WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja dopiero 10 sierpnia dowiem się co tam siedzi :) Ale powiem Wam że od samego początku jak zobaczyłam że bhcg rośnie, to mam przeczucie że to chłopak :) Mam już nawet imię - Antoś, więc wszystko na chłopaka szykuję :)

Anulka557 no może tak być że mi się samo postara :D W sumie najstarszy już pełnoletni, więc w domu zostałaby trójeczka :D

Mama84 czy Ty też się czujesz jakby to była pierwsza ciąża?
    ano może może, moje trzecie też sie samo postarało :D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, ale kto by miał wymyślać? :) Nie przejmuj się, ja w IKEI raz korzystałam jak nic nie było widać, ale było na maxa duszno i nie dałabym rady stać. kasjerka nawet nie spojrzała na brzuszek :) W sumie one nie są przecież też od werfyikacji czy aby na pewno jesteś w ciąży.

A jakby bardzo się ktoś pluł, to zawsze można mu machnąć przed nosem kartą ciąży, bo i tak powinnyśmy nosić ją zawsze przy sobie :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój bębenek ;) Ale od kilku tygodni już tak szybko nie rośnie ;))
    4e32a8ce8b51676fmed.jpg

monika_89, Hikaru, ewka315, Anuśka, ania.g, mimi87, Liskova, Martii, tygrys73, Carmen1724 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki cudny brzuszek <3 Ja mam jeszcze mniejszy niż Ty, u Ciebie chociaż widać, u mnie kiepsko. Widze, że też masz problem z duzymi piersiami, moje niesety jeszcze urosły, zosał mi jeden stanik, a szkoda mi wydawać kupe kasy na kolejny w ktorym pochodzę zaledwie 3 miesiące, mam nadzieję, że już przystopowaly i zwiększą sie dopiero przy karmieniu

anuśka, ania.g witajcie i jak zwykle zapraszam do dopisania się na naszą listę: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UAxQEaKokoCnHKOySQDCwtEFVvTkzD7EZOpgcJ7WrTE/edit#gid=0 dopiszcie się na samym końcu, potem Was przerzucę ;)

Anuśka no no, ślicznie :D

ania podwojne wózki ma bugaboo, fane łączenie gondoli i spacerowki, ale troche kosztuje

naali ślicznie :)

Anuśka, ania.g lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja też się martwię o mój biust ;/.

01.2016 🧒
    1cs
  • JATA Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Pytałam już wcześniej, ale chyba mój post zniknął w gąszczu wpisów. Dowiadywałaś się może o tę rzekomo pojedynczą salę operacyjną na Inflanckiej, czy faktycznie tak jest?

Ania.g ja mam zamiar próbować urodzić na Żelaznej :)
    jeszcze nie, dopiero wróciłam do PL i zamierzam zacząć risercz ;)

Martii lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    viki cudny brzuszek <3 Ja mam jeszcze mniejszy niż Ty, u Ciebie chociaż widać, u mnie kiepsko. Widze, że też masz problem z duzymi piersiami, moje niesety jeszcze urosły, zosał mi jeden stanik, a szkoda mi wydawać kupe kasy na kolejny w ktorym pochodzę zaledwie 3 miesiące, mam nadzieję, że już przystopowaly i zwiększą sie dopiero przy karmieniu

anuśka, ania.g witajcie i jak zwykle zapraszam do dopisania się na naszą listę: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UAxQEaKokoCnHKOySQDCwtEFVvTkzD7EZOpgcJ7WrTE/edit#gid=0 dopiszcie się na samym końcu, potem Was przerzucę ;)

Anuśka no no, ślicznie :D

ania podwojne wózki ma bugaboo, fane łączenie gondoli i spacerowki, ale troche kosztuje

naali ślicznie :)
    podwójne wózki ma też baby jogger - amerykańskie, podobno świetne i ceny w miarę przystępne

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was stosowała ten krem?

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=60418

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:

Ja stosuję Zizję na przemian z olejem kokosowym. Beznadziejna buteleczka, ale krem fajny

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Pytałam już wcześniej, ale chyba mój post zniknął w gąszczu wpisów. Dowiadywałaś się może o tę rzekomo pojedynczą salę operacyjną na Inflanckiej, czy faktycznie tak jest?

Ania.g ja mam zamiar próbować urodzić na Żelaznej :)
    Powodzenia. Szpital ma doskonałą opinię ale nie dla mnie. Mam traumę po pobycie tam w zeszłym roku. Ciążę prowadził dyr z Zośki. Wszystko niby piękne do momentu pojawienia się w szpitalu. Miałam planowe cc. We wskazanym dniu stawiłam się w Zośce i okazało się że pan dyr zapomniał wpisać mnie na cc i nie ma mnie na liście. Spędziłam dwie godzin w ip czekając na wyjaśnienie sytuacji. W końcu upchnęli mnie dodatkowo. Następnego dnia wzięli mnie na cc jako ostatnią ( byłam już wściekle głodna) Podczas operacji z sali ukradli mi paczkę pieluch dla dziecka i kosmetyki do pielęgnacji. Przy cc dowalili mi zbyt dużą dawkę znieczulenia i przeżycia z tego to masakra. Jedynym plusem dla mnie była ekipa wykonująca cc, to naprawdę świetni fachowcy( poza anestezjologiem)Po cc już na normalnej sali po 10 godz pomogła mi wstać pielęgniarka/położna (czy jak je tam zwą) i umyć się. Wykąpała i przebrała dziecko i koniec. Potem ledwo stojąc musiałam sobie sama radzić bo tam jak nie zapłacisz to nie masz żadnej pomocy. Najgorsze był dla mnie terror laktacyjny. Chciałam karmić ale nic nie miałam, mały na cycku non stop i coraz bardziej zdenerwowany. Jak prosiłam o dokarmianie to usłyszałam że za mało go przystawiam do piersi a poza tym to sztuczny pokarm robi dzieciom dziury w jelitach. Dopiero w trzeciej dobie pediatra stwierdziła że z moich piersi to nic nie poleci i trzeba dokarmiać dziecko sztucznie bo bardzo spadł z wagi... To w skrócie.
    Wiem że nie ma szpitala idealnego i to dużo zależy na kogo się trafi. Może Ty będziesz zadowolona.

Martii lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli13,brzuch super.
    Monika, Jata, dzięki. Zaraz popatrzę na te wózki.

Matka fantastycznej 4 :)
  • JATA Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Zofii też nie pójdę. Tłumy tam walą drzwiami i oknami, nie mam ochoty się stresować czy mnie przyjmą czy nie. Poza tym właśnie to super niby naturalne podejście...to nie dla mnie

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny ale naskrobałyście od rana ;-)

Ja chciałam tylko powiedzieć, że mamy to!!!!!!! Jest dziewczynka ;-) JULKA ;-) Mąż oszalał z radości...ja to jeszcze jestem w szoku i nie mogę w to uwierzyć :P Uwierzę chyba po porodzie dopiero. Moja babcia w końcu będzie miała pierwszą prawnuczkę bo jak do tej pory ma siedmiu prawnuków :P Teście też szczęśliwi bo u nich nie ma żadnej dziewczyny mają 3 synów i wnuczka naszego synka ;-) Ja już mężowi powiedziałam, że teraz musi zmieniać prace bo nam pieniędzy nie starczy jak pójdę na zakupy :P

Termin wyznaczyli mi na 31.12.2015 i od tego tego liczą 2 tyg w przód bądź w tył.

anulka557, Felicity, mimi87, ania.g, Anuśka, Liskova, Pola_x, Pianistka, Martii, FasUla, Aprilia, ewka315, menka, Szi, lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giannaa jeszcze raz gratuluję, będzie sylwestrowa babka :D

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa gratuluję :* no to mamy juz dwie Julki na forum bo u mnie też Julia będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:29

Giannaa, FasUla, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giannaa gratuluję ;) mi termin też się przesuną na sylwester ;D więc może obie trafimy na porodówkę jak będą odliczać do północy ;p a my razem z nimi

Giannaa lubi tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:

Ja go używałam a rozstępy się pojawiają ;/ Także chyba dla mnie za słaby. Teraz kupiłam ten z Rossmana.

01.2016 🧒
    1cs
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Giannaa gratuluję :* no to mamy juz dwie Julki na forum bo u mnie też Julia będzie :)

Tych Julek to już jest pełno :P Ale Olek miał być Julką wiec powiedzieliśmy sobie, że jeśli będzie córka to i tak będzie Julką i mąż nie chce nawet słyszeć o zmianie imienia :P

a.png
    a.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dostałam zaproszenia do wpisania się na listę, dlatego sama się dopraszam... Ten link niestety jest u mnie jakby urwany w połowie i nie mogę go odczytać...

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny też nie znam płci, w pt wizyta i zobaczymy kiedy na połówkowe mnie zapisze. mój brzuszek jakiś tam jest, ale obce osoby nawet się nie domyślą, albo jak się inaczej ubiorę to nie widać wcale. mi wszyscy mówią, że na pewno chłopak będzie. ja też tak przeczuwam. zobaczymy

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ