X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się często budzę z potwornym głodem :)
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    Dziendobry :-D czy wy też budzicie się bardzo głodne? Ja się budzę codziennie jakbym od dwóch dni nie jadła
    Ja wieczory mam takie...jak bym ze 3 dni tylko wodę pila...rano i w ciagu dnia normalnie, ale wieczor?!? Śmietnik...dosłownie wszystko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Ania ja jeszcze niedawno po seksie mialam plamienia. U mnie to chyba infekcja byla ale musiałam jezdzic do szpitala bo mamy konflikt serologiczny. Przestalismy współżyć i dopiero od niedawna po wyleczeniu infekcji probujemy i jest czysto. Nie ma sie co tolak orzejmowac bo to nie jest pierwszy trymestr ze kazda plamka moze zwiastowac poronienie. Ja przy trzecim plamieniu to juz bylam spokojna jakby nic sie nie stalo.

Dziewczyny az nie moge uwierzyc ze macie takie delikatne ruchy..ja praktycznie spac nie moge. Jak leze na boku to maly się tam przelewa i od razu twardnieje mi brzuch i on mnie jeszcze tam kopie. Prawie nigdy nie śpi. Przewraca sie, wali w pęcherz, czka. Serio jak on sie przestanie chociaz na dwie godziny ruszac to pojade do szpitala ze strachem.

No tak, ale paranoja jest...juz dzis widze ze to sie oczyszcza, wczoraj było różowe dzis takie brązowawe. Najwazniejsze ze z Antosiem wszystko dobrze, pewnie tego nawet nie odczuwa, tylko to ze matka sie denerwuje... Spokojnie sobie odpoczywam i mam nadzieje ze przejdzie. Luteina 3x1 nospa tez. Czuje jak sie wierci:) jeszcze bardzo delikatnie bo mam łożysko na przedniej ścianie. Gin mi powiedział ze za to łatwiej sie rodzi.

• Martii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwiej się rodzi, przez łozysko na przedniej ścianie ? To by było pocieszające ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://player.pl/filmy-online/o-matko-mamo-to-ja,31720.html

ogladalyscie?

co do porodu martii to chyba lozysko nie ma znaczenia

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z młodym miałam na tylnej ścianie łożysko a teraz o dziwo dowiedziałam się, że mam na przedniej. No jestem ciekawa ile jest prawdy z tym lżejszym porodem ;-) :P

a.png
    a.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze wczoraj wam mowilam ze nie czuje ruchow a dzis je czuje!!! :) Wiec cierpliwie dziewczyny :D

Liskova, anulka557, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie też słyszałam, że łatwy poród jak na przedniej ścianie. Lekarze uwielbiają takie porody. Bo się cieszył, że uwielbia takie odbierać a ja mówię, że ja mam cesarkę i nic z tego:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się gin nie pocieszył :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile w tym prawdy to nie wiem;) moze mnie pocieszał, mowil ze jak jest na przedniej ścianie to szybsze porody naturalne i ze dziecku łatwiej wtedy...ale co łatwiej to nie wiem bo robił ni usg i ja zapatrzona byłam w Antka jakie ma długaśne nóżki;))

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i mowil cos o bólach krzyżowych, ale albo ich nie ma wcale albo sa bardzo słabe:)

Martii lubi tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Aaaa i mowil cos o bólach krzyżowych, ale albo ich nie ma wcale albo sa bardzo słabe:)

O! To mi się podoba :D

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    O! To mi się podoba :D
    Hihi miejmy nadzieje ze to nie takie pocieszanie:)))Przekonamy sie kazda w swoim czasie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy synku miałam na przedniej ścianie, ale ja "rodziłam" na raty 2 miesiące to ciężko mi powiedzieć czy rzeczywiście łatwiejszy, bo ja mając 6 cm rozwarcia miałam bezbolesne skurcze :D no ale z bólami i 10 min parciem to w godzinę i młody już był :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy córce też szybko poszło, ale samo parcie bardziej mnie bolało, więc może coś w tym jest? :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to ja nie dość że mam na tylnej to jeszcze bóle krzyżowe i bolesne miesiączki zawsze miałam co ponoć też zwiastuje ciężko poród :P nie mogę się doczekać wprost

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm pamiętam że moją mamę zawsze na @ bolał brzuch i krzyż więc miała bóle porodowe brzuszno-krzyżowe moja siostra tak samo miała podczas @ i porodu. Ja miałam bóle @ brzuszne w sumie jajnikowe i ciekawe jaki mnie poród czeka...

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja nigdy podczas @ z krzyża nie miałam i porodowe też były bez krzyżowych, oby tak zostało!

Befff lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole nie mam bólu przy @... Bardziej takie wzdęcia... Mi powtarzają ze mam długie nogi to i poród bedzie szybki...co maja wspólnego nogi do porodu??

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też mam długie, ale nie czaję co to może mieć wspólnego z porodem, może bardziej chodzi o wysokość ciała?
    Wiecie co i tak zapewne wezmę ZZO.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ