Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    felicity ja też trzymam kciuki, wage to ma już super :)

u mnie tragedia, plecy nie puszczają, ba rzuciło mi się na podbrzusze, doszły bóle, skurcze.. dziś poszłam zrobić glukoze, przy okazji zahaczyłam gin, szyjka trzyma ale ewidentnie jestem przeciążona i chciała mnie na oddział położyć, ale się nie zgodziłam bo nie mam co z dziećmi zrobić... z mężem też się pokłóciłam, bo tak jak zawsze wyrozumiały był, tak wczoraj coś mu odpier@#$ i zaczął się do mnie rzucać,że bałągan w domu, że talerze nie pomyte, gdzie ja ledwo funkcjonuje i cały dom i dzieci na mojej głowie.. po dzisiejszej wizycie słowem nic się nie odezwał, zabrał się do pracy a ja zostałam jak zwykle ze wszystkim sama na głowie.. bo przecież on siedząc w domu z córką od 8 do 11,30 biedy nie miał czasu i siły posprzątać w domu, palcem nic nie ruszył...

Mój mauz to samo - mówi "odpocznij sobie", a w domu syf...załatwił mi panią do sprzątania, ale ona przychodzi raz na dwa tyg, a to za rzadko, zeby nie trzeba było sprzątać. I siedzę z dzieckiem cały dzien, a ostatnio jak miał wolne, to nawet nid przyszło mu do głowy, zeby zuze wziąć na dwór, żebym odpoczęła, tylko siedział sobie w garażu. A ja ogarniam dom i dziecko. Całe szczescie, ze chociaz gotuje i robi zakupy. Ech, faceci...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka moze jakas kolezanka Cie odciazy i pomoze ogarnac dom?maz pewnie wroci z pracy i zrozumie, ze przesadza…ja dzis tez mam balagan w domu i zero sily do ogarniecia tego, ale licze, ze sie zmobilizuje zaraz. A Ty jeszcze masz dzieciaczki na glowie, to juz w ogole wyzszy level organizacji…
    Wiecie jakie wozki maja resory przy kolkach?czy nie ma czegos takiego?

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mezami to tak jest. Czasem mi sie wydaje ze on nie wie jakie konsekwencje moze miec to ze ja cos w domu porobie, chociaz w sobote nie powiem posprzatal porzadnie. Kurze poscierane, kuchnia na blysk, odkurzyl, umyl okno w sypialni. Ale zeby bylo tak czysto o trzeba by codziennie sprzatac,dzis jest sroda a juz w lazience kurz na wannie, umywalce. W kuchni to balagan po kazdym posilku sila rzeczy sie zrobi. Nie moge na to patrzec. Ale coz nie porzadki sa teraz najwazniejsze.
    Ja sie wykapalam, ogolenie sie juz zaczyna byc wyzwaniem... Zlozylam pranie, wstawilam nowe, zmylam naczynia i juz czuje ze mi starczy.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Z mezami to tak jest. Czasem mi sie wydaje ze on nie wie jakie konsekwencje moze miec to ze ja cos w domu porobie, chociaz w sobote nie powiem posprzatal porzadnie. Kurze poscierane, kuchnia na blysk, odkurzyl, umyl okno w sypialni. Ale zeby bylo tak czysto o trzeba by codziennie sprzatac,dzis jest sroda a juz w lazience kurz na wannie, umywalce. W kuchni to balagan po kazdym posilku sila rzeczy sie zrobi. Nie moge na to patrzec. Ale coz nie porzadki sa teraz najwazniejsze.
    Ja sie wykapalam, ogolenie sie juz zaczyna byc wyzwaniem... Zlozylam pranie, wstawilam nowe, zmylam naczynia i juz czuje ze mi starczy.
    mój to mnie najbardziej wkurza, bo jak je czy herbate robi to baltu nie przetrze, co zje to zamiast talerz do zmywarki to on na zmywarke albo po blatach stawia, butami roboczymi nasyfi piachem, ręczniki pierdzielnie gdzie się da w łazience i jest ok, ale że syf to mu przeszkadza wielce, ja mam teraz oficjalny zakaz robienia czegokolwiek a i tak jak zwykle robie bo kto mi dziecko do szkoły zaprowadzi czy na zajecia, kto obiad zrobi? nie mam do pomocy nikogo, najwcześniej teściowa bedzie za miesiąc, ale to MIESIĄC.. 2 dni temu gadał mi o pani do sprzątania i pomocy przy dzieciach, ale to w styczniu jak teściowa zaś pojedzie i ja urodzę bo mu się biednemu dzień dezorganizuje jak musi z dziećmi 3 godz posiedzieć

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ty ta lekarkę do psychiatry wyslij.

Summerka co to za smutna Buzka?idziemy prawie łeb w łeb a ją tam jestem szczupła taka jak byłam. Urosl mi tylko brzuch i cycki o rozmiar może dwa.

Natalka i ty z tym rozwarciem tak chodsisz?..ją nie powiem bo jak wróciła że szpitala to coś tam mąż zartem powiedział żebym odniosła po sobie talerz ale mu na spokojnie wytlumaczylam że jak nie muszę to nie będę wstawać chyba że chce potemm przez trzy miesiące jeździć do szpitala do synka którego nie będzie widać spod stosu rurek i kabli. Zrozumiał. W weekendy robi obiady a w tygodniu mam sloiki od mamy która rzadko przyjeżdża bo daleko mieszka. A mieszkanko oboje ogarniaja a ją już się nastawilam że mam w nosie jak teraz wyglada mieszkanie?? Co to ma za znaczenie. Mąż jest odpowiedzialny i mimo że wszystko na jego głowie to daje radę i stara się mnie nie denerwowac i jest mu mnie żal że muszę leżeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 13:45

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Mama dwa body biale w czerwone paski/kropki i nie wiem czy dac to do bialego prania czy nie zafarbuje i lepiej osobno w rekach wyprac?w sumie dzieciece ciuszki sa 100% bawelny wiec nie powinno farbowac, jak sadzicie?a tak na przyszlosc zapytam, jesli ubranie bedzie poplamione to do dzieciecych nie uzywa sie vanisha ale takie mydelko do odplamiania powinno byc bezieczne, prawda?
    Glukoze powtorze w przyszly poniedzialek:)

Nie powinny farbować. Ja teraz prałam różne kolory i w 60 stopniach i nic noe zafarbowało. A dużo mam ciuszków typu białe w kolorowe wzorki ;)

FasUla lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Anuśka ty ta lekarkę do psychiatry wyslij.

Summerka co to za smutna Buzka?idziemy prawie łeb w łeb a ją tam jestem szczupła taka jak byłam. Urosl mi tylko brzuch i cycki o rozmiar może dwa.

Natalka i ty z tym rozwarciem tak chodsisz?..ją nie powiem bo jak wróciła że szpitala to coś tam mąż zartem powiedział żebym odniosła po sobie talerz ale mu na spokojnie wytlumaczylam że jak nie muszę to nie będę wstawać chyba że chce potemm przez trzy miesiące jeździć do szpitala do synka którego nie będzie widać spod stosu rurek i kabli. Zrozumiał. W weekendy robi obiady a w tygodniu mam sloiki od mamy która rzadko przyjeżdża bo daleko mieszka. A mieszkanko oboje ogarniaja a ją już się nastawilam że mam w nosie jak teraz wyglada mieszkanie?? Co to ma za znaczenie. Mąż jest odpowiedzialny i mimo że wszystko na jego głowie to daje radę i stara się mnie nie denerwowac i jest mu mnie żal że muszę leżeć.

Mi tez cycki strasznie urosły - szok. W tej ciazy i tak jest lepiej, bo chociaz ma świadomość, ze musi cos robić...a w poprzedniej, to mam pretensje, ze tylko siedzę i dryguje z kanapy...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, lekarz mi powiedzial ze mam wiecej odpoczywac, nie lezec plackiem. Mimo to ja jestem na nogach ok 1godz dziennie. Zobacze co mi dzis gin powie...kolezankka miala to samo + skracajaca sie szyjka tez miala lezec wiecej, ale ona w 32tyg jezdzila do rodziny 200km i urodzila 5 dni przed terminem.
    Anulka to twoj maz daje czadu. Ja roxumiem ze oni sa tez zmeczeni po pracy, ale ja tez chodzilam do pracy. Szlam i wracalam pieszo ponad 2km, gotowalam sprzatalam i inne pierdoly. Wiec jedna osoba moze to zrobic.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja Was pociesze (tak myślę). Mojego męża nie ma od czerwca (czyli od 8 tygodnia ciąży), zjeżdża do domu tylko w weekendy.... niestety taką ma prace że teraz cały czas musi być w delegacji. Na szczęście dobrze się czuje, nie miałam i nie mam żadnych rewolucji ciążowych oprócz tej ciążowej cukrzycy ;f Plusy braku męża mam takie że jak sama jestem w domu to nie nabrudzę więc porządek mam pod kontrolą :) Cała wyprawka dla dziecka leży na moich barkach ale nie narzekam bo to uwielbiam.
    Wszystko co potrzebuje kupuję przez internet (mieszkam w wawie, ale lenistwo teraz mnie strasznie dopadło) a w weekendy zawsze mąż mi robi mega zakupy na cały tydzień :)
    Najgorsze jest tylko to że szkoła rodzenia pokrywa nam się z jego wyjazdem do Izraela :(
    Ubolewam jedynie nad tym, że nie mam do kogo się odezwać w ciągu dnia czy nawet się do kogoś przytulić :(

Mam tylko nadzieje, że jak urodzę to już będzie w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:24

8p3ow1d3joghk98e.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka no ale każdy organizm jest inny. Zrobisz po swojemu,w każdym razie ją bym się bała.

Neli to dobrze że dobrze przechodzisz ciążę. A masz jakąś rodzinę do pomocy w razie czego?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, te wyniki glukozy słabe... ja po godzinie miałam 182, po dwóch 127 i nie podoba się wynik po godzinie, więc dietka. Dziś odebrałam glukometr i dostałam zalecenia żywieniowe... nadchodzą ciężkie miesiące...

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś glukoze robiłam.. na dzień doby po pobraniu pierwszym sprawdziła glukometrem i miałam 91, a co do reszty to dowiem się na wizycie za 2 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:33

• Neli Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Natalka no ale każdy organizm jest inny. Zrobisz po swojemu,w każdym razie ją bym się bała.

Neli to dobrze że dobrze przechodzisz ciążę. A masz jakąś rodzinę do pomocy w razie czego?

Niestety nie ale za to mamy sporo życzliwych przyjaciół mieszkających w tej samej dzielnicy, więc w razie czego będę mogła zapewne liczyć na ich pomoc.

8p3ow1d3joghk98e.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie boje, ciagle mam jakies rewolucje i chwilami nam objawy depresji. Musze sie jakos pocieszac bo bym zwariowala

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ale mnie boli dziś brzuch. Ale to chyba dlatego, ze ponosiłem zuze. W ogole łażę od wczoraj w spodniach od dresu (luźna gumka) nic mnie nie ściska, etc., aż nagle zobaczyłam, ze mam odbity pasek na brzuchu (ale ucisku nie odczuwałam), wiec oczywiscie stres, ze zgniotlam Toske i teraz boli mnie brzuch...ech, potęga podświadomości, niech juz bedzie ten styczeń, bo oszaleje;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie kłuje brzuch na dole chyba od wzdec. Ale ciężko mi uwierzyć że od prawie tygodnia miałam może z pięć skurczy! Dobrze mi z tym bardzo.

Summerka ją wszystko nawet legginsy takie ściuchrane to nosze z gumka pod brzuszkiem a na górę najlepiej tuniczka

Summerka lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaka macie hemoglobine i hematokryt w ciazy?

• Neli Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    dziewczyny jaka macie hemoglobine i hematokryt w ciazy?

Badanie robiłam w sobotę, więc wyniki mam świeżutkie:
    Hemoglobina 11,6 g/dl
    Hematokryt 35 %

Ja od paru lat zmagam się z anemią i stąd takie mam wyniki, chociaż uważam że i tak nie jest aż tak źle. Od początku ciąży łykam żelazo.

A Ty Fasula jakie masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:25

8p3ow1d3joghk98e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11,4 i hematokryt 32,5, w internecie sa rozne normy, wiadomo ze w ciazy moga byc nizsze, ale licze, ze to jeszcze nie anemia?biore zelazo w pregna plus, czy Ty cos bierzesz dodatkowo?

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją miałam jakiś czas temu 10,5 hemo i hemetokryt 34 . biorę sorbifer jako żelazo plus żelazo w witaminach i obecnie hemo podskoczyła do 12. Ją często miewam anemię bo z mięsa jem tylko drób

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:32

FasUla lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ