WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3,7, ale dalej walcze z wymiotami, wiec to nie jest miarodajne. Na twarzy mam policzki zapadniete, rece chude, a pupa i uda duuuze;) wygladam jak banka wstanka;)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 8 kg do przodu :( a tak się starałam :( no cóż to nie dieta cud ma byc a ciąża;)

co do stawiania się macicy to ja nie wiem czy to to u mnie jest, ale często cały brzuch mi nagle twardnieje, robi mi się jakoś dziwnie nieprzyjemnie, jakby mnie coś ściskało. Czasem trwa to dłużej, czasem krócej, ale ogólnie do przyjemności nie należy :( czy to może te Braxtona? ale to już przed 24 też się zdarzało, więc nie wiem .

bbe73a0022.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula plamienia mam po badaniach zawsze z powodu nadzerki.
    Mala lady tak to jest braxton ja go mam od 20tc..zastanawiam sie czemu jedne to maja a inne nie.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie bo lekarze maja rozne szkoly na ten temat

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Ja na glukozę wybieram się po weekendzie ;)

Zastanawiałam się nad tymi warsztatami, ale do najbliższych mam jakieś 60 km, a tematyka jest bardzo podobna do tej ze szkoły rodzenia, tylko skumulowana w krótszym czasie, więc sobie daruję, wartość gratisów nawet nie pokryje kosztów paliwa ;)

Wylicytowałam właśnie na allegro ładną nową sukienkę za grosze :D I cieszę się jak dziecko :D I w ogóle znalazłam parę innych fajnych rzeczy u jednego sprzedawcy, jeszcze potrzebuję chwilę żeby to przetrawić, ale jak zdecyduję się na zakup to będę już w miarę zabezpieczona na chłodne dni :) Zostanie mi jeszcze tylko-albo aż- kupno namiotu (w sensie kurtki zimowej) ;)

A, i witam się w 25 tygodniu :)

Aprilia a możesz podać od kogo kupujesz "worki" :P bo też nie mam się już w co ubierać :(

Tygrys73 oszczędzaj się !! odpoczywaj i się relaksuj :) Musi być wszystko dobrze :) lekarze zalecili leżenie?

Ja od początku ciąży przytyłam już 8-9 kg :( echh no cóż ...obym 15 kg tylko nie przekroczyła :P no i żeby Wiktorek był zdrowy :) waga jakoś zleci po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:39

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka no i świetne wiadomości :)

tygrys znowu szpital? Dobrze, że przynajmniej Cie ogranęli. 730g to nie taka mała waga

Aśka u mnie jakieś 3.5/4kg na plusie.

idę dziś na pierwsze zajęcia w SR :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:52

Summerka lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys dziwne, jakie za późno na pessar? nigdy nie jest za późno, ja sama miałam go zakładanego w 31 tc i ładnie trzymał.. ja mam twardnienia z 2, może 3 razy na dobe..

ja na wizycie miałam kilo do przodu, teraz się nie waże haha :D

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka widzisz a tak panikowałaś, wszystko będzie dobrze , bardzo się cieszę z tych inforamcji:)
    Aska u mnie od poczatku ciązy wpadło 7 dodatkowych kilogramów, zaczynałam z wagą 71kg przy wzroście 173cm a teraz mam 78kg,na razie oprócz brzucha nigdzie więcej nie przytyłam i to mnie pociesza, strasznie się boje tych dodatkowych kg , pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 68kg a skończyłam na 101 kg!!!, co prawda schudłam potem do 62kg ale z czasem przytyłam i trzymałam się w okolicach 70kg ale wszyscy dawali mi max 65kg :)
    A tak po za tym to trzymajcie kciuki bo dzisiaj o 16 się wizytujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:19

bacha8709, Summerka lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wyszła cukrzyca :( byłam dzisiaj u gin... za tydzień mam wizytę w poradni diabetologicznej a w październiku kładą mnie do szpital na 2 dni sprawdzić czy wszytko ok.. pięknie po prostu :(

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula z cukrzycą ciążową da sie żyć, spokojnie, ja mam stwierdzoną od początku ciąży. Jakby co pomogę tyle ile wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:26

mitzula lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczęta! Fasula, widzisz o żelazie wiedziałam, ale ze wapń zaburza wchłanianie, to nie, a zawsze pierwszy moj posiłek po godzinie id wzięcia, to płatki z mlekiem - cholera...moze gdybym tak nie robiła, to lepiej by sie wchłaniało i teraz miałabym lepszy wynik. Ale jest tez dobra wiadomość, bo skoro słabo sie z tej dawki 50 wchłania, a mimo tego tsh spada, to chyba nie jest tak złe;)

Ja przytyłam z 5 kg

bacha8709 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 dzięki ! na razie to się zastanawiam co jak mogę w ogóle jeść, bo mam wizję życia na sałacie i jogurcie do końca ciąży.

Ogólnie nie dam rady bez kakao/mleka i pomidorów, resztę jakoś ogarnę.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama trzymam kciuki za wizytę :)

Tygrys będzie dobrze :*

Mitzula dasz radę :)
    Summerka nie martw się - skoroo spadło to znaczy że lek działa - będzie dobrze:) j ateż biorę euthyrox 50:) damy radę.

bbe73a0022.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co to może być, że jak siedzę sobie np. po turecku na łóżku, albo normalnie na krześle, to taaaak mnie coś gniecie po lewej stronie i to boli :(
    Coś jakby mi naciskało na trzustkę (?) czy nie wiem co ja tam mam. Koszmarnie to niewygodne, bo mogę tylko leżeć albo siedzieć, ale półleżąco podparta na poduszkach, a tu pracować jakoś trzeba..

I czy to mozliwe, że dziecko mi uciska na jakiś nerw? Wczoraj dostałam jakiegoś takiego bólu pleców przy chodzeniu, że coś okropnego. Boli mnie jakby na samym dole krzyży, tuż przed kością ogonową.
    Mogę siedzieć, leżeć, ruszać rękami, tułowiem, ale jak tylko chcę wstać/przejść - w ogóle podnieść nogi, to taki ból, że aż łzy mam w oczach. Co to za dziadostwo?

Bo krzyże mnie już bolały i to dość normalne, a tu nie wiem co się stało..

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka tak powiedzieli..ze szyjka sie skrocila od skurczy i to je trzeba wyeliminowac..hmm trzy razy na dobe to ja tak mam co godzine, poltorej :\ i to ile lekow biore. Ale fakt sa delikatniejsze niz wczesniej. Cholera nie dotrwam do grudnia na bank:\

Summerka ja tez biore na tarczyce tabsy akurat letrox i tez jem platki na sniadanie wiec po prostu tabletke lykam 5-6 rano jak wstaje na siku :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys.. trzymajcie się dzielnie, musi być dobrze! trzymam mocno kciuki!
    ale dziwi mnie to co napisałaś -wydaje mi sie ze na jakims innym wątku dziewczyna miala zakladany pessar nawet w po 30tc...

FasUla u mnie tak samo..gin tez nigdy mi nie mierzyl szyjki usg tylko zawsze sprawdza normalnie, mówi tylko:
    tu jest w porządku, jedynie co sie ostatnio doczepil że macica twarda i dlatego dostałam luteine i nospe
    Czasami w domu tez czuje ze mam brzuch twardy ale do tej pory nie liczylam ile razy na dzien, moze muszę zacząć :/

Mama84 powodzenia na dzisiejszej wizycie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Anulka tak powiedzieli..ze szyjka sie skrocila od skurczy i to je trzeba wyeliminowac..hmm trzy razy na dobe to ja tak mam co godzine, poltorej :\ i to ile lekow biore. Ale fakt sa delikatniejsze niz wczesniej. Cholera nie dotrwam do grudnia na bank:\

Summerka ja tez biore na tarczyce tabsy akurat letrox i tez jem platki na sniadanie wiec po prostu tabletke lykam 5-6 rano jak wstaje na siku :)

kurcze to rzeczywiście za często je masz :( odpoczywaj, leki bierz i dotrwasz!!

ja też biorę letrox, teraz na zmianę 100 i 75 bo przecież po środku nic nie ma, a nie ma letroxu 25 by szło podzielić na pół :/ a z 50 na 4 to sam pył by został chyba :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama trzymam kciuki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys tez mi sie wydaje ze pessar czasem jeszcze pozniej niz Ty jesteś zakładają, ale moze skoro nie masz, to nie jest tak zle? A to Twój gin Cie wysłał do szpitala czy sama zauważyłaś? Kiedy następna wizyta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Tygrys tez mi sie wydaje ze pessar czasem jeszcze pozniej niz Ty jesteś zakładają, ale moze skoro nie masz, to nie jest tak zle? A to Twój gin Cie wysłał do szpitala czy sama zauważyłaś? Kiedy następna wizyta?
    pewnie, że jest, sama po 30 tc miałam zakładany, gin czekała bo miała nadzieję, że przestanie się skracać, ale co wizytę co raz mniej było i już nie chciała więcej ryzykować.. w 37 tc go ściągała

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ