X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe :) chomiczka wiszą hehehe padłam :D:D

Mila920 lubi tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórym lekarzom wydaje sie ze jest alfą i omega... Mój jest bardzo kompetentny, rzetelny ale niestety wścibski i bezczelny, ale to jak ja mu czasem dowale, podsumuje az ucichnie:))
    Dziewczyny macie juz materacyki do łóżeczek?? Szukam czytam i pucha w głowie... Podobno w gryce potrafią byc jakies robale i beda gryzły dziecko?!?! Nie chce zwykłej gąbki... Moze latex gąbka i kokos?? Co wy na to??

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zielona ale znalazłam cos takiego
    https://parenting.pl/portal/materac-dla-noworodka

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz kupilam pianka/gryka/kokos z firmy DANPOL..
    kuzynka i koleżanka tez takie miały i nic nie było dzieciackom

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam gryka/pianka/kokos... Lateks ponoć tez jest dobry:)
    Felicity masz jeszcze wymioty?u mnie juz teraz rzadko, chyba ze wstaje bardzo rano ale jest lepiej;) za to dopadła mnie bezsenność i nie śpię dzis od 4 rano i tak ostatnio jest czesto...w sumie nie wiem czemu, bo jakios do 4 śpię dobrze, a potem sie wzbudzam;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny napisały, gryka/pianka/kokos/ najlepszy materacyk dla dziecka. Z młodym taki miałam i teraz też taki kupiłam. W internecie też znajdziecie dobre opinie o tych materacach ;-)

a.png
    a.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula to ja nie wiem jak ty to robisz może mi się zwiększył obwód zaraz pod cyckami hmm. Ja przed ciąża wazylam 53kg przy wzroście 165 a teraz 58 kg i mam nadzieję że nie schudne na tej diecie okropnej

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wagi 50kg przy wzroscie 169 prxytylam do 58kg ale mam wrazenie ze nie widac tak tych kg. Poszlo w brzuch i piersi.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Mój gin jest bezpośredni, powiedział ze teraz jestem rozmiar mniejsza od krowy... Az mnie zatkało...
    Ale prosiak z niego ( bardzo delikatnie mówiąc)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Dziewczyny co stosujecie jeżeli chodzi o nadmierne tawrdnienia brzuszka? Kurcze ja biore nospe i luteine ale totalnie żadnej różnicy nie widze... :/ u Was podziałało??
    Magnez rano i wieczorem (1x Magnella), a w południe magnez+potas (Aspargin)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tak jak dziewczyny napisały, gryka/pianka/kokos/ najlepszy materacyk dla dziecka. Z młodym taki miałam i teraz też taki kupiłam. W internecie też znajdziecie dobre opinie o tych materacach ;-)
    No a ja czytałam, że grykę się odradza, bo lubią się robale w niej zalęgać :)

I bardzo polecany jest właśnie lateks, jak któraś tu wspomniała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, widzę dużo tematów poruszonych :) co do piersi to niestety, jak za szybko urosną to i nie uchronimy przed rozstępami i obwiśnięciem :( mi w pierwszych tyg ciąży urosły z miseczki B na D, już na koniec pierwszego trymestru miałam dookoła nich rozstępy mimo, iż smarowałam i ciągle w usztywnianym staniku.. przy karmieniu jeszcze urosły, jak to w szpitalu po porodzie określiła gin, że mam "dorodne piersi, akurat do karmienia" :D no i póki karmiłam było nawet ok.. po karmieniu piersi wróciły do poprzedniego rozmiaru, co ze skórą zostało pisać chyba nie muszę.. po 2 ciąży i karmieniu efekt się powtórzył i przed tą 3 ciąża mój biust wyglądał jak u starej babki :( 2 naciągnięte kawałki skóry, a że sama skóra to źle mi się w miseczce układała i w mis. B stanik odstawał trochę momentami :( teraz mam pełne C i gapie się na nie i gapię bo wiem, że to jedyny czas kiedy wyglądają normalnie :P mąż silikonów nienawidzi, a bez nich inaczej biustu nie poprawię, więc pozostanie tylko chować cycki później pod stanikiem i bluzkami ehhh

co do wagi ja na razie dużo nie mam, ale też w tej ciąży startowałam z normalnej wagi wiec mam nadzieje, że wiele nie przybędzie :P

Ania:D gin bezczelny, ale dobrze mu dowaliłaś! :D

ja materac przy dzieciakach zawsze miałam kokos/gryka i taki też kupię znowu, nigdy mi się w nim nic nie zalęgło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 09:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie ze jak zamówie materacyk na Allegro to bedzie ok?? Czy lepiej kupic w sklepie?? Boje sie ze z alle przyjdzie jakis ciekni czy jakis beznadziejny... Ja miałam problemy z waga...przy wzroście 175 ważyłam 39kg byłam wtedy w liceum... Wiec teraz jak tyle wazę jestem szczesliwa, ze skończyły sie problemy z laknieniem, potrafiłam nie jeść tydzien...tylko woda albo marchewka. Dziecko zmienia w głowie:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam z allegro i był ok :) teraz tez z allegro kupuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja tez mam gryka/pianka/kokos... Lateks ponoć tez jest dobry:)
    Felicity masz jeszcze wymioty?u mnie juz teraz rzadko, chyba ze wstaje bardzo rano ale jest lepiej;) za to dopadła mnie bezsenność i nie śpię dzis od 4 rano i tak ostatnio jest czesto...w sumie nie wiem czemu, bo jakios do 4 śpię dobrze, a potem sie wzbudzam;)
    ja tez juz rzadko wymiotuję, całe szczęście bo ilez mozna! :)
    a bezsenność tez mnie męczy- często nie śpię do 3,4 w nocy, potem chwile usnę do 6 lub 7. dziś wyjątkowo spałam od 4 w nocy do 9 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam z allegro. Zreszta wiekszosc zakupów robię przez neta, o robalach w gryce nie słyszałam... Czemu moga sie tam pojawić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity a czemu nie spisz? Ja mam tylko jedno podejrzenie, ze synek mnie juz trenuje do nocnego wstawania;)
    A a propos wygladu ciążowego, fajny komiks;)
    8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 09:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to podobno takie robale ktore żywią sie krwią jakies pluskwy czy cos....ze juz z nimi mozna kupic:///

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez kupowalam materacyk na allegro :)

dziewczyny Wy tak wszystkie piszecie jak wam biust urósł a czy to normalne że nie rośnie w ogóle w ciąży? Juz mnie to zaczyna dobijać...mam nadzieje ze chociaz przy karmieniu cokolwiek mi sie zwiekszy bo jak bede miala karmic tymi moimi marnymi B to będzie chyba kiepsko :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity a czemu nie spisz?
    Nie wiem, po prostu mi sie nie chce... a jak juz chce zasnąć to Julka zaczyna imprezkę około 1-2 w nocy i nie mogę się skupić na spaniu :P
    mąż tylko sie boi żeby po urodzeniu nie była takim nocnym markiem :D

FasUla zdajesz sobie sprawę że już w sobotę skończymy magiczny 30tydzień? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 09:36

FasUla lubi tę wiadomość

‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ