X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam dać imię Liliana ale po tym jak stało się strasznie popularne, w przeciągu poł roku już wśród 5 par znajomych urodziły się Liliany i do tego media (seriale celebryci itp. ) i coś przeczuwam że to imię niedługo zdobędzie popularność pokroju Julki. I mi po prostu zbrzydło i wybraliśmy z mężem imię Emilia.

Liskova lubi tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • JATA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chodziło mi o to, że komuś tam podoba się tylko Tośka, bo Antonina juz nie. Ja z kolei nie widzę problemu w Poli, bo co jest niepoważnego w tym imieniu? ;) dla dziewczynki mam kilka typów, będę się poważniej zastanawiać jak poznam płeć. Teraz nie ma sensu

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, a skoro podoba mi sie Toska, a Antonina, to nie dam tak dziecku;)

Liskova, Pola fajnie, Laura tez, ale do mojego nazwiska nie pasuje, koleżanka dała córce Apolonia (Pola);) dla chłopca to nr 1 Mikołaj;)

Liliana kiedyś mi sie podobała, potem nie, mój mauz chciał, ale sie nie zgodziłam, a rzeczywiście popularne: mija szwagierka i koleżanka dały tak córkom na imie;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki dawno mnie nie było.

My tez już dumaliśmy nad imionami. Ja to nawet już 2 lata temu, przy rozpoczęciu starań O_o <hardcore>

Odkąd dowiedziałam się o ciąży u nas nr 1 dla dziewczynki jest Rozalia, po prababci ;)
    nr2 wg mojego M, to Jagoda, dla mnie średnio :/
    a dla chłopca nic mi się nie podoba :(

Liskova, ja w rodzinie mam i Witka-mój tata i Mikołaja-bratanek mojego M :) fajne chłopaki ;) Imię podobno dużo mówi o człowieku. Może z czasem dopasowuje się do imienia charakterem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:12

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii my też dumaliśmy nad imionami przy rozpoczęciu starań (kto przewidział, że to będzie trwać) ... ;) Ale to były wtedy takie luźne myśli. Aczkolwiek typy zostały do teraz, ale wybierzemy coś ostatecznie jak poznamy płeć maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:30

Martii lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata, no właśnie dla mnie Pola to brzmi jak zdrobnienie, nie jak pełne imię :)
    jakoś mi nie pasuje np. "dzień dobry, nazywam się Pola Zawistowska, jestem właścicielką firmy XY" :)

Summerka, no własnie Apolonia dla mnie już za bardzo oldschoolowe :D

I tak jak Tobie się podoba Tośka a nie Antonina, to mi Laura, ale nie Laurka :)

Marti, mnie się Jagoda podoba :) Z takich roślinnych fajna jest też Kalina :)

Właśnie Witek dla mnie super, znam jednego, mega zaradny gość. A ogólnie Witek mi się przyplątał jak czytałam jakąś książkę (teraz za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jaką :( ). W ten sposób imię dla córki wybała moja teściowa, bo czytała jakąś książkę o księżnej Dorocie i postanowiła, że będzie Dorota i koniec :)

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się właśnie podoba Pola, nawet w takim formalnym znaczeniu dla mnie jest w porządku:) no, ale wiadomo, że każdy ma inny gust i to nam się ma imię podobać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 22:01

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli na kolejnej wizycie się potwierdzi że jest siusiak to będziemy mieć Igora. A jeśli jednak wyjdzie z tego dziewczynka to będzie Nadia. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    A my wybraliśmy: Aurelia. Nikomu się nie podoba;)

Nie rozumiem dlaczego, ale raczej nie zmienimy zdania.
    Mi się podoba. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    mi bardzo podoba się Kornelia ale mężowi nie :P

a co do dziwnych imion...w dziennikach często pokazane są fotki nowo urodzonych dzieciaków i ostatnio spotkałam uwaga - Dejvida... bo Dawid jest passe ;) Generalnie śmieszy mnie to jakieś Inez zamiast Agnieszki bo przeciez to to samo
    już wolę żeby moje dziecko było kolejną Anią, Olą, Krzysiem niż Brajanem, Nejtanem czy jakąś dziwną kasjopeją :P
    Mi też nie podobają się takie wymyślne i mocno zapożyczone typu Vanessa, Jessica, Kevin, Brajan - ale to kwestia gustu. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 22:10

monika_89 lubi tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam się właśnie bardzo podoba Apolonia ;) I mocno to imię rozważamy jeśli będzie dziewczynka.

km5sio4phkxiw92p.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Nadia i Igor tez zapożyczone ale ze wschodu nie z zachodu ;) Dla mnie Pola jest ok, lubię takie krótkie imiona o jednej formie. Ale nie wiem sama na co się zdecydujemy, najpierw płeć a potem będę rozmyślać

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała dla dziewczynki Mila a dla chłopca Milosz ale pewnie jeszcze z 10 razy mi sie zmieni, póki nie znamy płci, to dzidziuś nie ma imienia i jest bejbibornem;)

JATA lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ładne :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie będzie albo Pulinka albo Dareczek oba imiona od zawsze mi się podobały ;)

monika_89 lubi tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze się zastanawiamy, mi dla chłopca bardzo podoba się Miłosz, ale mąż mówi kategorycznie NIE, on woli Dawida, tu ja nie jestem przekonana, w zanadrzu jest jeszcze Dominik i to w miarę podoba się nam obojgu. A dla dziewczynki-miałam kiedyś fazę na Roksanę, Martynę, Milenę czy Lilianę... Ale nie mają one ładnych zdrobnień. Sama mam imię, które owszem można zdrobnić, ale zakrawa to już na spoufalanie się i często zazdrościłam koleżankom, do których można było nawet w oficjalnych sytuacjach powiedzieć 'pani Aniu', 'pani Asiu', a moje zawsze brzmiało tak sztywno i poważnie. Przynajmniej w mojej opinii ;) I póki co myślimy o Sylwii, fajne, miękkie imię samo w sobie i jeszcze zdrobnić można. Nie archaiczne i nie wymyślne jak Dżesika ;) Ale tak na poważnie myśleć będziemy jak poznamy płeć :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpytam jeszcze o poduszkę, czy któraś ma i nie jest zadowolona? Albo czy długo się do niej przyzwyczajałyście? Bo cały czas rozważam kupno ale boję się, że nie będę umiała na niej spać ;) A nie próbowałam spać z kołdrą ani niczym takim między nogami ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też ciekawią opinię o tej poduszce po spanie puki co jest dla mnie koszmarem

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zastanawiajcie się tylko od razu kupujcie - pierwsza noc z nią to była pierwsza noc w której się wyspalam od dawna :) !!!!

vincaminor lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszej nocy byłam trochę rozczarowana, ale teraz spi mi sie dobrze. I mysle, ze wraz ze wzrostem brzucha bedzie coraz lepiej, bo jak sobie przypomnę, jak sie męczyłam w 3 trymestrze z Zuza...

A mi sie bardzo podoba Jagoda, ale maz mówi kategoryczne - nie. Ja wladnie tez mam imie, ktore nie ma zdrobnienia (można je tylko "spiescic" i tez jest dla mnie za sztywne;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ