Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Liskova wrote:Summerka, Antonina baaardzo popularne teraz
Mnie się szalenie podoba, ale właśnie pełna wersja: Antonina. Tosia mnie już tak nie kręci
A mi na odwrót Tosia sie podoba, Antonina tak sobie, a z Marcelina odwrotnie - Marcekina fajnie, ale nie ma zdrobnienia ładnego. No coz, muszę wybrać imie, bo chce moje dziecko juz spersonalizować
-
JATA wrote:A co to jest imię nowobogackie?
Celowo użyłam tego w cudzysłowie, bo to takie moje określenie na imiona niespotykane lub wlasnie niby tradycyjne, arystokratyczne, ale u ludzi, ktorym wydaje sie lub pozują na bogaczy i podkreślają to na każdym kroku...np. ...Alikia, masakra jakaś...
Nie mówiąc o kolejnych skrajnościach typu Dzessika czy Brajan;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 14:30
-
Tak, ale juz Toska niekoniecznie;) Zreszta, ja mowię ze swojego punktu widzenia, wiadomo, ze gusta sa rozne, ale mysle, ze takie wybory świadczą tez trochę o mentalności, postrzeganiu świata...ale to tylko moje zdanie i macie prawo sie z nim nie zgadzać
Edit: samej podobało mi sie imie Konstancja, ale wlasnie z tych względów, mam Zuzie, a nie KonstancjęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 14:41
-
mi bardzo podoba się Kornelia ale mężowi nie
a co do dziwnych imion...w dziennikach często pokazane są fotki nowo urodzonych dzieciaków i ostatnio spotkałam uwaga - Dejvida... bo Dawid jest passeGeneralnie śmieszy mnie to jakieś Inez zamiast Agnieszki bo przeciez to to samo
już wolę żeby moje dziecko było kolejną Anią, Olą, Krzysiem niż Brajanem, Nejtanem czy jakąś dziwną kasjopejąSummerka lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Ja tam nie będę się przejmować i nazwę dziecko jak mi się podoba, co mi tam ze ktoś powie ze niwobogacko albo wymyślnie. Na pewno nie będzie kolejną Julka albo Jasiem. Dla mnie ważne aby imię pasowało do nazwiska, ładnie się odmieniało i pasowało tez do dorosłej osoby nie tylko dla dziecka, bo przecież w pracy na spotkaniu Tośka się nie przedstawi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monika, całkowicie sie z Tobz zgadzam. I wlasnie dlatego nazwaliśmy Zuzie tak, mimo, ze Zuziek duzo, ale dla mnie to nie jest "kolejna" Zuzia, tylko @moja" Zuzia i ja będę mieć tylko jedna Zuzie. Nid mam nic przeciwko Jasiom czy Julkom (ostatnio najpopularniejsze imie dla chłopca to Jakub - mój mauz ma tak na imie;)) my kierujemy sid zasada, ze ma nam sie podobać, nie narażać dziecka na kpiny (a np. u mojego męża w klasie była Olimpia Śledź!), no i pasować do nazwiska, nasze jest czteroliterowe, wiec imie musi byc dłuższe;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 17:03
Liskova, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Summerka wrote:A mi na odwrót Tosia sie podoba, Antonina tak sobie, a z Marcelina odwrotnie - Marcekina fajnie, ale nie ma zdrobnienia ładnego. No coz, muszę wybrać imie, bo chce moje dziecko juz spersonalizować
Summerka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymnie męczyły od wczoraj bóle w podbrzuszu, szczególnie po prawej stronie, taki piekący, a z racji tego, że dziś na noc nad morze jedziemy to poszłam na ip. ginekologicznie ok, dostałam zastrzyk, mam brać magnez i ewentualnie nospę, jakoś namówiłam ją na usg, to pokazała moje maleństwo jak sobie smacznie śpi na plecach
serduszko 166 biło także uspokojona jestem
co do imion, mojemu troche nie pasowało te co wybrałam dla córy, mi te co on dla syna, ale póki co poszliśmy na kompromis, że skoro ja jestem pewna córki to będzie Nina, a on jest pewny syna to będzie Wiktormoże za niecałe 2 tyg dowiem się kto tam siedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 17:43
Liskova lubi tę wiadomość
-
Jata, no przecież dorosła Tosia przedstawia się jako Antonina, nie widzę problemu
Gorzej np. z imieniem Pola, bo tu już nie ma wersji 'poważnej'
A jakie imię macie dla córki wybrane?
Viki, mnie Aurelia ani ziębi ni grzeje, tzn. nie mam nic przeciwko, ale nie jest to moje ulubione imię. Na pewno rzadkie. A jaki skrót? Aurelka, czy jest jakiś inny?
Mnie się np. bardzo Laura podoba, ale zdrobnienie Laurka jest dla mnie idiotyczne
A tak to bardzo byśmy chcieli Lilianę (ale popularne teraz, że strach).
Na pierwszym miejscu na ten moment Hanna albo NinaNazwisko mamy krótkie, trzyliterowe (Summerka pozdrawiam
), ale krótkie imię też dobrze brzmi
Dla chłopca na razie Witold (Witek) lub Mikołaj.