Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hikaru wrote:Witam dziewczyny po urlopie
Byłam u rodziców i kupiłam wszystkie ciuszki dla dzidziusia w stonowanych kolorach bo płci nadal nie znam ale nie mogłam się powstrzymać
Dzisiaj byłam na wizycie i jestem trochę zaniepokojona. bo tydzień temu przed odlotem byłam na przezierności i wszystko było dobrze, ale dziecko miało 46 mm wiec słabo było widać kość nosową, dlatego gin powiedział żebym przyszła jeszcze po powrocie i byłam dzisiaj i dziecko ma 65 mm a kość nadal niewyraźna
boje się, jutro idę jeszcze na inne badania krwi i zapisać się na test PAPPA a kolejna wizyta 11 sierpnia.
Miała któraś z Was taką sytuację?
Nie miałam takiej sytuacji, ale co się naczytałam w okresie tych badań to moje
Z tego co wyczytałam, takie przypadki też były. Wynikało to np z tego, że dzieciątko miało mały nosek, albo sprzęt gina nie był wyjątkowej jakości. Wybierz się może do innego lekarza, z dobrym usg, nic mu nie sugerując.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:57
-
eneska wrote:Dziewczyny, ja jestem juz po wszystkim. Zostane w grupie na fb, ale tutaj pomalu się z Wami zegnam. Będę Was podczytywać, bo sentyment jest, szczególnie w grudniu i w styczniu mocno będę Wam kibicować. Życzę Wam spokojnych ciąż, prostych decyzji w wyborze wyprawek
i przede wszystkim dużo zdrówka, bo ono najważniejsze:) ja się będę diagnozować 4-5 tygodni po zabiegu, bo lekarze podejrzewają macice dwurożna czy jak to tam się nazywa, ktora dopiero teraz w ciąży sie ujawniła. Jestem dobrej myśli, naprawde po tym, co przeszłam juz nic mnie nie zagnie chyba w kwestiach ciążowych. Jeszcze raz dużo zdrówka, trzymam za Was wszystkie kciuki, trzymajcie sie cieplutko!!!!
Smutno mi się zrobiłobaaaardzo smutno
ale trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że wrócisz do nas za jakiś niedługi czas z dobrą wiadomością
!! Będzie mi bardzo brakować takiej pozytywnej osoby jak Ty!!! Nienawidzę rozstań ...dobrze, że na fb ciągle będziemy miały kontakt
eneska, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
no to chyba jednak pojdę na koncert, niech dzieć słucha dobrej muzyki od małego
eneska trzymaj się
Hikaru może sprzęt byl kiepskii nie bylo widać, nie martw sie na zapasGumisia, lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnyHikaru chyba na Belly tez jest taki temat hypoplastyczna kość nosowa, widzIalam najcześciej szczęśliwe zakończenia;)mysle ze powtórne usg rozwieje Twoje watpliwości, trzymam kciuki!
Eneska mam nadzieje, ze dzieki trafnej diagnozie następnym razem bedzie ju wszystko dobrze i tego Ci zycze:)eneska lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewuszki
Mam pytanie do tych które czują już ruchy i rozpychania. Czy czujecie takie coś jakby ktoś dłoń wam wypychal z brzucha w przód... Myślę że to mogła być pupa albo główka maleństwa. Uczucie dziwne... Wczoraj aż się przestraszyłam co to się dziejetygrys73 lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Witam
Weszłam znowu przypadkiem i zobaczyłam post Hikaru. Postanowiłam się odezwać bo jestem w podobnej sytuacji, 22 czerwca byłam na badaniach i lekarka nie znalazła kosci nosowej, to był jakos 12t 4 dzien, potem poszłam prywatnie 24 czerwca pokazało ze jest równo 13 tc i nadal nie było widac naszej kostki nosowe, dostałam skierowanie (juz wcześniej) na powtórne badania i na pappa. Badanie miałam w terminie 13t 4 dzien i widziałam ze cos tam lekarka zaczeła mierzyć przy tej kosci, ale była jeszcze słabo widoczna, dociągnęła jakos do 2,3 - 2,5 mm ale nie zaznaczyła tego, zapisała jakby jej nie było, to było 29 czerwca. Powiedziała ze bez względu na wynik będą mnie kierowac na amniopunkcję, wyniki biochemii były całkiem ok, ale przez tą kosc ryzyko zd zwiększyło się do 1:376 .. więc umówiłam się na amnio na 15 lipca. Dzisiaj jestem juz ponad tydzień po zabiegu, czuję się ok z dzidzią chyba też spoko bo czasem mnie nawet kopnie. Aha na amio wg wielkosci było 16t0dni i była juz widoczna ładna kosc nosowa o długosci 3,54 mm ale lekarz powiedziałze to i tak późno, więc mnie kłuli .. Teraz czekam na wyniki.. mają być około 5 sierpnia .. jak Ty robisz coś dalej??
Pozdrawiam -
Naali dokładnie też czuję coś takiego
Mało tego, nagrywam już filmiki bo w tym momencie , gdy czuję wypych od środka to brzuszek drży w tym miejscu
Nie spodziewałam się, że od 17 tygodnia codziennie będę czuła wyraźne kopniaki, ale tak jest
Witam się kochane w 5 miesiącunadal 1kg na plusie, brak rozstępów, cycki większe, jak dla mnie na razie jest fajnie
ewka315, anulka557, Pola_x, Gumisia lubią tę wiadomość
-
Tygrys z tymi rozstępami to za wcześnie na radość
niestety dziady pojawiają się często później. Mojej siostrze zrobiły się ze 3 dni przed porodem, często podobno podczas porodu się robią
ja się boję ich jak ognia, smaruje się 2 razy dziennie choćby nie wiem co
-
aktina wrote:Witam
Weszłam znowu przypadkiem i zobaczyłam post Hikaru. Postanowiłam się odezwać bo jestem w podobnej sytuacji, 22 czerwca byłam na badaniach i lekarka nie znalazła kosci nosowej, to był jakos 12t 4 dzien, potem poszłam prywatnie 24 czerwca pokazało ze jest równo 13 tc i nadal nie było widac naszej kostki nosowe, dostałam skierowanie (juz wcześniej) na powtórne badania i na pappa. Badanie miałam w terminie 13t 4 dzien i widziałam ze cos tam lekarka zaczeła mierzyć przy tej kosci, ale była jeszcze słabo widoczna, dociągnęła jakos do 2,3 - 2,5 mm ale nie zaznaczyła tego, zapisała jakby jej nie było, to było 29 czerwca. Powiedziała ze bez względu na wynik będą mnie kierowac na amniopunkcję, wyniki biochemii były całkiem ok, ale przez tą kosc ryzyko zd zwiększyło się do 1:376 .. więc umówiłam się na amnio na 15 lipca. Dzisiaj jestem juz ponad tydzień po zabiegu, czuję się ok z dzidzią chyba też spoko bo czasem mnie nawet kopnie. Aha na amio wg wielkosci było 16t0dni i była juz widoczna ładna kosc nosowa o długosci 3,54 mm ale lekarz powiedziałze to i tak późno, więc mnie kłuli .. Teraz czekam na wyniki.. mają być około 5 sierpnia .. jak Ty robisz coś dalej??
Pozdrawiam
Mój lekarz któremu ufam na 100% wczoraj mi powiedział że to się zdarza i wcale nie tak rzadko że kość nosowa jest niewyraźna przez jakiś czas. Mimo tego żeby rozwiać wszelkie wątpliwości nie ma co siedzieć i czekać aż urośnie tylko zrobić dodatkowe badania. Sam mnie skierował do swojego kolegi który zajmuje się tylko prenatalnymi i na PAPPA. Dzwoniłam do niego dzisiaj umówiliśmy się na tel w niedziele wieczorem ale powiedział że przyjmie mnie jakoś w tygodniu
Aktina a Twój gin mówił że taka sytuacja może i się zdarza że wszystkie inne paramety np przezierność jest w porządku tylko ta kość jest niewyraźna? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny czy Wy też macie już w tym miejscu gdzie macica mocno naciagnietą skórę i twarde? Bo ja już nie wiem czy to normalne? Tyle się naczytałam o skurczach i twardnieniu brzucha, że już nie wiem ;/01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Ja już nie wiem od czego to zależy.
Wczoraj nagle macica mi się podniosła wyżej. Trochę poniżej pępka teraz mam i się nagle nie zapnę w spodnie.
Nie wiem czy to dziecko mam teraz tak inaczej ułożone ?
Czasem gdzieś mi się tak wypycha właśnie macice.
Ale trudno mi dokładnie to opisać to odczucie.
Ale ruchów chyba nie czuje. Coś się tam wyprawia, ale co?
Mam łożysko na przedniej ścianie, więc mogę poczuć późno.
Objawy I trymestru mi wracająjestem nieznośna, bolą mnie cycki i znika apetyt. why?
-
Hikaru - moja gin w sumie nic nie powiedziała, spytałą tylko czy w pierwszej ciąży robiłam pappa-a, mówie że nie, wiec ona na to - to teraz pani zrobi bo powinno się robić bo to większa pewnośc.. tylko co mi to dało ze dowiedziałam się ze prawdopodobieństwo mam na 1:376? Szczerze to nic bo to czystna statystyka
Niby zwiększone ryzyke jest ponizej 300 ale dla mnie to te 376 czy 276 to to samo
Dwa dni później poszłam do drugiego bardzo dobrego lekarza (tamta też w kilku miejscach pracuje i na prawde jest chwalona) No i ten drugi lekarz powiedział że tak moze być, ze to się zdarza ale zadnej pewnosci że bedzie ok nie moze mi dacPzepłakałam chyba ze dwie noce.. Mówił tez o nifty, ale ze to jednak spora kasa i zeby poczekac na pappa-a, chociaz poczytałam troche i juz wiedziałam ze czysta statystyka nic nie zmieni, mogła sobie na podstawie info z neta wyliczyc sama to prawdopodobieństwo (bo biochemia wyszła ok). Na pappa i jeszcze jedno prenatalne poszłam do innej babki któa powiedziała w sumie to samo co poprzedni lekarz, byłam juz w sumie zdecydowana na nifrty lub harmony ale lekarze nie wiem dlaczego mówili że lepiej poczekac do wyników pappa ..ale jak juz dowiedziałam się ze po pappa niezaleznie od wyniku będą mnie kierowac na amniopunkcje to poczekałam, dostałąm wyniki i umówiłam się na amio. Niby mówili że moze byc ok i ze to taka uroda dzidziusia ale iadomo, nikt pewnosci nie da .. Teraz czekam na wyniki.. straaasznie mi się dłuży
-
nick nieaktualny
-
tygrys73 wrote:Naali dokładnie też czuję coś takiego
Mało tego, nagrywam już filmiki bo w tym momencie , gdy czuję wypych od środka to brzuszek drży w tym miejscu
Nie spodziewałam się, że od 17 tygodnia codziennie będę czuła wyraźne kopniaki, ale tak jest
Witam się kochane w 5 miesiącunadal 1kg na plusie, brak rozstępów, cycki większe, jak dla mnie na razie jest fajnie
-
eneska wrote:Dziewczyny, ja jestem juz po wszystkim. Zostane w grupie na fb, ale tutaj pomalu się z Wami zegnam. Będę Was podczytywać, bo sentyment jest, szczególnie w grudniu i w styczniu mocno będę Wam kibicować. Życzę Wam spokojnych ciąż, prostych decyzji w wyborze wyprawek
i przede wszystkim dużo zdrówka, bo ono najważniejsze:) ja się będę diagnozować 4-5 tygodni po zabiegu, bo lekarze podejrzewają macice dwurożna czy jak to tam się nazywa, ktora dopiero teraz w ciąży sie ujawniła. Jestem dobrej myśli, naprawde po tym, co przeszłam juz nic mnie nie zagnie chyba w kwestiach ciążowych. Jeszcze raz dużo zdrówka, trzymam za Was wszystkie kciuki, trzymajcie sie cieplutko!!!!
Trzymaj się, zaglądaj do nas tutaj i na FB.