X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Masz termin w moją piątą rocznicę ślubu :D :D
    Ja za to wspaniały prezent na urodziny ;) Mam 31.01 :D

vincaminor, Gumisia lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja za to wspaniały prezent na urodziny ;) Mam 31.01 :D
    Ja mam imieniny dzień przed terminem wyznaczonym na usg genetycznym. Także prezent potrójny - imieninowy, rocznicowy, a pierwszą ciążową beta HCG zrobiłam w swoje urodziny. ;)

Mordeczka, Gumisia, Carmen1724 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam też zbliżony do was termin bo na 30.01 :)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity nie martw sie cytologia, nie powinno to zaszkodzić.

• Martii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hej dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza na nfz i jestem wściekła... gin powiedział ze tu maja taki lichy sprzęt ze on mi nawet dziecka nie zmierzy,nie mają dopplera...kurcze a koleżanki znajoma prowadziła tam ciążę i zawsze miala dziecko zmierzone, tętno itd....gościu chciał sobie ewidentnie naciągnąć klietnow do prywatnej poradni w której on pracuje... na prenatalne tez mnie tam kierował.

kurcze..poszłam tam,bo chcialam sie upewnic ze z dzieckiem wszystko dobrze i zapytac co jeszcze moge poradzic na te moje wymioty- to dostalam recepte na czopki torecan i tyle.

Najgorsze ze dałam sobie pobrac cytologie (mialam robioną rok temu w maju) no i powiedział ze moge troche po tym plamić i mam sie nie przejmować... a ja własnie przeczytalam ze cytologie powinno sie robic w I i w III trymestrze a nie w II... teraz boje sie o dziecko...czy aby to badanie nie zaszkodziło :(

Cytologia nie powinna zaszkodzić w żadnym trymestrze, tak twierdzi moja gin.
    Ja tez miałam ją robioną jakoś w środku lub pod koniec I trym.
    Ze mnie jednorazowo po kilku godzinach chlusnęło czerwoną krwią, aż mi sie gorąco zrobiło, potem tylko brązowe plamienia przez 3 dni. Podobno to normalne, bo mamy tam wszystko bardziej ukrwione. Także nie przestrasz się jakby co, bo mi też ginka powiedziała, że bede plamić, ale tamtego czegoś to plamieniem nazwać sie nie dało :/

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!
    anuska - ogromny brzuch :O ale przynajmniej widać ze ciazowy bo ja to raczej jakbym trochę przytyła:p

Viki- nie ma co się spieszyć do dużego brzucha ,jeszcze nam zbrzydnie :p

Gianna - gratuluję coreczki!

My dziś powizycie kontrolnej i będzie Helenka :) mąż przeszczesliwy

vincaminor, anulka557, Felicity, Gumisia, Maximka, Hikaru, Aprilia, Pola_x, Giannaa, ania.g, Liskova, Nessa, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru faktycznie :)

Felicity co to za lekarz! :/ co do cyto to ja czytalam gdzies kiedyś ze niby mozna w kazdym trymestrze

menka gratuluję córci :)

a mam na dziś dość. Za mną 3h prasowania, robienie obiadu i porządki w domu. Teraz mnie w krzyżu łupie. Jak emerytka :P

• Martii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Witajcie kochane!
    anuska - ogromny brzuch :O ale przynajmniej widać ze ciazowy bo ja to raczej jakbym trochę przytyła:p

Gratulacje!! :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka gratuluję córy :) jeeeeju same dziewczynki, weźcie zostawcie też dla mnie jedną :D

menka, ewka315 lubią tę wiadomość

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hej dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza na nfz i jestem wściekła... gin powiedział ze tu maja taki lichy sprzęt ze on mi nawet dziecka nie zmierzy,nie mają dopplera...kurcze a koleżanki znajoma prowadziła tam ciążę i zawsze miala dziecko zmierzone, tętno itd....gościu chciał sobie ewidentnie naciągnąć klietnow do prywatnej poradni w której on pracuje... na prenatalne tez mnie tam kierował.

kurcze..poszłam tam,bo chcialam sie upewnic ze z dzieckiem wszystko dobrze i zapytac co jeszcze moge poradzic na te moje wymioty- to dostalam recepte na czopki torecan i tyle.

Najgorsze ze dałam sobie pobrac cytologie (mialam robioną rok temu w maju) no i powiedział ze moge troche po tym plamić i mam sie nie przejmować... a ja własnie przeczytalam ze cytologie powinno sie robic w I i w III trymestrze a nie w II... teraz boje sie o dziecko...czy aby to badanie nie zaszkodziło :(

ja się dowiedziałam że są specjalne nieszkodliwe tabletki na wymioty dla ciężarnych Mamarin, mamma, tabletki, 30 szt lub cos jeszcze ale nie pamiętam nazwy. Mi lekarz mówiła że trecan jest szkodliwy

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Cytologia nie powinna zaszkodzić w żadnym trymestrze, tak twierdzi moja gin.
    Ja tez miałam ją robioną jakoś w środku lub pod koniec I trym.
    Ze mnie jednorazowo po kilku godzinach chlusnęło czerwoną krwią, aż mi sie gorąco zrobiło, potem tylko brązowe plamienia przez 3 dni. Podobno to normalne, bo mamy tam wszystko bardziej ukrwione. Także nie przestrasz się jakby co, bo mi też ginka powiedziała, że bede plamić, ale tamtego czegoś to plamieniem nazwać sie nie dało :/
    Martii dzięki za odpowiedz.. ja własnie sie boje ze mi tak chluśnie i co wtedy..zwlaszcza ze juz raz wylądowalam w szpitalu w 5/6tc z powodu krwawienia i mam schizy straszne

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka gratuluję córci :)

Monika 89 ja tak miałam w sobotę- prasowanie, sprzątanie, nawet okna umyłam a wieczorem na wpół zgięta już chodzilam. no ale trzeba bylo wykorzystac dzien kiedy mialam więcej siły :P

mimi87 wczesniej próbowałam brać Prevomit, kilka razy pomógł ale tylko na poranne wymioty. dzięki za namiary, zobacze co to za leki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:53

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Witajcie kochane!

Super! :) Gratuluję. :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity my mamy duże okna w domu i do tej roboty zagoniłam męża :P na mdłości są jeszcze krople imbifem

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w7o3uv.jpg
    A to mój brzuszek! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:59

mimi87, anulka557, tygrys73, Felicity, monika_89, vincaminor, Hikaru, Aprilia, 100krotka:), Pola_x, menka, Giannaa, ania.g, Liskova, dorbie, ewka315, lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia śliczny, podobnego rozmiaru co mój :)

Anuśka ja łodzianka i póki co myślę o CZMP ze względu na sprzęt dla noworodków. Opieka po porodzie ponoć średnia ale też stamtąd mam lekarza

Gumisia lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam wyboru. Jeden szpital w mieście, a gdzieś dalej bałabym się jechać. Jedyny plus to to, że lekarz prowadzący ciążę jest ordynatorem na oddziale...

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Gumisia śliczny, podobnego rozmiaru co mój :)

Anuśka ja łodzianka i póki co myślę o CZMP ze względu na sprzęt dla noworodków. Opieka po porodzie ponoć średnia ale też stamtąd mam lekarza
    Był taki polski program o porodach i kręcili często odcinki właśnie tam w Łodzi. O kurde....tam są warunki średniowieczne. Kobiety rodziły na fotelu ginekologicznym, nogi przypiete paskami i lampa między nogami. Do tego zero kangurowania, dziecko zabierane natychmiast do badania.Koszmar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:14

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gumisia Twój to wielki :)
    mój taki średniawy, ale robi się typowo ciążowy, tzn pępek mi się rozłazi :D a za niecałe 10 tyg pewnie mi go zaś wywali i będzie "antenka" stercząca z pępka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:36

Aprilia, Gumisia, Pola_x, Felicity, Giannaa, ania.g, Liskova, dorbie, Nessa, ewka315, lucy1983, Carmen1724, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Maximka Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allle faje brzucie :) moj nie jest jeszcze taki,bardziej jest tak jakby w dole : P
    Gumisia moj lekarz tez jest ordynatorem , mysle ze to duuuzy plus ;)

Gumisia lubi tę wiadomość

0d1yskjo95st4xfh.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ