Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalka ja się nie znam
wiem tylko, że chyba tsh w ciąży nie powinno być wyższe niż 2,5 ....
-
nick nieaktualnyMoim zdaniem Tsh trochę wysokie, a bierzesz euthyrox czy inne leki? Pewnie zwiększy Ci dawkę, mnie tez Tsh podskoczyło i jak zażywam wiecej, to znow mam dobry wynik;)
Tez jestem po wizycie, z synkiem wszystko ok! Ma juz bardzo ładna buzie, a wazy chyba dość malutko bo trochę ponad 1200;) ale podobno wszystko jest w normie, wiec sie cieszęłożysko mam stopień dojrzałości II stopień, jest wysoko, wiec nie zagraża porodem przedwczesnym, anemia tez nie wpływa na wzrost dziecka;) termin dalej 2 stycznia, zobaczymy jak bedzie:)
-
nick nieaktualny
-
No mam nadzieje, bo ja o tej niedoczynnosci dowiedzialam sie dopiero w 26 tc stad moje obawy i bardzo chcialam zeby te wyniki szybko sie poprawily. Pani endo byla optymistka wiec nie stresowalam sie tym mocno.
FasUla a przy braniu tych lekow mozna karmic piersia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:12
-
Biore witaminy z jodem wiec jest ok. Mam dzwonic do endo po 20 dzis wiec sie wszystkiego dowiem
W sumoe to mam zal do lekazy bo ta tarczyca pewnie miala wplyw na inne wczesniejsze wydarzenia a nikt sie nie skapowal.
Nie moglam zajsc w ciaze przez kilka miesiecy mialam podwyzszona prolaktyne, dostalam bromergon i zaraz zaszlam. Ale to takie strzelanie, juz wtedy powinien mi zbadac wszystkie hormony a nie po jednym, moze sie uda.
Potem krwawienia na poczatku ciazy, ponoc to tez moglo byc zwiazane z niedoczynnoscia... A chcialam zeby mi w szpitalu zbadali hormony, pytalam lekarza o progesteron. To odpowiedzial ze to trzeba badac codziennie przez 9 dni i wtedy srednia wyciagnac, bo progesteron zmienia sie w ciagu dnia. I tak tam tyle lezalam to mogli mi zrobic. Masakra ta nasza sluzba zdrowia.
-
nick nieaktualnyNatalka ja euthyrox mam odstawić po porodzie, bo tak naprawde nie mam chorej tarczycy. Tylko wyniki wymagają korekcji. Ale u mnie Tsh było 2,5 i dopiero jak zbiłam do 0,8 to udało mi sie zajść, ale jesli sama bym nie naciskała na to badanie, to lekarz mi o tym tez nie wspominał...
-
Ja mimo ze naprawilam sobie tsh toitak staralam sie to pol roku ale mialam tez inne problemy. Ale z wiesz mi lekarz mowil ze nawrt jak sie tsh wyrowna to tarczyca robi problemy w ciąży.no i faktycznie tez mialam na początku plamienia potem skurcze szyjka i wszystko inne..a tsh mam od poczatku ciazy w granicach 1,5. Tarczyca to zło..
-
nick nieaktualnynatalka0887 wrote:Biore witaminy z jodem wiec jest ok. Mam dzwonic do endo po 20 dzis wiec sie wszystkiego dowiem
W sumoe to mam zal do lekazy bo ta tarczyca pewnie miala wplyw na inne wczesniejsze wydarzenia a nikt sie nie skapowal.
Nie moglam zajsc w ciaze przez kilka miesiecy mialam podwyzszona prolaktyne, dostalam bromergon i zaraz zaszlam. Ale to takie strzelanie, juz wtedy powinien mi zbadac wszystkie hormony a nie po jednym, moze sie uda.
Potem krwawienia na poczatku ciazy, ponoc to tez moglo byc zwiazane z niedoczynnoscia... A chcialam zeby mi w szpitalu zbadali hormony, pytalam lekarza o progesteron. To odpowiedzial ze to trzeba badac codziennie przez 9 dni i wtedy srednia wyciagnac, bo progesteron zmienia sie w ciagu dnia. I tak tam tyle lezalam to mogli mi zrobic. Masakra ta nasza sluzba zdrowia. -
nick nieaktualnynatalka0887 wrote:Anulka, ale dzieci masz zdrowe? Nic im nie jest?
u córki zdiagnozowana jak miała 1,5 roku, zero jakichkolwiek skutków ubocznych.. no poza tarczycą, ale od początku bierze najmniejszą dawkę i wyniki w normie ma
-
Natalka moim zdaniem skromnym masz sporą niedoczynność. Wynika to z ft4. Jest za niskie.
Tsh półbiedy, ale to ft4. Ale sie nie martw. Na pewno Ci w zwiększą dawkę. Ja miałam tsh 3 a ft4 w normie i mam 50 erothyrexu. To pewnie 75 Ci przepiszą. Masz teraz za mała dawkę. -
FasUla super, że wszystko ok. A waga wydaje się książkowa:) Przecież nie chcesz mieć dziecka 4,5kg:)
Gin mi mówił, że od dodatkowych witamin dla ciężarnych dzieci rodzą się większe ostatnimi czasy. Także mi odradzał branie bo mam dobre wyniki krwi i po co.FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wkasnie tak patrzę to waga chyba ok:)ale cos kojarzyłam ze niektóre z Was maja juz duże dzieciaczki;)
Ja mam ostatnio problem ze stanikiem, kupiłam nowy w esotiq, ale strasznie mnie uwiera a juz nie moge go zwrócić, nie wieńczy nie zacząć chodzić w jakims sportowym, mimo ze takich nie znoszę... Ale jestem teraz bardzo niewymiarowe i cieżko mi cos dopasować. Co możecie polecić? W inernecie znajdę taki sportowy czy np z h&m sa tez dobre? Niby kupiłam dobry rozmiar a okropnie mnie meczy ten stanik a pozostałe juz sa za małe... Chyba ze nie umiem dobrać ale oglądałam instruktaze i mierzyłam sie tak jak mówili w sklepie... Poradzicie dziewczyny co wygodnego nosicie:) w sobotę mam ten ślub znajomych i musze sie jakos zaprezentować godnie;) -
Fasula, ale gdzie Cię uwiera? bo jak w obwodzie, to mozna przedłużkę w pasmanterii dokupić
Natalko, ja popieram Viki - za mała dawka, pewnie zwiększą.
Ja miałam TSH 1,8 przed ciążą, potem na początku ciąży 2,1 za moment 2,6 i dostałam 50tkę od razu i tyle biorę. Dzisiaj byłam na wizycie, to TSh 1,14 bodajże, FT4 też ładne. -
Fasula, ja kupiłam biustonosz w Triumph, nie pamiętam modelu ale mają spory wybór.
Dziś zajrzałam do skepu z odzieżą używaną i udało mi sie kupić kilka ubranek dla maluszka, za wszytsko zapłaciłam ok 20 zł. Ubranka wyglądają,jak nowe:) A Wam zdarza się zaglądać do second handow?sylwia