Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Felicity wrote:tez kupowalam materacyk na allegro
dziewczyny Wy tak wszystkie piszecie jak wam biust urósł a czy to normalne że nie rośnie w ogóle w ciąży? Juz mnie to zaczyna dobijać...mam nadzieje ze chociaz przy karmieniu cokolwiek mi sie zwiekszy bo jak bede miala karmic tymi moimi marnymi B to będzie chyba kiepsko
Mi w ogóle nie urósł, jest cały czas taki sam. Mam nadzieję że to nie jest oznaka problemu z laktacją. -
nick nieaktualnyFasUla wrote:Ja zamawiałam z allegro. Zreszta wiekszosc zakupów robię przez neta, o robalach w gryce nie słyszałam... Czemu moga sie tam pojawić?
-
nick nieaktualnyHmm moj materac jest zapakowany w folii a wtedy pluskwy raczej nie przeżyją bo nie ma powietrza... No ale jak dziecko bedzie miało jakies plamy czy pogryzienia na buzi to sprawdze czy cis tam mieszka. Wydaje mi sie ze w nowym i zagolopiowanym nie powinno byc robali, ja nic takiego nie słyszę w nim...
Felicity, az sobie tego nie moge wyobrazic;)
Rozmiar biustu nie ma wpływu na laktację -
Ania:D wrote:A myślicie ze jak zamówie materacyk na Allegro to bedzie ok?? Czy lepiej kupic w sklepie?? Boje sie ze z alle przyjdzie jakis ciekni czy jakis beznadziejny... Ja miałam problemy z waga...przy wzroście 175 ważyłam 39kg byłam wtedy w liceum... Wiec teraz jak tyle wazę jestem szczesliwa, ze skończyły sie problemy z laknieniem, potrafiłam nie jeść tydzien...tylko woda albo marchewka. Dziecko zmienia w głowie:DMatka fantastycznej 4
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki,
Wczoraj byłam na wizycie - wszystko okej;) niestety, przytulam 9 kg!!!
Co do materaca to wyczytałam gdzieś, ze najlepszy gryka-kokos i taki miałam, teraz mam inny, ale dlatego, ze dostaliśmy od teściów;) kurde, z tymi robakami to chyba science fiction;)mitzula, Viki lubią tę wiadomość
-
Ania:D wrote:Hmm... A jaka powinna byc grubość
kurcze to naprawde trudne, takie zakupy...pierwsze dziecię i ja siedem zielona:)
FasUla lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
summerka cieszę się że wszystko ok.
Ania, nie tylko Ty jesteś zielona w temacie dzieci, ja to do dzisiaj połowy rzeczy nie wiem. Cały czas się zastanawiam jaki wózek, łóżeczko, materac, jaką pościel. Zastanawiam się co to jest ciemiuszka itd. Wyjdzie wszytko w praniu mam nadzieję -
nick nieaktualnyMnie sie wydaje ze jakby taki materac był zasikany, to mógłby byc problem z robakami, oczywiscie zdaje sobie sprawę, ze moze tez sie trafić felerny egzemplarz, czytałam w necie o firmie fiku miku, ale mysle, ze od sprawdzonego sprzedawcy ryzyko jest mniejsze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:10
-
Ja jak zaklęta czytam książki i oglądam filmy na youtubie o pielęgnacji, wychowaniu. Chyba już mam sposób na wszystkie awarie związane z dzieckiem.
Od ciemieniuchy po biegunkę. A i tak życie zweryfikuje...
Nie mogę przestać obsesyjnie czytać tych poradników.
Ostatnio jak widziałam jak przyjaciółka karmi to już chciałam zwrócić uwagę, że źle przystawia i ma złą pozycję...(Obejrzałam już ze 100 filmików doradców laktacyjnych) Ale się ugryzłam w język. Bo to tylko książki a ja z życia tak naprawdę nic nie wiem...
Pchełka, ania.g lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
) jej ja nie wiem czy bym mogła spać w biustonoszu...w ogóle to teraz ciągle po domu chodzę bez...i chyba się zemści to na mnie...więc może zacznę go nosić...hehe a jak mężowi wspomniałam,że w nocy będę spać w biustonoszu żeby mieć mniej sflaczały biust po ciąży to powiedział - "ok" :B w szoku byłam...więc pewnie trochę popróbuję
dzisiaj do lekarza idę ..ciekawe jak glukoza mi wyszła
echh a usg dopiero w połowie listopada ..oszaleję chyba..
Odnośnie materaca to ja nie wiem jaki najlepszy itp itd..dostałam od siostry więc się tym tematem w ogóle nie interesowałam -
Viki, nie wiem, bo nie robiła usg - dopiero 9 ide, wuec wtedy sid dowiem. Dziewczyny, masakra, to moja druga ciaza, a schizuje jakbym była w pierwszej, wczoraj zapomniałam sie i położyłam sie na plecach, leżałam tak z 15 minut (mała nie protestowała) aż przypomniałam sobie, ze tak nie wolno...i dziś id rana sie zamartwiam, ze ja przydusilsm, bedzie niedotlenione, ech...
Co do biustonoszy, to ja kupiłam najtańsze do karmienia, bo potem i tak so śmieci, a w zwykłych nie mogłam, bo jak wyjmowałam pierś to albo upijała mnid miseczka, albo wypadała wkładka, no bo całego sie nie odepnie -
nick nieaktualnydziewczyny wy tak na serio na plecach nie leżycie? przecież jakbym ja miała leżeć non stop na lewym boku, cy w ogóle tylko na bokach to bym korby dostała, nie mówiąc o tym, że by mi biodra z bólu odpadły...
moim zdaniem nie dajmy się zwariować! -
Ja śpię na plecach całe noce, czasem na boku, czasem na brzuchu. Nie zwracam na to uwagi. To bardzo źle?
Gin mi nic nie mówił. Śpię jak nam wygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:30
-
nick nieaktualny
-
Ja też śpię bardzo dużo na plecach...na boku mi średnio wygodnie bo mi brzuch ciągnie w dół
hmm aż się dzisiaj ginia zapytam co z tym spaniem
-
Cześć Dziewczyny!
Byłam we wtorek na wizycie i niby wszystko ok, ale Mały już trochę duży... Według pomiaru głowy i brzucha ok.tydzień do przodu, ale wg kości udowej 2 tyg. do przodu no i waży już ok. 1100 g (26 tydz.2dz). Mam nadzieję, że trochę przystopuje z tym tempem. No ale to tylko normy... -
mysz85, a jesteś już po glukozie ?