WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem co z tymi lekarzami. U mnie syn w 23t 0d ważył 569g, waga w normie, nic gin nie mówiła. W aplikacji mi się wyświetla, że na ten tydzień waga to 500-600g, a Ty jesteś w tym samym tygodniu co ja, tylko 2 dni dalej, więc Twoje ponad 700g raczej robi na mnie wrażenie, a nie powiedziałabym, że 'taki tam średniaczek'. Ale co lekarz to opinia :D

No i jak tu już dziewczyny pisały - na tym etapie są już różnice wagowe, bo przecież dzieci rodzą się z wagą w przedziale 2,5-4,5kg więc kiedyś tą różnicę między sobą muszą zrobić :)

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    To ja już nie wiem co z tymi lekarzami. U mnie syn w 23t 0d ważył 569g, waga w normie, nic gin nie mówiła. W aplikacji mi się wyświetla, że na ten tydzień waga to 500-600g, a Ty jesteś w tym samym tygodniu co ja, tylko 2 dni dalej, więc Twoje ponad 700g raczej robi na mnie wrażenie, a nie powiedziałabym, że 'taki tam średniaczek'. Ale co lekarz to opinia :D

No i jak tu już dziewczyny pisały - na tym etapie są już różnice wagowe, bo przecież dzieci rodzą się z wagą w przedziale 2,5-4,5kg więc kiedyś tą różnicę między sobą muszą zrobić :)
    No ja wiem że dzieci teraz w róznym tempie rosną ale w 10 dni z 505g na 734g?

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale każde USG ma jakąś tolerancję błędu, u mnie chyba 50g jest wpisanych. Więc wystarczy, że ważyła 555g a potem 684 i juz jest roznica :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomiary usg to bujda..ktorej matki nie spytam to waga po urodzeniu sporo sie rozni od tej z usg okreslanej

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś czytałam , ze dzieć potrafi średnio przybierać 170 g tygodniowo, więc mniej więcej by się zgadzało + granica błędu :)

mój szkrab 2 tyg. temu ważył 660 :) 23tc6d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 23:12

bbe73a0022.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam raz usg dzien po dniu i roznilo sie o 70 gram pomiar, przy czym ten z późniejszego dnia wskazywal mniejsza wage :p no laski to sie tylko wpisuje te długości i obwody i sie wyswietla prawdopodobna waga. Dopoki lekarz nic nie mowi to nie powinnysmy sie martwić.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młoda w 24t1d miała 660g... dzieci na tym etapie różnią się wagą oraz wielkością. Szczerze od tego momentu już nie zachwycam się, że np moje dziecko waży więcej niż inne ...wolałabym raczej, żeby była w tej dolnej granicy co się przy porodzie nie okaże, że ma 4,5 kilo a po porodzie zawsze może nadrobić. Młody jak się urodził ważył 3300g i miał 51 cm po urodzeniu bardzo szybko przybierał na wadze i rósł jakbym go drożdżami karmiła ;-) wole jednak taką opcje bo to dziecko jednak jeszcze musi z nas wyjść ;-)

anulka557, bacha8709, Liskova, Summerka, mala_lady lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna zgadzam sie. No moj jest na ta chwile w dolnej granicy 730 g w 25w3d. Ale ja jestem nadal zagrożona przedwczesnym porodem i wolalabym zeby tak do 30tc byl w górnej granicy. Ale coz.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia cała ciąże była duża - większa niz przeciętnie i urodziła sid 3400, wiec w normie, 57 cm. Teraz kupuje jej ubrania na 98 cm (wg metki 2-3 lata!), ale mój mauz ma 190 cm wzrostu:) tosia za to wydaje sie sporo mniejsza i moze akurat bedzie mniejsza po mnie.

Ostatnio 549 g 23+3 dni i niby była 6 dni mniejsza nuz OM

A z opisu suwaka wychodzi, ze dziecko teraz powinno ważyć prawie 500 g, wiec te pomiary to mocno orientacyjne sa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:07

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne ile, ważne aby lekko "wylazło" ;) hi hi hi

Mama84, bacha8709, mitzula, Summerka lubią tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam dzieci 3400g 56cm i 3350g 57cm i mam nadzieję Tymon będzie też gdzieś tak ważył i mierzył :P

Summerka lubi tę wiadomość

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny.
    Ja miałam dzisiaj ciężką noc, plecy mnie bolały i spać nie mogłam przekręcałam się z boku na bok.

Zamówiliśmy już łóżeczko i wszystkie potrzebne rzeczy do łóżeczka. Teraz czekamy na dostawę. A pościel trafiłam w promocji firmy Kieczmerski (bardzo fajne w dotyku i ładne haftowane wzory).

Życzę Wam udanego dnia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też cierpię z krzyżami, wczoraj znowu mnie złapało, tylko tym razem rzuciło się na prawą nogę :( myślałam,że po nocy przejdzie ale dalej booli :(

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja też cierpię z krzyżami, wczoraj znowu mnie złapało, tylko tym razem rzuciło się na prawą nogę :( myślałam,że po nocy przejdzie ale dalej booli :(

Dostałam od przyjaciółki dużą piłkę i na niej siadam przed telewizorem, zauważyłam poprawę ale wiadomo że to nie zawsze działa tak jakby się chciało, raz jest lepiej raz gorzej. Trzeba to jakoś przetrwać.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja wczoraj odebralam qyniki badan przeroznych bo wielu badan mi lekarz nie zlecil w 1 trymestrze. Okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy tsh wyszlo 5,1, od razu zrobilam ft3 jest w normie, ft4 tez w normie ale przy dolnej granicy. Choc dla ciezarnych sa chyba inne normy, ale niewazne. Zeozapczona od razu umowilam sie do endokrynologa dostalam euthyrox 25 1,5 tabletki dziennid. Usg tarczycy jest ok, nie ma zadnych zmian i moze po porodzie nie bede brala lekow. Lekarka mnie uspokoila ze nie ma duzych pagologii w wolnych hormonach i dziecku nic nie powinno byc, lykalam witaminy z odpowiednia dawka jodu wiec jest ok. No to tak Tytulem wstepu i pozalenie sie.

A moje pytanie jak ubrac noworodka na dwor zima? Zabieram sie za kompletowanie wyprawki. Samo body+pajacyk+spiworek w wozku to troche za malo na takiego maluszka.
    Co kupujecie spiworek do wozka czy kombinezon. I jaki rozmiar bo chyba 62 na dlugo nie starczy. Mam termin na 5 tycznia, wiec wszystko sie moze zdarzyc i cala zima przede mna, lepiej zeby starczyl do kwietnia

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam nad kombinezonem w rozmiarze 62, czy czasem nie będzie on za mały. Tylko to jest w sumie takie gdybanie, bo jeśli dzieciaczek urodzi się na 50 to 62 starczy na całą zimę, gorzej jak się urodzi na 58, to już może nie wystarczyć... No tylko kto to wie jakie duże będą te nasze dzieciaczki

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje 62 najwyżej poniżej dokupie wiekszy, bede mieć śpiworek i kombinezon

• Summerka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Hej,
    Ja wczoraj odebralam qyniki badan przeroznych bo wielu badan mi lekarz nie zlecil w 1 trymestrze. Okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy tsh wyszlo 5,1, od razu zrobilam ft3 jest w normie, ft4 tez w normie ale przy dolnej granicy. Choc dla ciezarnych sa chyba inne normy, ale niewazne. Zeozapczona od razu umowilam sie do endokrynologa dostalam euthyrox 25 1,5 tabletki dziennid. Usg tarczycy jest ok, nie ma zadnych zmian i moze po porodzie nie bede brala lekow. Lekarka mnie uspokoila ze nie ma duzych pagologii w wolnych hormonach i dziecku nic nie powinno byc, lykalam witaminy z odpowiednia dawka jodu wiec jest ok. No to tak Tytulem wstepu i pozalenie sie.

A moje pytanie jak ubrac noworodka na dwor zima? Zabieram sie za kompletowanie wyprawki. Samo body+pajacyk+spiworek w wozku to troche za malo na takiego maluszka.
    Co kupujecie spiworek do wozka czy kombinezon. I jaki rozmiar bo chyba 62 na dlugo nie starczy. Mam termin na 5 tycznia, wiec wszystko sie moze zdarzyc i cala zima przede mna, lepiej zeby starczyl do kwietnia

Natalka, to jest nas trzy, nie dalej jak przedwczoraj rozpaczałam na forum, bo mam identyczna sytuacje...ja niestety zbadałam sue tez pozno, bo w 20 tc, tsh-5,1, ft4 w normie, ale tez w dolnej granicy;( dostałam dawkę 50, po czterech tygodniach spadło do 4,24, wiec biorę 100. Moja endo twierdzi, ze ważny jest wynik tsh, z kolei Ginka i teściowa lekarz, ze wolne hormony, wiec zgłupiałam...u mnie wyszło dodatkowo hashi, ale akurat to bez znaczenia, bo to nie hashi jest problemem, tylko skutek, czyli niedoczynnosc:( jeżeli u Cidbie wyszło na usg okej, to pewnie na poczatku nie miałaś takiego tsh, wiec luz;) mija endo powiedziała, ze upośledzone dzueci, to nie przy takim wyniku tsh...ja mam usg 14 października i zastanawiam sie czy iść, bo jak wyjdzie, ze tarczyca zniszczona, to będę sie zadręczać, ze od poczatku kiepsko i z dzieckiem ryzyko, a tak jeszcze sie łudzę...

Co do kombinezonu, to ja bym kupiła 62 (sama kupiłam 56, ale dlatego, ze 62 i 68 juz mam, a 56 był śliczny i w promocji, a 62 nie mieli;()

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:57

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusie jak ja ryczałam w 8 tygodniu, że mam tsh 3,2. Że dzidziś będzie chory, że ja chora i cały świat zły. A teraz wiem, że to tsh to może skakać jak chce. Ważne ft żeby w normie. No i wiadomo jak tsh powyżej 10 to dopiero problem jest faktycznie.

Dziewczyny mam jutro najważniejszy egzamin w moim życiu. Egzamin na radcę prawnego.
    Uczyłam się 3 miesiące na zamianę z pracą i jestem wykończona i fizycznie i psychicznie. Potrzebuje o odrobinę szczęścia żeby zdać.
    Trzymajcie kciuki za mnie i za bąbelka w brzuchu, żeby jutro nie cudował. Jestem na maksa zdenerwowana. Brzuch mi się stawia i w ogóle:(

bacha8709, FasUla, Kasia1986, ania.g lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki trzymam mocno kciuki!

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ