Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mordeczka wrote:Ja za to wspaniały prezent na urodziny
Mam 31.01
Mordeczka, Gumisia, Carmen1724 lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:hej dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza na nfz i jestem wściekła... gin powiedział ze tu maja taki lichy sprzęt ze on mi nawet dziecka nie zmierzy,nie mają dopplera...kurcze a koleżanki znajoma prowadziła tam ciążę i zawsze miala dziecko zmierzone, tętno itd....gościu chciał sobie ewidentnie naciągnąć klietnow do prywatnej poradni w której on pracuje... na prenatalne tez mnie tam kierował.
kurcze..poszłam tam,bo chcialam sie upewnic ze z dzieckiem wszystko dobrze i zapytac co jeszcze moge poradzic na te moje wymioty- to dostalam recepte na czopki torecan i tyle.
Najgorsze ze dałam sobie pobrac cytologie (mialam robioną rok temu w maju) no i powiedział ze moge troche po tym plamić i mam sie nie przejmować... a ja własnie przeczytalam ze cytologie powinno sie robic w I i w III trymestrze a nie w II... teraz boje sie o dziecko...czy aby to badanie nie zaszkodziło
Cytologia nie powinna zaszkodzić w żadnym trymestrze, tak twierdzi moja gin.
Ja tez miałam ją robioną jakoś w środku lub pod koniec I trym.
Ze mnie jednorazowo po kilku godzinach chlusnęło czerwoną krwią, aż mi sie gorąco zrobiło, potem tylko brązowe plamienia przez 3 dni. Podobno to normalne, bo mamy tam wszystko bardziej ukrwione. Także nie przestrasz się jakby co, bo mi też ginka powiedziała, że bede plamić, ale tamtego czegoś to plamieniem nazwać sie nie dało -
nick nieaktualnyWitajcie kochane!
anuska - ogromny brzuchale przynajmniej widać ze ciazowy bo ja to raczej jakbym trochę przytyła:p
Viki- nie ma co się spieszyć do dużego brzucha ,jeszcze nam zbrzydnie :p
Gianna - gratuluję coreczki!
My dziś powizycie kontrolnej i będzie Helenkamąż przeszczesliwy
vincaminor, anulka557, Felicity, Gumisia, Maximka, Hikaru, Aprilia, Pola_x, Giannaa, ania.g, Liskova, Nessa, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
Hikaru faktycznie
Felicity co to za lekarz!co do cyto to ja czytalam gdzies kiedyś ze niby mozna w kazdym trymestrze
menka gratuluję córci
a mam na dziś dość. Za mną 3h prasowania, robienie obiadu i porządki w domu. Teraz mnie w krzyżu łupie. Jak emerytka -
menka wrote:Witajcie kochane!
anuska - ogromny brzuchale przynajmniej widać ze ciazowy bo ja to raczej jakbym trochę przytyła:p
Gratulacje!! -
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:hej dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza na nfz i jestem wściekła... gin powiedział ze tu maja taki lichy sprzęt ze on mi nawet dziecka nie zmierzy,nie mają dopplera...kurcze a koleżanki znajoma prowadziła tam ciążę i zawsze miala dziecko zmierzone, tętno itd....gościu chciał sobie ewidentnie naciągnąć klietnow do prywatnej poradni w której on pracuje... na prenatalne tez mnie tam kierował.
kurcze..poszłam tam,bo chcialam sie upewnic ze z dzieckiem wszystko dobrze i zapytac co jeszcze moge poradzic na te moje wymioty- to dostalam recepte na czopki torecan i tyle.
Najgorsze ze dałam sobie pobrac cytologie (mialam robioną rok temu w maju) no i powiedział ze moge troche po tym plamić i mam sie nie przejmować... a ja własnie przeczytalam ze cytologie powinno sie robic w I i w III trymestrze a nie w II... teraz boje sie o dziecko...czy aby to badanie nie zaszkodziło
ja się dowiedziałam że są specjalne nieszkodliwe tabletki na wymioty dla ciężarnych Mamarin, mamma, tabletki, 30 szt lub cos jeszcze ale nie pamiętam nazwy. Mi lekarz mówiła że trecan jest szkodliwysynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
nick nieaktualnyMartii wrote:Cytologia nie powinna zaszkodzić w żadnym trymestrze, tak twierdzi moja gin.
Ja tez miałam ją robioną jakoś w środku lub pod koniec I trym.
Ze mnie jednorazowo po kilku godzinach chlusnęło czerwoną krwią, aż mi sie gorąco zrobiło, potem tylko brązowe plamienia przez 3 dni. Podobno to normalne, bo mamy tam wszystko bardziej ukrwione. Także nie przestrasz się jakby co, bo mi też ginka powiedziała, że bede plamić, ale tamtego czegoś to plamieniem nazwać sie nie dało -
nick nieaktualnymenka gratuluję córci
Monika 89 ja tak miałam w sobotę- prasowanie, sprzątanie, nawet okna umyłam a wieczorem na wpół zgięta już chodzilam. no ale trzeba bylo wykorzystac dzien kiedy mialam więcej siły
mimi87 wczesniej próbowałam brać Prevomit, kilka razy pomógł ale tylko na poranne wymioty. dzięki za namiary, zobacze co to za leki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:53
-
menka wrote:Witajcie kochane!
Gratuluję.
-
A to mój brzuszek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:59
mimi87, anulka557, tygrys73, Felicity, monika_89, vincaminor, Hikaru, Aprilia, 100krotka:), Pola_x, menka, Giannaa, ania.g, Liskova, dorbie, ewka315, lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
tygrys73 wrote:Gumisia śliczny, podobnego rozmiaru co mój
Anuśka ja łodzianka i póki co myślę o CZMP ze względu na sprzęt dla noworodków. Opieka po porodzie ponoć średnia ale też stamtąd mam lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:14
-
nick nieaktualnygumisia Twój to wielki
mój taki średniawy, ale robi się typowo ciążowy, tzn pępek mi się rozłazia za niecałe 10 tyg pewnie mi go zaś wywali i będzie "antenka" stercząca z pępka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:36
Aprilia, Gumisia, Pola_x, Felicity, Giannaa, ania.g, Liskova, dorbie, Nessa, ewka315, lucy1983, Carmen1724, Carmen1724 lubią tę wiadomość