Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, uwuelbiam was, za trzeźwe podejście, którego mi, jak widać, brak;( gdyby nie to forum, to pewnie bym juz nie raz wyła w poduszkę, wyobrażając sobie najgorsze scenariusze tak, jak w pierwszej ciazy...
Magda, jak mozesz, to spytaj, bo ja zapomniałam, a mecze sie niesamowicie na lewym boku - tylko tak leżę (jesli panuje nad ciałem, a nie śpię) i juz wstaje obolała i odrętwiała;( -
Ja pytałam się ginekologa i powiedział, że mogę spać jak chce.Jeśli coś będzie się dziać to to zauważę a tak mała się przekręci razem ze mną i jej nie uduszę ani nic z tych rzeczy. Więc pomimo tego, że staram się leżeć na tym lewym boku jak najczęściej to też dużo czasu spędzam na plecach, zwłaszcza w dzień jak mam leżeć.
CO do twardego brzucha twardniał mi już dość mocno i brać nospę forte trzy razy dziennie do końca ciąży i dostałam też czopki scopolan dwa razy dziennie oraz aspargin dwa razy dziennie. I dopiero po tym wszystkim czuję, że brzuch jest miększy.
Materac kupiłam kokos/pianka/gryka. Sama czasem leżę na poduszeczce z gryki i jest mi na niej wygodnie i nic mnie nie gryzie więc sądzę, że w materacu gdzie gryka jest pakowana w takie jakby kieszonki to nie ma zbytnio możliwości aby coś się tam zalęgło.Summerka lubi tę wiadomość
-
Summerka wrote:Viki, nie wiem, bo nie robiła usg - dopiero 9 ide, wuec wtedy sid dowiem. Dziewczyny, masakra, to moja druga ciaza, a schizuje jakbym była w pierwszej, wczoraj zapomniałam sie i położyłam sie na plecach, leżałam tak z 15 minut (mała nie protestowała) aż przypomniałam sobie, ze tak nie wolno...i dziś id rana sie zamartwiam, ze ja przydusilsm, bedzie niedotlenione, ech...
Co do biustonoszy, to ja kupiłam najtańsze do karmienia, bo potem i tak so śmieci, a w zwykłych nie mogłam, bo jak wyjmowałam pierś to albo upijała mnid miseczka, albo wypadała wkładka, no bo całego sie nie odepnie
Ja dopiero wstalam, niezle co?
-
nick nieaktualnyNiezłe natalka;) ale ja wczoraj dopiero o 15 sie umyłam, a tak to byłam w szlafroku, bo tak kiepsko sie czułam;) dzis tez cos mnie rozbiera przeziebieniowego, a tyle do zrobienia w domu i w sobotę wyjazdowe wesele, widzę, ze jednak nie daje rady zrobic wszystkiego na 100%. Także naszło mnie na przemyślenia, zeby powoli domykać wyprawkę i pakować torbę dla siebie, bo i tak domyślam sie, ze teraz mam wiecej siły niej bede miec za miesiac:)
-
Summerka wrote:to spytaj, bo ja zapomniałam, a mecze sie niesamowicie na lewym boku - tylko tak leżę (jesli panuje nad ciałem, a nie śpię) i juz wstaje obolała i odrętwiała;(
pytałam o to na ostatniej wizycie gin i powiedział, ze jeżeli lepiej mi się leży czy śpi na prawym boku to nie kombinować tylko tak się kłaść. Nie dajmy się zwariowaćSummerka, ania.g, Paulix lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Summerka zapytam się
Fasula lepiej nie będzieja swoją torbę powoli kompletuję
Dziewczyny już mam dosyć tego brzuszkaograniczona jestem strasznie przez niego
a jeszcze będzie rósł !! echh... chciałaś babo dziecko to teraz się męcz
mogę sobie pojęczeć tylko
Summerka lubi tę wiadomość
-
Magdalena83 wrote:Summerka zapytam się
Fasula lepiej nie będzieja swoją torbę powoli kompletuję
Dziewczyny już mam dosyć tego brzuszkaograniczona jestem strasznie przez niego
a jeszcze będzie rósł !! echh... chciałaś babo dziecko to teraz się męcz
mogę sobie pojęczeć tylko
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
Możliwe jest, że w takim materacu zalęgną się robale jeśli kupicie go z niewiadomego źródła bądź macie okropny syf w domu a zakładam, że żadna nie ma
Mój materac był szczelnie zapakowany i tak leży do tej pory aż do czasu przyjścia małej na świat.
Co do leżenia na plechach, już ten temat był poruszany. Ja bardzo często leże na plecach przed zaśnięciem. Potem przekładam się na bok, lewy albo prawy -
nick nieaktualnyJa zamówie jednak ten latwx/gąbka/kokos ma 10cm grubości chyba ok nie??
Uwaga;) pieke chleb...hihi...moge poczęstować jak nie wyjdzie zakalec:D
Jeszcze rok temu jak by mi ktos powiedział ze bede miała taki brzuszek i bede taka Pania Domu to bym wyśmiała:)) dzis mi przyjaciolka przypomniała jak w zeszłym roku dokładnie 3 listopada wylam jej w poduszkę ze nie moge zajść w ciąże ze jestem jakas lewa... Zycie:DPaulix, ania.g lubią tę wiadomość
-
Ja mam zamiar zamówić piankowy 10 cm. Gryka i kokos do mnie nie przemawia, już mam dość robali w domu. Ogólnie najlepszy jest lateks jak kogoś stać to można kupować ;]
💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualnynatalka0887 wrote:Macie na brzuchu linea negra? Ja mam dosc dlugo przez caly brzuch i od dwoch dni zronila mi sie ciemna skora wokol pepka. Brzydko to wyglada
jakby brudny
bardziej ją widać na zdjęciach.. pępek też mi ściemniał w środku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynatalka0887 wrote:Macie na brzuchu linea negra? Ja mam dosc dlugo przez caly brzuch i od dwoch dni zronila mi sie ciemna skora wokol pepka. Brzydko to wyglada
jakby brudny
-
nick nieaktualnyanulka557 wrote:ja napisałam właśnie do sprzedawcy na allegro o wycenę zestawu który sobie skomponowałam, biorę materac kokos/pianka/gryka.. zamawiam wszystko myślę w połowie listopada jak wyremontujemy pokój
-
nick nieaktualny