X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha mozna znieczulac:) a zab jak zepsuty to lepiej wyrwać niz czekać do porodu bo to bardziej zaszkodzi

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    U mnie szkoła rodzenia jest za darmo. Zaczynam początkiem września :)
    Ruchów jeszcze nie czuję. Widocznie u nas to jeszcze nie ten czas :) Tylko ciągłe pobolewania brzucha.

Dziś się u mnie ochłodziło, aż się lepiej funkcjonuje :)

Z rana byłam oddać krew do badania i to była masakra :/ Z lewej ręki nie poleciało nic mimo, że podobno żyła była ładna i pulsująca, z prawej najpierw nie chciało lecieć, później zaczęło i jakoś pielęgniarka nakapała tyle ile trzeba. Ale tak mi w żyle nagmerała, że mi spuchła, zrobił się siniak i boli mnie jak ruszam ręką :( Nie wiem czy miałam takie niskie ciśnienie, czy ta pielęgniarka taka nieudolna :/
    O jeju! No to współczuję. Widzę że jesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu i dniu. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    A mój brzuch w końcu ruszył i chyba czuje pierwsze smyranie na przemian z rozpychaniem ;) właśnie mi wypycha coś na samym środku bardzo nisko nad spojeniem :)
    Super! <3 :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Gumisia, brzuszek masz super. Ja mam połowę mniejszy. Ale zaczyna wystawać troszeczkę.

Z nowości ciążowych to cycki znów zaczynają boleć, łydki mają skurcze a jak siadam to czuje całą macice i kręgosłup.

Podbrzusze nie boli w ogóle. Czasem jak coś za szybko zrobię.To zakuje gdzieś tam z boku.

Ruchów no nie umiem rozpoznać za cholerę.
    Ja też mam znowu bardzo bolesne piersi. Nawet ostatnio miałam siarę po naciśnięciu sutków. No i całe w żyłkach!

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Eneska wspieram!

Gumisia super brzuszek, moj jakiś taki mały, mam nadzieje ze dzidziuś mimo wszystko rośnie zdrowo...
    Czy znacie jakies książki podobne do W Paryżu dzieci nie grymaszą?
    Każdy brzuszek rośnie w swoim tempie. :) Naali ma już dwa razy taki jak ja! :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Gumisia dokładnie tak, rozciąga się. Dziecko remontuje mieszkanko, bo już ma za małe :)
    Haha! :D Dobre! :) Chyba właśnie tak jest. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że maluszek czasem sobie leży na brzuszku i to nie jest nic złego. Ja akurat jeszcze nie miałam okazji zobaczyć mojego w innej pozycji niż leżącego na pleckach, ale na pewno czasem jest też główką w dół. :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie brzuch dziś pobolewa, pewnie wszystko się rozciąga. Dobrze, że mam detektor to przynajmniej słysze że maluch buszuje w brzuchu :P

anulka dobra wiadomość :)

gumisia <3

ducha dla ciężarówek są chyba specjalne znieczulenia

mam do Was pytanie:
    25 sierpnia jest koncert na który mam bilety. Będzie tłum ludzi, ja mam miejsca siedzące na trybunach. Idziemy w 7 osob, akurat zacznę 19tc. Iść nie isć? Jako nastolatka byłam wielką fanką zespołu i mam dylemat...co Wy byście zrobiły?

Gumisia lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na koncercie motorhead jakos 2 tygodnie temu na płycie, oczywiście nie szalałam tylko stałam spokojnie i miałam wodę do picia, ale ja sie dobrze czuje i nie mam plamien ani nic. Musisz sama określić ile jesteś w stanie wytrzymać i czy to bedzie przyjemność czy stres;) na pewno trzeba dać sobie wiecej luzu, mnie czasem było za gorąco i musiałam stanąć z boku i usiąść na chwile, wiec było to trochę męczące;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    mam do Was pytanie:
    25 sierpnia jest koncert na który mam bilety. Będzie tłum ludzi, ja mam miejsca siedzące na trybunach. Idziemy w 7 osob, akurat zacznę 19tc. Iść nie isć? Jako nastolatka byłam wielką fanką zespołu i mam dylemat...co Wy byście zrobiły?

Nie żałuj sobie ;-) Masz miejsce siedzące to się nie umęczysz. Oby to nie było pod samym głośnikiem ;-)

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana idź! :) Tym bardziej że miejsce siedzące! :) Bez obaw. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem juz po wszystkim. Zostane w grupie na fb, ale tutaj pomalu się z Wami zegnam. Będę Was podczytywać, bo sentyment jest, szczególnie w grudniu i w styczniu mocno będę Wam kibicować. Życzę Wam spokojnych ciąż, prostych decyzji w wyborze wyprawek :D i przede wszystkim dużo zdrówka, bo ono najważniejsze:) ja się będę diagnozować 4-5 tygodni po zabiegu, bo lekarze podejrzewają macice dwurożna czy jak to tam się nazywa, ktora dopiero teraz w ciąży sie ujawniła. Jestem dobrej myśli, naprawde po tym, co przeszłam juz nic mnie nie zagnie chyba w kwestiach ciążowych. Jeszcze raz dużo zdrówka, trzymam za Was wszystkie kciuki, trzymajcie sie cieplutko!!!! <3

lucy1983, Summerka, Giannaa, alexa, FasUla, ewka315, bacha8709, mimi87, Arizona_R, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska! Dobrze, że masz to za sobą.Trzymam kciuki, żeby nic poważnego nie wyszło za te 4 tygodnie i oby pozwolili Ci szybciutko znowu się starć.

Czekamy na pozytywne informacje! Przytulam i sciskam!

Dziewczyny a co myślicie o wanience z hamakiem? Lub czymś podtrzymującym niemowlaka?

eneska lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska ściskam moooocno ;) <3

eneska lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska <3

viki ja stawiam na najzwyklejszą na świecie, w takiej mi było najwygodniej dziecko kąpać :)

eneska lubi tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po urlopie :) Byłam u rodziców i kupiłam wszystkie ciuszki dla dzidziusia w stonowanych kolorach bo płci nadal nie znam ale nie mogłam się powstrzymać :) Dzisiaj byłam na wizycie i jestem trochę zaniepokojona. bo tydzień temu przed odlotem byłam na przezierności i wszystko było dobrze, ale dziecko miało 46 mm wiec słabo było widać kość nosową, dlatego gin powiedział żebym przyszła jeszcze po powrocie i byłam dzisiaj i dziecko ma 65 mm a kość nadal niewyraźna :( boje się, jutro idę jeszcze na inne badania krwi i zapisać się na test PAPPA a kolejna wizyta 11 sierpnia.
    Miała któraś z Was taką sytuację?

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Aprilia i jedno i drugie możliwe. Wiesz co nastepnym razem wypij przed badaniem całą szklankę czystej wody, to rozrzedza krew
    Po wypiciu nawet wody nie jest się już na czczo. To ostatnio zaoburzylo wyniki mojego taty.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska trzymaj się kochana!!! Ja tam wierzę że szybciutko wrócisz do gry i niedługo będziesz fajną mamuśką :)

eneska lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę iść wyrwać zęba bo wypadło mi tymczasowe wypełnienie ale nie mam już sił na leczenie tego zęba. 5 lat się z nim mecze.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Martii Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enesko trzymaj się, wszystko się ułoży. Dzielna z ciebie dziewczyna !! :)

eneska lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ