Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie dookoła sporo porodówek w obrębie jakich 30/40 km aż 6, ale ja mam zamiar rodzić u mnie w mieście. Szpital nie najnowszy, ale opieka lekarzy i położnych na medal. Sporo osób własnie do naszego małego szpitala rodzi jeździć13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Po wizycie wszystko jest idealnie, dzieć się pięknie rozwija, jest pośrodku wszystkich wykresów (obwód głowy, długość uda itp).
Będzie SYNUŚ!anulka557, Maximka, Aprilia, Martii, JATA, Gumisia, vincaminor, 100krotka:), Szi, Pola_x, Kinia1986, menka, Felicity, Giannaa, ania.g, Nessa, mimi87, ewka315, lucy1983, Carmen1724, Beatrice lubią tę wiadomość
-
Maximka wrote:Allle faje brzucie
moj nie jest jeszcze taki,bardziej jest tak jakby w dole : P
Gumisia moj lekarz tez jest ordynatorem , mysle ze to duuuzy plusMaximka lubi tę wiadomość
-
menka wrote:Witajcie kochane!
anuska - ogromny brzuchale przynajmniej widać ze ciazowy bo ja to raczej jakbym trochę przytyła:p
Viki- nie ma co się spieszyć do dużego brzucha ,jeszcze nam zbrzydnie :p
Gianna - gratuluję coreczki!
My dziś powizycie kontrolnej i będzie Helenkamąż przeszczesliwy
Gratulacje! -
nick nieaktualnyanulka ja mam identycczny brzuszek
Maximka zazdroszcze pokoikumy dopiero jesteśmy na etapie budowania piwnicy ale bedzie wlasnie nieocieplana i taki pokoik wypoczynkowy tez sie znajdzie, moze za 10lat sie go doczekam
Liskova gratuluję synka!Liskova, anulka557, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
JATA to zależy jaki oddział wybierasz bo są ttzy i na dwóch jest się cały czas z dzieckiem. Zresztą bez przesady,akurat dla mnie badania dziecka są najważniejsze,jeszcze zdążę się nim nacieszyć a on mną. A co do porodu to jeszcze nie słyszałam od żadnej znajomej żebyrodziła na czymś innym niż fotel a rodziły w różnych szpitalach. Za to np. Ze znieczuleniem nigdy nie było tam problemow. Ja nie myślę o komforcie, bo czego by się nie zrobiło to poród przyjemny nie będzie, a mam pewnośc ze gdyby z dzieckiem cos by sie działo to nie będzie go trzeba nigdzie przetransportować...wiem ze tam położne ponoć mile nie są, ale nie jadę tam przyjaźni zawierać a jak będę potrzebowac pomocy to ją sobie wywalczę :p nie powiem,bo jeszcze mysle o Madurowiczu ale wszędzie sie spotka i dobre i złe opinie.
Gumisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie słyszałaś żeby ktoś rodził na czymś innym niż fotel? Myślałam że to już standard ze ma się wybór, na sali masz wannę piłki i inne akcesoria i rodzisz gdzie ci wygodnie. A kontakt skóra do skóry po porodzie? Nie ma u was akcji rodzic po ludzku?
-
Niestety nie...nawet ze zrobieniem cesarki przy kłopotach jest problem a co dopiero porodowe akcesoria...koleżance robili trzy razy vacuum a aby przyspieszyć poród podali jej olejek rycynowy to dopiero średniowiecze!, z inną czekali niewiarygodnie długi czas przy którym miała już dawno skurcze zanim zdecydowali sie na cc. Taki mamy szpital w Turku, taka wieś w Wielkopolsce ale i w pobliskim koninie nie ma lepiej. Na szczęście teraz mieszkam w łodzi i mam wybór.