Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
monika_89 wrote:jeżeli nie ma wyrowniania do tego tysiaka to dla mnie jest paranoja. jak mozna kogoś zostawić z niespełna 18zł zasiłkiem?
O rany, zapomniałam! Ja już jestem w II trymestrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 08:36
Liskova lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
O mamie w 15 tygodniu:
Prawdopodobnie przytyłaś już około 2,5 kg (trochę mniej lub więcej też jest w porządku). W tych tygodniach prawdopodobnie czujesz się już dużo lepiej, mdłości i zmęczenie pierwszych tygodni powinny już minąć. Od czasu do czasu mogą Cię jednak zaskoczyć jeszcze nieoczekiwane objawy, takie jak np. zatkany nos. Często zatkany nos u ciężarnych kobiet jest związany ze zmianami hormonalnymi oraz ze zwiększonym przepływem krwi do błony śluzowej nosa. Niektórym kobietom w tym okresie może również lecieć krew z nosa, co jest wynikiem zwiększonej ilości krwi w ciele kobiety ciężarnej i rozszerzonych naczyń krwionośnych w nosie.
W okresie ciąży z umiarem korzystaj ze słońca, ponieważ wysoki poziom hormonów w Twoim ciele sprzyja występowaniu przebarwień. Piegi i miejsca z ciemniejszym pigmentem mogą teraz stać się jeszcze ciemniejsze.ewka315 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa składki sobie podniosłam wiec dostanę wiecej ale i tak duzo mniej niz przy starym macierzyńskim. Nie mam do nikogo pretensji ale ja bym pracy nie miała gdyby nie działalność i do końca życia w moim zawodzie bede tak pracować, wiec denerwuje mnie gadanie rzadu o zawieszaniu.
-
nick nieaktualny
-
FasUla, a dużo wymiotujesz? Bo może masz te niepowściągliwe wymioty ciężarnych?
Jak Twoja tarczyca, badałaś TSH ostatnio?
Zgagę miewam, całkiem często, ale ratuje mnie Gaviscon w zawiesinie. Natychmiast po zażyciu czuję ulgę i mogę spokojnie funkcjonować -
FasUla wrote:Ja składki sobie podniosłam wiec dostanę wiecej ale i tak duzo mniej niz przy starym macierzyńskim. Nie mam do nikogo pretensji ale ja bym pracy nie miała gdyby nie działalność i do końca życia w moim zawodzie bede tak pracować, wiec denerwuje mnie gadanie rzadu o zawieszaniu.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnyJata spokojnie, ja w pierwszej poczułam bodajże w 19+4d także jeszcze troszkę
a ja witam się w 16 tygodniu i z plamieniem, bo przegięłam wczoraj z mężem
jeszcze taka burza przeszła, że dawno takiego czegoś nie widziałam, pełno drzew leży!JATA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej.
Strasznie męczą mnie te upały. Duszno mi, słabo, mam zadyszkę po wejściu po schodach, czy odkurzaniu. Do tego ostatnio chyba mam zgagę? Chyba, bo normalnie raczej nigdy mi się nie zdarzała i nie wiedziałam jakie to uczucie.
Poza tym czuję się dobrze, ból podbrzusza przeszedł razem z kaszlem.
Na samym początku ciąży z 48 kg przybrałam do 49 kg (chyba za sprawą Duphastonu, bo szybko zeszło zaraz po odstawieniu i z powrotem było 48 kg). Teraz znów niecałe 49.Czyli jestem około kilograma do przodu! Nie wiem, czy to nie za mało jak na 4 miesiąc? Jem raczej więcej niż normalnie...
-
Gumisia mnie też męczą upały i nogi zaczynają puchnąć po siedzeniu, więc staram się trochę spacerować w pracy.
A tak a propo do którego miesiąca macie zamiar pracować dziewczyny?
Ja dalej jestem 0,5 kg na minusie.Jem mniej niż wczesniej bo mam mdłości i jak tylko coś zjem to mi nie dobrze. A już nie spomnę o tym jak mnie odrzuca od wszystkiego po otworzeniu lodówki.