Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja 8 kg do przodu
a tak się starałam
no cóż to nie dieta cud ma byc a ciąża;)
co do stawiania się macicy to ja nie wiem czy to to u mnie jest, ale często cały brzuch mi nagle twardnieje, robi mi się jakoś dziwnie nieprzyjemnie, jakby mnie coś ściskało. Czasem trwa to dłużej, czasem krócej, ale ogólnie do przyjemności nie należyczy to może te Braxtona? ale to już przed 24 też się zdarzało, więc nie wiem .
-
Aprilia wrote:Ja na glukozę wybieram się po weekendzie
Zastanawiałam się nad tymi warsztatami, ale do najbliższych mam jakieś 60 km, a tematyka jest bardzo podobna do tej ze szkoły rodzenia, tylko skumulowana w krótszym czasie, więc sobie daruję, wartość gratisów nawet nie pokryje kosztów paliwa
Wylicytowałam właśnie na allegro ładną nową sukienkę za groszeI cieszę się jak dziecko
I w ogóle znalazłam parę innych fajnych rzeczy u jednego sprzedawcy, jeszcze potrzebuję chwilę żeby to przetrawić, ale jak zdecyduję się na zakup to będę już w miarę zabezpieczona na chłodne dni
Zostanie mi jeszcze tylko-albo aż- kupno namiotu (w sensie kurtki zimowej)
A, i witam się w 25 tygodniu
Aprilia a możesz podać od kogo kupujesz "worki"bo też nie mam się już w co ubierać
Tygrys73 oszczędzaj się !! odpoczywaj i się relaksujMusi być wszystko dobrze
lekarze zalecili leżenie?
Ja od początku ciąży przytyłam już 8-9 kgechh no cóż ...obym 15 kg tylko nie przekroczyła
no i żeby Wiktorek był zdrowy
waga jakoś zleci po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:39
-
Summerka no i świetne wiadomości
tygrys znowu szpital? Dobrze, że przynajmniej Cie ogranęli. 730g to nie taka mała waga
Aśka u mnie jakieś 3.5/4kg na plusie.
idę dziś na pierwsze zajęcia w SRWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:52
Summerka lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
Summerka widzisz a tak panikowałaś, wszystko będzie dobrze , bardzo się cieszę z tych inforamcji:)
Aska u mnie od poczatku ciązy wpadło 7 dodatkowych kilogramów, zaczynałam z wagą 71kg przy wzroście 173cm a teraz mam 78kg,na razie oprócz brzucha nigdzie więcej nie przytyłam i to mnie pociesza, strasznie się boje tych dodatkowych kg , pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 68kg a skończyłam na 101 kg!!!, co prawda schudłam potem do 62kg ale z czasem przytyłam i trzymałam się w okolicach 70kg ale wszyscy dawali mi max 65kg
A tak po za tym to trzymajcie kciuki bo dzisiaj o 16 się wizytujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:19
bacha8709, Summerka lubią tę wiadomość
-
a u mnie wyszła cukrzyca
byłam dzisiaj u gin... za tydzień mam wizytę w poradni diabetologicznej a w październiku kładą mnie do szpital na 2 dni sprawdzić czy wszytko ok.. pięknie po prostu
-
mitzula z cukrzycą ciążową da sie żyć, spokojnie, ja mam stwierdzoną od początku ciąży. Jakby co pomogę tyle ile wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:26
mitzula lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Dzięki dziewczęta! Fasula, widzisz o żelazie wiedziałam, ale ze wapń zaburza wchłanianie, to nie, a zawsze pierwszy moj posiłek po godzinie id wzięcia, to płatki z mlekiem - cholera...moze gdybym tak nie robiła, to lepiej by sie wchłaniało i teraz miałabym lepszy wynik. Ale jest tez dobra wiadomość, bo skoro słabo sie z tej dawki 50 wchłania, a mimo tego tsh spada, to chyba nie jest tak złe;)
Ja przytyłam z 5 kgbacha8709 lubi tę wiadomość
-
monika_89 dzięki ! na razie to się zastanawiam co jak mogę w ogóle jeść, bo mam wizję życia na sałacie i jogurcie do końca ciąży.
Ogólnie nie dam rady bez kakao/mleka i pomidorów, resztę jakoś ogarnę. -
Dziewczyny, co to może być, że jak siedzę sobie np. po turecku na łóżku, albo normalnie na krześle, to taaaak mnie coś gniecie po lewej stronie i to boli
Coś jakby mi naciskało na trzustkę (?) czy nie wiem co ja tam mam. Koszmarnie to niewygodne, bo mogę tylko leżeć albo siedzieć, ale półleżąco podparta na poduszkach, a tu pracować jakoś trzeba..
I czy to mozliwe, że dziecko mi uciska na jakiś nerw? Wczoraj dostałam jakiegoś takiego bólu pleców przy chodzeniu, że coś okropnego. Boli mnie jakby na samym dole krzyży, tuż przed kością ogonową.
Mogę siedzieć, leżeć, ruszać rękami, tułowiem, ale jak tylko chcę wstać/przejść - w ogóle podnieść nogi, to taki ból, że aż łzy mam w oczach. Co to za dziadostwo?
Bo krzyże mnie już bolały i to dość normalne, a tu nie wiem co się stało.. -
Anulka tak powiedzieli..ze szyjka sie skrocila od skurczy i to je trzeba wyeliminowac..hmm trzy razy na dobe to ja tak mam co godzine, poltorej
i to ile lekow biore. Ale fakt sa delikatniejsze niz wczesniej. Cholera nie dotrwam do grudnia na bank:\
Summerka ja tez biore na tarczyce tabsy akurat letrox i tez jem platki na sniadanie wiec po prostu tabletke lykam 5-6 rano jak wstaje na siku -
nick nieaktualnytygrys.. trzymajcie się dzielnie, musi być dobrze! trzymam mocno kciuki!
ale dziwi mnie to co napisałaś -wydaje mi sie ze na jakims innym wątku dziewczyna miala zakladany pessar nawet w po 30tc...
FasUla u mnie tak samo..gin tez nigdy mi nie mierzyl szyjki usg tylko zawsze sprawdza normalnie, mówi tylko:
tu jest w porządku, jedynie co sie ostatnio doczepil że macica twarda i dlatego dostałam luteine i nospe
Czasami w domu tez czuje ze mam brzuch twardy ale do tej pory nie liczylam ile razy na dzien, moze muszę zacząć
Mama84 powodzenia na dzisiejszej wizycie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:37
-
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Anulka tak powiedzieli..ze szyjka sie skrocila od skurczy i to je trzeba wyeliminowac..hmm trzy razy na dobe to ja tak mam co godzine, poltorej
i to ile lekow biore. Ale fakt sa delikatniejsze niz wczesniej. Cholera nie dotrwam do grudnia na bank:\
Summerka ja tez biore na tarczyce tabsy akurat letrox i tez jem platki na sniadanie wiec po prostu tabletke lykam 5-6 rano jak wstaje na siku
kurcze to rzeczywiście za często je maszodpoczywaj, leki bierz i dotrwasz!!
ja też biorę letrox, teraz na zmianę 100 i 75 bo przecież po środku nic nie ma, a nie ma letroxu 25 by szło podzielić na póła z 50 na 4 to sam pył by został chyba
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:Tygrys tez mi sie wydaje ze pessar czasem jeszcze pozniej niz Ty jesteś zakładają, ale moze skoro nie masz, to nie jest tak zle? A to Twój gin Cie wysłał do szpitala czy sama zauważyłaś? Kiedy następna wizyta?