X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam dać imię Liliana ale po tym jak stało się strasznie popularne, w przeciągu poł roku już wśród 5 par znajomych urodziły się Liliany i do tego media (seriale celebryci itp. ) i coś przeczuwam że to imię niedługo zdobędzie popularność pokroju Julki. I mi po prostu zbrzydło i wybraliśmy z mężem imię Emilia.

Liskova lubi tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • JATA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chodziło mi o to, że komuś tam podoba się tylko Tośka, bo Antonina juz nie. Ja z kolei nie widzę problemu w Poli, bo co jest niepoważnego w tym imieniu? ;) dla dziewczynki mam kilka typów, będę się poważniej zastanawiać jak poznam płeć. Teraz nie ma sensu

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, a skoro podoba mi sie Toska, a Antonina, to nie dam tak dziecku;)

Liskova, Pola fajnie, Laura tez, ale do mojego nazwiska nie pasuje, koleżanka dała córce Apolonia (Pola);) dla chłopca to nr 1 Mikołaj;)

Liliana kiedyś mi sie podobała, potem nie, mój mauz chciał, ale sie nie zgodziłam, a rzeczywiście popularne: mija szwagierka i koleżanka dały tak córkom na imie;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki dawno mnie nie było.

My tez już dumaliśmy nad imionami. Ja to nawet już 2 lata temu, przy rozpoczęciu starań O_o <hardcore>

Odkąd dowiedziałam się o ciąży u nas nr 1 dla dziewczynki jest Rozalia, po prababci ;)
    nr2 wg mojego M, to Jagoda, dla mnie średnio :/
    a dla chłopca nic mi się nie podoba :(

Liskova, ja w rodzinie mam i Witka-mój tata i Mikołaja-bratanek mojego M :) fajne chłopaki ;) Imię podobno dużo mówi o człowieku. Może z czasem dopasowuje się do imienia charakterem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:12

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii my też dumaliśmy nad imionami przy rozpoczęciu starań (kto przewidział, że to będzie trwać) ... ;) Ale to były wtedy takie luźne myśli. Aczkolwiek typy zostały do teraz, ale wybierzemy coś ostatecznie jak poznamy płeć maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:30

Martii lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata, no właśnie dla mnie Pola to brzmi jak zdrobnienie, nie jak pełne imię :)
    jakoś mi nie pasuje np. "dzień dobry, nazywam się Pola Zawistowska, jestem właścicielką firmy XY" :)

Summerka, no własnie Apolonia dla mnie już za bardzo oldschoolowe :D

I tak jak Tobie się podoba Tośka a nie Antonina, to mi Laura, ale nie Laurka :)

Marti, mnie się Jagoda podoba :) Z takich roślinnych fajna jest też Kalina :)

Właśnie Witek dla mnie super, znam jednego, mega zaradny gość. A ogólnie Witek mi się przyplątał jak czytałam jakąś książkę (teraz za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jaką :( ). W ten sposób imię dla córki wybała moja teściowa, bo czytała jakąś książkę o księżnej Dorocie i postanowiła, że będzie Dorota i koniec :)

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się właśnie podoba Pola, nawet w takim formalnym znaczeniu dla mnie jest w porządku:) no, ale wiadomo, że każdy ma inny gust i to nam się ma imię podobać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 22:01

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli na kolejnej wizycie się potwierdzi że jest siusiak to będziemy mieć Igora. A jeśli jednak wyjdzie z tego dziewczynka to będzie Nadia. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    A my wybraliśmy: Aurelia. Nikomu się nie podoba;)

Nie rozumiem dlaczego, ale raczej nie zmienimy zdania.
    Mi się podoba. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    mi bardzo podoba się Kornelia ale mężowi nie :P

a co do dziwnych imion...w dziennikach często pokazane są fotki nowo urodzonych dzieciaków i ostatnio spotkałam uwaga - Dejvida... bo Dawid jest passe ;) Generalnie śmieszy mnie to jakieś Inez zamiast Agnieszki bo przeciez to to samo
    już wolę żeby moje dziecko było kolejną Anią, Olą, Krzysiem niż Brajanem, Nejtanem czy jakąś dziwną kasjopeją :P
    Mi też nie podobają się takie wymyślne i mocno zapożyczone typu Vanessa, Jessica, Kevin, Brajan - ale to kwestia gustu. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 22:10

monika_89 lubi tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam się właśnie bardzo podoba Apolonia ;) I mocno to imię rozważamy jeśli będzie dziewczynka.

km5sio4phkxiw92p.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Nadia i Igor tez zapożyczone ale ze wschodu nie z zachodu ;) Dla mnie Pola jest ok, lubię takie krótkie imiona o jednej formie. Ale nie wiem sama na co się zdecydujemy, najpierw płeć a potem będę rozmyślać

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała dla dziewczynki Mila a dla chłopca Milosz ale pewnie jeszcze z 10 razy mi sie zmieni, póki nie znamy płci, to dzidziuś nie ma imienia i jest bejbibornem;)

JATA lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ładne :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie będzie albo Pulinka albo Dareczek oba imiona od zawsze mi się podobały ;)

monika_89 lubi tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze się zastanawiamy, mi dla chłopca bardzo podoba się Miłosz, ale mąż mówi kategorycznie NIE, on woli Dawida, tu ja nie jestem przekonana, w zanadrzu jest jeszcze Dominik i to w miarę podoba się nam obojgu. A dla dziewczynki-miałam kiedyś fazę na Roksanę, Martynę, Milenę czy Lilianę... Ale nie mają one ładnych zdrobnień. Sama mam imię, które owszem można zdrobnić, ale zakrawa to już na spoufalanie się i często zazdrościłam koleżankom, do których można było nawet w oficjalnych sytuacjach powiedzieć 'pani Aniu', 'pani Asiu', a moje zawsze brzmiało tak sztywno i poważnie. Przynajmniej w mojej opinii ;) I póki co myślimy o Sylwii, fajne, miękkie imię samo w sobie i jeszcze zdrobnić można. Nie archaiczne i nie wymyślne jak Dżesika ;) Ale tak na poważnie myśleć będziemy jak poznamy płeć :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpytam jeszcze o poduszkę, czy któraś ma i nie jest zadowolona? Albo czy długo się do niej przyzwyczajałyście? Bo cały czas rozważam kupno ale boję się, że nie będę umiała na niej spać ;) A nie próbowałam spać z kołdrą ani niczym takim między nogami ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też ciekawią opinię o tej poduszce po spanie puki co jest dla mnie koszmarem

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zastanawiajcie się tylko od razu kupujcie - pierwsza noc z nią to była pierwsza noc w której się wyspalam od dawna :) !!!!

vincaminor lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszej nocy byłam trochę rozczarowana, ale teraz spi mi sie dobrze. I mysle, ze wraz ze wzrostem brzucha bedzie coraz lepiej, bo jak sobie przypomnę, jak sie męczyłam w 3 trymestrze z Zuza...

A mi sie bardzo podoba Jagoda, ale maz mówi kategoryczne - nie. Ja wladnie tez mam imie, ktore nie ma zdrobnienia (można je tylko "spiescic" i tez jest dla mnie za sztywne;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ