X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe :) chomiczka wiszą hehehe padłam :D:D

Mila920 lubi tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórym lekarzom wydaje sie ze jest alfą i omega... Mój jest bardzo kompetentny, rzetelny ale niestety wścibski i bezczelny, ale to jak ja mu czasem dowale, podsumuje az ucichnie:))
    Dziewczyny macie juz materacyki do łóżeczek?? Szukam czytam i pucha w głowie... Podobno w gryce potrafią byc jakies robale i beda gryzły dziecko?!?! Nie chce zwykłej gąbki... Moze latex gąbka i kokos?? Co wy na to??

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zielona ale znalazłam cos takiego
    https://parenting.pl/portal/materac-dla-noworodka

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz kupilam pianka/gryka/kokos z firmy DANPOL..
    kuzynka i koleżanka tez takie miały i nic nie było dzieciackom

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam gryka/pianka/kokos... Lateks ponoć tez jest dobry:)
    Felicity masz jeszcze wymioty?u mnie juz teraz rzadko, chyba ze wstaje bardzo rano ale jest lepiej;) za to dopadła mnie bezsenność i nie śpię dzis od 4 rano i tak ostatnio jest czesto...w sumie nie wiem czemu, bo jakios do 4 śpię dobrze, a potem sie wzbudzam;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny napisały, gryka/pianka/kokos/ najlepszy materacyk dla dziecka. Z młodym taki miałam i teraz też taki kupiłam. W internecie też znajdziecie dobre opinie o tych materacach ;-)

a.png
    a.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula to ja nie wiem jak ty to robisz może mi się zwiększył obwód zaraz pod cyckami hmm. Ja przed ciąża wazylam 53kg przy wzroście 165 a teraz 58 kg i mam nadzieję że nie schudne na tej diecie okropnej

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wagi 50kg przy wzroscie 169 prxytylam do 58kg ale mam wrazenie ze nie widac tak tych kg. Poszlo w brzuch i piersi.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Mój gin jest bezpośredni, powiedział ze teraz jestem rozmiar mniejsza od krowy... Az mnie zatkało...
    Ale prosiak z niego ( bardzo delikatnie mówiąc)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Dziewczyny co stosujecie jeżeli chodzi o nadmierne tawrdnienia brzuszka? Kurcze ja biore nospe i luteine ale totalnie żadnej różnicy nie widze... :/ u Was podziałało??
    Magnez rano i wieczorem (1x Magnella), a w południe magnez+potas (Aspargin)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tak jak dziewczyny napisały, gryka/pianka/kokos/ najlepszy materacyk dla dziecka. Z młodym taki miałam i teraz też taki kupiłam. W internecie też znajdziecie dobre opinie o tych materacach ;-)
    No a ja czytałam, że grykę się odradza, bo lubią się robale w niej zalęgać :)

I bardzo polecany jest właśnie lateks, jak któraś tu wspomniała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, widzę dużo tematów poruszonych :) co do piersi to niestety, jak za szybko urosną to i nie uchronimy przed rozstępami i obwiśnięciem :( mi w pierwszych tyg ciąży urosły z miseczki B na D, już na koniec pierwszego trymestru miałam dookoła nich rozstępy mimo, iż smarowałam i ciągle w usztywnianym staniku.. przy karmieniu jeszcze urosły, jak to w szpitalu po porodzie określiła gin, że mam "dorodne piersi, akurat do karmienia" :D no i póki karmiłam było nawet ok.. po karmieniu piersi wróciły do poprzedniego rozmiaru, co ze skórą zostało pisać chyba nie muszę.. po 2 ciąży i karmieniu efekt się powtórzył i przed tą 3 ciąża mój biust wyglądał jak u starej babki :( 2 naciągnięte kawałki skóry, a że sama skóra to źle mi się w miseczce układała i w mis. B stanik odstawał trochę momentami :( teraz mam pełne C i gapie się na nie i gapię bo wiem, że to jedyny czas kiedy wyglądają normalnie :P mąż silikonów nienawidzi, a bez nich inaczej biustu nie poprawię, więc pozostanie tylko chować cycki później pod stanikiem i bluzkami ehhh

co do wagi ja na razie dużo nie mam, ale też w tej ciąży startowałam z normalnej wagi wiec mam nadzieje, że wiele nie przybędzie :P

Ania:D gin bezczelny, ale dobrze mu dowaliłaś! :D

ja materac przy dzieciakach zawsze miałam kokos/gryka i taki też kupię znowu, nigdy mi się w nim nic nie zalęgło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 09:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie ze jak zamówie materacyk na Allegro to bedzie ok?? Czy lepiej kupic w sklepie?? Boje sie ze z alle przyjdzie jakis ciekni czy jakis beznadziejny... Ja miałam problemy z waga...przy wzroście 175 ważyłam 39kg byłam wtedy w liceum... Wiec teraz jak tyle wazę jestem szczesliwa, ze skończyły sie problemy z laknieniem, potrafiłam nie jeść tydzien...tylko woda albo marchewka. Dziecko zmienia w głowie:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam z allegro i był ok :) teraz tez z allegro kupuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja tez mam gryka/pianka/kokos... Lateks ponoć tez jest dobry:)
    Felicity masz jeszcze wymioty?u mnie juz teraz rzadko, chyba ze wstaje bardzo rano ale jest lepiej;) za to dopadła mnie bezsenność i nie śpię dzis od 4 rano i tak ostatnio jest czesto...w sumie nie wiem czemu, bo jakios do 4 śpię dobrze, a potem sie wzbudzam;)
    ja tez juz rzadko wymiotuję, całe szczęście bo ilez mozna! :)
    a bezsenność tez mnie męczy- często nie śpię do 3,4 w nocy, potem chwile usnę do 6 lub 7. dziś wyjątkowo spałam od 4 w nocy do 9 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam z allegro. Zreszta wiekszosc zakupów robię przez neta, o robalach w gryce nie słyszałam... Czemu moga sie tam pojawić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity a czemu nie spisz? Ja mam tylko jedno podejrzenie, ze synek mnie juz trenuje do nocnego wstawania;)
    A a propos wygladu ciążowego, fajny komiks;)
    8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 09:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to podobno takie robale ktore żywią sie krwią jakies pluskwy czy cos....ze juz z nimi mozna kupic:///

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez kupowalam materacyk na allegro :)

dziewczyny Wy tak wszystkie piszecie jak wam biust urósł a czy to normalne że nie rośnie w ogóle w ciąży? Juz mnie to zaczyna dobijać...mam nadzieje ze chociaz przy karmieniu cokolwiek mi sie zwiekszy bo jak bede miala karmic tymi moimi marnymi B to będzie chyba kiepsko :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity a czemu nie spisz?
    Nie wiem, po prostu mi sie nie chce... a jak juz chce zasnąć to Julka zaczyna imprezkę około 1-2 w nocy i nie mogę się skupić na spaniu :P
    mąż tylko sie boi żeby po urodzeniu nie była takim nocnym markiem :D

FasUla zdajesz sobie sprawę że już w sobotę skończymy magiczny 30tydzień? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 09:36

FasUla lubi tę wiadomość

‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ