Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinia na Jagiellońskiej były ale już z miesiąc temu i chyba 3 przeceny były. Ale jak będą to dam Ci znać. Oni tam rzucają po 2 sztuki. To mogę Ci nawet kupić jak jesteś zdecydowana. Ostatnio były chyba po 30 zł czy jakoś tak. A ubrań itp nigdy nie widziałam.
-
miscelle wrote:dziewczyny kogo polecacie do prowadzenia ciąży? Poszukuje lekarza kontaktowego i miłego dla człowieka.
-
Micelle ja polecam dr Szczurkowską jeśli szukasz dobrego i konkretnego specjalisty, bo ona taka jest. Wada to to że nie jest zbyt wylewna i jakaś specjalnie miła ale najważniejsze że podejmuje mądre decyzje:)
-
Ja też chodzę do Szczurkowskiej
Wizyta 120 zł (z paragonem) badania bezpłatne, usg ("genetyczne" czy połówkowe) w cenie wizyty. Badania krwi w Diagnostyce bezpłatne. Wizyty są u niej krótkie - taka "szybka" kobitka jest. Ale jeśli o coś ją zapytasz czy masz jakieś wątpliwości zawsze wyczerpująco odpowiada. W pierwszych tygodniach ciąży jest ostrożnie nastawiona do ciąży i dosyć sceptyczna - nie wiem jak to właściwie określić - mnie do 16 tyg. ciąży - trochę gasiła mój entuzjazm, była bardzo ostrożna z rokowaniami, ale nie w jakimś negatywnym znaczeniu. Choć jeśli by to była moja pierwsza ciąża, gdzie miałam 1001 pytań (zadawanych zdecydowanie za wcześnie) chybabym nie była zadowolona.
Byłam wczoraj u położnej (pisałam o niej wcześniej)... i niestety musi wyjechać i może jej nie być ze 2-3 miesiącei lipa a tak się już nastawiłam na spotkania u niej. Zdążyłyśmy tylko omówić standardy okołoporodowe i plan porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:56
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Pinia108 wrote:Wtorek i piątek, ulica turystyczna, usg ma w gabinecie i mnie robi przy kazdej wizycie usg
pinia a długo się czeka na wizytę u niej? jakiej jakości ma to usg? bo ja mam połówkowe za miesiąc, a się zastanawiam, czy ona już by mi podejrzała płeć dzieciaczków wcześniej i troszkę bym sobie na nie popatrzyła:) -
ja zwykle umawiam się z 3-4 tygodniowym wyprzedzeniem, z wizyty na wizytę. mnie pierwsze informacje o płci dała w 16 tyg. i w 20 tyg. potwierdziła. Do usg nie mam porównania - ja na monitorze mało co rozróżniam - ginka widzi wszystko co jest do zobaczenia (np. Tu jedna stopa, tu pięta i paluszki - ja nie widzę tego - ale ufam jej że jest ok skoro ona to widzi). Zdjęcia z usg które dostaje nie są jakieś mega wyraźne - nie wiem, czy to spowodowane jest jakością usg czy moją "tłuściutką" warstwą ochronną. Ale są zawsze opisane i z parametrami.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
Oooo:) dziękuję za info, i co do czytelności usg to rozumiem, ja widziałam tylko wiercące się maluchy a lekarz powiedział, że kręgosłupy, pęcherze itd itp są w porządku, normalnie nie wiem jak on to dostrzegł
ale wiem o czym mówisz:)
to teraz poszukaj do niej nr tel... -
Właśnie wróciłam z warsztatów Mamo To ja i było super. Dużo przydatnych informacji, trochę różnych próbek i reklamówka ulotek
Znalazłam kolejne warsztaty:
Warsztaty PLANETA DZIECKO to cykl bezpłatnych spotkań dla przyszłych i obecnych rodziców.
Kielce 08.10.2014
i
Bezpieczny Maluch
Bezpłatne warsztaty Kielce
28.10.2014 godz. 17:00 - 20:30
Smyk megastore-Galeria Handlowa Korona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 22:41
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
Jeśli chodzi o usg to polecam dr. A. Lepiarczyka. Jest naprawdę dobrym specjalistą. jest bardzo ostrożny i chucha na zimne. Jeśli trzeba kładzie pacjentkę do szpitala na Kościuszki i zagląda, pyta, bada. Na prawdę dobry lekarz.
Sandra94w lubi tę wiadomość
-
Wczoraj byłam na Warsztatach Planeta Dziecko (wcześniej byłam na Mamo To Ja i Świadoma Mama) i wróciłam z nich z torbą upominków
Ja do wstydliwych nie należę więc się od razu zgłaszałam do konkursu czy odpowiedzi. Od Enfamil za pytanie o DHA dostałam ręcznik kąpielowy, od firmy Canpol za testownie wkładów poporodowych (lałam wodę z butelki i na nie i sprawdzałam chłonność) dostałam butelkę antykolkową, smoczek i łańcuszek do niego. Każdy z uczestników dostał smoczek Lovi, śliniczek Enfail i kilka reklamówek ulotek i próbek. A w losowaniu (każdy z uczestników mógł wypełnić ankietę) zostałam wylosowana do nagrody głównej i ... dostałam laktator elektryczny Canpolu EasyStrat.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb9f09404f31.jpg
Ja mam dużo wolnego czasu więc chadzam na wszelkie darmowe warsztaty. Spotkanie w ekspertami dużo mi daje, inaczej się słucha wykładu i dyskusji niż czytać info w necie. Na pewno pierwsza pomoc jest bezcenna - poćwiczenie na manekinach resuscytacji - dużo więcej to daje niż przeczytanie kilku slajdów. Mam nadzieje, że nigdy tej wiedzy nie będę musiała wykorzystać.Ewelina88 lubi tę wiadomość
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017