X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik, ja juz mam wszystko poprane i podrasowane od miesiąca, bo wtedy miałam wenę, teraz nuz nie mam;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi faktycznie przywali terminem na 17 grudnia to powiem wam, że czas się kurczy.

Ja teraz zaczynam kompletować torbę do szpitala.Żeby początkiem listopada miec to już spakowane....

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Ja nie mam nic...mam wrazenie ze to jeszcze tyyyyyyle czasu. Od dzis mój M.obiecal ze zacznie składać szafeczki do pokoiku za 2 tyg wizyta zobaczymy co powie gin, jak wszystko oki to dopiero pod koniec listopada zaczne kupować ubranka. Wozek na byc na przyszły tydzien, lozeczko tez zamówie pod koniec listopada. Z reszta od listopada ide juz na zwolnienie to bedzie na to wiecej czasu;)))

Ania, ja z wyprawki też mam niewiele:
    -ubranka, które dostałam od kuzynki, trochę kupiłam nowych;
    -pościel dla maluszka;
    -kocyk i ręcznik do kąpieli;
    -stojak do wanienki, który dostałam " w spadku";

Pozostałe rzeczy muszę kupić...a zostało tego sporo :)

W listopadzie idę również na zwolnienie- będę mieć więcej czasu na wszystko.

sylwia
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam laktator, w końcu elektryczny, wiec zostało mi: alantan plus, Octanisept, niania i klapki do szpitala, a i szczotka do wlosow. Resztę juz mam, w listopadzie spakuje torbę i bede czekac Cha Cha. Poroniłam wszystko wcześniej, zeby sie oszukiwać, ze czas szybciej leci...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z praniem i prasowaniem muszę do grudnia czekać bo wtedy remont się skończy :( w listopadzie trochę mięska poszykuję i pomrożę..no i powoli szykuję swoją torbę do szpitala...
    Dziewczyny czy wy też jak leżycie macie problemy z oddychaniem? :( mam wrażenie, że mam bezdech czasem bo się budzę w nocy i łapię powietrze normalnie jak ryba :( nie wspominając o chrapaniu, które się nasila :(((

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena teraz moga byc problemy z oddychaniem:/ale ponoc to normalne i pod koniec ciazy przechodzi, bo brzuch opada nizej. No wlasnie Viki, jak masz termin przed swietami, to wcale nie tak duzo czasu, a ja wychodze z zalozenia, ze skoro teraz trudniej troche mi sie poruszac, to pozniej nie bede wcale biegac jak sarenka, wiec wole teraz to wszystko pozalatwiac;) tym bardziej ze przed swietami to wiadomo ze i prezenty swiateczne, ubieranie choinki, planuje zrobic jakies pierniczki i ciasta i chcialabym miec glowe wolna, tym bardziej, ze u mnie 2 tygodnie przed koncem roku tez juz bezpieczny czas i ja nie wiem czy z tym brzucholem dotocze sie do nowego roku;) czuje sie jak wielka kula, ostatnio chcialam usiasc na kanapie na kraju i tak wycelowlam, ze spadla do tylu na pupe, haha:) wiec takie prasowanie na pewno lepiej mi zrobic teraz niz jak bede jeszcze wieksza kula;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze pepki?moj jest smieszny, bo na dole wklesly, a na gorze jakby wypchniety;) a z rostepami jak idzie walka?u mnie na razie spokoj, ale widze, ze to teraz najbardziej brzuch sie powieksza, wiec rzeczywiscie zaczelam sie mocno przykladac do smarowania..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Su

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:44

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Torbę mam zamiar zapakować po wizycie u gina 6 listopada. Ponieważ nie wiadomo do którego momentu dotrwam to muszę być gotowa w każdej chwili. Muszę przygotować jednak ten rozmiar 56 bo jeśli faktycznie jak gin straszy nie dotrwam do stycznia to ten mniejszy rozmiar może być potrzebny. Po prostu upiorę ciuszki i poprasuję w rozm 56 i 62, podzielę to na dwie torby i w razie co którąś z nich dołożę na szybko do torby do szpitala.
    Pchełka ma dziś wizytę i zastanawiam się jak u niej szerokość blizny.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ma 7 kg na plusie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ja miałam jakieś przeczucia i wózki ogladalam i wybrałam w czwartym miesiącu kiedy wszystko było ok a teraz tylko zamówilam. Hmm męża nie wiem czy jest sens wysyłać do sklepu na oglądanie, przynajmniej mój w ogóle się na tym mnie zna. Najbardziej przydatne byłoby szukanie opinii ludzi w necie na temat konkretnego modelu.

Fasula też mam taki pępek. U góry zaczyna wystawać a dół troszeczke płaski :) też mam problemy z oddychaniem najgorzej jak leże na wznak

Co do wyprawki zamierzam zamówić resztę rzeczy w przyszłym tygodniu bo nie dość że mam termin już na koniec grudnia to jeszcze grozi mi poród przedwczesny więc nie ma co zwlekac.

Felicity ty masz mały brzuszek a córeczką wagowo była bardzo w porządku co nie? Bo ją też mam malutki i się boję że synek może ważyć za mało a USG trzeciego trymestru dopiero 29 października.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Felicity ty masz mały brzuszek a córeczką wagowo była bardzo w porządku co nie? Bo ją też mam malutki i się boję że synek może ważyć za mało a USG trzeciego trymestru dopiero 29 października.
    tak,wagowo była aż za duża :) 29 to juz niedługo, ja idę 27-go :)

tygrys73 lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępek bez zmian. I jest nadal głęboki i normalny. Więc chyba zmiany pępka mnie nie dotkną:)

Na brzuchu i piersiach brak rozstępów i się nie zapowiada.

Ale zauważyłam dwie plamki mikro na biodrach. Nie wiem co to, ale profilaktycznie smaruje bardziej, boję się, że z tego się coś wykluje...

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę 30. Mam nadzieję, że podrosła ponad kilo, bo tak drobniutka cały czas jest. Długa, ale brzuszek ma malutki:/

Ale chyba podrosła bo nóżki to już tak fajnie mogę wyczuć:) Aż się chce złapać i wycałować:)
    Jak po żebrach smyra stopkami.

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam taki pępek,że góra wystawała, a dół płaski miesiąc temu, teraz cały jak oponka wystaje :D

ja mam usg 4 listopada, będzie to 11 tyg od ostatniego usg, już doczekać się nie mogę :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez pępek sterczy na końcu;(

Rozstępów nie mam, wiec chyba znow mnie to ominie. Generalnie brzuch mam mały, na poprzedniej wizycie (miesiac temu) byłam do przodu 4 kg.

Felicity, nie wiadomo od czego ta pokrzywka, podejrzewano AZS, ale anu dermatolodzy, ani slergolodzy nie wiedzieli co to;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ja wozek wybralam we wrzesniu jak pojechalam do endokrynologaendokrynologa (wtedy jeszcze tak nie lezalam), to przy okazji weszlismy poogladac. Mialam upatrzony inny model, a na miejscu wybralismy inny. Zamowilismy jakos na poczatku pazdziernika i ma byc przelom pazdziernika/listopada.

Ja mam wizyte 28.10 i mam nadzieje ze mi zwazy malucha. Ostatnio na polowkowym wazyl to byl 22t 1d wtedy mial 422g. Zaraz mina 2 miesiace wiec sie duzo zmieni. Chcialam zeby mi zwazyl ostatnio to lekarz powiedzial ze niewskazane jest wazyc tak czesto bo wychodza bledy czasami i zwazy po 30tyg. A ja zachodze w glowe jaki jest duzy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak wiem, że duszności mogą wystąpić :( ale duszność a bezdech w nocy ..muszę się ginka zapytać w czwartek mam wizytę..jutro idę na glukozę..blee :(

A co do wózka Felicity to ja dostałam od siostry więc ten wybór i zakup mi odpadł..ale faktycznie chyba musisz opierać się na opiniach innych mam i przyszłych mam:) gdybym miała kupować to pewnie wybrała bym taki w średniej cenie, a najlepiej jakbyś miała możliwość odkupienia od znajomych:) zawsze taniej i też wiesz co bierzesz :)

Na brzuchu rozstępów nie mam ale moje stare na udach się powiększają troszkę, a pempek nadal normalny :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Paulix, daj znać co gin powiedział na to kłucie i rozciąganie, bo ja też mam coś takiego. Czasem mnie coś zakłuje, a czasem czuje jakby napieranie i tez nie wiem co to. Wizytę mam za 2 tygodnie, więc wolałabym normalnie do niej dotrwać.

Witam się w 28 tygodniu, młody nam z rana takie harce zafundował, że cały brzuch skakał :D

No i po wizycie.:) Na szczęście wszystko dobrze i szyjka mi się nie skraca. Ale zlapalam ohydna infekcje i globulki musze wykupić na 10 dni. Na szczęście cukrzycy ciążowej nie mam a na czczo cukier miałam 100 ale po 2 godzinach wyszedł 111. Immunoglobuliny tez nie musze dostawac bo jest ok. Tyle ze badania krwi mi się strasznie pogorszyly i np. hemoglobina = 10 :( i zelazo mi przepisala. Mowilam jej ze mnie poszczypuje i kluje w srodku ale powiedziała ze jest dobrze wiec trzymam kciuki i za Ciebie :)
    Pępek mi się stasznie rozwarstwił przez przepuklinę ale jest ok. Niestety bez usg i dopiero 12 listopada będę mieć. Milego popołudnia ! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:19

Liskova lubi tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pępek miałam od urodzenia wystający jak wieszak na parasolki. W pewnym momencie bardzo wyskoczyl i miałam antene satelitarna a teraz mi się rozwarstwił i zrobil plaski. Ból okropny. Z gołym brzuchem chodziłam bo nawet bluzka która obcierała mi moją antenkę sprawiala mega ból.

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ