Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Ja miałam pierwsze mizianie w 15tc, tydzień później rybka mi przeplynela a teraz cisza. A tak to czasem nacisk na pecherz czuje. Co do zasiłku to wiem ze jest od stycznia trn 1000zl przez 12 miesiecy dla bezrobotnych,studentów i pracujacych na umowie zlecenie. Jesli mama nie prowadzila działalności dłużej niz dwa lata to bardziej opłaca sie jej wziac ten zasiłek dla bezrobotnych i zawiesić działalność.
Ja już nie mam sił czytać o zasiłkach, o świadczeniach ZUS odnośnie macierzyńskiego itd., bo nie mam sił się już denerwować. Ja jestem studentką i dalej będę, jak urodzę dziecko, ale to mi się chyba nie należy, bo nie będę samotną matką. -
nick nieaktualnyAnuśka wrote:Hej dziewczyny
Nie zbyt często się udzielam na forum ale musiałam wejść i Wam napisać. Kombinuję od dłuższego czasu jak mieć normalny zasiłek macierzyński /Komorowski podpisał ustawę o zmianach w zasiłku macierzyńskim na mocy której ja traciłam prawo do zasiłku/ i weszłam na stronę pomagamymamom.pl i teraz już jestem spokojna, bo okazało się że jednak nie zostanę na lodzie
Polecam tą stronkę bo świetnie doradzają i nic nie zapłaciłam
śmierdzi mi tu reklamą, a raczej poleceniem, za które pomagamymamom.pl obdarowuje bonami Sodexo:) przepraszam, ale uwierzę, jak napiszesz coś więcej.
czytałam, że to stowarzyszenie/fundacja niektóre matki po prostu odsyła do MOPSu.
dorbie, anulka557 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja już czuję malucha od kilku dni kilka razy dziennie, delikatne stukanie, a dwa razy mialam taki porządny kopniak jak wciągnęłam lewa rękę do gory aby coś podac komuś
Dno macicy jest w 15-16 tyg w połowie między k.łonowa a pepkiem. Pępek to 24tceneska, anulka557, monika_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorbie wrote:A ja już czuję malucha od kilku dni kilka razy dziennie, delikatne stukanie, a dwa razy mialam taki porządny kopniak jak wciągnęłam lewa rękę do gory aby coś podac komuś
Dno macicy jest w 15-16 tyg w połowie między k.łonowa a pepkiem. Pępek to 24tcsuper
-
nick nieaktualnyJa mam działalność gospodarcza niecałe 2 lata i na pewno nie zawieszę bo wracam do pracy miesiąc, dwa po porodzie i zawieszenie nic mi nie pomoże. I wcale nie jest to jedyne rozwiazanie. Wiele kobiet ma działalność nie po to zeby widząc zasiłki, tylko w ten sposób pracuje i zarabia i jaki jest sens zakładania firmy, zeby potem zawieszać? A ustawa beznadziejna bo wprowadza nierówności miedzy matkami ale juz przeszła wiec trudno.
eneska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eneska dla wszystkich matek, nie tylko samotnych.
fasUla nie napisałam tego jakbym to ja wprowadziła tę beznadziejną ustawę, dostrzegam ten bezsens zawieszania działalności, nie do mnie pretensjepaństwo mamy chore. Popraw mnie jeśli się mylę- po opłaceniu składek zostanie Ci 17zł zasiłku macierzyńskiego tak?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyi mi również zostanie 17 z groszami
ale nie wiem czy nie będę zawieszać działalności na zimę, bo niestety mróz nas paraliżuje, księgowa ma się rozeznać, czy bede mogla wtedy się zarejestrować jako bezrobotna no i jak z tym macierzyńskim wtedy będzie
-
jej zazdroszczę Wam ruchów, u mnie pewnie jeszcze zejdzie.
Z tym zasilkiem macierzyskim po odliczeniu składki zdrowotnej zostaje 17,77 zl ale to nie jest tak jak że dostaje się wyrownanie do tego 1000 zl?
tak jak któraś dziewczyna pisała że ma umowę na 1/4 etatu więc dostałaby malo kasy, ale mają jej wyrównac do tysiaka13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymonika_89 wrote:jej zazdroszczę Wam ruchów, u mnie pewnie jeszcze zejdzie.
Z tym zasilkiem macierzyskim po odliczeniu składki zdrowotnej zostaje 17,77 zl ale to nie jest tak jak że dostaje się wyrownanie do tego 1000 zl?
tak jak któraś dziewczyna pisała że ma umowę na 1/4 etatu więc dostałaby malo kasy, ale mają jej wyrównac do tysiaka -
nick nieaktualnyja albo sobie teraz wkręcam, albo mnie kopie, ale z drugiej strony po wnętrznościach
co jakiś czas mam wrażenie, że coś poczułam, ale jak się skupiam i rękę przykładam to nic eh no nic dalej czekam i mam nadzieje, że to nie urojone tylko na prawdę zaczynam czuć i z dnia na dzień będzie co raz więcej
eneska, tygrys73 lubią tę wiadomość
-
Z tego co wiem to nie dostaje się wyrównania, a jak nie zawiesisz działalności to nie dostaniesz chyba tego 1000zł. No dno totalne
Ja też właśnie czuję rybki w brzuszku, tak z 8-10 cm pod pępkiem.Gimnastyka małego smyka. Ręką to będziemy wyczuwać tak po 20tc dopiero
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 20:35
-
eneska wrote:Tak, mi też zostanie 17zl. Szaleństwo:-)
Też mnie to obejmuje, ale mam w planach powrót do pracy w marcu i mam nadzieję, że się uda, a nie będzie tragedii...anulka557, eneska lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
tygrys73 wrote:Z tego co wiem to nie dostaje się wyrównania, a jak nie zawiesisz działalności to nie dostaniesz chyba tego 1000zł. No dno totalnegrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Mi w czwartek przepłynęła rybka
I na pewno nie były to jelita
Ale był to tylko jeden ruch przez moment, więc nie mogłam się upewnić, czy to na pewno to, co myślę, bo na razie wcześnie
Wg belly ruchy mogę czuć za ok. tydzień
Eneska, dopytaj dopytaj, bo ja Ci mówię,że ja na 100% będe mieć skierowanie i za darmo w klinice, bo mnie gin już uprzedził.vincaminor, Pola_x, monika_89, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Z tego co wiem to nie dostaje się wyrównania, a jak nie zawiesisz działalności to nie dostaniesz chyba tego 1000zł. No dno totalne
Ja też właśnie czuję rybki w brzuszku, tak z 8-10 cm pod pępkiem.Gimnastyka małego smyka. Ręką to będziemy wyczuwać tak po 20tc dopiero
ale może to się ma inaczej przy kolejnych ciążach
mi na jutro belly wypisało, że mogę poczuć ruchy, także czekam jutro i jak nie będzie to focha walnę
haha
Liskova lubi tę wiadomość