X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko, zakładając, że zima nie będzie mocna, to body+pajac+śpiwór/kombinezon + kocyk spokojnie wystarczą.

To tak jak Ty się ubierasz: wypadnie Ci na górę 2 warstwy z długim rękawem (body+pajac), na dół 1 warstwa (pajac) + dodatkowo śpiwór (u nas kurtka), do tego kocyk i wystarczy. Zwłaszcza, że dziecko jest w gondoli = nie wieje itd.

Ja kupuję kombinezon na 62, najwyżej dokupię drugi w marcu.

Viki, powodzonka!

Pchełka lubi tę wiadomość

• mitzula Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, trzymam mocno kciuki. Wiem co przeżywasz, sama siedzę nad pracą którą muszę oddać do 27... muszę ją dzisiaj skończyć a w weekend modlić się że gdzieś znajdę ksero, które mi tą pracę wydrukuje i zbinduje. No i jeszcze podpis promotora muszę załatwić, będę ścigać babkę w sobotę, nie mam innego wyjścia. Ale już mi gorąco od tej całej sytuacji.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Natalka, to jest nas trzy, nie dalej jak przedwczoraj rozpaczałam na forum, bo mam identyczna sytuacje...ja niestety zbadałam sue tez pozno, bo w 20 tc, tsh-5,1, ft4 w normie, ale tez w dolnej granicy;( dostałam dawkę 50, po czterech tygodniach spadło do 4,24, wiec biorę 100. Moja endo twierdzi, ze ważny jest wynik tsh, z kolei Ginka i teściowa lekarz, ze wolne hormony, wiec zgłupiałam...u mnie wyszło dodatkowo hashi, ale akurat to bez znaczenia, bo to nie hashi jest problemem, tylko skutek, czyli niedoczynnosc:( jeżeli u Cidbie wyszło na usg okej, to pewnie na poczatku nie miałaś takiego tsh, wiec luz;) mija endo powiedziała, ze upośledzone dzueci, to nie przy takim wyniku tsh...ja mam usg 14 października i zastanawiam sie czy iść, bo jak wyjdzie, ze tarczyca zniszczona, to będę sie zadręczać, ze od poczatku kiepsko i z dzieckiem ryzyko, a tak jeszcze sie łudzę...

Co do kombinezonu, to ja bym kupiła 62 (sama kupiłam 56, ale dlatego, ze 62 i 68 juz mam, a 56 był śliczny i w promocji, a 62 nie mieli;()
    Z tego co ta pani endo mowila to ze jak wolne hormony sa w normie to jest ok, ze przy takich wynikach jak moje to nie ma tragedii, kiedys sie w ogole nie badalo tarczycy i jakos to bylo, wiec nie wiem w sumie co jest wazniejsze tsh czy ft4 bo czytalam roznie. Zastanawuam sie czy mi sie to ze stresu nie wzielo, bo najpierw mialam 5 silnych krwawien, cztery pobyty w szpitalu. Potem musialam uwazac bo mialam nisko lozysko, ale w 22tc sie podnioslo. Tydzien temu lekarz stwierdzil ze mam rozwarcie zewnetrzne kazal odpoczywac ale nie lezec ciagle, ale bez lekow. Ale i tak leze ile moge. Teraz tarczyca... Za duzo jak na jedna osobe. To moja pierwsza ciaza i zastanawiam sie czy nie ostatnia, bo sa momenty ze ciezko to znodze

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam takie pytanie do kupujących wyprawkę. My mamy większość dostać, ale do szpitala ciuszki chcę kupić sama, tak jak butle i kosmetyczne drobiazgi. Czy któraś z Was robiła zakupy w PEPCO? Ceny tam mają w raczej niskie (tak mi się wydaje), ale nie wiem jak z jakością. Jak coś wiecie na ten temat to proszę o sugestie:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuchy w Pepco, to ja kupiłam raz bluzkę damską i niestety po pierwszym praniu się już nie nadawała do noszenia, więc już nie kupuję tam ciuchów. Wydaję mi się że z dziecięcymi też tak może być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam w pepco pare rzeczy, te co sa 100% bawelny, nie wiem jak z jakoscia, pewnie nie jest najwyzsza, ale mam stamtad pare kaftanikow i body i mysla, ze beda ok, moze na wieksze rozmiary to jest ryzyko ale na 0-3 to przeciez te ciuszki szybko juz sa za male no i mam ich na tyle, ze pewnie nie beda bardzo wyeksploatowane. Mam tez F&F i wedlug mnie sa fajne i z mothercare, ale w mojej opinii superdrogie. Troche mam tez zuzywanych i wtedy widac, co po praniu jest dobre, smyk i takie firmy jak george sa spoko w mojej opinii. Jesli chodzi o kosmetyczne rzeczy to kupuje firmy canpol np w Tesco albo w mothercare jesli trafi sie cos dobrej jakosci z niewygorowana cena. Butelki kupie przez allegro;)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam w Pepco ubranka tylko ale dla starszych dzieci. Ceny super a wzornu two i jakosc swietna. Wczoraj kupilam w textil market body za 9,99zl i pajaca za 29zl. Super sa, rozmiarowka tylko raz zawyzona raz zanizona, ale nie wiem jak po praniu bedzie.
    Ja mam pare ciuchow z pepco i uwazam ze sa ok.
    Kolezanka ma miesuecznego synka mowila mi ze ze smyka sie kurcza. Pokazywala mi body przed i po praniu w 40st. Roznica w dlugosci 2cm. Dobre, ale drigue sa z cocodrillo i ponoc super sa z Lidla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:00

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki powodzenia!!!

Kombinezon będę kupować 62 :) Myślę, że spokojnie starczy;)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki my tez kciukasy trzymamy :)

ja nad kombinezonem myślę cały czas - biorąc pod uwagę mocna zimę - to nie mam:( tzn. mam na 68 ale takkkiii wielki, że dzidź się utopi w nim :( a w przypadku lekkiej zimy mam na 62 jakieś takie polarowe czy cuś. I sama nie wiem kupować czy nie :)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w sh kupilam kombinezon, spodenki 2 pary, bluzeczki koszulowe 3, 4 body i jedna ciepla bluze za ok 40 zl, szczerze mowiac rzeczy sa w bardzo dobrym stanie, wiadomo ze trzeba super wyprac ale sama tez mam pare rzeczy z sh i mozna tam znalezc cos zupelnie dobrego;) w dodatku firmy angielskie z ciuhami dla dzieci i niektore rzeczy naprawde sliczne;) wiem, ze sa przeciwnicy, ale mysle, ze to nie jest taki zly pomysl;) oczywiscie slodkie sa rzeczy z MC czy Zara Baby i tym podobnych sklepow, ale wole kupic drozszy wozek czy fotelik niz ciuchy...

Nessa lubi tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Viki powodzenia na egzaminie
    kombinezon kupiłam na 62

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Nessa Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja wczoraj w sh kupilam kombinezon, spodenki 2 pary, bluzeczki koszulowe 3, 4 body i jedna ciepla bluze za ok 40 zl, szczerze mowiac rzeczy sa w bardzo dobrym stanie, wiadomo ze trzeba super wyprac ale sama tez mam pare rzeczy z sh i mozna tam znalezc cos zupelnie dobrego;) w dodatku firmy angielskie z ciuhami dla dzieci i niektore rzeczy naprawde sliczne;) wiem, ze sa przeciwnicy, ale mysle, ze to nie jest taki zly pomysl;) oczywiscie slodkie sa rzeczy z MC czy Zara Baby i tym podobnych sklepow, ale wole kupic drozszy wozek czy fotelik niz ciuchy...

Ja też często zaglądam do SH i można naprawdę znaleźć bardzo dobre i śliczne rzeczy za które w normalnym sklepie trzeba nieźle zapłacić. Muszę znów zaglądnąć za jakimiś ciuszkami :)

Zgadzam się z Tobą, że faktycznie lepiej kupić jakiś lepszy wózek czy fotelik niż wydać sporo kasy na ciuszki, które i tak za chwilkę będą za małe.. ;)

LENKA :D
    37t0d 2850 gram :)
    34t0d 1934 gram :)
    30t0d 1290 gram :)
    24t0d 694 gram :)
    21t0d 412 gram :)
    f2w39n73ktnzaj3c.png

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki kciuki załatwione :)

Dziewczyny orientujecie się, czy możemy jeść salami? Bo kupiłam dziś dla męża i właśnie się zastanawiam, czy mi też wolno ;) Na opakowaniu jest napisane: kiełbasa wieprzowa surowa, suszona, dojrzewająca, wędzona. Coś mi mówi, że jednak muszę poczekać ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Z tego co ta pani endo mowila to ze jak wolne hormony sa w normie to jest ok, ze przy takich wynikach jak moje to nie ma tragedii, kiedys sie w ogole nie badalo tarczycy i jakos to bylo, wiec nie wiem w sumie co jest wazniejsze tsh czy ft4 bo czytalam roznie. Zastanawuam sie czy mi sie to ze stresu nie wzielo, bo najpierw mialam 5 silnych krwawien, cztery pobyty w szpitalu. Potem musialam uwazac bo mialam nisko lozysko, ale w 22tc sie podnioslo. Tydzien temu lekarz stwierdzil ze mam rozwarcie zewnetrzne kazal odpoczywac ale nie lezec ciagle, ale bez lekow. Ale i tak leze ile moge. Teraz tarczyca... Za duzo jak na jedna osobe. To moja pierwsza ciaza i zastanawiam sie czy nie ostatnia, bo sa momenty ze ciezko to znodze

Rozumiem Cię doskonale, ja i w pierwszej ciąży i w drugiej bardzo źle psychicznie, ze względu na stres o dziecko. Mąż chce trzecie dziecko, ale ja nie wiem, bo chyba w wariatkowie wyląduje...wystarczy, że nabawiłam się nerwicy:

Co do ciuszków, to nigdy nic w Pepco nie kupiłam, ale słyszałam dobre opinie. Co do body, to Zuzka ma wszystkie z HM i ja jaestem zadowolona (miłe, oddychające i rosną z dzieckiem, a do tego zawsze w promocji 3 za 2), polskich producentów to różnie, ale one szybko się mechacą, z F&F ma trochę ciuszków, to raz dobre, raz okazuje się, że shit, bo lamówka przy szyi się wyciąga (wg mnie dobrze, jeśli mają zatrzaski, to potem się nie wyciągają), z cocodrillo miałam to jedno body (i sprawdziłam było z elastanem), ale po kilku praniach z granatowego zrobiło się białe, z Zara baby są fajne rzeczy, na razie kupuję od niedawna tam, więc same większe rzeczy (o body nie moge się wypowiedzieć;)), 5 10 15 - jakość w miarę, ale wg mnie brzydkie (co kto lubi oczywiście), z Early days kupiłam kiedyś pakę na allegro i takiego gów** to nigdy nie miałam, dekold powyciągany, nie dało się dziecku założyć, bo wszystko było widać (a były nowe), parę razy kupiliśmy kilka sztuk w auchan, były w miarę okej do wkładania na noc:))
    Generalnie ja polecam H&M i Zarę, ciuszki wydają się droższe, ale starczają na dłużej i cena nie odbiega aż tak znacząco od polskich firm.
    Co do sh to uważam, że można tam coś kupić, ale ja raczej kupowałabym dla starszego dziecko, bo noworodek - niemowlę wg mnie jest za delikatny (ale to tylko moja opinia). I oczywiście piękne rzeczy są z nexta, ale po praniu wcale nie wypadają lepiej niż choćby HM

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Viki kciuki załatwione :)

Dziewczyny orientujecie się, czy możemy jeść salami? Bo kupiłam dziś dla męża i właśnie się zastanawiam, czy mi też wolno ;) Na opakowaniu jest napisane: kiełbasa wieprzowa surowa, suszona, dojrzewająca, wędzona. Coś mi mówi, że jednak muszę poczekać ;)

Dojrzewająca = surowa, półsurowa - lepiej nie jedz.

Aprilia lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki trzymamy kciuki ale nerwy opanuj.

Natalka i z rozwarciem nie wysłał cie lekarz do szpitala ??! :o

Kobiety kombinezonow dostałam kilka w rozmiarze 56 i kilka 62 i one są większe o jeden rozmiar na pewno. Tak są robione zwłaszcza te puchowe bo polarkowe to nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:40

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki powodzenia !!! Maleństwo doda Ci siły na egzaminie :)

Co do kombinezonu to ja też mam rozmiar 62, nawet jeśli Wiktor urodzi się mały to będzie miał w nim luźniej a co za tym idzie wygodniej, tak mi się wydaje :)

Dziewczyny czy Wam też tak strasznie krwawią dziąsła? :( Jak sobie z tym radziłyście? Bo mi nawet specjalistyczna pasta do zębów nie pomaga :(

A co sądzicie o kosmetykach Baby Dream albo Nivea Baby? Bo się zastanawiam czy na początek ich nie kupię, zawsze droższe zdążę kupić, tylko pytanie czy nie uczulają od razu na przykład? :) A oliwkę zwykłą czy w żelu? Jej masakra z tymi kosmetykami :(

Lecę na powtórkę "Moje 600 gramów szczęścia" :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Anglii i postanowiłam, że dziecku nie kupie ani jednego używanego ciuszka - ale trafiłam na market 'mamy dla mam' i kupiłam mnóstwo używanych pajaców z H&M po 50p (ok 3zl za sztuke), wyglądają jak nowe! Więc jak można na czymś zaoszczędzić to czemu nie? Jak macie znajomych w UK to popytajcie czy nie mogliby Wam czegoś upolować na takim markecie - większość ciuszków jest z HM, nexta i mothercare - anglicy uwielbiają te marki. A market nazywa się mum2mum nearly all new sale. Odbywają się zazwyczaj raz w miesiącu i są prawie w każdym mieście. Nie wspomne o tym jakie można zabawki upolować :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Aprilia a możesz podać od kogo kupujesz "worki" :P bo też nie mam się już w co ubierać :(
    Bluzki, tunikę-sweter i spodnie kupiłam u oasiallegro. A sukienkę taką jak tu, można znaleźć u różnych sprzedawców z tego co się zdążyłam zorientować:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e38ed1c47e81.jpg

Co do ubranek z Pepco to są raczej średniej jakości moim zdaniem. Ale kupiłam tam część pieluch tetrowych i flanelowych, takich z nadrukami, widzę po różnych sklepach tego samego producenta a rozpiętość cenowa różna, a już na pewno nie warto kupować w Tesco. F&F też takie sobie. Z Lidla mam troszkę używanych rzeczy, jakościowo ok, nie wiem jak teraz bo ogólnie w Lidlu od jakiegoś czasu jakość wszelkich tekstyliów mocno spadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 14:08

Magdalena83 lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Dziewczyny czy Wam też tak strasznie krwawią dziąsła? :( Jak sobie z tym radziłyście? Bo mi nawet specjalistyczna pasta do zębów nie pomaga :(
    Mi krwawiły od początku ciąży, musiałam zrezygnować ze szczoteczki elektrycznej. I moim zdaniem nie o pastę tu chodzi, bo używam normalnych. Ja używam i polecam za to szczoteczkę firmy Curaprox model 5460, kosztuje kilkanaście złotych, szukaj w aptekach lub sklepach medycznych. Ja tej szczoteczki używałam jak nosiłam aparat ortodontyczny i zęby musiałam myć po każdym posiłku. Jest rewelacyjnie mięciutka i delikatnie masuje dziąsła a nie kaleczy i nie podrażnia :) Gorzej z czyszczeniem przestrzeni międzyzębowych, tu niestety zawsze coś poleci :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ