WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też marzyłam o dziewczynce, ale nie traktujmy tego jako ostateczny wyrok, że nie będziemy miały córki :) Czy w jedną czy w drugą stronę- fajnie mieć po prostu parkę. Zawsze jest jakiś niedosyt chyba jeśli drugie dziecko jest tej samej płci czy to męskiej czy żeńskiej. A z drugiej strony co to za rozważania, gdy się pomyśli o długoletnich bezskutecznych staraniach...

Szi, anulka557, Aprilia lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Dziewczyny ja też marzyłam o dziewczynce, ale nie traktujmy tego jako ostateczny wyrok, że nie będziemy miały córki :) Czy w jedną czy w drugą stronę- fajnie mieć po prostu parkę. Zawsze jest jakiś niedosyt chyba jeśli drugie dziecko jest tej samej płci czy to męskiej czy żeńskiej. A z drugiej strony co to za rozważania, gdy się pomyśli o długoletnich bezskutecznych staraniach...
    masz racje.. ja co bądź akurat nie wiem co to długie starania, ba zachodzę nawet kiedy nie chcę, ale ważne, żeby dzieciaczki były zdrowe, przecież to są nasze skarby, kochamy je najmocniej na świecie bez względu na to co mają między nogami :) ja czuję, że to dla mnie taka "pokora" bo zawsze miałam co "chciałam", a teraz mi nosa utarło :) i się cieszę poniekąd, bo daje to do myślenia, właśnie to, że płeć tu znaczenia nie ma, kocham to dziecko coraz mocniej z każdym jego ruchem, a jak już się urodzi to miłości końca nie będzie :)

Szi, ania.g lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ze ma sie zamiar poprzestać na jednym dziecku...Ja raczej zostane przy tej liczbie, wiec ciesze sie, że mi sie udało "utrafić"

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO niby tak, ale głupio mi że aż tak się nie cieszę jakbym się cieszyła z dziewczynki. Może nie powinnam tego pisać, poprostu tak czuje.

Mam nadzieję ze to normalne i mi przejdzie z czasem.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii serio nie chcesz? smutno jej będzie ;) ale każdy tam sam decyduje.
    Szi przejdzie Ci na pewno :) ja bym teraz w życiu nie zamieniła mojego urwisa, czuje się jakby już był ze mną na zewnątrz :D

Szi lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    NO niby tak, ale głupio mi że aż tak się nie cieszę jakbym się cieszyła z dziewczynki. Może nie powinnam tego pisać, poprostu tak czuje.

też tak miałam, nawet do połówkowych nic nie kupowałam bo miałam cichą nadzieje, że lekarz się pomylił, ale po tym drugim usg zmienił mi się całkowicie sposób myślenia, dojrzałam chyba do tego.. myślę, że i Tobie niedługo przejdzie i będziesz się już bardzo z synka cieszyła :)

Szi lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.Tez marzyłam o coreczce a będzie Synus i też już go kocham jak największego skarba ;) zwłaszcza jak, tak jak teraz, robi fikoly ;)

Szi lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam co piszecie to odrazu trochę lepiej ;)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam ze bedzie corka bo poczatek ciazy mialam ciezki, kikka oobytow w szpitalu i mowilam ze to dziewczyna juz pokazuje humorki. Wyszlo ze bedzie chlopak, ale w sumie nie chcialo mi sie slodkiego a kiedys jadlam ile mialam i wszyscy mowili ze bedzie syn. Wczoraj jak lezalam i czulam ruchy to zdalam sobie sprawe ze jestem zakochana w nim na maxa. Ale dalej z zazdroscia ogladam sliczne sukieneczki i inne ciuszki dziewczece

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się marzy córeczka ale jak będzie synek to nie będę rozpaczać z tego powodu :) Będzie tak samo mocno kochany w końcu jakiś czas się staraliśmy o dziecko :) Najważniejsze żeby było zdrowe :)

Szi, tygrys73 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja zaraz na chwilę też zapomnę, jak ich spać położę i nastanie CISZA :d
    O tak, dlatego późne wieczory lubię najbardziej :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    O tak, dlatego późne wieczory lubię najbardziej :)
    człowiek ledwo na oczy patrzy, ale siedzi bo spokój, nikt nic od niego nie chce hehe ;)

ania.g lubi tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, sukieneczki to jest największy ból hehe :D ale ale co powiecie na te miniaturowe chłopięce garniturki? albo ogrodniczki, stroje supermana :D bomba
    Laski patrzcie jakie cudo dostanę od kuzynki (urodziła w grudniu) i jeszcze ma 2 na rozmiar 62 i 68 jeden kremowy drugi czekoladowy ii jeszcze jeden do fotelika. bardzo się cieszę. z h&m i smyka, tylko po jej dzieciaczku
    a21cea6826cf17aa.jpg

ania.g, anulka557, Martii, ewka315, FasUla, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:

Przejdzie, po prostu potrzebujesz czasu żeby się przestawić.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Mi też się marzy córeczka ale jak będzie synek to nie będę rozpaczać z tego powodu :) Będzie tak samo mocno kochany w końcu jakiś czas się staraliśmy o dziecko :) Najważniejsze żeby było zdrowe :)

Ja też o tym wiem, że najważniejsze żeby zdrowe było itd. I aż mi głupio pisać co czuję, dlatego nie wiedziałam czy w ogole pisać to na forum.
    Pewnie mi to niedługo przejdzie tylko chwilowo jestem "zaskoczona".

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też było głupio i cały czas to w żart obracałam :P
    daj sobie kilka tygodni, z każdym będzie co raz lepiej :)

Szi lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi nie jesteś z tym sama bo ja mogę mieć to samo odczucie co Ty :)

Szi lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi ne ma się czego wstydzić :) przyjdzie chwila gdy się będziesz z tego śmiała. U mnie to moja mama była bardziej rozczarowana :P

Szi lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu Tygrysku ? Miałaś być chłopcem ? :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, chodzi o małego- mama twierdzi, że najlepiej jak matka ma pierwszą córkę (ja jestem jej pierwszą córką ) :P

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ