X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys trzymaj się!!

km5sio4phkxiw92p.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys trzymam kciuki :)

U mnie z głodem często jest tak, że jak wieczorem za wcześnie zjem kolację, albo zbyt małą, i nad ranem się obudzę np. jak mąż wstaje do pracy albo na siku, to już nie zasnę jak czegoś nie zjem ;) Z głodu aż żołądek mnie boli! Mąż sobie ze mnie żartuje ale już się przyzwyczaił, że mam w brzuszku małego terrorystę ;) A ja tym podjadaniem nieszczególnie się przejmuję bo akurat apetyt w ciąży mam mniejszy niż przed, przybrałam ledwo 1,5 kg i wolę zjeść częściej a mało nawet jeśli jest to 5 rano ;)

FasUla lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu na pierwszym USG miałam taki sam z miesiączki jak i z usg - 19.01. , potem na dwóch kolejnych USG pokazywało szybszy termin raz 15.01. raz 16.01. a teraz szok na połówkowym wyszło 25.01. i bądź tu mądry. Dziwne.

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys trzymam kciuki!

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia witaj w klubie :)
    U mnie termin z OM to 14.01, z pierwszego usg 16.01. czyli różnica prawie żadna. Teraz jak będę na wizycie we wrześniu to podpytam doktorka z ciekawości jak on to aktualnie widzi :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys trzymam mocno kciuki!!!

Kasia witaj :)

Ja dzisiaj też po połówkowym - Maluch pięknie rośnie, wszystko w normie. Na USG wiercił się jak szalony ale zdążyliśmy wszystko obejrzeć:) Termin u mnie waha się pomiędzy 6.01 - 8.01 więc prawie bez różnicy.
    Jeśli chodzi o kg...no cóż... 5 do przodu :) Apetyt jak u wilka non stop :)

anulka557, Mama84, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niby wszystkie objawy co Tygrys pisała a na usg wyszło ze ilośc wód jest prawidłowa:) mimo wymiotów itd także nie ma sie co tez nakręcać, a Ty Tygrys daj znac potem jak sie czujecie!
    Podobno Zosia Slotala przytyła do 7 mc tylko 2 kg, ja ostatnio miałam 1,5 ale teraz na pewno nadrobiłam, dostęp do wagi bede mieć za kilka dni ale mysle ze jest 3 kg na plusie;)no i na wakacjach wymioty mi przeszły, ciekawe co bedzie jak wrócę, bo przed wyjazdem codziennie były...
    A Ty Felicity jak sie czujesz?
    Mandragora jakos tak ta Gruzja nas ciągnęła a ciekawa jestem gdzie z dzieciaczkiem mozna pojechać? Za rok bedzie miał juz 7-8 miesięcy, ciekawa jestem gdzie Wy z maluchami jeździliście i od kiedy?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi to z takimi małymi smykami to Turcja albo Bułgaria. Moj Staś by się pewnie już na wakacje nadawał ale przez ciążę odpuscilas my w tym roku. Za rok się zobaczy ;)

FasUla lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny tak zbocze z tematu. Pijecie czarną herbatę?
    Gdzieś przeczytałam że się nie powinno a ja pije kilka dziennie:P

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie

Przepraszam ze tutaj pytam ale macie zapewne dościadczenie aktualne.

W na początku sierpnia odstawiłam tabletki. 09.08 Powienno bylo przyjśc krawienie odstawienne ale nie przyszło. 17.08 mialam wizytę u swojej ginekolog i powiedziała, że jest bardzo zadowolona z tego co widzi bo to pierwszy cykl po odłożeniu tabletek a ja już mam pęcherzyk 16 mm w 9 dniu cyklu i kazała się seksić:). Ona przypuszczała ze owulacja nastąpi w czwartek ale ja czulam sluz płodny juz we wtorek i silne kłucie w jajnikach. Do tego wtorek i środa miałam różowy sluz. Towarzyszł mi aż do piątku ból podrzusza bardzo odczuwalne napięcie i wrażenie jakbym miała tam balon dosłownie. a od piątku sucho i od soboty wszystkie dolegliwości ustały. Dopiero dzis czyli w poniedziałek mam kremowy sluz ale nie jest go w sumie mało. Nigdy tak silnie nie odczuwałam owulacji myslicie ze ten kremowy sluz o czymś "pozytywnym" świadczy?

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie powinno się dużo jej pić bo ma kofeinę, ale jak jedną dziennie wypijesz, max dwie to chyba nic nie będzie złego :P

elfiona moim zdaniem jest za szybko,żeby cokolwiek teraz stwierdzić.. np mój śluz w cyklu w którym zaszłam w ogóle nie różnił się od poprzednich, dopiero pierwszy sygnał to, że na kilka dni przed @ zaczęło mnie ciągnąć po bokach w podbrzuszu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:33

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc i czołem. Bylam wczoraj na koncercie Linkin Park, dobrze, ze mialam miejsce siedzące to za specjalnie sie nie zmęczylam ;) Fajnie bylo, nie żałuję że poszłam :D

Tygrys trzymaj się!

• mandragora Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wyplukuje elektrolity wiec lepiej nie przesadzać ale też nie dajmy się zwariować ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    A dziewczyny tak zbocze z tematu. Pijecie czarną herbatę?
    Gdzieś przeczytałam że się nie powinno a ja pije kilka dziennie:P

Mi wyjątkowo smakuje teraz czarna:) tez pije kilka dziennie, co prawda lekkie z łyżeczka cukru. Do tego ze 2-3 szklanki wody, ze 2soku. A i jeszcze czasem ze 2 meliski:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się lubuję w zielonej herbacie mmm wieczorkiem lubię sobie wypić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A Ty Felicity jak sie czujesz?

Dzięki że pytasz:)
    u mnie dalej wymioty i mdłości max 1dziennie- czasem męczą codziennie a potem przerwa, czasem co 3dni..naprawdę różnie..już sama nie wiem od czego zależą ale ostatnio tylko rano także jest jakiś postęp :)

ah FasUla jak ja Ci zazdroszczę wyjazdu :P my w tym roku pojedziemy jedynie na weekend w góry i to dopiero w październiku..

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny info z dziś wody prawidłowo AFI 13 :D albo mialam wczoraj gorszy dzien albo pojebany doktor z przychodni mial zly sprzet! Uklad moczowy maleństwa w porzadky. Wszystko jest ok! A jakby tego bylo malo to dostalam zdjęcie mojej kruszynki w 3d za darmo ze szpitala. Jezuu jak mi ulzylo..wkleje wam jak wrócę do domu

anulka557, mandragora, ewka315, vincaminor, Liskova, Martii, FasUla, Aprilia, monika_89, Pola_x, Zemraa, ania.g, Felicity, Giannaa, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys to cudownie!! zdjęciem wynagrodzili Ci chyba te wszystkie stresy :)

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Dziewczyny jade znowu do szpitala.tym razem za mało wód płodowych tylko 7 AFI. Trzymajce kciuki i pijcie dużo wody..
    Trzymam kciuki, daj znać co i jak
    Właśnie doczytałam że wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:38

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mi się nasuwa pytanie czy będziecie szczepić na rotawirusy i pneumokoki? To są płatne badania prawda?

Tygrys super!

hchy3e3kuak68fwg.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ