz;) przynajmniej jeden problem z głowy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę prała chyba od razu wszystkie ciuszki w persilu sensitive..

no teraz nie ma bata, musi być ta dziewczynka :) bo mąż mi wczoraj mówi, że jego pracownik ma córę 3-4 miesięczną, a drugi 11 miesięczną i dostaniemy po nich ciuszki :) bo jak się okaże, że chłopak, no to od zera muszę kupować :P

• Vuko Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ale tu chodzi o krążenie. :)
    To sie robi krotkie postoje nawet i bez ciazy :-) poza tym, to sie nie jezdzi przeciez codziennie. Czasami przeciez ciezarna tez przelezy caly dzien w lozku,bo ma gorszy dzien i nie ma problemow :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla mi tak cera wyładniała przy synku :D przy córce peeełno wyprysków miałam, teraz to samo, co chwile gdzieś mnie wysypuje eh włosy też powinny lepiej wyglądać, a teraz to dopiero mi się szybko przetłuszczają!

dorbie lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    To ja sobie zakupie te orzechy i przetestuje, w koncu tez ekologiczna sprawa i widziałam, ze ktoras mama je polecała tak jak i prawdziwe szare mydło.

Uwaga na mydło...działa wysuszająco i może mocno podrażnić. Jakieś 2 m-ce temu Przez szare mydło tzw "biały jeleń" wydałam 300zł na alergologa i maści. Ja też nie toleruje mydła takiego w kostce. Nie chcę nikogo straszyć ani zniechęcać ale jeśli można wybrać coś innego to lepiej to zrobić ;-) A z czasem same się przekonacie co możecie używać a co nie...Jeden maluszek będzie miał bardzo wrażliwą skórę a drugiego nic nie ruszy ;-)
    Szkoda, że nie miałam takiej wiedzy przed urodzeniem Olka moje życie było by łatwiejsze ;-)

AAaa jeszcze jedna ważna rzecz dlaczego tak ważne jest karmienie piersią przez te kilka pierwszych miesięcy...Mleko sztucznie nigdy nie będzie takie jak mleko mamy ... układ pokarmowy dziecka jest dość wrażliwy i jak dostanie od razu butle ze sztucznym mlekiem powstają zazwyczaj wtedy zaparcia, kolki bóle brzuszka ... a i szybko może dojść alergii. Lekarze w większości przypadków widząc niemowlę z wysypką mówią skaza białkowa... i przepisują te cholernie śmierdzące mleka :/

Jeśli już mówimy o mleku to jak będę dokarmiać sztucznym to od razu zakupie te dla alergików i z czasem będę przechodzić na normalne (nie mówię o krowim ;-) )

Tak jak mówię nie chce nikomu niczego sugerować bo zaraz się ktoś odezwie a moja siostra...a ja ...a mojej babci cioteczna siostra karmiła sztucznym i nic nie było... W dzisiejszych czasach chemii jest coraz więcej ... wiec coraz więcej mamy alergików. Jeśli ja będę mogła coś zrobić co uchroni moje drugie dziecko od alergii to to zrobię... Olek pierwszą wysypkę dostał mając 2 m-ce później już było tylko gorzej aż do teraz... Niestety była to droga przez mękę... Czasami jak widziałam jego zaognioną skórę z krostami strupami to siadałam rozkładałam ręce i płakałam. Bo nie wiedziałam jak mu pomóc żeby nie cierpiał...

Do tej pory wielu rzeczy nie wprowadzam do jedzenia pomimo, że alergii pokarmowej u niego nie zauważyłam... moje dziecko nie zna smaku zupek chińskich gorących kubków kostek rosołowych ...łyka Coli czy pepsi może wziąć od święta dosłownie od święta bo u mnie w domu jest głownie woda ;-)

Vuko, Liskova lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mydel w kostce polecam aleppo,bo to jes olej laurowy, oliwa z oliweki odrobina wody morskiej. Dla alergikow tez sie sprawdzaja super

FasUla, Liskova lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, tylko z tym karmieniem to moze byc rożnie, nie każdej sie uda...ja np muszę do pracy wrócić miesiac po porodzie, najwyżej dwa i tez nie wiem na ile mi sie uda karmienie piersią, nawet jesli będę chodzić do pracy na pare godzin i wracać na karmienie to stres i psychika robią swoje...o tyle dobrze, ze prace mam pod blokiem, ale nie nastawiam sie na karmienie tylko piersią, bo nie chce sie rozczarowac i mysle, ze presja tylko przeszkadza. Na pewno ma to zalety, ale nie zawsze chcieć to moc.

• Vuko Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    No pewnie, tylko z tym karmieniem to moze byc rożnie, nie każdej sie uda...ja np muszę do pracy wrócić miesiac po porodzie, najwyżej dwa i tez nie wiem na ile mi sie uda karmienie piersią, nawet jesli będę chodzić do pracy na pare godzin i wracać na karmienie to stres i psychika robią swoje...o tyle dobrze, ze prace mam pod blokiem, ale nie nastawiam sie na karmienie tylko piersią, bo nie chce sie rozczarowac i mysle, ze presja tylko przeszkadza. Na pewno ma to zalety, ale nie zawsze chcieć to moc.
    Fasula, ale jak bedziesz miala pokarm, to moze warto zainwestowac w laktator?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak wstępnie planuje. Tylko nie wiem czy ręczny czy elektryczny...muszę jeszcze to przemyśleć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam elektryczny, super sprawa :) sama będę kupować

Giannaa, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiś konkretny masz upatrzony?

Aprilia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A jakiś konkretny masz upatrzony?
    na razie jeszcze nie, ale przy córce i synku miałam z BABYONO i byłam zadowolona :)

FasUla lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, używałam lovelli, a teraz płynu do prania bobino (tani, a jej nic nie jest). Jak byłam u dermatolog, to powiedziała, ze tylko lovella;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ