Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Po wizycie wszystko jest idealnie, dzieć się pięknie rozwija, jest pośrodku wszystkich wykresów (obwód głowy, długość uda itp).
Będzie SYNUŚ!
nick nieaktualny, Maximka, Aprilia, Martii, JATA, Gumisia, vincaminor, nick nieaktualny, Szi, Pola_x, Kinia1986, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Giannaa, ania.g, Nessa, mimi87, ewka315, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Też mi się wydaje że to duży plus, bo inni lekarze mają jakiś respekt i dystans i wolą chyba nie podpaść pacjentce ordynatora.Maximka wrote:Allle faje brzucie
moj nie jest jeszcze taki,bardziej jest tak jakby w dole : P
Gumisia moj lekarz tez jest ordynatorem , mysle ze to duuuzy plus
Maximka lubi tę wiadomość
-
menka wrote:Witajcie kochane!
anuska - ogromny brzuch
ale przynajmniej widać ze ciazowy bo ja to raczej jakbym trochę przytyła:p
Viki- nie ma co się spieszyć do dużego brzucha ,jeszcze nam zbrzydnie :p
Gianna - gratuluję coreczki!
My dziś powizycie kontrolnej i będzie Helenka
mąż przeszczesliwy
Gratulacje!

-
nick nieaktualnyanulka ja mam identycczny brzuszek

Maximka zazdroszcze pokoiku
my dopiero jesteśmy na etapie budowania piwnicy ale bedzie wlasnie nieocieplana i taki pokoik wypoczynkowy tez sie znajdzie, moze za 10lat sie go doczekam 
Liskova gratuluję synka!
Liskova, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
JATA to zależy jaki oddział wybierasz bo są ttzy i na dwóch jest się cały czas z dzieckiem. Zresztą bez przesady,akurat dla mnie badania dziecka są najważniejsze,jeszcze zdążę się nim nacieszyć a on mną. A co do porodu to jeszcze nie słyszałam od żadnej znajomej żebyrodziła na czymś innym niż fotel a rodziły w różnych szpitalach. Za to np. Ze znieczuleniem nigdy nie było tam problemow. Ja nie myślę o komforcie, bo czego by się nie zrobiło to poród przyjemny nie będzie, a mam pewnośc ze gdyby z dzieckiem cos by sie działo to nie będzie go trzeba nigdzie przetransportować...wiem ze tam położne ponoć mile nie są, ale nie jadę tam przyjaźni zawierać a jak będę potrzebowac pomocy to ją sobie wywalczę :p nie powiem,bo jeszcze mysle o Madurowiczu ale wszędzie sie spotka i dobre i złe opinie.
Gumisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie słyszałaś żeby ktoś rodził na czymś innym niż fotel? Myślałam że to już standard ze ma się wybór, na sali masz wannę piłki i inne akcesoria i rodzisz gdzie ci wygodnie. A kontakt skóra do skóry po porodzie? Nie ma u was akcji rodzic po ludzku?
-
Niestety nie...nawet ze zrobieniem cesarki przy kłopotach jest problem a co dopiero porodowe akcesoria...koleżance robili trzy razy vacuum a aby przyspieszyć poród podali jej olejek rycynowy to dopiero średniowiecze!, z inną czekali niewiarygodnie długi czas przy którym miała już dawno skurcze zanim zdecydowali sie na cc. Taki mamy szpital w Turku, taka wieś w Wielkopolsce ale i w pobliskim koninie nie ma lepiej. Na szczęście teraz mieszkam w łodzi i mam wybór.

Leon