X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oba imiona ładne, szkoda, że Zuzia taka mała to może ona by wybrała ;) na pewno będzie mniej Marcelin niż Tosiek

Summerka lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, Antonina baaardzo popularne teraz :) Mnie się szalenie podoba, ale właśnie pełna wersja: Antonina. Tosia mnie już tak nie kręci :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! <3 :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Summerka, Antonina baaardzo popularne teraz :) Mnie się szalenie podoba, ale właśnie pełna wersja: Antonina. Tosia mnie już tak nie kręci :D

A mi na odwrót Tosia sie podoba, Antonina tak sobie, a z Marcelina odwrotnie - Marcekina fajnie, ale nie ma zdrobnienia ładnego. No coz, muszę wybrać imie, bo chce moje dziecko juz spersonalizować;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Marcela Ci nie pasuje? Dla mnie brzmi spoko :)

• JATA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest imię nowobogackie? ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    A co to jest imię nowobogackie? ;)

Celowo użyłam tego w cudzysłowie, bo to takie moje określenie na imiona niespotykane lub wlasnie niby tradycyjne, arystokratyczne, ale u ludzi, ktorym wydaje sie lub pozują na bogaczy i podkreślają to na każdym kroku...np. ...Alikia, masakra jakaś...

Nie mówiąc o kolejnych skrajnościach typu Dzessika czy Brajan;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 14:30

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżessika to faktycznie juz hardcore, a reszta to już moim zdaniem kwestia gustu. Ostatecznie Antonina to tez przecież tradycyjne i arystokratyczne imię :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale juz Toska niekoniecznie;) Zreszta, ja mowię ze swojego punktu widzenia, wiadomo, ze gusta sa rozne, ale mysle, ze takie wybory świadczą tez trochę o mentalności, postrzeganiu świata...ale to tylko moje zdanie i macie prawo sie z nim nie zgadzać;)

Edit: samej podobało mi sie imie Konstancja, ale wlasnie z tych względów, mam Zuzie, a nie Konstancję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 14:41

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi bardzo podoba się Kornelia ale mężowi nie :P

a co do dziwnych imion...w dziennikach często pokazane są fotki nowo urodzonych dzieciaków i ostatnio spotkałam uwaga - Dejvida... bo Dawid jest passe ;) Generalnie śmieszy mnie to jakieś Inez zamiast Agnieszki bo przeciez to to samo
    już wolę żeby moje dziecko było kolejną Anią, Olą, Krzysiem niż Brajanem, Nejtanem czy jakąś dziwną kasjopeją :P

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • JATA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie będę się przejmować i nazwę dziecko jak mi się podoba, co mi tam ze ktoś powie ze niwobogacko albo wymyślnie. Na pewno nie będzie kolejną Julka albo Jasiem. Dla mnie ważne aby imię pasowało do nazwiska, ładnie się odmieniało i pasowało tez do dorosłej osoby nie tylko dla dziecka, bo przecież w pracy na spotkaniu Tośka się nie przedstawi ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wybraliśmy: Aurelia. Nikomu się nie podoba;)

Nie rozumiem dlaczego, ale raczej nie zmienimy zdania.

JATA lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wybrane Tomasz dla chłopca, a dla dziewczynki to jeszcze nic, bo jakoś przyjęliśmy, że będzie chłopiec i koniec hahaha :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie chcemy Franka :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki Aurelia to moja była gin, źle mi sie kojarzy :P nie płakałam jak ją zmieniałam na innego lekarza :P

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • JATA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla chłopca nie mam żadnego pomysłu :/ ew Tymek ale nie jestem przekonana

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, całkowicie sie z Tobz zgadzam. I wlasnie dlatego nazwaliśmy Zuzie tak, mimo, ze Zuziek duzo, ale dla mnie to nie jest "kolejna" Zuzia, tylko @moja" Zuzia i ja będę mieć tylko jedna Zuzie. Nid mam nic przeciwko Jasiom czy Julkom (ostatnio najpopularniejsze imie dla chłopca to Jakub - mój mauz ma tak na imie;)) my kierujemy sid zasada, ze ma nam sie podobać, nie narażać dziecka na kpiny (a np. u mojego męża w klasie była Olimpia Śledź!), no i pasować do nazwiska, nasze jest czteroliterowe, wiec imie musi byc dłuższe;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 17:03

Liskova, monika_89 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    A mi na odwrót Tosia sie podoba, Antonina tak sobie, a z Marcelina odwrotnie - Marcekina fajnie, ale nie ma zdrobnienia ładnego. No coz, muszę wybrać imie, bo chce moje dziecko juz spersonalizować;)
    Moja siostra ma Marcelinkę i wołamy na nią Marcelka.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie męczyły od wczoraj bóle w podbrzuszu, szczególnie po prawej stronie, taki piekący, a z racji tego, że dziś na noc nad morze jedziemy to poszłam na ip. ginekologicznie ok, dostałam zastrzyk, mam brać magnez i ewentualnie nospę, jakoś namówiłam ją na usg, to pokazała moje maleństwo jak sobie smacznie śpi na plecach :) serduszko 166 biło także uspokojona jestem :)

co do imion, mojemu troche nie pasowało te co wybrałam dla córy, mi te co on dla syna, ale póki co poszliśmy na kompromis, że skoro ja jestem pewna córki to będzie Nina, a on jest pewny syna to będzie Wiktor :D może za niecałe 2 tyg dowiem się kto tam siedzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 17:43

Liskova lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata, no przecież dorosła Tosia przedstawia się jako Antonina, nie widzę problemu :)
    Gorzej np. z imieniem Pola, bo tu już nie ma wersji 'poważnej' :)

A jakie imię macie dla córki wybrane?

Viki, mnie Aurelia ani ziębi ni grzeje, tzn. nie mam nic przeciwko, ale nie jest to moje ulubione imię. Na pewno rzadkie. A jaki skrót? Aurelka, czy jest jakiś inny?

Mnie się np. bardzo Laura podoba, ale zdrobnienie Laurka jest dla mnie idiotyczne :D

A tak to bardzo byśmy chcieli Lilianę (ale popularne teraz, że strach).
    Na pierwszym miejscu na ten moment Hanna albo Nina :) Nazwisko mamy krótkie, trzyliterowe (Summerka pozdrawiam :D ), ale krótkie imię też dobrze brzmi :)

Dla chłopca na razie Witold (Witek <3) lub Mikołaj.

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ