Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja używam ślą małej tylko olejku do kąpieli z serii emolium, bo tylko ten jej nie uczula, żadne ziajki etc. Ale moja miała od początku rumień noworodkowy i delikatna skore i nawet takie mieliśmy zalecenia ze szpitala...
A ja miałam teraz usg zwykle i moje dzidzi wg miesiączki jest 3 dni młodsze;( i było za małe na prenatalne, z mam w środę i chyba będę musiała przełożyć...;( -
Aprilia wrote:Gianna, dobrze wiedzieć
A czy polecicie jakiś proszek do prania i płyn do płukania ubrań maluszka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 09:10
-
FasUla wrote:http://m.rossnet.pl/Produkt/Neutral-proszek-do-prania-kolorowego-14-kg,344618
Ja mysle o tym, ale nie wiem czy dobre? I moze biały jeleń, szare mydło i orzechy piorące?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 09:13
-
Summerka wrote:Ja używam ślą małej tylko olejku do kąpieli z serii emolium, bo tylko ten jej nie uczula, żadne ziajki etc. Ale moja miała od początku rumień noworodkowy i delikatna skore i nawet takie mieliśmy zalecenia ze szpitala...
A ja miałam teraz usg zwykle i moje dzidzi wg miesiączki jest 3 dni młodsze;( i było za małe na prenatalne, z mam w środę i chyba będę musiała przełożyć...;(
A jakiego proszku używacie ? -
dorbie wrote:Podobno nie zaleca się kobiecie w ciąży podróży>10 godzin. Będziecie jechac z przerwami na nocleg?
My wybieramy się samolotem na Malte w 17tc. Mam nadzieję,że dostanę pozwolenie od mojej ginki, wyjazd wykupiony w marcu.
Tak? Nie słyszałam o tym, no zrezygnować i tak nie mogę. Na pewno będą postoje co kilka godzin. Nie wiem bo nigdy nie jechałam tak09.10.2024
bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
11.10.2024
bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
24.10.24 wizyta
06.11.24 [7+3] jest ❤️
14.11.24 [8+4] 1,98 cm
27.11.24 [10+3] 3,65 cm
09.12.24 [12+1] 5,65 cm
13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
18.12.24 [13+3] 7,49 cm
02.01.25 [15+4]145 g
15.01.25 [17+3] 222 g
30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
14.02.25 [21+5] 482 g II
28.02.25 [23+5] 621 g
13.03.25 [25+4] 890 g
28.03.25 [27+5] 1124 g
08.04.25 [29+2] 1570 g
18.04.25 [30+5] 1764 g III
22.04.25 [31+2] 1800 g
29.04.25 [32+2] 1980 g
05.05.25 [33+1] 2203 g
09.05.25 [33+5] 2500 g
22.05.24 [35+5] 3040 g
28.05.24 [36+4] 3140 g
04.2024 cb (7cs)
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
01.2016 córka 💙
-
koktajlowa wrote:Tak? Nie słyszałam o tym, no zrezygnować i tak nie mogę. Na pewno będą postoje co kilka godzin. Nie wiem bo nigdy nie jechałam tak
-
nick nieaktualnyTo ja sobie zakupie te orzechy i przetestuje, w koncu tez ekologiczna sprawa i widziałam, ze ktoras mama je polecała tak jak i prawdziwe szare mydło.
A czy brzuch moge smarować czystym olejkiem arganowym?
Do biustu mam serum z ziai, nie spodziewam sie cudów, ale na razie skora bez zmian, w dodatku na twarzy nigdy nie miałam takiej pięknej skory bez trądziku, tylko czasem nadmierna suchość mi doskwiera...ale jest lepiej nuz przed ciaza, bo tradzik zawsze był u mnie problemem i dopiero tabletki anty mi pomogły. A w ciazy teraz skora promienna i tusz do rzęs i błyszczyk robią cały makijaz;) przynajmniej jeden problem z głowy;) -
nick nieaktualnyja będę prała chyba od razu wszystkie ciuszki w persilu sensitive..
no teraz nie ma bata, musi być ta dziewczynkabo mąż mi wczoraj mówi, że jego pracownik ma córę 3-4 miesięczną, a drugi 11 miesięczną i dostaniemy po nich ciuszki
bo jak się okaże, że chłopak, no to od zera muszę kupować
-
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:To ja sobie zakupie te orzechy i przetestuje, w koncu tez ekologiczna sprawa i widziałam, ze ktoras mama je polecała tak jak i prawdziwe szare mydło.
Uwaga na mydło...działa wysuszająco i może mocno podrażnić. Jakieś 2 m-ce temu Przez szare mydło tzw "biały jeleń" wydałam 300zł na alergologa i maści. Ja też nie toleruje mydła takiego w kostce. Nie chcę nikogo straszyć ani zniechęcać ale jeśli można wybrać coś innego to lepiej to zrobićA z czasem same się przekonacie co możecie używać a co nie...Jeden maluszek będzie miał bardzo wrażliwą skórę a drugiego nic nie ruszy
Szkoda, że nie miałam takiej wiedzy przed urodzeniem Olka moje życie było by łatwiejsze
AAaa jeszcze jedna ważna rzecz dlaczego tak ważne jest karmienie piersią przez te kilka pierwszych miesięcy...Mleko sztucznie nigdy nie będzie takie jak mleko mamy ... układ pokarmowy dziecka jest dość wrażliwy i jak dostanie od razu butle ze sztucznym mlekiem powstają zazwyczaj wtedy zaparcia, kolki bóle brzuszka ... a i szybko może dojść alergii. Lekarze w większości przypadków widząc niemowlę z wysypką mówią skaza białkowa... i przepisują te cholernie śmierdzące mleka
Jeśli już mówimy o mleku to jak będę dokarmiać sztucznym to od razu zakupie te dla alergików i z czasem będę przechodzić na normalne (nie mówię o krowim)
Tak jak mówię nie chce nikomu niczego sugerować bo zaraz się ktoś odezwie a moja siostra...a ja ...a mojej babci cioteczna siostra karmiła sztucznym i nic nie było... W dzisiejszych czasach chemii jest coraz więcej ... wiec coraz więcej mamy alergików. Jeśli ja będę mogła coś zrobić co uchroni moje drugie dziecko od alergii to to zrobię... Olek pierwszą wysypkę dostał mając 2 m-ce później już było tylko gorzej aż do teraz... Niestety była to droga przez mękę... Czasami jak widziałam jego zaognioną skórę z krostami strupami to siadałam rozkładałam ręce i płakałam. Bo nie wiedziałam jak mu pomóc żeby nie cierpiał...
Do tej pory wielu rzeczy nie wprowadzam do jedzenia pomimo, że alergii pokarmowej u niego nie zauważyłam... moje dziecko nie zna smaku zupek chińskich gorących kubków kostek rosołowych ...łyka Coli czy pepsi może wziąć od święta dosłownie od święta bo u mnie w domu jest głownie woda
Vuko, Liskova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo pewnie, tylko z tym karmieniem to moze byc rożnie, nie każdej sie uda...ja np muszę do pracy wrócić miesiac po porodzie, najwyżej dwa i tez nie wiem na ile mi sie uda karmienie piersią, nawet jesli będę chodzić do pracy na pare godzin i wracać na karmienie to stres i psychika robią swoje...o tyle dobrze, ze prace mam pod blokiem, ale nie nastawiam sie na karmienie tylko piersią, bo nie chce sie rozczarowac i mysle, ze presja tylko przeszkadza. Na pewno ma to zalety, ale nie zawsze chcieć to moc.
-
FasUla wrote:No pewnie, tylko z tym karmieniem to moze byc rożnie, nie każdej sie uda...ja np muszę do pracy wrócić miesiac po porodzie, najwyżej dwa i tez nie wiem na ile mi sie uda karmienie piersią, nawet jesli będę chodzić do pracy na pare godzin i wracać na karmienie to stres i psychika robią swoje...o tyle dobrze, ze prace mam pod blokiem, ale nie nastawiam sie na karmienie tylko piersią, bo nie chce sie rozczarowac i mysle, ze presja tylko przeszkadza. Na pewno ma to zalety, ale nie zawsze chcieć to moc.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny