WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • appee Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)
    My już po połówkowych - zdrowe, wymiarowe Maleństwo - Dziewczynka:) Moja intuicja mnie nie zawiodła, chociaż wszyscy dookoła obstawiali chłopca.
    Macica przestała walczyć, ale dostałam zgodę tylko na 1,5 tygodnia w pracy, potem już do końca mam być w domu... Musze znaleźć sobie zajęcie na te miesiące.

anulka557, Ania:D, Martii, Szi, Mama84, Liskova, ania.g, Pola_x, ewka315, Carmen1724, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Hejka:)
    My już po połówkowych - zdrowe, wymiarowe Maleństwo - Dziewczynka:) Moja intuicja mnie nie zawiodła, chociaż wszyscy dookoła obstawiali chłopca.
    Macica przestała walczyć, ale dostałam zgodę tylko na 1,5 tygodnia w pracy, potem już do końca mam być w domu... Musze znaleźć sobie zajęcie na te miesiące.

Super!! Ja mam za dwa tygodnie, juz nie moge sie doczekac:)) mi tez bedzie ciezko bez pracy, ale sa rzeczy wazne i ważniejsze:))

• Martii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bez pracy siedze już od 9tyg...już powoli kota dostaje. Jakby jeszcze Was nie było do pogadania, to bym oszalała... O_o

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro na wizytę i jak od jutra wyrzuci mnie na L4, to wolny czas przeznaczę chyba na przebranżowienie się :)
    Po dzisiejszym dniu (i nie tylko) mam dość mojej roboty.. :/
    Więc wiem jak wypełnię czas na zwolnieniu ;)

Martii a możesz chodzić na basen, cwiczenia itp.w tym wolnym czasie czy zakaz?

• Martii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zakazu, ale samej na basen nie lubię chodzić, muszę czekac na M, jak wróci z pracy, a to właśnie jak go nie ma najbardziej mi sie nudzi.
    Co do ćwiczeń, to w mojej okolicy jakieś drogie te zajęcia, a teraz priorytet to zebrać na wyprawkę ;) Zresztą nie wiem, czy mogłabym zacząć ćwiczyć, jeśli przed ciążą tego nie robiłam ?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobry pomysł:)) pouczyć sie czegos:) ja tak wlasnie bede robila:) a mozna wiedziec z czego i w jaki zawód chcesz sie przebranżowić??

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny, świetny pomysł z tą nauką. Ja juz tez planuje, chociaż z moim zwolnieniem bede musiała pewnie poczekać z 2 miesiące. Od kilku lat chce sie zabrać za naukę jakiegoś fajnego języka obcego i cos mi sie wydaje, ze tym razem obstawie hiszpański:)

Carmen1724 lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, ale ja jestem głupia. Tak mnie mała nie kopała dziś w ogóle i się zmartwiłam już teraz. Więc ja poszturchała i chyba ją obudziłam. Ale zaczęła kopać :)

Ale jestem upierdliwą matką, budzę własne dziecko dla własnego spokoju...

Ja właśnie pomysł z nauką mam i chodzę do pracy i jeszcze przygotowuje się na aplikacje radcowską- mam za miesiąc egzamin a szkołę od stycznia:o

Więc ja się chyba przeładowałam za bardzo. Bo już padam na nos...
    Ale zawsze udowadniam wszystkim, że nie ma nie da się. Bo jak ktoś mi mówi "nie da się" to się na maska wkur* i to robię.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • appee Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie koncentracja niestety na poziomie ujemnym... Ale jak to się zmieni to zamierzam zabrać się za angielski i rosyjski i nauczyć się szydełkować. A co!:P

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie uczyłam non stop jak urodziłam córkę i wiecie jakie ma wspomnienia z wczesnego dzieciństwa? : baw sie po cichutku, bo mama sie uczy;( teraz mi to wypomina. Dlatego skupię sie na samodzielnej nauce, nie żadne szkoły, studia, podyplomowki i egzaminy

Ja tez sie wczoraj zamartwialam a dzis młody kopie jak szalony:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede chodzić na jogę lub pilates w ciazy jak gin pozwoli;) mysle ze jak najbardziej mozna mimo ze sie wczesniej nie ćwiczyło;) a na razie wypoczywamy w trójkę na plazy w Gruzji;)ale na następny raz odpuszczę sobie takie wojaże w ciazy bo jednak trochę zbyt intensywne to jak na moj stan i musze cześciej odpoczywać... Powoli zamieniam sie w małego arbuza:)albo kasztanowego ludka, nogi i ręce takie same chude jak wczesniej a brzuch jak piłka i chodzę jak kaczka:D

Martii lubi tę wiadomość

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się chciała nauczyć programować :) pracuje jako kosztorysant budowlany wiec w sumie spora zmiana by była. Pod warunkiem że nie stracę zapału. No ale będę się starać :) no i na pewno będzie też czas na basen!

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jade znowu do szpitala.tym razem za mało wód płodowych tylko 7 AFI. Trzymajce kciuki i pijcie dużo wody..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się tygrys!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Dziewczyny jade znowu do szpitala.tym razem za mało wód płodowych tylko 7 AFI. Trzymajce kciuki i pijcie dużo wody..
    Współczuje, ja leze co prawda w domku z planieniami:(( 3majcie sie,bedzie dobrze :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys trzymam kciuki!

• JATA Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Tygrys :( są jakieś objawy tego? czy przypadkiem odkryli?

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno niski przyrost wagi, mały brzuch i obfita wydzielina. Wszystko to mam ale usg mialam przypadkowo bo polowkowe juz bylo wcześniej a teraz tylko na nfz

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, to łapię się na wszystko...dobrze, że mam w czwartek usg

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys trzymam kciuk i jestem z Tobą! Ponoć trzeba 2 l dziennie pić w ciąży...
    Dziewczyny ile właśnie już przytyłyście?

hchy3e3kuak68fwg.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ