X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Dorbie ja mam zamiar kupić po prostu większy rozmiar i jakiś miękki i delikatny (nie żaden push-up itp.). A do karmienia kupię przed porodem. ;) I tak rozmiar-dwa większy niż będę mieć wtedy piersi, bo po porodzie jak mleko się zbiera jeszcze się powiększają.
    Ja do karmienia jednak miałam taki rozmiar co tuż przed, bo piersi mi sie powiekszyły przy nawale, ale to ustapiło po max 2 tyg i potem nie przybieraly już az tak duzo. Ale fakt, że jest róznie. Myślę,że trzeba miec jeden na poczatku i po porodzie kupic nastepne. Poza tym po porodzie od razu zmienia sie obwód pod biustem, ja bym bazowala na takim obwodzie jak przed ciążą. U mnie zawsze wraca, a najgorszy jest biustonosz ktory podchodzi z tylu pod kark, nie cierpię lużnego, nie zalożę

A może któraś z Was ma taki bisutonosz http://www.carriwell.pl/comfort/comfort_bra.asp
    Kusi mnie ni ejest drogi, bo ok 49zł
    tu mają
    http://biustonoszedlamam.pl/pol_m_Bielizna-ciazowa_Biustonosze-ciazowe-1117.html

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi te biustonosze jak bluzeczki hmm moze na zimę są dobre ale na lato kiepskie ja taki miałam i cisnęła mnie ta gumka pod spodem mimo że można było rozciągnąć dużo ale u tak cisnęła jak to gumka ale gdzieś widziałam podobny tyle że zapinany na haftki

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze zobacz taki http://allegro.pl/y86-ahh-bra-biustonosz-bezszwowy-sportowy-i5058898972.html

tańszy i jak nie będzie pasował to nie szkoda a jak się spodoba to kupisz ten lepszy ;)

tylko w białym sutki prześwitują ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 10:52

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w esotiq, były wyprzedaże 50% przy zakupach za 400 wiec wzięłam koleżankę i za 100 zł miałyśmy po 2 staniki;) w domu sie wymierzyłam i wzięłam z większa miseczka bo z 70 c przeszłam na 70 d. Nie kupowałam zadnych ciążowych i z esotiq moge polecić, mnie jest wygodnie. Dobre są tez Ewy Michalak, na razie D mi wumystarcza, moze jeszcze raz bede zmieniać ale na razie piersi wiecej nie rosną. Nie szalałam i kupiłam 2, bo pózniej pewnie wrócę do starego rozmiaru albo jeszcze mniejszego:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    moze zobacz taki http://allegro.pl/y86-ahh-bra-biustonosz-bezszwowy-sportowy-i5058898972.html

tańszy i jak nie będzie pasował to nie szkoda a jak się spodoba to kupisz ten lepszy ;)

tylko w białym sutki prześwitują ;p
    faktycznie tani
    Ja sobie zamówiłam podobny rozpinany z tyłu z haftkami, zobaczymy, idzie kurierem

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, co mnie ostrasza od tych aukcji sportowych biustonoszy w dobrych cenach - rozmiar uniwersalny, bo ja jestem mała osobą i pod biustem mam 65

• Liskova Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze sportowych biustonoszy, to świetny jest Shock Absorber, tylko w ciąży trzeba by było brać rozmiar większy, bo on jest dość 'obciskający' i dobrze trzyma, ale właśnie trochę spłaszcza biust, a żeby mieć więcej luzu, to trzeba by większy.

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    faktycznie tani
    Ja sobie zamówiłam podobny rozpinany z tyłu z haftkami, zobaczymy, idzie kurierem

a możesz podać link?

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 11.20 dziś prenatalne. Trzymajcie kciuki dziołszki :)

dorbie, Liskova, Paulix, ewka315, anulka557 lubią tę wiadomość

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    a możesz podać link?
    http://allegro.pl/ciazowy-bezszwowy-zapinany-biustonosz-s-m-i5435059621.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia1986 wrote:
    Kciuki
    Ja w srodę mam wynik PAPPA, boję się strasznie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia1986 wrote:
    Kciuki
    Ja w srodę mam wynik PAPPA, boję się strasznie...

• Liskova Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, ja też mam w środę wyniki PAPPA. A na USG jak Ci wyszło, wszystko okej, prawda? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 15 tygodniu:)
    Standardowo zapytam czy macie opis mamy z kalendarza i możecie wkleić;)?

eneska, Paulix, Felicity, ewka315, Pola_x, anulka557, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się witam w 16 tygodniu :)
    u mnie nadal z apetytem kiepsko, wymioty tez jeszcze sie zdarzają, czasem nawet codziennie:/ pewnie jestem z tych, u których utrzymują się dluzej.
    Próbowałam już chyba wszystkiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Dorbie, ja też mam w środę wyniki PAPPA. A na USG jak Ci wyszło, wszystko okej, prawda? :)
    TAk, na usg ok, NT 1,73, kośc nosowa 2,14 to jest ok, organy dobrze się rozwijaja, a z nich też mozna wyrokować, np zastawka trójdzielna, komory mózgu, sploty naczyniówkowe w mózgu, obecnośc przepukliny brzusznej - to są czynniki ryzyka, ale nie muszą.
    U nas ok i tego się trzymam i oby mi PAPPA wyszło jak statystycznie,nie gorzej, to będę zadowolona, a statystyka w wieku 40 lat jest okrutna :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Witam sie w 15 tygodniu:)
    Standardowo zapytam czy macie opis mamy z kalendarza i możecie wkleić;)?
    Dotyczący 15 tygodnia?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, no to PAPPA i tak bym się nie martwiła, bo to USG jest podobno bardziej wiażące :)

A w sumie na PAPPA to częściowo jest po prostu statystyka, bo ja też wypełniałam ankietę i trzeba było zaznaczyć swoje choroby, te w rodzinie i np. czy się papierosy paliło, więc jak wszędzie pozaznaczasz 'źle', a do tego jakieś poronienia itp. to wyjdzie jednak tam wyższe ryzyko.

O ile w przypadku zaznaczonych chorób to rozumiem, o tyle papierosy już trochę mniej, zwłaszcza, że ja zaznaczyłam, że paliłam przed ciążą, a w sumie rzuciłam palenie 4 lata temu, a paliłam chyba 2 lata.

dorbie lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, no to PAPPA i tak bym się nie martwiła, bo to USG jest podobno bardziej wiażące :)

A w sumie na PAPPA to częściowo jest po prostu statystyka, bo ja też wypełniałam ankietę i trzeba było zaznaczyć swoje choroby, te w rodzinie i np. czy się papierosy paliło, więc jak wszędzie pozaznaczasz 'źle', a do tego jakieś poronienia itp. to wyjdzie jednak tam wyższe ryzyko.

O ile w przypadku zaznaczonych chorób to rozumiem, o tyle papierosy już trochę mniej, zwłaszcza, że ja zaznaczyłam, że paliłam przed ciążą, a w sumie rzuciłam palenie 4 lata temu, a paliłam chyba 2 lata.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

My juz po;) Wszystko okej, pani doktor zachwycała sie kością nosowa, sercem;) no i termin porodu na 15, wiec mozesz mi Beatrice zmienić;) no i 70% córka, teraz zastanawiam sie czy Antonina czy Marcelina;)

Liskova, dorbie, Pola_x, eneska, Kinia1986, Paulix, ewka315, Aprilia, Arizona_R, mimi87, anulka557, Carmen1724, Mama84, monika_89, Beatrice lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ