WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A co ja mam powiedzieć jak jestem w 4 a wyglądam na 6. Niektórzy pytają czy to bliźniaki...
    Delikatne ruchy czuję od kilu dni, najczęściej wieczorem i nad ranem. Pewnie pomyślicie że bzdury plotę ale nie da się tego pomylić z czymś innym :)
    Ania mnie też z niedowierzaniem pytają czy jestem pewna że tylko jedno jest :D

Gianna trzymam kciuki za to żebyś płeć poznała :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, nie zastanawiałam sie nawet nad ta parafina, tzn. wiedziałam, ze jest "zła", bo pochodna ropy naftowej, ale jskos nie unikałam. Tyle, ze mi po ciazy wylazł AZS;(

Btw, a wiecie, ze w niektórych szkołach rodzenia uczą, zeby stosować dla niemowlat parafinę i mojej koleżance pediatra kazała na ciemieniuche...

Mój brzuchol to pojawia sie, to znika (mógłby sie zdecydować;)) o cyckach to nie wspomnę, bolą i pełne sa, oj bedzie miało moje dziecię co jeść;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Kurde nie wyszło. Teraz tu macie
    http://zapodaj.net/b2ff81f07cb62.jpg.html

cudowny brzunio ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Chyba czas na dzisiaj się pożegnać ;-)

Jutro mam USG o 8:30 ...ale muszę z mężem wstać po 5 i pojechać do pracy bo USG mam w mieście gdzie on pracuje a samochód mamy jeden :P To będzie nasza pierwsza wizyta w Norwegii stresuje się ale i jestem podekscytowana, może dowiem się jakiej płci jest dzidziuś i już będę mogła kompletować wyprawkę ;-) :D

powodzenia na badaniach ja swoje mam 12 i już nie mogę się doczekać ;)

Liskova lubi tę wiadomość

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak obiecałam wrzucam swoje brzuszysko. Żebyście się nie śmiały wrzucam poranne bo wieczorem jest za duże i klisza by pękła :P

a5b041ef41a38c37med.jpg

Gumisia, JATA, mimi87, Summerka, anulka557, Felicity, ania.g, Liskova, Pola_x, Szi, vincaminor, Nessa, monika_89, Hikaru, ewka315, Giannaa, 100krotka:), menka, lucy1983, Paulix, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Kurde nie wyszło. Teraz tu macie
    http://zapodaj.net/b2ff81f07cb62.jpg.html
    Widać widać brzuszek! ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka twój to już bardzo duży! ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Wiecie co, nie zastanawiałam sie nawet nad ta parafina, tzn. wiedziałam, ze jest "zła", bo pochodna ropy naftowej, ale jskos nie unikałam. Tyle, ze mi po ciazy wylazł AZS;(

Btw, a wiecie, ze w niektórych szkołach rodzenia uczą, zeby stosować dla niemowlat parafinę i mojej koleżance pediatra kazała na ciemieniuche...

Mój brzuchol to pojawia sie, to znika (mógłby sie zdecydować;)) o cyckach to nie wspomnę, bolą i pełne sa, oj bedzie miało moje dziecię co jeść;)
    No właśnie polecają i wciskają próbki w szpitalach. A to wszystko niestety sprawka firm farmaceutycznych

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Jak obiecałam wrzucam swoje brzuszysko. Żebyście się nie śmiały wrzucam poranne bo wieczorem jest za duże i klisza by pękła :P

a5b041ef41a38c37med.jpg

o wow jaki piękny brzuszek zazdroszczę mój przy twoim to pryszcz ;p

Anuśka lubi tę wiadomość

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Summerka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska - piękny bebolek;) a czujesz juz ruchy?
    Kurde, u mnie nadal cisza, chyba pójdę na jakieś kontrolne usg...

Anuśka lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetne macie brzuchole :)
    i witam kolejną Ankę :) a myślałam, że już nie będzie kogoś, kto ma więcej dzieci jak ja :D fajna taka duża rodzinka ;)

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi brzuch zdecydowanie zmalał, chyba zeszły wzdęcia :) ale się nie przejmuje bo ruchy czuję także jest wszystko w porządku, a i mi lżej z mniejszym :D

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, brzuch super :) Rozmiarowo taki jak mój :)
    Ciekawe jak tam Gianna na usg.

Anuśka lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Anuska - piękny bebolek;) a czujesz juz ruchy?
    Kurde, u mnie nadal cisza, chyba pójdę na jakieś kontrolne usg...

Czuję czuję :) A ostatnio wieczorem nawet małż poczuł, tak się dzidziolek rozpychał :D Już nawet jak zbyt długo nie czuję ruchów to zaczynam się martwić... Ehhh cały czas się człowiek o coś martwi :)

Jata zgadzam się z Tobą w kwestii tych firm farmaceutycznych. Wciskają co się da żeby tylko zarobić dlatego trzeba duuużo samemu czytać i sprawdzać, żeby nie dać się nabić w butelkę.

Summerka lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    świetne macie brzuchole :)
    i witam kolejną Ankę :) a myślałam, że już nie będzie kogoś, kto ma więcej dzieci jak ja :D fajna taka duża rodzinka ;)
    :)
    A jak dużo dzieci masz ?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Anuśka, brzuch super :) Rozmiarowo taki jak mój :)
    Ciekawe jak tam Gianna na usg.
    Pewnie już wie co jej tam pod serduszkiem wyrosło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    :)
    A jak dużo dzieci masz ?
    ja dwójkę w domu i trzecie w drodze :D ale stosunkowo małą różnicę mam, bo synek ma 6 lat, a córa 3.5 :)

ania.g lubi tę wiadomość

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja mam brzusio podobnych rozmiarów, ale wieczorny:) kurczę juz zapomniałam jak szybko rośnie bo u mnie tez duuuuza różnica wieku:) a ja dzis pierwszy dzien w pracy po urlopie, oj ciezko

Anuśka lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja dwójkę w domu i trzecie w drodze :D ale stosunkowo małą różnicę mam, bo synek ma 6 lat, a córa 3.5 :)
    Ale fajnie :)
    W zeszłym roku też miałam trzecie w drodze... Najlepsze jest to że tyle czasu staraliśmy się o drugie i trzecie a tu nagle bez żadnych starań...
    Dla mnie to będzie nowość mieć dzieci z taką małą różnicą wieku. Trochę boję się tego armagedonu w styczniu. I mam zagwozdkę, bo muszę szukać podwójnego wózka.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, albo internety albo stacjonarnie, w Krakowie mamy dużo sklepów w których można coś kupić :)

Chociażby polska Ava, która jest tania, a ma ogromny wybór.

70H wcale nie wydaje się aż tak duże ;) Bo właśnie pod biustem mam nieduży obwód.

Viki, jaki zgrabny brzusio :)
    Też ubolewam nad krókimi weekendami :( Zwłaszcza, że w sobotę wstałam o 7, siedziałam 6h na szkoleniu, potem szybko do domu, obiad i pojechaliśmy na grilla do znajomych, wróciliśmy o 1:30 więc w niedzielę wstaliśmy o 12, trzeba było posprzątać, bo w sobotę nic nie ogarnęliśmy.

Jedynie co, to wczoraj wybraliśmy się na lody, spacer, posiedzieliśmy na Plantach i było milo.

A dzisiaj z rana skoczylam na morfologię, bo ostatnio zawroty głowy bardzo dają w kość :( A idę dziś do gina, więc niech zerknie na to.

Anuśka, ale brzusio!

Kurczę, nieodmiennie mnie zdumiewa jak to jest, że kobiety na tym samym / podobnym etapie ciąży mogą mieć tak skrajnie różne brzuszki, od praktycznie niewidocznego do bardzo zaawansowanego :)

Gianna, ja też mam nadzieję, że płeć dziś poznamy!

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ