X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Niestety nie...nawet ze zrobieniem cesarki przy kłopotach jest problem a co dopiero porodowe akcesoria...koleżance robili trzy razy vacuum a aby przyspieszyć poród podali jej olejek rycynowy to dopiero średniowiecze!, z inną czekali niewiarygodnie długi czas przy którym miała już dawno skurcze zanim zdecydowali sie na cc. Taki mamy szpital w Turku, taka wieś w Wielkopolsce ale i w pobliskim koninie nie ma lepiej. Na szczęście teraz mieszkam w łodzi i mam wybór.
    Aż mnie ciarki po plecach przeszły.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że rodzić na fotelu w pozycji półleżącej na plecach to najgorsza z pozycji jaka może być. Dla mnie to było coś starszego jak miałam się położyć na łóżku kiedy podłączali mnie do KTG... skurcze odczuwałam dwa razy mocniej.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Wydaje mi się, że rodzić na fotelu w pozycji półleżącej na plecach to najgorsza z pozycji jaka może być. Dla mnie to było coś starszego jak miałam się położyć na łóżku kiedy podłączali mnie do KTG... skurcze odczuwałam dwa razy mocniej.
    dokładnie! ja przy córce póki stałam/siedziałam znosiłam skurcze a miałam już pełne rozwarcie! tylko położyłam się na fotel i przyszedł skurcz to myślałam zaś, że przez okno wyskoczę :/ (przy synku godzinę leżałam z tymi bólami i takie myśli miałam :P )

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu niby od lat można rodzić w każdej pozycji, a i to każą się kłaść :/ teraz się nie dam :P

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne...myślałam że wszędzie jest juz w miarę cywilizacja w tej kwestii. Na szczęście w Warszawie to już się poprawiło

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszcze tych brzuszkow ;-) u mnie tylko moja osobista oponka poki co ;-) piekne macie brzuchole ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie myślę że tylko w Wawie można liczyć na wybór no i oczywiscie w każdym innym miejscu pod warunkiem ze sie zapłaci. Któraś dziewczyna tu pisała o Gamecie-tam chyba płaci się za poród prawda?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak się już wszystkie chwalą to ja też :) 19 tydzień- mieszkanie bardzo aktywnego SYNA :D Brzuszki mamy zróżnicowane, ale spójrzcie na galerię tak po 20tc- to są dopiero różnice między kobietkami.
    2232ea86e7533345.jpg

anulka557, Hikaru, dorbie, Felicity, Pola_x, 100krotka:), ania.g, Liskova, monika_89, mimi87, ewka315 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam, że przy trzecim to mnie wysadzi równo, a tu póki co zapowiada się, że chyba będę miała najmniejszy brzuch w swojej kadencji :D co ciąża to co innego :) z synkiem na końcu to miałam chyba największy..

dorbie, tygrys73 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Jak ja wam zazdroszcze tych brzuszkow ;-) u mnie tylko moja osobista oponka poki co ;-) piekne macie brzuchole ;-)

Ciesz się... ja chciałabym nie mieć jeszcze brzucha ...ale tak to jest nie ma to się go chce a a jak jest to najlepiej jakby był niewidoczny :P

a.png
    a.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygryś malutki masz brzuszek:)
    To i ja pokażę :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a52d498f6206.jpg

nie wiem czemu obraca zdjęcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 19:37

dorbie, tygrys73, anulka557, Pola_x, 100krotka:), ania.g, mimi87, ewka315, Beatrice lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie chyba najwiekszy brzuch spośród moich 3 ciąż. Obym nie przytyla więcej, a boję się

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze z synkiem na 2 tyg przed porodem, drugie z córą na miesiąc przed porodem, brzuch troche mniejszy miałam w drugiej (na zdjęciu tam mocno tego nie widać), ale za to wyskoczył cały w 20 tc i do porodu już mało co urósł :D ciekawe, jak w tej ciązy na końcu będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:36

Maximka, Hikaru, tygrys73, Giannaa, Pola_x, 100krotka:), monika_89, mimi87, ewka315 lubią tę wiadomość

• Maximka Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:

Tez mam taka jakby oponke , nisko brzusio i jeszcze jakis taki nie ciazowy :\

0d1yskjo95st4xfh.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    pierwsze z synkiem na 2 tyg przed porodem, drugie z córą na miesiąc przed porodem, brzuch troche mniejszy miałam w drugiej (na zdjęciu tam mocno tego nie widać), ale za to wyskoczył cały w 20 tc i do porodu już mało co urósł :D ciekawe, jak w tej ciązy na końcu będzie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b12f5a5b577.jpg

Faktycznie na pierwszym większy :d

dorbie, anulka557, monika_89 lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A ja tak rodziłam i było ok, bo poród mialam bardzo szybki :-)
    Teraz też taką mam nadzieję i oby bez cięcia :-) Ale na razie wcale o tym nie myślę.
    Kilka dni temu zaczęła mi się stawiać macica, tak może byc w 18 tyg oby nie za mocno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    Faktycznie na pierwszym większy :d
    albo może też tak było, bo przy pierwszej miałam bardziej szpiczasty, a przy drugiej na boki mi się rozlazł :D ale się nie obrażę, jak będę miała teraz najmniejszy :P na pewno lżej będzie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A ja tak rodziłam i było ok, bo poród mialam bardzo szybki :-)
    Teraz też taką mam nadzieję i oby bez cięcia :-) Ale na razie wcale o tym nie myślę.
    Kilka dni temu zaczęła mi się stawiać macica, tak może byc w 18 tyg oby nie za mocno.
    mi też już się zaczęła stawiać, ale na szczęście nie często..

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to znaczy? <nie.wie.nic.a.nic> :)

5d5226c818.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    A co to znaczy? <nie.wie.nic.a.nic> :)
    że macica się stawia? twardnieje, do tego takie niefajne uczucie dyskomfortu

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ