X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie z innej beczki.

Co sądzicie o połączeniu chrztu z ślubem cywilnym? Ja jestem po rozwodzie i ślub kościelny nie wchodzi w grę, a cywilnego jeszcze nie mamy. Planujemy go wziąć już po narodzinach Wojtusia. Tak się zastanawiamy czy nie połączyć tych dwóch uroczystości, zwłaszcza ze rodzice mojego TŻ mieszkają kawałek od nas i nie chcemy ich ściągać dwa razy, a poza tym nie planujemy wielkiej imprezy a taka kameralną w restauracji.

Wiesz co niby rozwiązanie dobre bo dwa w jednym ..jedne koszta po prostu.. ale ja nie wiem czy sama bym się porwała na takie rozwiązanie...zapewne uzależnione jest to od wielu czynników..czy goście proszeni na poczęstunek po ślubie byliby proszeni też na chrzest? czy uda wam się zrobić chrzest w sobotę? bo chyba w niedzielę ślubów cywilnych nie dają?chyba, że sam ślub w sobotę a poczęstunek połączony z chrzcinami..itp :) Ciężko tak doradzić.. my w pierwszej wersji też planowaliśmy ślub z chrzcinami..ale ja nie chciałam..mimo wszystko przed ślubem jest troche załatwiania spraw..no i też o siebie trochę trzeba zadbać :) Chyba, że będzie miał kto się dzieciątkiem zająć żebyś mogła iść np chociaż do fryzjera :) naprawdę ciężko doradzić..ciężko :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcemy własnie aby wszystkie osoby które będą na ślubie były tez na chrzcinach, to nasza najbliższa rodzina, a z organizacją chrzcin w sobotę u nas nie ma problemu.

Sama nie wiem jak to rozwiązać...pewnie wszystko wyjdzie w praniu po narodzinach dziecka.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oryginał grypy krwi mam sprzed 7 lat i jeszcze na stare nazwisko :D ale pesel i inne się zgadzają to afery mi nigdy nikt nie robił :P i w późniejszych ciążach już robionej nie miałam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzicie co ginekolog to co innego:)) nic byłam ukuli mnie i tyle:) teraz stoje w garach;))
    A to bardzo dobry pomysł, tak dwa w jednym, duzo moich klientek tak robiło i były mega zadowolone:))

• Summerka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pomyślałam, jak dostałam w drugiej ciąży skierowanie na grupę krwi, że to bez sensu, bo ona jest jak data urodzenia - niezmienna...

Natalka, jeżeli będziesz rodzić w tym samym szpitalu, to chyba problemu nie będzie, ale np. u nas są bardzo wyczuleni na oryginał z grupą krwi, do tego stopnia, że moja ginka kazała zawsze nosić go ze sobą, mimo wpisu do karty ciąży, a nie chciała mi w ogóle wpisać do karty ciąży (mimo, że to ta sama lekarz, co z Zuzą), przed zobaczeniem oryginału...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja robią problemy z tą grupą krwi . Na początku gin mówiła że wystarczy moja książeczka krwiodawcy a w szpitalu mieli pretensje że nie mam po prostu wyniku grupy na papierze i od razu mi zrobili bo podobno ten dokument i tak ma zostać w szpitalu jakaś masakra ...

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez i w szpitalu i moja ginekolog powiedzieli żebym zawsze miała oryginał z grupy krwi przy sobie ale jak w tym samym szpitalu bbędziesz rodzic to chyba nie ppowinni robić problemu.

A ślub w jeden dzień z chrzcinami to ffajne rozwiązanie w takiej ssytuacji jak masz ale tak jak pisza dziewczyny - pod warunkiem ze i dla Ciebie znajdzie się czas na upiekszenie :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heej wracając do mojego tematu (cholestaza) przeglądam teraz wyniki badań sprzed 2 tygodni i pisze <Bilirubina> nieobecna z tym że to było badanie moczu a wiem że przy cholestazie ta Bilirubina jest podwyższona? czy tu trzeba zrobić koniecznie krew? Ja byłam dziś rano w laboratorium i zrobiłam sobie kwasy żółciowe całkowite, to badanie pokaże czy mam tą cholestazę czy nie.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis około poludniua dopadł ból lewej stronie nad posladkiem:( Myślałam, że to nerki, bo kiedyś miałam atak kolki nerkowej ale po prawej stronie. Jednak na ten momment ból umiejscowil się na poziomie posladka.
    Nie wiem, czy maluch uciska na narzady, czy to bol kregoslupa ?:( Jutro ide do ginekologa to zapytam.
    Czy mialyscie taki bol?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 17:52

sylwia
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik :) ja co chwile mam bóle pośladków ale nie wiem czy to taki sam ból...czasem jak dłużej poleżę to wstać przez ten ból nie mogę...ale już się przyzwyczaiłam do tych różnych bólów...jeszcze 3 miesiące... :P

Karolinka to teraz musisz czekać cierpliwie na wynik :)

Mi też z kartą ciąży kazali nosić grupę krwi :) to ją podpięłam żeby nie zginęła :P

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie dokucza oprocz bolu bioder gdy zbyt dlugo na nich leze czy tez spie.

No i ta zgaga ktora przypomina o sobie co kikla dni.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, pisałaś do mnie? Nie mam żadnej wiadomości.

W kierunku cholestazy nie robi się prób wątrobowych właśnie, tylko kwasy żółciowe.

Tzn. można próby zrobić, ale to droga naokoło, bo robisz próby, jak są podwyższone, to wtedy kwasy.

Na wynik kwasów czeka się 2-3 dni, zależy czy masz podgląd wyników online.

Wynik wyższy niż 10 oznacza cholestazę.

Ja jestem na cenzurowanym, bo proby wątrobowe podwyższone i kwasy żółciowe też (norma do 6 i coś, a ja mam już 7,1). Ale nadal jeszcze kwasy nie są na poziomie 10, więc czekamy.

Ostatnio więcej się drapię, więc będę musiala powtórzyć wynik, bo 7,1 miałam we wrześniu.

Ile zapłaciłaś za kwasy?

Wysłany: 26 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Karolinko, pisałaś do mnie? Nie mam żadnej wiadomości.

W kierunku cholestazy nie robi się prób wątrobowych właśnie, tylko kwasy żółciowe.

Tzn. można próby zrobić, ale to droga naokoło, bo robisz próby, jak są podwyższone, to wtedy kwasy.

Na wynik kwasów czeka się 2-3 dni, zależy czy masz podgląd wyników online.

Wynik wyższy niż 10 oznacza cholestazę.

Ja jestem na cenzurowanym, bo proby wątrobowe podwyższone i kwasy żółciowe też (norma do 6 i coś, a ja mam już 7,1). Ale nadal jeszcze kwasy nie są na poziomie 10, więc czekamy.

Ostatnio więcej się drapię, więc będę musiala powtórzyć wynik, bo 7,1 miałam we wrześniu.

Ile zapłaciłaś za kwasy?
    jak sie ciesze ze sie odezwałaś :) zapłaciłam 60 zł byłam w labolatorium dziś rano wynik za 3 dni a robiłam <kwasy żółciowe całkowite> najgorzej swędzi wieczorem właśnie teraz stopy dłonie , bardzo się boje o dziecko ;(

Wysłany: 26 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sobie radzisz z tym swędzeniem czym smarujesz pomaga coś ? Ja nawet zaczęłam używać męża balsam po goleniu nivea :) taki delikatny po nim mi lepiej, nie ważne co ważne aby uśmierzyć trochę to swędzenie :(

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sprobujcie sudokremu. Mi sie robia odlezyny chyba od calodziennego lezenia i pomaga, smaruje rano i wieczorem i po 3 dniach schodzi. A dziwne to co ja mam bo jak sie zroni swieze to tez swedzi, bo to takie krostki jedna przy drugiej

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, ja robię chłodne okłady, staram się nie drapać, bo ostatnio rozdrapałam sobie stopę do krwi :/

Można też octem się posmarować, śmierdzi, ale też działa.

O dziecko się nie bój, dostaniesz dietę wątrobową i będzie okej :)

Wysłany: 26 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Karolinko, ja robię chłodne okłady, staram się nie drapać, bo ostatnio rozdrapałam sobie stopę do krwi :/

Można też octem się posmarować, śmierdzi, ale też działa.

O dziecko się nie bój, dostaniesz dietę wątrobową i będzie okej :)
    Staram się myśleć pozytywnie ale człowiek się naczyta w tym internecie i pozniej ma takie myśli, już bym chciała 27 stycznia i urodzić :( zeby tylko dzidzia była zdrowa. To jest najważniejsze , a jak u Ciebie z ruchy dziecka moja mała się wierci jak szalona i to mnie uspokaja bo ją czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:54

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już chce styczeń :( mnie znów rozbiera przeziębienie a najgorsze, że w zasadzie nic się nie da na to brać...specyfiki domowe/naturalne pomagaja na 5 minut.

Bacha my byliśmy na chrzcinach połączonych ze ślubem i większość gości skrytykowała ten pomysł...padały głosy, że podwójny prezent a impreza jedna. Myślę, że to indywidualna sprawa i najlepiej podpytać wśród rodziny. Osobiście nie zdecydowałabym się na taki krok. Ślub to nasz dzień a chrzciny dziecka a u nich to jakoś tak to się trochę rozmyło...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, przy cholestazie zazwyczaj robią wcześniejsze rozwiązanie i to najczęściej CC.

Aha, jak wyjdzie cholestaza, to dostaniesz leki. Ja mam in blanco receptę od gina, że jakby mnie bardzo swędziało, to mam sobie wbić datę na recepcie i wykupić, nie pamiętam nazwy leku. On generalnie chciał żebym wytrzymała jak najdłużej bez tego, bo u mnie podejrzenie cholestazy padło baardzo wcześnie, bo w 20tc, a najczęściej diagnozuje się ją ok. 30tc i później.

Ruchy u mnie baardzo dobrze odczuwalne, pisałam tu kiedyś, że moje dziecię praktycznie nie śpi :)

Wysłany: 26 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia tak samo :) szaleje non stop ale to dobrze powinnyśmy się cieszyć gorzej jakbyśmy nie czuły albo bardzo rzadko. Wiem , że dostanę leki będę przestrzegać tej diety w razie czego. Wyników jeszcze nie ma ale czuje , że to cholestaza na 85 %. A jeszcze Cię zapytam o apetyt , bo u mnie właśnie od tego momentu kiedy to się pojawiło nie bardzo mam ten apetyt.

‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ