Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalko, zakładając, że zima nie będzie mocna, to body+pajac+śpiwór/kombinezon + kocyk spokojnie wystarczą.
To tak jak Ty się ubierasz: wypadnie Ci na górę 2 warstwy z długim rękawem (body+pajac), na dół 1 warstwa (pajac) + dodatkowo śpiwór (u nas kurtka), do tego kocyk i wystarczy. Zwłaszcza, że dziecko jest w gondoli = nie wieje itd.
Ja kupuję kombinezon na 62, najwyżej dokupię drugi w marcu.
Viki, powodzonka!Pchełka lubi tę wiadomość
-
Viki, trzymam mocno kciuki. Wiem co przeżywasz, sama siedzę nad pracą którą muszę oddać do 27... muszę ją dzisiaj skończyć a w weekend modlić się że gdzieś znajdę ksero, które mi tą pracę wydrukuje i zbinduje. No i jeszcze podpis promotora muszę załatwić, będę ścigać babkę w sobotę, nie mam innego wyjścia. Ale już mi gorąco od tej całej sytuacji.
-
Summerka wrote:Natalka, to jest nas trzy, nie dalej jak przedwczoraj rozpaczałam na forum, bo mam identyczna sytuacje...ja niestety zbadałam sue tez pozno, bo w 20 tc, tsh-5,1, ft4 w normie, ale tez w dolnej granicy;( dostałam dawkę 50, po czterech tygodniach spadło do 4,24, wiec biorę 100. Moja endo twierdzi, ze ważny jest wynik tsh, z kolei Ginka i teściowa lekarz, ze wolne hormony, wiec zgłupiałam...u mnie wyszło dodatkowo hashi, ale akurat to bez znaczenia, bo to nie hashi jest problemem, tylko skutek, czyli niedoczynnosc:( jeżeli u Cidbie wyszło na usg okej, to pewnie na poczatku nie miałaś takiego tsh, wiec luz;) mija endo powiedziała, ze upośledzone dzueci, to nie przy takim wyniku tsh...ja mam usg 14 października i zastanawiam sie czy iść, bo jak wyjdzie, ze tarczyca zniszczona, to będę sie zadręczać, ze od poczatku kiepsko i z dzieckiem ryzyko, a tak jeszcze sie łudzę...
Co do kombinezonu, to ja bym kupiła 62 (sama kupiłam 56, ale dlatego, ze 62 i 68 juz mam, a 56 był śliczny i w promocji, a 62 nie mieli;()
-
Hej, mam takie pytanie do kupujących wyprawkę. My mamy większość dostać, ale do szpitala ciuszki chcę kupić sama, tak jak butle i kosmetyczne drobiazgi. Czy któraś z Was robiła zakupy w PEPCO? Ceny tam mają w raczej niskie (tak mi się wydaje), ale nie wiem jak z jakością. Jak coś wiecie na ten temat to proszę o sugestie:)
-
nick nieaktualnyJa kupilam w pepco pare rzeczy, te co sa 100% bawelny, nie wiem jak z jakoscia, pewnie nie jest najwyzsza, ale mam stamtad pare kaftanikow i body i mysla, ze beda ok, moze na wieksze rozmiary to jest ryzyko ale na 0-3 to przeciez te ciuszki szybko juz sa za male no i mam ich na tyle, ze pewnie nie beda bardzo wyeksploatowane. Mam tez F&F i wedlug mnie sa fajne i z mothercare, ale w mojej opinii superdrogie. Troche mam tez zuzywanych i wtedy widac, co po praniu jest dobre, smyk i takie firmy jak george sa spoko w mojej opinii. Jesli chodzi o kosmetyczne rzeczy to kupuje firmy canpol np w Tesco albo w mothercare jesli trafi sie cos dobrej jakosci z niewygorowana cena. Butelki kupie przez allegro;)
-
Ja kupowalam w Pepco ubranka tylko ale dla starszych dzieci. Ceny super a wzornu two i jakosc swietna. Wczoraj kupilam w textil market body za 9,99zl i pajaca za 29zl. Super sa, rozmiarowka tylko raz zawyzona raz zanizona, ale nie wiem jak po praniu bedzie.
Ja mam pare ciuchow z pepco i uwazam ze sa ok.
Kolezanka ma miesuecznego synka mowila mi ze ze smyka sie kurcza. Pokazywala mi body przed i po praniu w 40st. Roznica w dlugosci 2cm. Dobre, ale drigue sa z cocodrillo i ponoc super sa z LidlaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:00
-
Viki my tez kciukasy trzymamy
ja nad kombinezonem myślę cały czas - biorąc pod uwagę mocna zimę - to nie mam:( tzn. mam na 68 ale takkkiii wielki, że dzidź się utopi w nima w przypadku lekkiej zimy mam na 62 jakieś takie polarowe czy cuś. I sama nie wiem kupować czy nie
-
nick nieaktualnyJa wczoraj w sh kupilam kombinezon, spodenki 2 pary, bluzeczki koszulowe 3, 4 body i jedna ciepla bluze za ok 40 zl, szczerze mowiac rzeczy sa w bardzo dobrym stanie, wiadomo ze trzeba super wyprac ale sama tez mam pare rzeczy z sh i mozna tam znalezc cos zupelnie dobrego;) w dodatku firmy angielskie z ciuhami dla dzieci i niektore rzeczy naprawde sliczne;) wiem, ze sa przeciwnicy, ale mysle, ze to nie jest taki zly pomysl;) oczywiscie slodkie sa rzeczy z MC czy Zara Baby i tym podobnych sklepow, ale wole kupic drozszy wozek czy fotelik niz ciuchy...
Nessa lubi tę wiadomość
-
FasUla wrote:Ja wczoraj w sh kupilam kombinezon, spodenki 2 pary, bluzeczki koszulowe 3, 4 body i jedna ciepla bluze za ok 40 zl, szczerze mowiac rzeczy sa w bardzo dobrym stanie, wiadomo ze trzeba super wyprac ale sama tez mam pare rzeczy z sh i mozna tam znalezc cos zupelnie dobrego;) w dodatku firmy angielskie z ciuhami dla dzieci i niektore rzeczy naprawde sliczne;) wiem, ze sa przeciwnicy, ale mysle, ze to nie jest taki zly pomysl;) oczywiscie slodkie sa rzeczy z MC czy Zara Baby i tym podobnych sklepow, ale wole kupic drozszy wozek czy fotelik niz ciuchy...
Ja też często zaglądam do SH i można naprawdę znaleźć bardzo dobre i śliczne rzeczy za które w normalnym sklepie trzeba nieźle zapłacić. Muszę znów zaglądnąć za jakimiś ciuszkami
Zgadzam się z Tobą, że faktycznie lepiej kupić jakiś lepszy wózek czy fotelik niż wydać sporo kasy na ciuszki, które i tak za chwilkę będą za małe.. -
Viki kciuki załatwione
Dziewczyny orientujecie się, czy możemy jeść salami? Bo kupiłam dziś dla męża i właśnie się zastanawiam, czy mi też wolnoNa opakowaniu jest napisane: kiełbasa wieprzowa surowa, suszona, dojrzewająca, wędzona. Coś mi mówi, że jednak muszę poczekać
-
natalka0887 wrote:Z tego co ta pani endo mowila to ze jak wolne hormony sa w normie to jest ok, ze przy takich wynikach jak moje to nie ma tragedii, kiedys sie w ogole nie badalo tarczycy i jakos to bylo, wiec nie wiem w sumie co jest wazniejsze tsh czy ft4 bo czytalam roznie. Zastanawuam sie czy mi sie to ze stresu nie wzielo, bo najpierw mialam 5 silnych krwawien, cztery pobyty w szpitalu. Potem musialam uwazac bo mialam nisko lozysko, ale w 22tc sie podnioslo. Tydzien temu lekarz stwierdzil ze mam rozwarcie zewnetrzne kazal odpoczywac ale nie lezec ciagle, ale bez lekow. Ale i tak leze ile moge. Teraz tarczyca... Za duzo jak na jedna osobe. To moja pierwsza ciaza i zastanawiam sie czy nie ostatnia, bo sa momenty ze ciezko to znodze
Rozumiem Cię doskonale, ja i w pierwszej ciąży i w drugiej bardzo źle psychicznie, ze względu na stres o dziecko. Mąż chce trzecie dziecko, ale ja nie wiem, bo chyba w wariatkowie wyląduje...wystarczy, że nabawiłam się nerwicy:
Co do ciuszków, to nigdy nic w Pepco nie kupiłam, ale słyszałam dobre opinie. Co do body, to Zuzka ma wszystkie z HM i ja jaestem zadowolona (miłe, oddychające i rosną z dzieckiem, a do tego zawsze w promocji 3 za 2), polskich producentów to różnie, ale one szybko się mechacą, z F&F ma trochę ciuszków, to raz dobre, raz okazuje się, że shit, bo lamówka przy szyi się wyciąga (wg mnie dobrze, jeśli mają zatrzaski, to potem się nie wyciągają), z cocodrillo miałam to jedno body (i sprawdziłam było z elastanem), ale po kilku praniach z granatowego zrobiło się białe, z Zara baby są fajne rzeczy, na razie kupuję od niedawna tam, więc same większe rzeczy (o body nie moge się wypowiedzieć), 5 10 15 - jakość w miarę, ale wg mnie brzydkie (co kto lubi oczywiście), z Early days kupiłam kiedyś pakę na allegro i takiego gów** to nigdy nie miałam, dekold powyciągany, nie dało się dziecku założyć, bo wszystko było widać (a były nowe), parę razy kupiliśmy kilka sztuk w auchan, były w miarę okej do wkładania na noc:))
Generalnie ja polecam H&M i Zarę, ciuszki wydają się droższe, ale starczają na dłużej i cena nie odbiega aż tak znacząco od polskich firm.
Co do sh to uważam, że można tam coś kupić, ale ja raczej kupowałabym dla starszego dziecko, bo noworodek - niemowlę wg mnie jest za delikatny (ale to tylko moja opinia). I oczywiście piękne rzeczy są z nexta, ale po praniu wcale nie wypadają lepiej niż choćby HM -
Aprilia wrote:Viki kciuki załatwione
Dziewczyny orientujecie się, czy możemy jeść salami? Bo kupiłam dziś dla męża i właśnie się zastanawiam, czy mi też wolnoNa opakowaniu jest napisane: kiełbasa wieprzowa surowa, suszona, dojrzewająca, wędzona. Coś mi mówi, że jednak muszę poczekać
Dojrzewająca = surowa, półsurowa - lepiej nie jedz.Aprilia lubi tę wiadomość
-
Viki trzymamy kciuki ale nerwy opanuj.
Natalka i z rozwarciem nie wysłał cie lekarz do szpitala ??! :o
Kobiety kombinezonow dostałam kilka w rozmiarze 56 i kilka 62 i one są większe o jeden rozmiar na pewno. Tak są robione zwłaszcza te puchowe bo polarkowe to nieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:40
-
Viki powodzenia !!! Maleństwo doda Ci siły na egzaminie
Co do kombinezonu to ja też mam rozmiar 62, nawet jeśli Wiktor urodzi się mały to będzie miał w nim luźniej a co za tym idzie wygodniej, tak mi się wydaje
Dziewczyny czy Wam też tak strasznie krwawią dziąsła?Jak sobie z tym radziłyście? Bo mi nawet specjalistyczna pasta do zębów nie pomaga
A co sądzicie o kosmetykach Baby Dream albo Nivea Baby? Bo się zastanawiam czy na początek ich nie kupię, zawsze droższe zdążę kupić, tylko pytanie czy nie uczulają od razu na przykład?A oliwkę zwykłą czy w żelu? Jej masakra z tymi kosmetykami
Lecę na powtórkę "Moje 600 gramów szczęścia" -
Ja mieszkam w Anglii i postanowiłam, że dziecku nie kupie ani jednego używanego ciuszka - ale trafiłam na market 'mamy dla mam' i kupiłam mnóstwo używanych pajaców z H&M po 50p (ok 3zl za sztuke), wyglądają jak nowe! Więc jak można na czymś zaoszczędzić to czemu nie? Jak macie znajomych w UK to popytajcie czy nie mogliby Wam czegoś upolować na takim markecie - większość ciuszków jest z HM, nexta i mothercare - anglicy uwielbiają te marki. A market nazywa się mum2mum nearly all new sale. Odbywają się zazwyczaj raz w miesiącu i są prawie w każdym mieście. Nie wspomne o tym jakie można zabawki upolować[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Magdalena83 wrote:Aprilia a możesz podać od kogo kupujesz "worki"
bo też nie mam się już w co ubierać
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e38ed1c47e81.jpg
Co do ubranek z Pepco to są raczej średniej jakości moim zdaniem. Ale kupiłam tam część pieluch tetrowych i flanelowych, takich z nadrukami, widzę po różnych sklepach tego samego producenta a rozpiętość cenowa różna, a już na pewno nie warto kupować w Tesco. F&F też takie sobie. Z Lidla mam troszkę używanych rzeczy, jakościowo ok, nie wiem jak teraz bo ogólnie w Lidlu od jakiegoś czasu jakość wszelkich tekstyliów mocno spadła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 14:08
Magdalena83 lubi tę wiadomość
-
Magdalena83 wrote:Dziewczyny czy Wam też tak strasznie krwawią dziąsła?
Jak sobie z tym radziłyście? Bo mi nawet specjalistyczna pasta do zębów nie pomaga
Gorzej z czyszczeniem przestrzeni międzyzębowych, tu niestety zawsze coś poleci