Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania:D wrote:Ja nie mam nic...mam wrazenie ze to jeszcze tyyyyyyle czasu. Od dzis mój M.obiecal ze zacznie składać szafeczki do pokoiku za 2 tyg wizyta zobaczymy co powie gin, jak wszystko oki to dopiero pod koniec listopada zaczne kupować ubranka. Wozek na byc na przyszły tydzien, lozeczko tez zamówie pod koniec listopada. Z reszta od listopada ide juz na zwolnienie to bedzie na to wiecej czasu;)))
Ania, ja z wyprawki też mam niewiele:
-ubranka, które dostałam od kuzynki, trochę kupiłam nowych;
-pościel dla maluszka;
-kocyk i ręcznik do kąpieli;
-stojak do wanienki, który dostałam " w spadku";
Pozostałe rzeczy muszę kupić...a zostało tego sporo
W listopadzie idę również na zwolnienie- będę mieć więcej czasu na wszystko.sylwia -
Ja wczoraj kupiłam laktator, w końcu elektryczny, wiec zostało mi: alantan plus, Octanisept, niania i klapki do szpitala, a i szczotka do wlosow. Resztę juz mam, w listopadzie spakuje torbę i bede czekac Cha Cha. Poroniłam wszystko wcześniej, zeby sie oszukiwać, ze czas szybciej leci...
-
A ja z praniem i prasowaniem muszę do grudnia czekać bo wtedy remont się skończy
w listopadzie trochę mięska poszykuję i pomrożę..no i powoli szykuję swoją torbę do szpitala...
Dziewczyny czy wy też jak leżycie macie problemy z oddychaniem?mam wrażenie, że mam bezdech czasem bo się budzę w nocy i łapię powietrze normalnie jak ryba
nie wspominając o chrapaniu, które się nasila
((
-
nick nieaktualnyMagdalena teraz moga byc problemy z oddychaniem:/ale ponoc to normalne i pod koniec ciazy przechodzi, bo brzuch opada nizej. No wlasnie Viki, jak masz termin przed swietami, to wcale nie tak duzo czasu, a ja wychodze z zalozenia, ze skoro teraz trudniej troche mi sie poruszac, to pozniej nie bede wcale biegac jak sarenka, wiec wole teraz to wszystko pozalatwiac;) tym bardziej ze przed swietami to wiadomo ze i prezenty swiateczne, ubieranie choinki, planuje zrobic jakies pierniczki i ciasta i chcialabym miec glowe wolna, tym bardziej, ze u mnie 2 tygodnie przed koncem roku tez juz bezpieczny czas i ja nie wiem czy z tym brzucholem dotocze sie do nowego roku;) czuje sie jak wielka kula, ostatnio chcialam usiasc na kanapie na kraju i tak wycelowlam, ze spadla do tylu na pupe, haha:) wiec takie prasowanie na pewno lepiej mi zrobic teraz niz jak bede jeszcze wieksza kula;)
-
nick nieaktualnyA jak wasze pepki?moj jest smieszny, bo na dole wklesly, a na gorze jakby wypchniety;) a z rostepami jak idzie walka?u mnie na razie spokoj, ale widze, ze to teraz najbardziej brzuch sie powieksza, wiec rzeczywiscie zaczelam sie mocno przykladac do smarowania..
-
nick nieaktualny
-
Hej
Torbę mam zamiar zapakować po wizycie u gina 6 listopada. Ponieważ nie wiadomo do którego momentu dotrwam to muszę być gotowa w każdej chwili. Muszę przygotować jednak ten rozmiar 56 bo jeśli faktycznie jak gin straszy nie dotrwam do stycznia to ten mniejszy rozmiar może być potrzebny. Po prostu upiorę ciuszki i poprasuję w rozm 56 i 62, podzielę to na dwie torby i w razie co którąś z nich dołożę na szybko do torby do szpitala.
Pchełka ma dziś wizytę i zastanawiam się jak u niej szerokość blizny.Matka fantastycznej 4 -
Felicity ja miałam jakieś przeczucia i wózki ogladalam i wybrałam w czwartym miesiącu kiedy wszystko było ok a teraz tylko zamówilam. Hmm męża nie wiem czy jest sens wysyłać do sklepu na oglądanie, przynajmniej mój w ogóle się na tym mnie zna. Najbardziej przydatne byłoby szukanie opinii ludzi w necie na temat konkretnego modelu.
Fasula też mam taki pępek. U góry zaczyna wystawać a dół troszeczke płaskiteż mam problemy z oddychaniem najgorzej jak leże na wznak
Co do wyprawki zamierzam zamówić resztę rzeczy w przyszłym tygodniu bo nie dość że mam termin już na koniec grudnia to jeszcze grozi mi poród przedwczesny więc nie ma co zwlekac.
Felicity ty masz mały brzuszek a córeczką wagowo była bardzo w porządku co nie? Bo ją też mam malutki i się boję że synek może ważyć za mało a USG trzeciego trymestru dopiero 29 października. -
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Felicity ty masz mały brzuszek a córeczką wagowo była bardzo w porządku co nie? Bo ją też mam malutki i się boję że synek może ważyć za mało a USG trzeciego trymestru dopiero 29 października.
29 to juz niedługo, ja idę 27-go
tygrys73 lubi tę wiadomość
-
Mój pępek bez zmian. I jest nadal głęboki i normalny. Więc chyba zmiany pępka mnie nie dotkną
Na brzuchu i piersiach brak rozstępów i się nie zapowiada.
Ale zauważyłam dwie plamki mikro na biodrach. Nie wiem co to, ale profilaktycznie smaruje bardziej, boję się, że z tego się coś wykluje... -
Ja idę 30. Mam nadzieję, że podrosła ponad kilo, bo tak drobniutka cały czas jest. Długa, ale brzuszek ma malutki:/
Ale chyba podrosła bo nóżki to już tak fajnie mogę wyczućAż się chce złapać i wycałować
Jak po żebrach smyra stopkami. -
nick nieaktualny
-
Mnie tez pępek sterczy na końcu;(
Rozstępów nie mam, wiec chyba znow mnie to ominie. Generalnie brzuch mam mały, na poprzedniej wizycie (miesiac temu) byłam do przodu 4 kg.
Felicity, nie wiadomo od czego ta pokrzywka, podejrzewano AZS, ale anu dermatolodzy, ani slergolodzy nie wiedzieli co to;( -
Felicity ja wozek wybralam we wrzesniu jak pojechalam do endokrynologaendokrynologa (wtedy jeszcze tak nie lezalam), to przy okazji weszlismy poogladac. Mialam upatrzony inny model, a na miejscu wybralismy inny. Zamowilismy jakos na poczatku pazdziernika i ma byc przelom pazdziernika/listopada.
Ja mam wizyte 28.10 i mam nadzieje ze mi zwazy malucha. Ostatnio na polowkowym wazyl to byl 22t 1d wtedy mial 422g. Zaraz mina 2 miesiace wiec sie duzo zmieni. Chcialam zeby mi zwazyl ostatnio to lekarz powiedzial ze niewskazane jest wazyc tak czesto bo wychodza bledy czasami i zwazy po 30tyg. A ja zachodze w glowe jaki jest duzy
-
Tak, tak wiem, że duszności mogą wystąpić
ale duszność a bezdech w nocy ..muszę się ginka zapytać w czwartek mam wizytę..jutro idę na glukozę..blee
A co do wózka Felicity to ja dostałam od siostry więc ten wybór i zakup mi odpadł..ale faktycznie chyba musisz opierać się na opiniach innych mam i przyszłych mam:) gdybym miała kupować to pewnie wybrała bym taki w średniej cenie, a najlepiej jakbyś miała możliwość odkupienia od znajomych:) zawsze taniej i też wiesz co bierzesz
Na brzuchu rozstępów nie mam ale moje stare na udach się powiększają troszkę, a pempek nadal normalny -
Liskova wrote:Paulix, daj znać co gin powiedział na to kłucie i rozciąganie, bo ja też mam coś takiego. Czasem mnie coś zakłuje, a czasem czuje jakby napieranie i tez nie wiem co to. Wizytę mam za 2 tygodnie, więc wolałabym normalnie do niej dotrwać.
Witam się w 28 tygodniu, młody nam z rana takie harce zafundował, że cały brzuch skakał
No i po wizycie.Na szczęście wszystko dobrze i szyjka mi się nie skraca. Ale zlapalam ohydna infekcje i globulki musze wykupić na 10 dni. Na szczęście cukrzycy ciążowej nie mam a na czczo cukier miałam 100 ale po 2 godzinach wyszedł 111. Immunoglobuliny tez nie musze dostawac bo jest ok. Tyle ze badania krwi mi się strasznie pogorszyly i np. hemoglobina = 10
i zelazo mi przepisala. Mowilam jej ze mnie poszczypuje i kluje w srodku ale powiedziała ze jest dobrze wiec trzymam kciuki i za Ciebie
Pępek mi się stasznie rozwarstwił przez przepuklinę ale jest ok. Niestety bez usg i dopiero 12 listopada będę mieć. Milego popołudnia ! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:19
Liskova lubi tę wiadomość
-
Ja pępek miałam od urodzenia wystający jak wieszak na parasolki. W pewnym momencie bardzo wyskoczyl i miałam antene satelitarna a teraz mi się rozwarstwił i zrobil plaski. Ból okropny. Z gołym brzuchem chodziłam bo nawet bluzka która obcierała mi moją antenkę sprawiala mega ból.